11500 TL kişisel bakım kıyafet
5803 TL yemek
500 TL telefon
1250 TL yurt ücreti
2600 TL yol
Bu kadar
11500 TL kişisel bakım kıyafet
5803 TL yemek
500 TL telefon
1250 TL yurt ücreti
2600 TL yol
Bu kadar
Cevap
5Cevap
Ehh yani minimumda olması gerektiği kadar. Her ay böyleyse biraz sıkıntı ama. D Tabii ne akdar ücret aldığına göre de değişir bu...
Neredeyse her ay böyle 47k alıyorum
Abowww diim :D Baktığın zaman evet fazla değil hatta minimumunda minimumu ama o kadar ücretle ev geçinenler de var ne bilim. Sanırım bu sahip olduğumuz maddi rahatlıklarla da alakalı. Aile evindeysen falan senden kazancının yarısını falan alıyorlar ya da kazancının yarısını kenara atabiliyor ve bu saydıklarını yapabiliyorsan makul. Fakat başka geliriniz yok aileden falan herhangi bir yardım almıyorsanız falan işte o zaman yatırım ypaıp biriktirmekte fayda var diye düşünüyorum.
Maaşımin genelde büyük bir bölümünü aileme yolluyorum geriye kalan ile geçinmeye çalışıyorum
Helal. Paranın değeri yok normalde su bahsettiklerin maaşının 6 da 1 i bile olmamalı da işteee. Umarım bol kazançların olur...
Çok teşekkür ederim 💐
Ölmeden yaşamak için minimum harcamalar. Hayata hoş geldin prenses
Teşekkürlerrrr
Aynı ben :) benim benzine tek ayda 7-10 bin gidiyor ayda sadece
Benimde araba olsada masrafı olsaaaa
Olur ya dert etme bakım iyidir bence
Bence iyi önümüzdeki günlerde bütçeni seyahat içinde bolca ayırıp gezebilirsin inşallah bol bütçeli ömür diliyorum
Çok ama çok teşekkür ederim
Kişisel bakıma neler dahil
Cilt bakım yüz bakım vücut bakım makyaj
Hayır ayda bir kere saçımı keserdim bu ay işin yoğunluğundan kaldı diğer şeyleri de kendim yapıyorum zaten. Kuaförü sadece saç için kullanırım. İçinde parfüm yok evet
18
Ben öğrenci değilim aslında kyk yurdunda çalışıyorum hemde burada kalıyorum şimdilik
Çalışıyor musun yoksa çalışmadan mı böyle
Çalışıyorum ben
KYK da çalışıyorum hem de orada kalıyorim
Yurt time filan mı
Çalışmasan masrafların çok fazla derdim ama çalıştığın için sıkıntı yok bence. Harcadığın için mutluysan bize diyecek bir şey yok
turkiyeyi bilmem ama azerbaycana gore uygun yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harcamalara bakınca en büyük kalem kişisel bakım ve kıyafet gibi duruyor 😅 11.500 TL ciddi bir rakam, özellikle düzenli hale gelirse bütçeyi zorlar.
Yemek, yol, yurt makul seviyede görünüyor ama yine de gelirin oranına bakmak lazım. Asgari ücret civarı kazanıyorsan bu tempo sürdürülebilir değil. Küçükten başlayıp önce kıyafet ve bakımı kısmaya çalış bence, konforu tamamen bozmadan tasarruf mümkün 💪💸