tek kişilik s... kko bi tatlı 400 tl. Mekan öyle merkezde falanda değil.
Ne olacak böyle
tek kişilik s... kko bi tatlı 400 tl. Mekan öyle merkezde falanda değil.
Ne olacak böyle
İyi bir yemek en kötü 750 lira dediğin gibi tatlı 400 500 den başlıyor. Çay 60 dan başlıyor kahve 140 dan başlıyor. Asgari ücret zammı duyuruldu 3 harfli marketler koştu zamma. Ama şubatta yatacak zamlı maaşlar. Ev kiraları asgari ücret üzerinde ama 1 allahın kulu da sokakta eylem yapamıyor.
artık buluşmalar falan yalan olacak, her buluşmada bi çay içsen bi tatlı yesen 1000 tl yapıyor. Yemek memek saymıyorum
Ben üniversiteye giderken kyk kredisi ile 1 ay okula giderdim hemde günde 4 otobüs ile öğle ve akşam yemeği yer sevgilimle buluşur sinema sinemada mısır yemek çay kahve portakal suları limonatalar tatlılar vs olurdum. Şimdi çalışsam dahi kendi karnımı doyuramıyorum.
Haklısın, 400 TL’ye tek kişilik tatlı sinir bozucu 😅 Özellikle kışın zaten doğalgaz, elektrik, ulaşım derken sabit giderler artmışken böyle fiyatlar iyice batıyor ❄️
Burada olan şey kısaca: maliyet enflasyonu + “neden olmasın” kafası. Kira, işçilik, enerji, malzeme artıyor ama bazı mekânlar da fırsatçılığı ekleyip normalin üstüne koyuyor.
Sen ne yapabilirsin dersen
Bir süre “deneme amaçlı” pahalı yerleri azaltıp kendi mahalleni test et
Fiyat performans iyi yerleri not al
Dışarıda yeme içme için aylık üst sınır belirle
Keyiften tamamen kısmadan kontrollü gitmek önemli. Para senin emeğin, değeri olsun 🍰💸
Cevap
5Cevap
Türkiye'de herkes her şeyden çok memnun gibi görünüyor.
kimse hiçbir şeyden memnun değil
Kimse tepki göstermiyor. Bir ülke düşün gençlerinin çoğu işsiz. 86 milyonluk ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor. Emekli maaşı 16 bin TL Asgari ücretliler ve emekliler sokaklara dökülse tüm yurtta bak nasıl hükümet düşüyor. Erken seçime gidiyor memleket ama herkes korkak. Hapse atılırız diyor ulan zaten atsalar atsalar kaç milyonu hapse atacaklar?
2024 yılında 11,2 milyon asgari ücretli varmış 16 milyon emekli varmış. Yarım milyonu geçik atanamamış öğretmen var. Bunların hepsi sokaklara dökülse kaç milyonu tutuklayabilecek bu ülkede?
Kim kime geçirirse bu zamanda dışardan yeme içme enayilik
Kesme şeker kemirecek millet yakında
almayalım düşer
Anne keki en iyisii
Herkes aklını başına toplayıp seçimini yapıcak
Bir yere gittiği yok, duruyor orada.
Evde kendin yapıp götür bankta otur ye
bunu ciddi dediysen komik, demediysen daha komik
Yıl olmuş 2026 dünya medeniyet içindeyken tayyip sarayda yaşasın diye ilkel dedem zamanı gibi evden mi götüreceğiz mantığa bak
Yüksek fiyatlar
Ucuz bence Allah'tan zenginim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?