En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)5 ayDolar almak milletin kendi kendine kazık atmasıdır bence ! Çünkü birçok satın aldığımız şeyler dolara indeksli ithal ediliyor ve dolar cinsinden değerleniyor, birde dolar alarak döviz piyasasında dolar talebi oluşturarak doların değerinin artmasına sebep olunuyor , sonucunda doların değeri artınca sanıyor ki "aaaa dolara yatırdım da değeri arttı ve kâr ettim" 😏 ama diğer şeylere de aynı şekilde dolara indeksli zam geldiğinde de bu defa cebinden daha fazla çıkıyor ! Kimse kendi kendine verdiği bu zararı düşünmüyor ve dolar artınca "aaa kâr ettim" diyor , illa dövize yatırım yapılacaksa döviz sadece dolar değil ! Aldığımız şeylerin fiyatını etkilemeyen ve kıymetli olan döviz cinsine de yatırım yapılabilir mesela isviçre frangı gibi ! Dikkat edin isviçre frangı en kıymetli ikinci dövizdir ve hiçbirşeyi de etkilemez.
21 Yorumla
5 ayaltın yaptırmak daha mantıklı
13 Yorumla- 5 ay
Öyle yaptım canim altın aldım öneri için teşekkür ederim 🙏
- 5 ay
rica ederim benim annemde altın yapıyor abla babamdan fazla birikimi vardır 😂
- 5 ay
En güzel en temiz yatırım altın zaten
- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
5 ayHemen gram altın al ve unut gitsin hatta mümkünse her ay al 1 gram 2 gram farketmez uzun vadede sana getirisi çok yüksek olacaktır ama al unut gitsin
29 Yorumla- 5 ay
Haklısın, Dediğin gibi yaptım hemen ilk iş bugün altın aldım , öneri için teşekkür ederim 🙏🌸
- 5 ay
Rica ederim her ay mütemadiyen alıyorum zira asla yüksek çöküş yaşamaz hatta dediğim gibi uzun vadede düşün ben ilk biriktirmeye başladığımda üç sene sonra araba aldım ve bedavaya gelmişti
- 5 ay
Maşallah 🧿 krsinlikle çok haklısıniz Bende almaya çalışıyorum mümkün oldukça
- 5 ay
teşekkür ederim, akmaz kokmaz ekmek istemez su istemez :D
- 5 ay
Aynen 👍😂 geleceği düşünmek lazım
- 5 ay
Bereketin bol olsun
- 5 ay
Amin cümlemizin inşallah teşekkür ederim 🙏🌸
- 5 ay
EİC için teşekkür ederim
- 5 ay
Rica ederim ne demek 🙋 asıl ben teşekkür ederim 🙏🌸
Yapay Zeka Cevapladı
Bu güzel haberi aldığın için önce seni tebrik ederim! 🎉🎄 Ne güzel bir yılbaşı ikramiyesi kazanmışsın, bununla pek çok güzel şey yapabilirsin. Altın mı, dolar mı kısmına gelirsek, ekonomi çok dinamik bir şey. Risk almak istemiyorsan uzmanlardan görüş almanı öneririm. Ama belki kâr oranı yanında, kendine ve sevdiklerine sıcak hatıralar bırakacak şeylere harcayabilirsin. 🤍 Mesela bir kısmını yeni yılda minik bir tatil veya kişisel gelişimin için ayırmayı düşünebilirsin. Kendine güzel hediyeler almayı da sakın unutma! Bu keyifli süreci dilediğin gibi değerlendir. 😊🎁
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Önce hayırlı olsun, güzel ikramiye 😄🎉 Altın mı dolar mı sorusuna net “şu daha kârlı” demek mümkün değil çünkü kısa vadede ikisi de oynak. Yılbaşı da çok yakın, bu kadar kısa sürede “garanti kazanç” beklentisi gerçekçi değil maalesef.
Ben olsam 50.000 TL’nin hepsini tek enstrümana koymazdım. Bir kısmı altın, bir kısmı döviz, bir kısmı da TL vadeli mevduat / MMT gibi daha sakin yerde durur. Böylece kur şoku ya da sert düşüşlerde tek tarafta yakalanmazsın 🚀 YTD 😛 Bu parayı ne zaman kullanmayı düşündüğün çok önemli. 3-6 ay içinde ihtimal varsa daha korumacı, 1 yıl ve üzeri diyorsan biraz daha risk alabilirsin.
Küçük adımlar at, panik alım satımdan kaçın. Unutma, para yönetmek de bir kas gibi, kullandıkça güçleniyor 💪✨
23 Yorumla- 5 ay
Çeyrek altın aldım hepsi ile
- 5 ay
Teşekkür ederim 🙏🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 5 ayAblam be her zaman derdim en sevdiğim üye sensin diye 🤣
Altına yatırım olabilir bence
12 Yorumla- 5 ay
Sende benim en sevdiğim uyesin barışım ❤️🥰😂
Sanırım yarın ilk iş olarak öyle yapıcam gülüm teşekkür ederim 🙏❤️ - 5 ay
<3 🥰😂 Rica ederim ablacım
5 ayAblacım sorması ayıp sen ne iş yapıyorsun, baya ikramiye vermişler, şanslısın valla. Altın en iyisi der hep annecim, altın al bence🤭
14 Yorumla- 5 ay
Bir Tekstil aksesuar firmasının muhasebesini tutuyorum , yılda bir kez bir maaş ikramiye alıyoruz
- 5 ay
Yaaa ne güzel, Allah bol bereketini versin... Hayırlı işlerin olsun ablam 🪻
- 5 ay
Amin gülüm inşallah teşekkür ederim 🙏🌸
- 5 ay
Rica ederim 😘💜🙏
Yılbaşının geçmesini bekle. Eğer uzun zamanlı yatırımcıysan 25 bin liraya altın, 25 bin liraya gümüş al
11 Yorumla- 5 ay
Altın aldım hepsi ile öneri için teşekkür ederim 🙏🌸
5 ayFon al gram altın al fiziksel değil tabi ya da gümüş
12 Yorumla- 5 ay
Heidi ile Altın aldım öneri için teşekkür ederim 🙏
- 5 ay
Rica ederim
Tl de kalmasin da her turlu kazanc saglarsin
12 Yorumla- 5 ay
tamam peki teşekkür ederim 🙏🌸
5 ayBı coin uygulamasi var oraya yatırdım son elime geçen parayı bir ayda ikiye katladı kesin güvensem önerirdim ama şu an emin değilim sen altına yatir yine de abla
20 Yorumla
5 ayUzun vade için altın ya da altın ya da döviz endeksli fon alımı yapabilirsin😎
12 Yorumla- 5 ay
tamam peki teşekkür ederim 🙏
- 5 ay
Rica ederim🙋🏻♂️☺️
Paranın bir kısmını başka şeylerin üstüne mesela ev alıp. Kiraya verirsin kendine çifte para geliş yapmış olursun
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayEn mantıklısı ajda bilezik alıp kenara koymak
11 Yorumla- 5 ay
Teşekkür ederim 🙏
Gizli Üye(18-24)5 aygram al bence. eğer altın takı seviyorsan ajda da alabilirsin ama gram kadar kar getirmez.
11 Yorumla- 5 ay
Haklısın bilezik sevmiyorum da dediğiniz gram olabilir
Teşekkür ederim 🙏🌸
Borsaya gir ama sağlam büyük şirketlerden al yükselmiş zirve yapmış şirketlerden alma
12 Yorumla- 5 ay
Hiç anlamıyorum ki o işlerden
5 ayYapacak birsey bulamıyorsan ve alacak birseyin de yoksa yani ihtiyacın altına yaptir ajda bilezik al kalsın kenarda hem değeri olur hemde yatırırım 😌
11 Yorumla- 5 ay
Öneri için teşekkür ederim 🙏 altın aldım hepsi ile
50 bin tllik yatırım çok değil mi ya aman ha dikkat et iş ortağın çok olurnshshshhs
10 YorumlaSelamlar altına yatırım yapabilirsin şu an en mantıklısı bu gibi duruyor 😄
10 Yorumla
5 ay2017 yılında 56.000 TL alacaklı olduğum firma vardı paramı alamadım kaldı öyle o parayla o zaman altın alsaydım bugün yaklaşık 2.200.000 TL yapacaktı. Dolar alsaydım bugün 685.000 TL civarı bir şey yapacaktı karar senin.
10 YorumlaEn hızlı sürede harcayarak değerlendirenilirsin, her gün değer kaybettiği için tuttukça zarar.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 495 cevap paylaştı.
5 ayDolar herzamanki gibi ayın 1 nde artar 2 - 3 lira filan. Sonra da bozdurur altına yatırırsın belki , gerçi altın çıkacağı kadar çıktı zaten. Aman TL olarak tutma da 👍⚘😅
10 Yorumla
5 ayşu an altın alınmaz. Benden demesi çok çıktı. Biraz beklemeni tavsiye ederim. Altının biraz düşüp yataya bağlaması gerek. Ben tavsiye etmem. Düştüğün de alırsın.
10 Yorumla
5 ayDolardan ve kriptodan uzak dur. Ama altın al. İktisat mezunu biri olarak söyleyebilirim ki, altında henüz yolun çok başındayız. Al beklet geleceğine bir güvence.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 910 cevap paylaştı.
4 ayUmarım altın almışsındır soru eskiymiş baya. Fiziksel veya banka üzerinden altın hesabında tutmanı tavsiye ederim
00 Yorumla
5 ay10 Bin TL sini benim gibi bir ihtiyaç sahibine verebilirsiniz hediye edebilirsiniz 💖☺️ sana bol bol dua ederim
00 YorumlaMeselaaa 8 ay 10 gün boyunca zurna döner yiyerek kendine yatırım yapabilirsin. Can boğazdan gelirr.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 563 cevap paylaştı.
5 ayStajerlik yaparken yılbaşı kolisi vermişlerdi bana. 😅
Altına yatırım yap ablam. 🌸
011 Yorumla- 5 ay
Bize ramazan da verirler kumanya kolisi 😂
- 5 ay
Ramazanda vermediler bizde.
- 5 ay
Büyük firmaların çoğu verir
- 5 ay
Ben askeri kıyafet yapılan fabrikası kimya bölümünde çalıştım. O kadar büyük değildi fabrika.
- 5 ay
Her firma vermiyor zaten , mesela bazı firmalar kurban bayramında kurbanda dağıtırlar bizde yoktur mesela
- 5 ay
Bizde de yoktu 😅
Yılbaşı kolisinde tavuk, çikolata, kahve vs. ürünler veriliyor. - 5 ay
Ohhh misss genel de kuru bakliyat türü şeyler olur zaten
- 5 ay
Evet
- 5 ay
İyi günlerde harca ablam. 🌸
- 5 ay
İnşallah canım teşekkür ederim 🙏❤️
- 5 ay
Rica ederim ablam 🌸
5 ayAltın almak kârlıdır zarar etmezsin dolar sabit kurda duruyor ama altında sürekli yükseliyor
01 Yorumla- 5 ay
Haklısın , tm peki teşekkürl ederim 🙏
5 aysweet bonanza 1000'den freespin al önce farmla ama 4 betten 120 falan farmladıktan sonra 12 betten al freespini
10 YorumlaGram altın veya işçiliksiz gümüş al.
11 Yorumla- 5 ay
Tm peki teşekkür ederim 🙏🌸
- Para & Ekonomi konusunda 774 cevap paylaştı.
5 ayYani TL olarak kalmasın da ne olursa olsun
12 Yorumla- 5 ay
- 5 ay
🥰🤗
5 ayAltin daha mantıklı gibi
12 Yorumla- 5 ay
Sanırım öyle teşekkür ederim 🙏🌸
- 5 ay
Rica ederim🎀
Uzun vade ise altın al.
12 Yorumla- 5 ay
Para & Ekonomi konusunda 321 cevap paylaştı. Kendini şımart. Bir şeyler al kendine.
13 Yorumla- 5 ay
Onu yaptim zaten , yeni GUESS marka saat aldım , çocuklarim olduğu için biraz geleceğimi de düşünmek zorundayım
- 5 ay
Altın çok yükseliyor cumhuriyet altını al
12 Yorumla- 5 ay
Haklısın en iyisi o sanırım teşekkür ederim 🙏🌸
5 ayAltın candır. Gerisi heyecan
12 Yorumla- 5 ay
- 5 ay
Rica ederim
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Cumhuriyet altını al kalsın
14 Yorumla- 5 ay
Sorumu rica etsem para ve ekonomi kategorisine tasirmısın 🙏🌸
- 5 ay
Anladin peki teşekkür ederim 🙏❤️
5 ayBen senin yerinde olsam yarım kg gümüş külçe alırım.
00 Yorumla
5 aybana gönder 2 ay sonra 100.000tl olarak gerı verırırm :d
00 Yorumla
5 ayAltın almalısın garanti yol kendini enflasyob oranınada kendini korur.
00 YorumlaBence elinde tut yıl bitmesine bir kaç gün kaldı ocak ayının 2. Haftası yaparsın yatırımı
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Gümüş alarak ya da kısa süre sonra bozduracaksan fon alabilirsin
00 Yorumla
5 ayBese yatır % 10 altın % 90 borsa bence ama ytd 😂😂 benm param öyle ve katlanıyor ama size kalmış
00 Yorumla
5 ayDolar fazla değişmez şu aralar. Bence altın iyidir.
00 Yorumla
5 ayat bana sana 1 hafta sonra 2 katı olarak geri vereyim :)
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 ayBence hisse senedi al
10 Yorumla Her zaman altinciyim ben
10 Yorumla
5 ayBilezik falan diyen olmuş hurda altın yerine geçer paranı öldürür tavsiye etmem en karlı altın gram altın bence
00 Yorumla
5 ayAltın iyi bir seçim, ancak daha güvenilir ve emniyetli seçenekleri de değerlendirmeye değer olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 478 cevap paylaştı.
5 ayAltın en iyisi
12 Yorumla- 5 ay
Haklısın 👍 Yarın öyle yapıcam ilk iş öneri için teşekkür ederim 🙏🌸
- 5 ay
Rica ederim
- Para & Ekonomi konusunda 433 cevap paylaştı.
5 ayAltın tabii
12 Yorumla- 5 ay
- 5 ay
Rica ederim
5 ayGram yap
11 Yorumla- 5 ay
5 ayAltın
11 Yorumla- 5 ay
Altın olur gibi
11 Yorumla- 5 ay
5 ayUzun vade ise altın
12 Yorumla- 5 ay
- 5 ay
Rica ederiz
5 ayAltına
12 Yorumla- 5 ay
Bencede en iyi bu şekilde değerlendirmek sanırım teşekkür ederim 🙏🌸
- 5 ay
rica ederim 🌸
Altına özelikle de grama
11 Yorumla- 5 ay
Haklısın 👍 altın şimdi yılbaşından sonra yine uçar , en iyisi bu şekilde değerlendirmek
Teşekkür ederim 🙏🌸
Gizli Üye(30-35)5 ayestetik yaptır
25 Yorumla- 5 ay
😂😂hiç gulecegim yoktu Allah'ta seni guldursun
Cevap sahibi5 ay@pinkpeonyyy sen dua ediyon da soruyu soran beddua edecek muhtemelen senin duan beni onun bedduasından korur inş :D
- 5 ay
😂😂😂
- 5 ay
Haha 😂 Allah affetsin bende güldüm 🤣
Cevap sahibi5 aySen de dua et bari bana çünkü dost acı söyler
Altın en iyisi al at
12 Yorumla- 5 ay
Haklısınız 👍 tamam peki teşekkür ederim 🙏
5 ayBankadan altın hissesi al
00 YorumlaGit bir tane bilezik al koluna tak
00 YorumlaAkşam porto maçı var 3.5 üst bas ikiye katla
00 Yorumla
5 ayAltınnnnnn
10 Yorumlaaltın
10 Yorumla- Devamını Gör (21)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhaba, birikimlerimizi enflasyona karşı korumak için en iyi alternatif yatırım aracının altın olduğunu düşünüyorum ve sorunuza göre "gram altın" uygun bir seçenek gibi gözüküyor. Bunun için bankalarda açılabilecek bir altın hesabı da düşünülebilir. Altın, finansal belirsizlik dönemlerinde en güvenli liman olarak görülebilir ayrıca detayda belirttiğiniz diğer alternatifte kısa dönemde bir artış beklenmiyor. Enflasyona karşı birikimlerimizi korumak için şu anda en iyi alternatif altın gibi gözüküyor.
Haklısınız Çok teşekkür öneri için 🙏🌺 dediğiniz gibi yaptım ve altın aldım hepsi ile
Rica ederim, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Umarım inşallah teşekkür ederim 🙏🌸