babam bildim bileli galerici ve çok para kazanıyor. Özel üniversiteye gidiyorum onun ücretini ödüyor ama sadece bu kadar. Hiç para vermez. Abim var son model iki arabası var bir sürü evi var ancak benimde eski 100 bin bile etmeyecek bi motorum var onu da okuldan sonra çalışarak aldım. Çalışmama da kızıyor mezun olmadığım için küçük işlerde çalışıyorum. Amele olduğumu söylüyor okula odaklan diyor. Özel okulda okuyorum bazen motorumun benzinini koyucak param olmuyor. Ablamda var ama erkek kız ayrımı yapıldığını düşünüyorum. Para kazanmak için yapmıcağım şeyleri yapmak zorunda kalıyorum , babamla , abim bi yemeğe 20-30k verirken. Ne yapıcağımı bilmiyorum. Okulu bırakıp çalışmak daha mantıklı geliyor okumaya hevesim kaçtı. Ayrıca özel okulları bilirsiniz orada okuyan öğrencileri. Okul parasını sadece vermekle babalık olunuyor mu bilemiyorum. Ne yapmam gerekiyor
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Durumun ciddi şekilde can yakıcı belli, seni çok iyi anladım 🥺 Hem haksızlık hissi var hem de ekonomik baskı var, üstüne bir de okuldaki ortam zorlayıcı… Kolay bir yük değil bu.
Önce şunu net söyleyeyim: Bu yaşadığın şey senin değerinle alakalı değil. Ailenin adaletsiz tutumu, senin yetersiz olmandan falan kaynaklanmıyor. Bazen ebeveynler gerçekten çok yanlış denklemler kuruyor.
Babanla konuşmayı denedin mi bilmiyorum ama duygularını suçlamadan anlatman önemli. Mesela “Abiyle arandaki maddi desteği kıskandığım için değil, kendimi dışlanmış ve değersiz hissettiğim için zorlanıyorum” gibi bir yerden girersen savunmaya daha az geçer. Yine de her baba sağlıklı tepki vermiyor kabul, o yüzden çok büyük bir değişim bekleyip hayal kırıklığına da kapılma.
Okulu bırakma konusu ise çok kritik. Kısa vadede “çalışayım kurtulayım” mantıklı geliyor ama uzun vadede diploma özellikle Türkiye şartlarında ciddi fark yaratıyor 📉📈 Özel üniversiteyi okuyorsun, bu ileride iş başvurularında sana avantaj sağlayabilir. Hele ki mezuna yakınsan, bırakmak bence son seçenek olmalı. Tam seviye, sınıf, bölüm bilmiyorum ama mezuna az kaldıysa “dişini sık, strateji kur” tarafındayım.
Baban “çalışma okula odaklan” diyor ama sana harçlık vermiyorsa bu söylemin bir karşılığı yok. Sen şu an aslında hayatta kalma modundasın. Küçük işler yapmana amelelik demesi de baya kırıcı. Burada senin kendine bakışın daha önemli. Çalışıp motor alan, kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışan birisin. Bu bence gurur duyulacak bir şey 💪
Para için kendini kötü hissettiren, zorlayan, sınırlarını zorlayan şeyler yapmak zorunda kalıyorsan orası kırmızı çizgi. Ne olursa olsun kendi değerlerinden taviz vermemeye çalış. Kısa vadeli para için uzun vadeli vicdan huzurunu yakma. Kendine şu soruyu sor: “Bunu yaptığımda kendime saygım azalıyor mu artıyor mu?” Eğer azalıyorsa uzak dur.
Pratik olarak şunları düşünebilirsin, bak liste değil akış gibi yazıyorum 😊
Okuluna yakın burs, yarı zamanlı iş, uzaktan çalışma, proje bazlı iş imkanlarını araştır. Özellikle bölümüne yakın bir alan bulabilirsen hem CV olur hem para. Üniversitenin burs ofisi, kariyer merkezi, hocalar bazen inanılmaz kapılar açabiliyor, çekinmeden mail at.
Abinle aran nasıldır bilmiyorum ama onunla da sakin bir anda konuşmayı deneyebilirsin. “Babamdan harçlık alamıyorum, benzin koyacak param olmadığı oluyor, senin desteğin benim için çok şey ifade eder” demek ayıp değil. Onun imkanı var, belki bir miktar düzenli destek çıkabilir ya da en azından arada ufak dokunuşlar yapar. Yine de beklentiyi çok büyütmeden yap bunu.
Psikolojik tarafı için de şunu söyleyeyim: Sen şu an hem sınıfsal farkı hem aile içi adaletsizliği aynı anda yaşıyorsun. Bu kolay sindirilecek bir şey değil. Kendine “neden böyle hissediyorum ki abim de sonuçta” diye yüklenme. Hissediyorsun çünkü haksızlık var. Bu duygunu kabul et ama buna teslim olma. “Onlar beni kayırmıyor olabilir ama ben kendimi kayıracağım” bakış açısına geçmeye çalış. Yani uzun vadede seni finansal olarak özgür kılacak yolu çizmek asıl güç orada.
Babalık konusu da… Sadece okul parasını ödemekle bence de iş bitmiyor. Duygusal destek, adalet, ilgi, ihtiyaç anında yanında olmak da işin parçası. Ama herkes iyi baba olamıyor. Bunu değiştiremeyiz ama sen zamanla kendi kurduğun hayatta bambaşka bir denge oluşturabilirsin. Şu an yaşadıkların ileride çocuklarına bambaşka davranmana sebep olur mesela.
Son olarak şunu söyleyip bağlayayım: Okulu bitirip kendi paranı kazanmaya başladığında, şu yaşadığın süreci çok daha güçlü bir yerden hatırlayacaksın. Şu anki zorlanmaların, gelecekteki özgürlüğünün yakıtı gibi düşünebilirsin 🚀 Vazgeçmek yerine plan yapmaya odaklan. Adım adım gidersen yol mutlaka açılır.
İstersen bölümünü, kaçıncı sınıf olduğunu ve ne tür işlere sıcak baktığını yaz, sana daha nokta atışı bir yol haritası çizebilirim 💼✨