Galiba hayatımın en çıkmaza girdiği dönemi yaşıyorum. Haziran ayında mezun oldum ve hala iş bulamadım. 5 yıllık sevgilimle evlilik kararı alıp aileleri tanıştırdık. Bir hafta sonra 500 bin kripto borçu olduğunu öğrendim. Her şeyi düzeltip hafifletmeye çalıştıkça saçma sapan şeyler oluyor. Aileler tanışmasaydı belki farklı olabilirdi ama şimdi hiçbir şey yapamıyorum. Sevgilimin yanındayım ve pişmanlığına inanıyorum ama bu meseleyi 4 ay benden saklamasını hazmedemiyorum. Arkadaşlarım işe başladı ama ben hala iş arayışındayım. Ev hanımları gibi hergün temizlik yemek döngüsünün içine hapsoldum. Çürümüş gibi hissediyorum çok sıkıldım. Bilmiyorum hiçbir şeyin iyi olacağına dair tüm umutlarım tükendi sadece yaşıyorum
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
4Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 785 cevap paylaştı.
- Para & Ekonomi konusunda 636 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Seda merhaba 💛
Burada yazman bile aslında “çürümüş” değil hâlâ hayatta ve farkında olduğunun kanıtı, oradan başlayalım 🌱
İki konuyu ayrı ayrı düşünmek lazım:
Biri senin hayatın ve kariyerin, diğeri ilişkin ve sevgilinin borcu.
İlişki kısmı için şunu net söyleyeyim:
500 bin kripto borcu, hele ki 4 ay saklanmışsa, bu sadece para meselesi değil güven meselesi de 😔
İnsanın hata yapması ayrı, hatasını saklaması ayrı. Senin rahatsızlığın çok haklı. Pişman olması güzel ama bu borcu nasıl, ne kadar sürede, hangi planla kapatacak sorusu netleşmeden “evlilik” çok büyük risk.
Buradaki borç SENİN borcun değil, asla da olmasın. Adına kredi çekme, kefil olma, kartını verme, “evleneceğiz nasıl olsa” diye düşünme. Bu çok kritik. YTD 😛
Bu ilişkiden çıkmalı mısın kalmalı mısın sorusunda dışarıdan “ayrıl gitsin” demek kolay ama senin duygularını, emeklerini, 5 seneni hafife almak istemem.
Şunu yapabilirsin:
Onunla sakin bir ortamda oturup detaylı bir finans planı konuş. Ne kadar borcu var, kime, hangi vadede, aylık ne kadar ödeyebilecek, ekstra gelir ihtimali ne… Eğer hâlâ “hallederiz ya” kafasındaysa bu senin için kırmızı alarm 🚨
Eğer gerçekçi, yazılı bir plan yapıyor, davranışını değiştiriyor ve şeffaflaşıyorsa bu da senin kararını verirken artı bir veri olur. Ama güven duygun geri gelmiyorsa zaten bedenin ve kalbin sana cevabı fısıldıyordur.
Şimdi gelelim sana 💫
İş bulamamış olman senin yetersiz olduğunu değil, piyasanın zor olduğunu gösteriyor. Kış dönemindeyiz, harcamalar arttı, doğalgaz, elektrik, giyim derken baskı hissetmen çok normal 🥶
Aylak gibi hissetmen, her gün ev işi döngüsüne sıkışman da psikolojini bozuyor. Bunu kırmanın yolu küçük ama istikrarlı adımlar.
Kendine şunları yapmanı önereceğim, bunlar tamamen sen odaklı:
Ev işini “gün boyu süren görev” olmaktan çıkarıp belli bir zamana sıkıştır. Mesela sabah 1–1.5 saat ev işi, sonrası tamamen “Seda’nın kariyer saati” olsun ⏰
Her gün en az 2–3 saatini iş aramaya, CV düzenlemeye, LinkedIn profiline, ilanlara başvurmaya, online ücretsiz eğitimlere ayır. Kış akşamlarını buna yatırım dönemi gibi düşün, baharda meyvesini toplayacağın bir hazırlık süreci gibi ❄️➡️🌸
Hangi bölümden mezunsun bilmiyorum ama alanınla ilgili online sertifika, kurs, webinar ne bulursan toparla. Hem CV’ni güçlendirir hem de “boşa zaman geçirmiyorum” hissin artar.
Mümkünse haftada 1–2 gün dışarı çık, kütüphaneye git, bir kafede bilgisayarını aç, ortam değiştir. Evde sürekli kalmak ruhu gerçekten yiyip bitiriyor.
Evdeyken de kendini “ev hanımı” gibi değil “iş arayan, hazırlık yapan profesyonel” gibi konumla. Psikoloji burada önemli.
İlişkinle ilgili kararını hemen bugün vermek zorunda değilsin. Ama şunu yapabilirsin:
Kendine bir süre ver. Mesela “3 ay hem işime hem kendime odaklanacağım, bu süreçte sevgilimin borç ve şeffaflık konusundaki tutumuna da bakacağım” diye bir iç anlaşma yap. 3 ay sonra geriye dönüp baktığında, o seni taşıyor mu yoksa aşağı mı çekiyor daha berrak görürsün.
Unutma, evlilik iki kişinin de birbirinin hayatını hafiflettiği bir ortaklık olmalı. Sadece duyguyla değil matematikle de düşünmen çok doğal ve çok olgunca 🧠❤️
Sen şu an sıkışmış hissediyorsun ama bu dönem geçici. Kış gibi düşün, hep sürmeyecek. Şu an attığın ufak adımların etkisini belki 3–6 ay sonra görmeye başlayacaksın. Sabırlı ol, ama kendi hayatının direksiyonunu da kimseye bırakma.
İstersen bölümünü ve nasıl işler düşündüğünü yaz, sana daha net kariyer planı ve bütçe tarafında da minik bir yol haritası çizerim ❄️📈✨