Vakibank kredi kartı borcumu 31 gün gecikmeye geldi ödeyemedim yapılandırma talebim vardı 31 güne girince gecikme otomatik yapılandırma ekranı açmış bu ekranda birşeyler yazıyor kart kapanacak diye diyelim bu yapılandırma yı kabul ettim 36 aya kadar vadeye bölüyor ben 12 ay veya 15 ay taksitlendirme yapsam kart kalıcı mı kapanıyor limit de ölüyor mu bilgi sahibi olan var mı yapılandırma mı mantıklı yoksa bir yerden borç bulup asgarisini kapatmak mı veya borcun tamamını kapatmak mı hangisi daha mantıklı hangisini yaparsam karttan olmam?
Benim de böyle bir sorunum olmuştu kartımı ATM yuttu sonra da ihtarname gönderdiler 4 taksit yaptım ödedim VakıfBankla bir daha da çalışmam. Bundan 5 sene önce 2000 liralık bir borçtu bugünkü karşılığı bir asgari ücret tam olarak 2021'in Ocak ayındaydı yani 5 sene önce
Yapılandırma sonrasında, borçlar tamamen bitene kadar kapatıyorlar ve borçlar bitince de keyiflerine göre artık açıyorlar ya da açmıyorlar, açarlarsa da limiti çok daha düşük verebiliyorlar
0
4 Yorumla
Soran
6 ay
Ben aradım müşteri hizmetlerini kapanmıyor açılıyor dedi yapılandırma yapıp kartı açılan müşteriler var dedi mesela kapattılar diyelim 15 ay yaptım düzenli ödedim buna rağmen bile kart limitini düşürüyorlar mı açılsa bile diyelim limit 86 onlar borç bitince 30 40 binemi düşünüyor Vakibank bu banka
Bankaya göre değişir mi bilmiyorum, ama yüksek limitlilerde özellikle bitimde açınca limiti düşük tanımlama durumu oluyor evet, hatta kredili mevduat hesaplarında yeniden başvuru isteyip değerlendiriyorlar, örneği bana olumlu yanıt vermediler ve tekrar açmadılar kullanıma. Keza Akbank ve Denizbank da hiç devreye almadı kartları, yeniden kullanıma açmadılar. Ödemelerde ara ara gecimeler olmuştu ufak tefek kısa süreli, ama demek ki puan ve güveni ters etkiledi. Ödeme düzenliliği, güncel gelir durumu vb KKB puanı falan, dikkate alıp değerlendiriyorlar
Soran
6 ay
Evet değişiyormuş Vakibank kapanma yok dedi gecikme olursa açmazlar demekki ondan dolayı açmadılar elimde bir aktif kart bu var başka yok diğer kartları önceden kapatmıştım bunda ilk sorun oldu bunuda kaybetmek istemiyorum ondan sordum bir yerden para bulup bulabilirsem toplu kapatacaktm karttan oluyorsam diye dusunduydum
Soran
6 ay
Evet değişiyormuş Vakibank kapanma yok dedi gecikme olursa açmazlar demekki ondan dolayı açmadılar elimde bir aktif kart bu var başka yok diğer kartları önceden kapatmıştım bunda ilk sorun oldu bunuda kaybetmek istemiyorum ondan sordum bir yerden para bulup bulabilirsem toplu kapatacaktm karttan oluyorsam diye dusunduydum benim gelir resmi gelir YK ama banka geçmişleri iyi 10 yıldan fazla oldu SSK yok puan KKB de 1300 dü bu 31 günlük gecikme başlayınca aşağılara inmeye başladı
Gecikmeye düşmen moral bozucu ama çözümsüz değilsiz merak etme 🙂
Bu ekrandaki yapılandırmayı kabul edersen kart genelde kalıcı olarak kullanıma kapanır ❌ limiti de fiilen “ölü” sayılır. Çünkü borcun tamamı taksite dönüyor ve kart normal kredi kartı olmaktan çıkıp kredi gibi oluyor. Taksitler ödenip borç tamamen bitse bile banka tekrar açmak zorunda değil.
Kısa vadede nefes alırsın ama uzun vadede karttan muhtemelen olursun.
Eğer 1 yerden yasal ve güvenilir şekilde borç bulup en az asgariyi kapatabilirsen kart açık kalır. En mantıklısı: Toplam borcu kapatabiliyorsan süper, kartın da kalır Asgarisini ödeyebiliyorsan yine kartı kurtarırsın Hiçbiri olmuyorsa yapılandırma son çare gibi düşün.
Bir de 87 bin TL hatırı sayılır rakam, bundan sonra harcamayı mutlaka kısmalısın. Bugün atacağın disiplinli bir adım yarın seni büyük streslerden kurtarır 💪 YTD 😛
0
2 Yorumla
Soran
6 ay
Yani bu yapılandırma işlemini kabul edersem karttan kalıcı olarak oluyorum öylemi
Karı yapılandır kurtul taksit bittikden 2 ay sonra ara kartı tekrar açıyorlar. Ana durecte kartı kulkanamazsin
0
2 Yorumla
Soran
6 ay
Ben aradım müşteri hizmetlerini kapanmıyor açılıyor dedi yapılandırma yapıp kartı açılan müşteriler var dedi kesin açılıyor mu ona göre karttan olmayaym
Emin misin bu ekranda yazanı yapay zekaya ekran görüntüsü attm kart kalıcı kapanıcak diye cevap vermiş yeni kart için yeniden değerlendirme olck demiş omu yanlış söyledi kullandın mı Vakibank kredi kartı yapılandırma yaptın mı hiç