Sanki çoğu istemiyor ama hiç eril bir özellik değil kadının parasına muhtaç olmak tamam tek maaş ile geçinmek zor ama özellikle çalış diye dayatması bana itici geliyor 😀
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
6 ayKonu kadının parası değil.
Ben evleneceğim evimi geçindirecek kadar paramı kazanıyorum diyelim. Allah göstermesin karşıdan karşıya geçerken araba çarpsa ölsem ya da sakat kalsam çalışamasam ne olacak erkeğin ailesi bakamaz kızın ailesi bakamaz akrabalar bakmaz devlet desen hiç bakmaz. Belediye kişi başı 250 lira verip bu size yeter. Bunla kira faturalar mutfak masrafı karşılarsınız varsa bebek ona mama süt bez alırsınız diyor yani resmen dalga geçiyorlar. Böyle bir senaryoda ne olacak okumuş mesleğini işini eline almış kadın çalışmaya devam edecek en azından kendisini çocuklarını ele güne muhtaç etmeyecek. Olay bu. Ek olarak evde bom boş oturan kadın sabah izler müge anlı peşine esra erol akşam dizi sonra eşine bunları anlatır belki komşusu gelir belki o gider boş dedikodu anlatır ve vasfı budur erkekte zamanla sıkılmaya başlar haklı olarak. Özetle çalışan kadını erkek kadın parası yiyoe gibi düşünmeniz çok yanlış. Bak ne eşler var karısını döven vs kadın param yok diye gidemiyor. Para olsa niye yanlış eşe katlanılsın mesela. ya da ev kiraları Ankara dikmende yaşıyorum ailenin oturabileceği evlerde 40 45 binden başlıyor. Faturalar 8 10 bin geliyor mutfak masrafı desen devlet açıkladı 100 bini geçiyor. Neden iyi şartlarda yaşam hedeflenmesin ki bu ne olur çocuğun kreşi anaokulu kursu olur ev araba almak için birikim olur tatile gitmek için birikim olur olurda olur yani. Neden imkanlar iyi olacakken evde oturan vasıfsız insan istesin ki erkekler. Şahsen ben istemem.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
eril özellik değil! demek bir kez manipülasyon, sana net bir şey söyleyeyim; geçmişte kadınların çalışmaması, çalıştırılmamasının temelinde cinsellik yatıyordu. yani erkek eşim çalışırsa başka erkeklerle cinsellik yaşar! şeklinde düşünüyordu. bu artık evde oturan kadın için geçerli olduğu için erkek bu kıskançlığın anlamsız olduğu düşüncesine vardı, zaten kadın da cinsellik yaşamak için çalışmak istiyordu. yani hem cinsel hayatı özgür olsun hem koca parası yesin, bunu her erkek kaldıramaz, arada ciddi bir fark olursa kadın çok güzel veya erkeğe göre çok genç ve güzel, bir kısım erkek kabullenebilir. yani sonuçta "eşitisiz"
01 Yorumla- 6 ay
"zaten kadın da cinsellik yaşamak için çalışmak istiyordu" bu ne saçma bir düşünce
Aslında konu artık erkeklerin daha güçlü karaktetli ve güçlü sosyal yapıya sahip kadınlar istemesiyle alakalı. Çünkü toplum buna evrilmiş durumda. Aile olarak görüşeceği insanlarda da kadınlar bu şekilde olsun istiyorlar. Bu aynı zamanda insanların erkeklere bakış açısını da etkiliyor. "Güçlü ve bilgili kadın, yanında güçlü ve bilgili erkek olur." düşüncesi hakim. Çalışmayan, ev kadınları sosyal olarak bir statü taşımıyor. Dolayısıyla ev kadınlarının kocaları da buna göre şekilleniyor gibi bir düşünce var. Bu yüzden de erkekler daha çok çalışan, kariyer sahibi kadınlarla olmak istiyorlar.
00 Yorumla
6 ayKesinlikle haklssın… Ben de öyle düşünüyorum…
Arkadaş çevremde De en modern düzgün insanlarda şöyle bir tutum oluyor “üniversiteni bitir çalışma hayatın olsun ki, kendini daha güvende hissedersin?
Bu ne demek? Boşanma ihtimalimiz var ona göre vidansız değilim sonra bana kızma demek ….
bir kadına sen çalışamazsın edemezsin demek ne kadar yanlış çalış diye dayatmal yine o kadar yanlış
AMA Türkiye’de ki ekonomide dolayı da insanları yargılayamıyorum olgusal olarak değerlendirme yapıyorum sadece
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Şöyle söyleyeyim, herkesin kafasındaki ilişki modeli farklı ve bunda ekonomik şartların da payı büyük 😅
Bazı erkekler “iki maaş olsun rahat yaşayalım” diye düşünüyor, bazıları da “ben çalışırım eşim isterse çalışır” kafasında. Yani bu durum çoğu zaman “eril olamamak” değil, daha çok maddi kaygı ve hayat standardı beklentisi oluyor 💸
Ama biri sana “kesin çalışacaksın” diye dayatıyorsa orada mesele para değil kontrol dürtüsü de olabilir. Senin hayat tarzına, kariyer isteğine, huzuruna saygı duymayan biri zaten uzun vadede yorar.
Sen nasıl bir ilişki ve yaşam istiyorsan onu en başta net söyle, uyum sağlayan kalır, rahatsız olan zaten gider. Kendi çizgini koruman her zaman en çekici şeydir 😉✨00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
51Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
6 ayHiç bir erkek işsiz, güçsüz, kenarda bir miktar yatırımı ya da varlığı olmayan, belli bir yaşa kadar gelip kendini geliştirerek bir mesleği benimseyip para kazanmamış kadını sevmez!
Evlenince kadın doğru düzgün çalışamayacak. Hele çocuk falan olursa o iş zor. Evlenene kadar mesleğini belirleyip, o alanda kendini geliştirip tecrübe edinmekte fayda var. En azından çocuklar biraz büyüyünce iş bulup çalışabilir.
00 Yorumla Açıkçası ben bir işte çalışmasına karşı değilim.
Ama eğer çalışmayıp evde duruyorsa aklımdaki fikirleri ve projeleri çalıştığım için gerçekleştiremiyorum. Kendisi evde daha müsait olur diye onun bu projeleri reele dönmesini isterdim.
Belki ilerde güzel bir gelir kaynağımız olur da ben de işi bırakır ve beraber bu projeleri yönetirdk.00 Yorumla
6 ayBir kadına çalış diyemem. Bu onun kararı olmalı. Ama maalesef ki şu an ki şartlar altında da tek maaşla gerçekten geçinilmez. Bu yüzden nezaket içerikli bir konuşma yapılırsa ki bence gerek kalmaz. Kadın o durumun farkındaysan eşine yardımcı olmak için çalışır. Önemli olan davranış biçimi. Erkek nezaketle davranırsa kadın anlayış gösterir. Ama çalışacaksın şöyle böyle derse hoş olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayİşsiz kadın bende istemem. Kadının parasına ihtiyacım olduğu için değil, akşama kadar evde oturup kocasını bekleyen kadın evde tüm gün kafasında kuruyor akşamda kocasına sarıyor saçma sapan nedenlerle. Çalışsın o da yorulsun ki kafada kurmaya vakti olmasın. Ha çalışmayacağım ben diyorsa da akşama kadar evde oturmasın spor, müzik, hobi vs vs bir şeylerle ilgilensin ki kafası dağılsın.
11 Yorumla- 6 ay
"kadın evde tüm gün kafasında kuruyor akşamda kocasına sarıyor saçma sapan nedenlerle" çok doğru
Sen nasıl işsiz güçsüz birini hayatına almak istemiyorsan onlarda istemez.
Ha narsist, egomanya, m. ö. yaşam tarzını hala savunan bir gawata denk gelirsen. Otur evde, çalışma, çocuk doğur, yemek yap, ihtiyaçlarımı gider der sana.10 Yorumla
6 ayKadının çalışmasını isteyen kişi kesinlikle fakirdir ve karaktersiz. Erkek olun azcik ya.. kadın okusun çalışmak isterse çalışır vs ama kadın çalışsın diyen erkek ögk
02 Yorumla- 6 ay
Aynen aslında bunu demek istiyorum mesela ben çalışmayı düşünüyorum ama illa çalış diye ısrar etmesi bana itici geliyor
- 6 ay
Ben de aynısı çalışırım ama biri bana para getir derse kapının önüne koyarım onu 😅
Genel olarak kadın istemiyorum iyi ki ayrıldım yalnız çok mutluyum. Kimsenin nazını çekemem. Bir daha bu yaşa gelmeyeceğim.
03 Yorumla- 6 ay
Patladım yoruma kdjsjsjsjsjs ne ara evlendin ayrıldın ya yaşın doğru mu
- 6 ay
Benden küçüksün. Bir an boşandın sandım ayrılmak normal ya boşanmış olsaydın sasırırdım
- Para & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı.
6 ayMuhtaç olmakla alakası yok biliyor musun? Ha evet geçim eskiye göre zor. Ama genel bakış açısı evde boş boş oturup elinde telefon tiktok kaydıran kadın istemem şahsen.
00 Yorumla Evet geçinmek zor olabilir ama hayatı iş birlestirmiyo evlilik ticarete dökülmemeli
02 Yorumla- 6 ay
Doğru söylüyorsun beybisu
Kimse kimseye özellikle çalışması için dayatmada bulunmamalı fakat aynı eve giriliyorsa o evde nasıl gecinilecek buna iki kişi karar vermeli.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayArtık millet gözünğ açıyor kedi köpek besler gbi işe yaramaz birini beslemek istemiyorda haklı da o sebepten bende çalışmasını isterim
016 Yorumla- 6 ay
Herkes kendi yemeğini kendi yapacak o zaman
Cevap sahibi6 ayYapsın parasını da kendi kazansın
- 6 ay
Bence de
- 6 ay
Çocuk hariç erkeğe gerek yok millet çocuk yapıp boşanıyor o yüzden 🤣
Cevap sahibi6 ayEn iyisi
Cevap sahibi6 ayValla seks dışında da kadına ihtiyaç yok muhtemelen yerinizi de çinli seks robotları alacak ahshsh
- 6 ay
Robot size çok bile 🤣
Cevap sahibi6 aySize de çocuk çok bu kafayla öocuğunda hayatını karartmayın bshs
- 6 ay
Evlatlık alalım diyorsun aslında bazen bana mantıklı geliyor tüp bebek olayı çok saçma mesela insanlar bu işi gerçekten çocuk sahibi olmak istediği için değil ego meselesi haline getiriyor git yetimhaneden bi çocuğun hayatını kurtar yani. Tüp bebek için para harcayan insanlar cins kedi alan insanlara benziyor hayvan ya da bebek sevgisinden değil sırf ego tatmini için yapıyorlar istediğim şeye para döküyorum mantığı git çöpten kedi al ama yok illa scottish koca kafalı cins gri kedilerden olacak 🤣🤣🤣
Cevap sahibi6 ayAynen bak doğru başka bir insanın hayatına kurtarmak var işin ucunda ama her adamda yapamaz bunu
- 6 ay
Millet ego tatmini için yapıyor işte dediğim gibi belki de kendi çocuğun gerçekten başka duygu oluyor bekar olduğumuz için bilemiyoruz
Cevap sahibi6 ayEvet herhalde bu kafayla da evlenmeyiz ik
imizde yakın zamanda sjjd- 6 ay
Benim 3 senem kaldı bu sene netleştirmem lazım ☹️🫤
Cevap sahibi6 ayBende 27 yim benimde mi 3 senem var şimdi hahsha
- 6 ay
Yok senin 5 senen var 😃
Cevap sahibi6 ayHshshs eyv rahatlatın beni djdj
Ne gerek var? Çalışmasa da olur. Bakarım ben kendi kadınıma. Görevim benim bu.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Konu kadının parası değil. İki tarafta çalışırsa dafa refah bir şekilde geçinirler
00 Yorumla
6 ayBen eşimin çalışmasını istemem. otursun evinde ben ona bakarım
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayKimse istemez parasız işsiz insanı kim ne yapsın.. öyle kişiyi
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 674 cevap paylaştı. Kimse başkası için çalışmak zorunda değil bence. Ama herkes sorumluluğunu da bilmeli
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 672 cevap paylaştı.
6 ayİlla çalış diye tutturulması bence de hoş değil ama para beraber kazanılırsa daha lüks bi hayat yaşanır
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.
6 ayİlla çalış diyemem ama çalışmak isterse de engel olmam
00 Yorumla
6 ayBu zamanda tek maaşla geçin ek zor o yüzden istemezler
00 Yorumlaevde dursa yemek yapmaz ev temizlemez çalış diyince hiç eril erkek değilsiniz der
00 Yorumla
6 ayİşsiz kadın hele hele ev hanımı tipler tehlikeli olur
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı.
6 ayEril olmakla alakası yok bence tek maaşla geçinilmeyecek düzeydeyse erkek maaşı tabi ki çalışan birini isteyecek alışverişi kirayı gezmeyi içmeyi yemeyi neyle yapacaklar 😁
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayErillik konusuna girersek emin ol memlekette eril erkek sayısı prenses erkek sayısının 4 te 1 i bile kalmadi
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 420 cevap paylaştı. Ben istemiyorum amaç ne biliyor musun evde canı sıkılıp bana sarması ve bahaneler bulmadı ekstradan kafayı sıyırması bunlar olmasın o yüzden
00 Yorumla
6 ayBunun erillik ile alakası yok, işsiz güçsüz okumamış bir kadın benim için hiç çekici değil. 2 cümle konuşamam onla
02 Yorumla- 6 ay
Okumaması değil mesele. İlla çalış diye dayatılması için itici yoksa çoğu kadın çalışmak istiyor zaten
- 6 ay
Tamam şimdi anladım doğru aslında yoksa evi geçindirecek para çıkmıyor o zaman evet ya haklı olabilirsin
Gizli Üye(25-29)6 ayValla Senin gibi bir kadına sahip olayım da işin varmış yokmuş hiç fark etmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayİstemiyorsa çalışmasın da o zaman evde çalıştırırız seçim onun 😏
00 Yorumla
6 ayne kadar kazandığının önemi yok. akademik olarak denk biri olmalı, olan kişinin de çalışmama ihtimali yok zaten.
00 YorumlaBence kadın bu konuda özgür olmalı eşini de bir noktada anlamalı ona destek olmalı manevi anlamda maddi işler çözülür bir şekilde
00 YorumlaBu devirde tek kişinin çalışmasıyla geçim imkansız
25 Yorumla- 6 ay
Kanka onu biliyorum bence de kadın çalışmalı ama direkt böyle dedikleri zaman bana itici geliyor
- 6 ay
O zaman o erkek evlenmesi haramdır bir erkek kadina sen calis bu nasil bir namussuzluktur ya
- 6 ay
Kadinin yeri evidir erkeklerin arasina salacaksa evlenmiyecek
- 6 ay
@Berat06905 ya o kadar cahil bir söylemde bulundun ki konuşma lütfen
- 6 ay
Kadının yeri evidir cahil sensin
6 ayBen bakarım karıma yeterki çıtır ve enerjik mutlu biri olsun iyi olsun anlayışlı olsun
00 YorumlaSeven adam her türlü kabul eder
02 Yorumla- 6 ay
Bu cidden doğru
Çalışmayan kadın gereksiz kadındır maalesef
02 Yorumla- 6 ay
150 k dan az alan erkek de gereksiz erkek bence
- Para & Ekonomi konusunda 883 cevap paylaştı.
6 ayArtık istemiyorlar malum maddiyat her şey artık
10 Yorumla Bu devirde çalışması iyi olur.
00 YorumlaBence de beklenti olmaması lazım
00 Yorumlaboş ver erkekleri kendin için çalış
00 Yorumlabu devirde istememek iyi
00 YorumlaSenin sonsuz kazançlı birini bulman lazım
00 YorumlaKim dayatıyor ki çalış diye size
00 YorumlaTek işi ben olayım isterim parasına puluna bakmam
00 Yorumla
6 ayErkekten erkeğe değişir
00 YorumlaÖyle erkek olmaz olsun 😂
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 469 cevap paylaştı.
6 aySırf parası için olan kadını istemiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayİşsiz kız benden uzak dursun. o kadar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 aySen çalışma evinde kocanı bekle yeter
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 797 cevap paylaştı.
6 ayKadınlarda erkeğin zenginine bakıyor.
00 Yorumla Erkekler ne istediğini bilmiyor
10 YorumlaÇalışsa iyi olur
00 Yorumla
6 ayÇalışan eril kadın seviyorum
00 YorumlaYok ya çalışmada daha iyi olur benim icin
00 Yorumlaİşli olursa daha iyi olur
00 Yorumla
6 ayEşin mi bunu direten
00 Yorumlane iş yapıyorsunuz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 786 cevap paylaştı.
6 ayİstiyorum
00 Yorumla
6 ayİşsiz olabilir ama belirli şartlar var bana göre
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 685 cevap paylaştı. Alakası yok
00 YorumlaHayat pahalı
00 Yorumla
6 ayKadının çalışmasını beklemem
00 Yorumlaİticiii
00 Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz