Selamlar Ekonomi Severler ,💸💰Arkadaşlar, böyle bir haber okudum, sizce mantıklı mı, ve ne amaclanıyor olabilir?🧐 Nisan 2026 itibarıyla kuyumcudan nakit parayla altın alınamayacağı yönünde bir haber📰. Sizler, neler düşünüyorsunuz? 💭

#Bihteeerrr 💳
Selamlar Ekonomi Severler ,💸💰Arkadaşlar, böyle bir haber okudum, sizce mantıklı mı, ve ne amaclanıyor olabilir?🧐 Nisan 2026 itibarıyla kuyumcudan nakit parayla altın alınamayacağı yönünde bir haber📰. Sizler, neler düşünüyorsunuz? 💭

#Bihteeerrr 💳
Bir kuyumcuyum ben... Aldığınız ürünler işlikten %20 vergilendirmeli...++ Dünyanın tek altın farkı vergisini biz ödüyoruz. Yani bu ay dükkanda bulunan ürünler 5 milyon yapıyorsa yıl sonuna altın yükseldiyse 10 milyon tl yapıyorsa bu 5 milyon tl farkı gelir vergisi gibi görülüp vergilendiriliyor...
Kuyumculuk zaten yüksek vergilendirmeler giderler var. En başta hammadde pahalı yani altının kendisi... Zaten pahalı bir ürünü kredi kartıyla kartla ödersen %2 banka komisyonu kesiyor sonra kdvsi sonra gelir vergisi en az kredi akrtını kullandığında 5 farklı vergi kalemi ekleniyor... 20 binse 22-23 bine satmamız gerek ki kurtarsın ürün. 😪 Nakit her zaman iyiyidi ve gelecekte de iyi olucak altın özelinde özellikle. Sen thsırt alıyosun adam 3-4 euroya alıyor 150-200 tl... satış fiyatı 800-1000 tl... Bu adam vergi ödesin nolcak ki? (çalıştım biliyom maliyetlerini)
gr fiyatı 6200 tl şua biz bu mereti 24800 tl fiyattan satamıyoruz ki gramını biz bu vergileri cepten ödiyelim karın üstüne vergiler de eklenmek zorunda bu yüzden ufak bir şey değil en az 6-7 kalem vergi giriyor.
Gayet iyi anlattın yüreğine sağlık🎉
O yüreği bu ülke kararttı. Yıllar geçtikçe nefret etmeye başladım bu meslekten. her geçen sene daha çok pahalanıyor sorumluluğu yükü derdi artıyor. Devlet biraz geliri düşsün kuyumcuların üstüne atlıyor marka ürün arıyorlar altına el koymak ceza yazmak mahkeme avukat şu bu gideri olsun diye her şey yapılıyor. Sırf maliyeciler bu sene ceza yazmak amaçlı her şeyi didik didik ettiler tüm herkese 15 binle 300bin tl arası ceza yazdılar. havadan gelir işte. İlk tecavüze uğruyan sektör kuyum. dünyada bir yerde savaş çıksın, iç savaş, darbesi, politik kavgası anın da fünye dibimizde patlıyor.
Nakit olunca takip etmeleri zor bir de kuyumcular banka vergi payı var ya yüzde birdi galiba şimdi hatırlayamadım onunla ilgili olduğunu düşünüyorum kartla yapınca resmi vergili fiyatıyla birlikte daha fazla kesinti yapıyor nakit olunca kuyumcu vergisiz haliyle istediği fiyattan yazıyor ondan galiba
Evet canım öyle giriş çıkışı bir de tespit için böyle bir karar alındı. Vergi ve kara para için önlem almak için.
Kesinlikle
💖🥳
🩷❤️✨
Altın alırken kredi kartına masraf çıkarmaması gerekiyor o zaman. Böyle bir düzenleme olursa çok iyi. Yoksa fiziki altından çok, bankaların altın hesabından altın alınıcak. Yastık altı altınların çıkarılma çabası ve kara para aklamayı engelleme çabaları olarak görüyorum. Bir taşla iki kuş vurmuşlar.
Yararlı bir girişim gibi görünüyor 🧐
Aynen öyle bebiş
Bihteeerrr selam 😄💸 Çok konuşulan o haberi biliyorum ama şu an için böyle net bir “kuyumcudan nakitle altın yasak” kuralı yok. Genelde amaç; kayıt dışı ekonomiyle, kara parayla ve vergisiz işlemlerle mücadele etmek oluyor 🧾💳
Devlet, büyük tutarları banka üzerinden görmek istiyor. Yani denetim, şeffaflık, vergi kontrolü hedefleniyor. Küçük yatırımcı için ilk etapta alışkanlık değişikliği ve biraz ekstra uğraş demek aslında 😅
Bence ne olursa olsun; sen altın alırken fatura, fiş, dekont konusuna dikkat et, mümkün olduğunca kayıtlı git ki ileride sorun yaşamayasın 🧠✨ Finansal sistem sıkılaştıkça “iz bırakmayan işlem” dönemi zaten yavaş yavaş bitiyor. Bilgili olan panik yapmaz, sadece strateji günceller 😉💰
Ekocan sen olmasan ben ne yaparım :d
Ne kadam da minnoş 🤣💟
Cevap
55Cevap
Kayıt dışı ekonomi için mücadelede önemli bir adım olduğunu söylemişler bunu bilmiyordum. zaten ekonomi konusunda pek bilgim yok ama faydalı olacaksa olsun tabi ki de. zaten genel olarak nakitle alan pek yoktu sanki. ama illa ki kredi kartı kullanan kişiden de para alabilirler ek olarak. yani günün sonunda yine bizden fazla para çıkacak gibi duruyor. tabi bilenler yeşillendirirse daha iyi olur. bende yakın zaman da almayı düşünüyordum bakalım. daha varmış herhalde.
Altın için uygun zamanlarda zaten hep soru açıyorum. Ona göre o zamanlar alırsan kâr. Zaten altın güvenli ne zaman alırsan al pek zararı görülmüyor uzun vadede iyi yatırım.
💟
Dikkat ederim abla teşekkür ederim 🙏💕
Lafı olmaz kardeşim 🥳💖🙏🏻
Bence mantıklı olmuş gadası çünkü hiç kimse fiş kesip vermiyor on binlerce liralık altın alıyoruz fiş vermiyorlar haliyle vergiden kaçıyorlar sevindim bu duruma
Evet mantıklı bence de katılıyorum🥳
🙃
Bence en onemli olay basit usul verginin daraltilmasidir bir cok esnaf dusuk maliyet kdv yok ayda yuzbinlerce lira net kazanc elde ediyorlar. Elbette bunu tuketiciye yansıtacaklardır bu yüzden denetlenmesi gerekir. Altini nakit almayi dogru bulmuyorum zaten kuyumcudan almak zorunda kaldiysam kart ile almisimdir. Zerre guvenmem. Fon olarak almak mantikli. Paypal transferwise vs hepsi kara para one sürülerek yasaklandi. Halbuki Turkiyedeki bir cok insan bu uygulamalarla doviz kazaniyordu. Bu degisiklikler halka faydasi olmuyorsa içi boştur. Zaten bütçe politikalarindan, savunma sanayisi ihracatindan, kesfedilen ve Rusyadan ucuza alinan dogalgazlardan vatandasin maasina ek gelir oldugu anlasiliyor.
Çok güzel açıkladın. 🥳🌠
Teşekkürler 🫨🙂
Ben teşekkür ettim 🙂
Yastık altında 600 Milyar dolarlık altın olduğu öngörülüyor. Türkiye'de vergilendirilmeyen tek yatırım aracı fiziki altındır.
Hükümetin buradaki maksadı altını sisteme dahil edip vergilendirmektir. Hedeflenen rakam 300 Milyar dolar.
Yaklaşık bir yıl kadar daha sürmesi bekleniyor hayata geçirmek için. Sonrası altının her hareketinden gelir vergisi tahsili.
Şema tam olarak netleşmese de en geç bir yıl içinde yastık altının sisteme dahil edileceğini düşünüyorum.
Aynen de böyle.
Kayıt dışı ekonomi ile mücadele için olabilir. Ancak o zaman hem banka kart komisyon ücretlerini azaltmaları hemde bankalarda gram alış satış arasındaki farkı kısmaları gerekir. Düğün, nişan vs takıları harici bence kimse fiziki altın elinde bulundurmak istemez. Çünkü yatırımcı için bir risk. Çalınabilir Kaybolabilir. İnsanlar niye gidip bankadan da altın alamıyor? Çünkü bankalardaki alım satım marjı çok yüksek. Adam bu sefer ne yapıyor gidip fiziki altın alıyor. O fiziki altını da muhafaza etmek için kasa falan kiralıyor bankadan. Böylelikle tam kayıt altına da alınamıyor. Devlet kimin kasasında ne var biliyor mu? Bence yatırımcıya eziyet ve zaman kaybı bu. Düzenleme yapılsa bu konuda ciddi anlamda bu sayede bile kontrol ve kayıt altına alınabilir.
Güzel yorum katılıyorum size haklı 🌠
Tam istediğim sey, en azından uçuk komisyon alma olayı biter, bir çeyrek altın almak için bundan 5 sene önce sadece 5 lira komisyon alınırken şimdi 1000 liraya kadar komisyon alan var, kredi kartı zorunlu olunca kredi kartına komisyon alma işi de bitmesi gerekiyor
Evet iyi oldu bir yandan
Amaç, kayıt dışı altın alım satımı bitirmek. Alım satım üzerinden sizi vergilendirmek. Yastık altı para devrini durdurmak. Bir adım sonrası ise fiziki altınlarınız var ya, bozduramayacaksınız. Amaç, tüm altınları finansal sisteme katmak. Devletin vergi alamadığı tek şey yastık altı altınlarınızdı. Artık buna değer, kazanç vergisi gelecek. Nakite bozdurmak istesen kuyumcular kabul edemeyecek. Her şeyi bankacılık kanalları ile yapmak zorunda kalacaksın.
Evet gayet güzel ve doğru açıkladınız ben de böyle düşünüyorum. Amaç vergi koparmak. 🌠
En nefret ettigim şey
Ben de baskasinin kartiyla alacagim her seferinde
Yüklü miktar alim doviz cevirme yaptigim zamanlar oluyor yilda 7.8 defa
burada devlet benim yatirimimi ogrenmek istiyor
Her seye burnunu sokan bir ulke oldu
Sana ne benjm yatirimimdan
Kuyumcu altinj alirken vergisini ödesin vergi ödetmek adı altinda yatirim ögrenmeye çalışıyorlar
Evet katılıyorum
Böyle ekonomi ile alakali güzel mantikli hatta bize lazim olacak fayda saglayacak sorular bekliyorumm🤚
@DELİKANLIPRENSSSS soruları faydalı bulmanıza sevindim eko soruları düşünüyorum 💸💵💴💶
Düşün ve sor ben cok beğendim beni de cagirirsan memnun olurum 🙂
Türk ekonomisinin %50'si hala kaçak. Yani Türkiye'de sadece gerçek vergi ödeyenler işçiler. Onun dışında vergi kaçağı çok fazla. Ben nakit paranın zaten kaldırılması taraftarıyım lakin benim amacım bankalar para kazansın değil devlet bu sistemi kurmalı. Adam müteahhitlik yapıyor. 10 milyonluk evi kâğıt üzerinde 3 milyon gösteriyor; 7 milyonun vergisini vermiyor. Kuyumcular ve nakit kazananlar vergi vermiyor.
Doğru ✅
Nakit benim için kötü oldu çünkü nakit parayla alan insanlar var o yüzden dezavantaj oldu biraz. Ve ben bir yerden bir şey duydum devlet altın miktarı öğrenmek için bu hamleyi yapmış diyorlar bilemiyorum ve doğruda olabilir biraz ucu açık konu
Evet ben de onu düşünüyorum tespit etme amaçlı zenginleri 😀
Bana göre hem yararlı hemde tam tersi gibi geliyor. Mesela kayıt dışı altın çok var bana göre o zenginler çıksın diyorlar 🙂😅😂
Çıksın ki kim nasıl kazanıyor bilelim yasa dışılığı 🧐bence de ondan iyi oldu bir yandan sfff
Evet bence de yani yoksa böyle devam etmez 😅
Devlet diyor diğer çalanların da ben alayım sddd
Bize ne kalacak o zaman 😂😅
Bize de kalsa bizden çalarlar 🤣
Kesinlikle elinizdeki altınları kayıt altına almak için yapacaklar.
Kayıt altına alınmak iyi bir şey değildir. Altının fiyatı artınca sanki gelir elde etmişsiniz gibi vergilendirilebilir. Hatta ekonomi zora girince sizin altınları isteyebilirler. Hiç de halkın yararına bir uygulama değil.
Burada "iyi olmuş" diyenler gerçeği gördüklerinde geç olacak.
Gerçekten öyle hatta aldığımız nefes vergisi bile çıkar 😂
@ipekyolu zaten amaçları o yönde ayrıca ekonomi şu an iyi değil ki 1 sene içinde bana göre ekonomi kötüyü gidiyor altınlara ihtiyacımız var derler
@ipekyolu yok
tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=uqmTDo1nl0s
@ipekyolu iş hayatında olduğum için evet oldum
Herhalde kayıtsız bir işlem olmasın diye. Insanlar yasal olmayan yollardan kazandıkları parayla altın alabilir. Sonuçta kuyumcu sen bu parayı nereden kazandın diye sorgulamaz ama bankaya yatınca masak inceler.
Evet yasa dışılık burada tespit edilebilir. Hükümetin amacı zenginleri tespit etmek, altından vergi kesmek. Bu devlet için ➡avantajlı ama halk için dezavantaja sahip. 🤔
Zenginlerin vergi vermesi halk için neden dezavantaj olsun? Vergilerle sağlık sistemi sosyal güvenlik sistemi zabıta polis jandarma gibi güvenlik unsurları sağlanır halka. Zenginler tabi ki vergi versin. Bu ülkede en çok fakirler maaşları üzerinden vergi ödüyorlar. Ayrıca da bu uygulamanın vergiyle değil suç gelirlerinin tespiti ve kara paranın aklanmasınin önlenmesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.
Öyle değil uzun bir konu yazsam manas olur yazdıpın gibi değil herkes için dezavantajı var yakından biliyorum dcgg
Nakit olayının neden bu kadar kafaya takıldığını anlamıyorum.. belki kartım yok yanımda belki kullanmıyorum.. ve daha bir çok örnek ve sebep saçma buluyorum ödeme çeşitleri bu kadar abartılmamalı..
Aslında vergi konusunda dezavantajı var sadece. Vergi devreye girdi mi tüm mücevherat bile fiyat olarak artar. Yoksa yerinde bir karar 👌💖
Bence değil bihterciğim:)) ama sisteme ayak uyduruyuyoruz işte 🪁🌺
Tabi sana göre öyle malefizcim benim babam vergi memuru bu konuların artısı eskisini yakından biliyorum. O açıdan söyledim sadece:) sisteme ayak uydurmak zorundayız evet maalesef 💟
🥳❤️
Vergiden kaçıyorlar kimi para aklama vs. yapılıyor güzel oldu sayılabilir ama yine dövüziler halktan çıkartıcak giden komisyonu tabii saygılı esnaflar dahil değildir sözüme, vesselâm.
Evet tabi önceden vergi işi devrede olmadığı için kâr oranı da yüksekti. Şimdi dezavantajı oldu halka. :/
Yeni yıldan sonra ekonomi giderleri maaş geliri dengeyi tutamıyor bu nedenle insanlar zorluk çekiyorlar. Tahminime göre eskisi gibi altın alamıyorlar. 🧐
Evet yeni yıl demek zaten zam demek başlı başına. Asgari ücret artışı oldu ürünler de de altında da mutlaka oluyor
🌺🎉💟
Evet başlı başına stresi bitmiyor 😐🎄💖
Biz nakitle de alamıyorduk ki zaten 😒🤦🏻 dalak böbrek falan la takas a açılırsa o zaman değerlendiririm 😒 10 tane beşi bir yerdeye dalağımı 15 e böbreğimi 20 ye kendimi komple bırakırım 😒
Bir ara iPhone pro max almak için böbreğini satan vatandaşlar geldi gözümün önünde. 🤣
Neye değişirsin aklımda deli sorular 😮
😄😄😄 ucuz etin yahnisi güzel olur 🤣
Ahahah arz talep 🤣
Kendine fiyat biçiyor hahah dcgv
Müzede satış 🤣
😄
Bana mantıklı geldi zaten altın pahalı paramız kıymetli altın alırken insan neden bir çanta dolusu parayı yanında taşır ki
Evet alım konusunda pratik oldu çünkü nakit 💵 taşımayan kullanmayan da var. 🎉💟
Muhtemelen amaç şu; bu yöntem ile kişi aldığı altını faturalamış yani vergi altına koymuş oluyor, devlet de bundan vergi kesiyor
Evet aynen öyle ✔
Karttan çekilsin ki devlet ve özel bankalar komisyon alsın, başka dertleri yok, zengini daha zengin etmekten başka..
Evet aynen öyle devlet az kazanıyor dahasını istemiş 🤣
Her alım satımı vergi yansıyacağı için kayıt dışılıkla mücadele amacıyla olabilir. Olan yine vatandaşa olacak
Sence zararları çok yansır mı 🤔
Az önce dedim kesin artar o da katılıyorum
Ibanla mı alınacakmış. Bence iyi bişey tomarla bankadan para çekeyim de götürüp vereyim diyene kadar ibandan atarız ne güzel
Hahahah iyi ama negatif taraftarı da varmış bebek 💟🥳
Kayıt dışılığın önüne geçilse de maalesef işin sonunda faturasının vatandaşa yansıyacağı bir karar.
Dezavantajı da var doğru
Maalesef öyle. Özellikle bankaların aldığı komisyonu kuyumcular mücevherat ücretlerine yansıtacaktır. Bu da vatandaşın alacağı altın miktarını yeniden belirleyecektir...
İki taraflı etkiliyor hep
Evet aynen öyle
Saçma olmuş Bu hükümet e çok kızıyorum nerde saçma iş var onları çıkarıyor biraz daha zor olacak yani
Eğitim sistemi de böyle hep 🤔
Kayıt dışı ekonomi için mücadelede önemli bir adım ancak kredi kartıyla alacak olanlar şimdiden komisyon ödemelerine hazır olsunlar.
Evet kankito artık hep seninle altın alacaz kartı bloke ederiz biz alsak 🤣
Ahahaha doğum gününe az kaldı ben sana yine akıllı saat alayım😃
Akıllı olanlar ahmak çıkıyore kanktos 🤣
Maşallah ateşe verdiğin ekonomiyi yine 😃
😂😂😂ya hahah babam boşa iptal etmedi neyseki son işteki parayla bir ton şey aldım 🤣
Haa aktiflik olarak soruma yine geldiler ben yanliş anladım 🤣
Ahaha aklın hep Kredi Kartında sjsj
Ben boşuna eko fenosu değilim her zaman aklım paraya gidiyor hahah
Millette ne dertler var bee 🤣 çok şükür fakir olarak böyle bir derdim olacağını sanmıyorum 🤣
Dertler derya olmuş sen de bir Sandal 😄
Halbuki ben soruma gelenlerin yüzü gülerdi 😄
Benim *
başka bir evrende en güzel haliyle 🤣
Ben hep meleğim teşekkür sdfghjklş espri sadece fhjk
Ben en tatlı şeytanım ssdd
👿var kafamda bak fhhj
Övdün mü yerdin mi belli değil sesli güldüm sddf her soru soruşumda niye herkes pp m e takılıyor 🤔
Teşekkürler neşeli olmak lazım hayaat yeterince sıkıcı zaten 🤣
Hükümet o paranın nereden geldiğini kontrol etmek istiyor bu yüzden böyle bir uygulamayı geçirtiyor
Kara para aklama çabalarına girişmiş sanki her şey dört dörtlük gibi hükümette sfggg
Bir gece online sistem çökerse ekmek alacak paramız olmayacak
Doğru valla trajikomik sdf
Bir köşede altın olmali
Kesinlikle
Gayet mantıklı, tabii bankalar işlemler üzerinden para tırtıklamayacaklarsa. Kuyumcuların bozuk yok mantığıyla iki üç liraları yürütmeleri de engellenmiş olur. Bu, dövize de gelmeli
Evet çok mantıklı o açıdan katılıyorum. ⭐
Nakit parayla alamayacaksak neyle alacaz, öpücükle mi
Kartla
Saçma
Kayıt dışıliğı önlemek adına devlet böyle bir karar almış olabilir
Evet vergi işi de avantaj oldu devlete tabi.
Zaten uzun zamandır nakitle almıyordum ben.
Bazen daha iyi oluyordu tabi şimdi O da gitti 😀
G*tlerinden ne çıkartacaklarını bilemiyorlar derim
Her zamanki gibi 😄
Devlet bu ülkeyi yönetenler baştan bu dövizi düşürsün türkiyeyin dış borcunu ödesin sonra konuşsun
Devletin hangi işi doğru düzgün yapıyor ki hep böyle aksaklık pürüz sonra neden biz ilerlemiyoruz bu kafayla ileriyi göremezsiniz tabi.
Bana desinler döviz yüzler basamağını görecek inanırım yüzler basamağını çıkartacak kafa var bunlarda
Ben zaten ibanla ya da kartla ödüyordum hep. O kadar nakit parayı yanımda nasıl taşıyayım
Aslında annelerimiz taşıyor biz gençler biraz pratiğe kaçıyoruz.
Annemde taşımıyor valla ahsja
Benimki taşıyor sdff
Şöyle nakit olarak alırsan kuyumcu onun girişini yapmayabilir vergiden kaçırabilir :D
Gerçekler bjklll
Kimin elinde ne kadar altın var küresel örgütler tarafından bilinmesi
Tespit için ben de düşündüm arkada yatan sebep bu.
30 k dan fazla alışveriş yaparsan banka sistemi ile olacak..
Evet ✅
Bankalar komisyon olacak. Aslında fiziki gram hiç mantıklı değil.
Evet komisyon konusu sıkıntı takılara da yansır bu durum artar fiyatlar
En iyis bankadan almak, çok cüzzi farklar yok zaten piyasda satışla aralarında. Şu an bile alsanız, 2- 2.5 yıl sonra çok iyi kazandırıyor varsın satışta 30-40 TL fiziki ile farkı olsun ne olacak güvenli en azından. Çalınma, deprem, doğal afet riski yok..
O kadar doğru ki daha güvenli 🔐
Özetle diyorlar ki " O ne gardaş yarısını bana ver."
Kendine de komisyon alacak ila ki sfghjkl
Evett 🌺
Neden diye soruyor insan ilk sonra da hemen yanıtı buluyor 😂
Evet akıl yürütünce diyorsun tabi yaaa 😄
Sen nerdedir sdf
Çok şükür aklımız yerinde 😇 bazen gitmek güzel oluyor yenilenir insan ama farketmen mutlu etti 😇
Evet ben de bir ara gitmişim 10 günlük iyi geliyor 🎉🥳
Çok gitme ama sen yine de yokluğunu hissettirme😇
Ben gitmiştim herkes mesaj atmıştı 😀ben de bilmiyordum bu kadar sevildiğimi dfgg
Seviliyorsun tabiki ne demek bilmiyordum 😂
Bilemem ki herkesin sevgisini ancak yokluğunda hissettiren oluyor 😀
Ben senin yokluğunu hissederim bunu bil 😇
Teşekkürler cansın 👼
Neyseki böyle dertlerim yok altın almayı düşününler tasalansın...
:)) değil mi 😎
Olan yine 3-5 ayırıp zar zor biriktiren garibana oldu, zengine kaçırıp sıvayacak yolmu yok
İsteyen her türlü yapar neler neler duyuyoruz haberlerde doğru dedin
Ayşe teyzeler Fatma teyzeler yandı kocalardan saklanan tüm paralar artık resmi olarak gözükecek
Ocakların yanma vakti gelmiştir 😂
Artık o sütyenlerin içine saklanan paralar ortaya çıkacak
Deşifre etme bizi 😄
Sen daha o konuma gelemedim
Nerden biliyorsun scg
Onlar koca göğüslü🤣🤣🤣
Ahahah
Boş ver Sen Hep Böyle Kal
Zaten nakitle almıyordum ki benlik bir şey yok eheh
:))
Öyle bir şey varsa muhtemelen milletin varlıklarını fişlemek için
Aynen öyle 🤔
Bir ara dövizde yaptılar. Herkes kartla havaleyle alsın ki kim ne kadar yatırım yapıyor tespit edelim diye. Bi kulak arkamız kalmıştı ona da göz diktiler
kurnazca bir hamle dcgv
Yemiyoruz ama doymuş gibi yapıyoruz
Her zamanki gibi 😄
Her gün altın almak için artık bankadan para çekmek zorunda kalmayacağım oleyyy 🙃
Sus büyüyü bozma ;))
Külçe altın da satmiyorlar alıp eritmek zorunda kalıyorum
Paket altın al sen enflasyonda satımı da alımı da kolay olur sdccc
çok güzel nakit diye tutturuyorlardı o kadar nakiti kim nereden bulsun bankanın çekim limitini dahi aşıyordu ben çok yerinde buldum
Evet bu acıdan iyi oldu katılıyorum bazen nakit 💵 yanında olmayabilir 🤔💟
altın bilezik bunlar yüksek meblalı ürünler kimsenin yanında o kadar olamaz yani belki hergün çekip çekme limitini kadar biriktirse anca öyle
Doğru pratiklik açısından haklısın 🌺
Bunun nasıl kaydını yapacaklar ki elindeki altını nerden bilecek adam yani. Ayrıca 60 bin tl lik altın alıyorum diyelim bi kuyumcuya giderim 30 k lik nakit alırım başka kuyumcudan 30 k lik daha alırım öyle olmuyor mu
Nakit işte artık Nisan 'dan sonra olmayacak nakitte kara para devreye giriyor diye böyle bir şey düşünülmüş ama vergi için de aynı zamanda iyi olmaz devletin işine yarar. Kaydını da yaparlar bir şekilde
Her şey kayıt altında olsun ki daha fazla vergi alınabilsin zihniyeti işte..
Evet aynen öyle nakit olunca takibi de zor. Böyle ortaya çıkması daha kolay. 🎉
Bence mesele sadece altın değil nakdin sistemden yavaş yavaş çıkarılması. Dijital para ve çipli kimlik altyapısına geçişin bir adımı gibi duruyor. Özgürlük alanı daralıyor.
Evet bu da ayrı bir boyutu olabilir 🧐
Canım ülkem ne durumlara geldin… Üç beş ciğersizin elinde talan edildi.
Her zaman olduğu gibi ne yazık ki 🧐
En iyisi oldu. Tomar tomar para taşıma derdinden kurtuldum
O acıdan pratik oldu kesinlikle 🥳
Yüksek miktarı alışverişlerde nakit kullanımı yasaklanmalı
Bir bu kalmıştı sonunda el atıldı
Mal bildirimi beyanı gibi kimin ne kadar parası var 😄
Bence mantıklı
Evet aynen öyle @vveennuusss pratik olduğu noktalar var vergi konusu olsa dahi. 🙂
Nedeninin kavrayamadığım bir düzenleme
Kara para önlemek amacıyla ve altından halka vergi kesmek
Zaten vergi alınıyor galiba
Nakitte alınmıyordu beybi
Kartla alımdA ekstra ücret alırlar kesin
Vergisi var zaten o da zarar halka
Sadece kredi kartı ile mi ilginç yani tuhaf
Evet kara para önlem amaçlı sff
İyi oldu vergi kaçıramazlar artık
Evet O açıdan iyi. Devlete yarar.
Altınla işim yok umrumda değil :d
Alacağın sigara mastafını toplasan altın gelirdi rasko 🤣
Masraf*
Sigara güzel şey :D
Ablam diyordu benimle evlenilecek adam sigara içmemeli aklıma o geldi 🤣Ben de altını takı olarak sevmiyorum ama parası güzel sdffff
Yani tercih meselesi. Ablan da kendince haklıdır elbet 😂
O haklı olmasa da haklı görürdü kendi ahahah
Kim o bilmiyorum dhsjs
Ablam dff
Ha doğru djdjd
Rasko 1,2,3 ses 🔊 rasko durdu rasko çalışmıyor 😄 pencereyi aç oksijen gelsin dfg
Yazmışım ya :D
Genç düştü jeton sende ondan 😱🤣
Paraşütle düşüyor benim jetonlar sfdgdf
Dört köşeli 🤣
İşime gelirse hızlı düşer :D
Laflara bak abowww 🙀
Baktım da çok güzel laflarım var fskjdgg
Övgülere doyamıyordu ahahah 😂
Gerek yok ki övgüye :d
Övmeyin şu adamı 😂
Öven çok 😂 (gerçek hayatta)
Bir kişi övsün o da ilerde eşim olsun bunaldım ben 😄
Mantıklı :D
Evettt schjjj
Koş evlen
😄 yangından mal kaçırıyorsunuz sanki nasip o işler sdfff
Hayırlısı djdjd
Evet 😀
Acil bakman lazım
Ne oldu 🤔
Altin alacaktım şansımı tüküreyim
Şansız şirin baba:))))
Demokrasilerde çareler tükenmez şirin baba ama bu ülkede tükenir kötü haber sdccc
azcık vergi versin kuyumcular iyi olmuş
Kuyumcunun bence işine gelir dfff
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, bu konu çokça tartışılacağa benziyor ve böylesine kritik bir konuyu ekonomi gündemine getirdiğiniz için tebrik ediyorum. Sizin de detayda vurguladığınız gibi uygulama Nisan ayında başlıyor. Uygulamanın yürürlüğe girmesinden sonra kuyumcular, nakit kabul ederek altın satışı yapamayacak. Vatandaşlar, altın satın almak istediklerinde ödemelerini kredi kartı, banka kartı veya IBAN üzerinden para transferi yoluyla gerçekleştirebilecek. Dolayısıyla burada çıkacak sorunlardan birisi kredi kartı kullanıldığında ortaya çıkacak komisyon. Öte yandan bu uygulama kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında çok önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.
Teşekkürler güzel yorum için 🎉
Rica ederim.