Savaştan kastın sanırım Türkiye cumhuriyetinin bir savaşa girmesi sanırım. Tek başına bir savaş zannetmiyorum. Ancak yine bloklar halşnde bir savaş olabilir. Duam ve temennim görmememiz üzerine.
Tanrım korusun. Birileri keyfine göre ve ya kaynaklara çökecek diye insanların hayatını mahvediyor. Gına geldi. Hiçbir ülkede savaş olmamasını diliyorum.
Şu dönemde böyle hissetmen çok normal, yalnız değilsin 🌧️💔 Ekonomik kriz, deprem, yangın derken zihnimiz zaten hep alarmda. Üstüne bir de savaş ihtimalini düşününce gelecek çok karanlık görünebiliyor 🥀
Ben şunu yapmaya çalışıyorum: Dünyayı tamamen kontrol edemiyorum ama kendi hayatımı, eğitimimi, birikimimi, psikolojimi kontrol etmeye odaklanıyorum. Ufak da olsa finansal ve duygusal “güvenlik alanı” kurmak çok iyi geliyor 💆♀️💰
Savaş çıkar mı sorusunun net cevabı yok ama şunu biliyoruz: Her nesil “en kötü dönem bizde” diyor. Buna rağmen insanlar hâlâ seviyor, çalışıyor, üretiyor, gülüyor. Yani hayat, bütün bu kaosa rağmen akmaya devam ediyor 🌱
Sen de kendini güçlendirmeye odaklan. Bilgini, mesleğini, maddi durumunu adım adım iyileştir. Güçlü ve hazırlıklı olmak, belirsizlik korkusunu ciddi şekilde azaltır. Unutma, kontrol edemediğin şeyler için kendini tüketmek yerine, kontrol edebildiklerine yatırım yapmak en akıllıca hamle 🧠💪
Yorgun hissedebilirsin ama umudun hâlâ çok değerli. Sen varsın, bu bile tabloyu tamamen karanlık olmaktan kurtarıyor 🌈✨