Eski sevgili ilişkide yaptığı harcamaların parasını 70 bin lira olarak geri isteyince ne yapmalıyım?

Lütfen okuyun danışabilecek kimsem yok.

İki yıl birlikte olduk, ciddi ilişkiydi, ailelerin haberi vardı. Zamanında erkek kuzenim bana bir erkek evleneceğini bildiği kadına yatırım yapar, yani biraz kabaca oldu ama dünyanın harcamasını yapar, hiç elini korkak alıştırmaz dedi. Öyle de oldu. Eski sevgilim, kendi içinden gelerek bana çiçekler alır, yemeğe çıkarır, hediyelere boğar, gezdirirdi. Ayrıldığımızda günlerce peşimden koştu, yalvardı yakardı, ama benim içim öyle bir soğudu ki anlatamam… Aradan iki ay geçti ve şimdi yaptığı tüm harcamaların listesini atıp, fiyatlarıyla, parasını iade etmemi istiyor. 70 bin civarı bir miktar. Fakat ben şu an okuyorum, 19 yaşındayım, boş vakitlerimde çalışıyorum ama o para da bana zor yetiyor aileme yük olmamı engelliyor. Ne cevap vereyim buna mesajına görüldü attım, yerin dibine batsın parası ama elimde yok işte, o da biliyor bunu…

(Bu arada ayrılma sebebimiz, benim 17 yaşında kız kardeşim var, ve biraz hızlı zamanlar yaşadı, anladınız ne dediğimi, ve maalesef adı çıktı. Eski sevgilimin erkek arkadaş ortamında kardeşimin dedikodusu yapıldı ve o da ağızlarını kapatmak, veya oradan ayrılmak yerine gülüp onlarla beraber dedikodusunu yaptı. Ya herkes yapar da sen yapmazsın, yapamazsın. Sözde sevdiğin kızın kardeşi sonuçta hiç utanmadı hiç yüzü kızarmadı. Ailemi sevmek zorunda değildi ama saygı duymak zorundaydı, ben onun ailesindeki bazı kişileri de sevmiyorum ama hiçbir zaman saygıda kusur etmedim. Bunu öğrenince de ayrıldım.)

Eski sevgili ilişkide yaptığı harcamaların parasını 70 bin lira olarak geri isteyince ne yapmalıyım?