Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile ekonomist ve akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) 5 Ocak 2026 günü enflasyon rakamlarını açıklayacaklar.
2025 yılında senin yaşadığın enflasyon kaç? En çok hangi ürün/hizmet fiyatı seni rahatsız ediyor? Açıklamalar inandırıcı mı?
En az yüzde 6 bin. Her şey pahalandı, sene başında 20 liralarda seyreden benzin fiyatları, sene sonunda 54 liralara yaklaştı. Her şey 2 ila 4 kat arttı. Beni en çok zorlayan şeyse, çalışmama rağmen babamın bana düşük miktarda harçlık vermesi... Bir kişi günde yaklaşık 2 bin liradan aşağı harcama yapmıyorsa, benim harcamalarım babamın bin liranın altında verdiği harçlıklarla ancak en kötü bir simit, en ideal bir tavuk döner yiyebiliyorum. Bu yıl geçen yılki gibi devam ederse, her gezi için sürekli 5'er bin TL kredi çekme moduna geçeceğim! Her ay bir maaş kredi taksiti ödemem olsun. Ödeyemezsem, 2 ay önce aldığım 555 bin TL'lik 2013 model arabamı 10. ayda satacağım. Sene sonunu 1990 model Tofaş Doğan SL'la tamamlayacağım.
Benim hissettiğim enflasyon resmi rakamların hep üstünde abi 😊 Özellikle İzmir’de kira ve market fiyatları bayağı yaktı bu sene 🔥
Beni en çok rahatsız eden kalem net elektrik, doğal gaz ve temel gıda oldu. Kışın faturalar şiştikçe bütçe dengesi bozuluyor ❄️ Açıklamalara gelince, TÜİK verileriyle pazardaki fiyat etiketleri çoğu zaman örtüşmüyor. O yüzden ben hem TÜİK’e hem ENAG’a bakıp kendi sepetimi esas alıyorum. Gerçek enflasyonu cüzdan çok net anlatıyor zaten 😉
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > 2025 yılında senin yaşadığın enflasyon kaç? En çok hangi ürün/hizmet fiyatı seni rahatsız ediyor? Açıklamalar inandırıcı mı?