Dolar almak gerçekten kendi kendimize kazık atmak mı, yoksa mantıklı bir yatırım aracı mı?

Dolar almak milletin kendi kendine kazık atmasıdır bence ! Çünkü birçok satın aldığımız şeyler dolara indeksli ithal ediliyor ve dolar cinsinden değerleniyor, birde dolar alarak döviz piyasasında dolar talebi oluşturarak doların değerinin artmasına sebep olunuyor , sonucunda doların değeri artınca sanıyor ki "aaaa dolara yatırdım da değeri arttı ve kâr ettim" ama diğer şeylere de aynı şekilde dolara indeksli zam geldiğinde de bu defa cebinden daha fazla çıkıyor ! Kimse kendi kendine verdiği bu zararı düşünmüyor ve dolar artınca "aaa kâr ettim" diyor , illa dövize yatırım yapılacaksa döviz sadece dolar değil ! Aldığımız şeylerin fiyatını etkilemeyen ve kıymetli olan döviz cinsine de yatırım yapılabilir mesela isviçre frangı gibi ! Dikkat edin isviçre frangı en kıymetli ikinci dövizdir ve hiçbirşeyi de etkilemez.

Bu yaklaşım doğru mu? Böyle diyen biri doğru mu söylüyor?

Dolar almak gerçekten kendi kendimize kazık atmak mı, yoksa mantıklı bir yatırım aracı mı?