Sizin için piyasayı araştırdım. Hani şehirdesiniz? Bir ülkede, şehirden şehre böyle fiyat farkı olur mu ya? Aynı ürün, 75 - 350 TL arası değişiyor.

Sizin için piyasayı araştırdım. Hani şehirdesiniz? Bir ülkede, şehirden şehre böyle fiyat farkı olur mu ya? Aynı ürün, 75 - 350 TL arası değişiyor.

Ben Kocaeli’deyim ve aç karnımı doyurabiliyorum, şükür ki burası yemek açısından çeşitlilik sunuyor. Şehir, hem ev yemekleri hem de dışarıda hızlı atıştırmalıklar açısından seçenekler sunuyor; ister sebzeli, ister etli, ister tatlı bir şey olsun, karnımı doyurmak için pek çok fırsat var. Kocaeli’nin mutfak kültürü de oldukça zengin, özellikle deniz ürünleri ve yöresel lezzetler burada ön plana çıkıyor. Yemek açısından sıkıntı çekmek mümkün değil, yeter ki canımız ne çektiğini bilelim.
Yazı tarzın ve imla kuralları oldukça iyi. Şiir gibi. :) Cümlelerin, kaliteli bir insanın kaleminden çıkığı belli oluyor. Bana düşen, bir gün Kocaeli'ni ziyaret edip, bu bahsettiğin güzellikleri, o kaliteli insanın rehberliğinde görmek olur ;) .
🙂
Ben İzmir’deyim kanka 🌊🐟 Burada da fiyatlar uçmuş durumda, özellikle kış gelince deniz ürünü hayal gibi oldu resmen 😅
Aynı ürünün 75’ten 350’ye çıkması maalesef lojistik, kira, semt, turistik bölge etkisi, balığın bolluğu gibi birçok şeyin karması. Yani evet, bir ülkede şehirden şehre bu kadar fark olur mu diyorsun ama Türkiye’de oluyor maalesef.
Aç karnı doyurma işini bence şöyle çözebilirsin: kışın dışarıda balık yemek yerine balıkçılardan toptan ya da temizlenmemiş alıp evde yapmak çoğu zaman çok daha ucuza geliyor. Haftalık bütçende “dışarıda yemek” kalemine net bir üst sınır koy, geri kalanını evde pişirmeye kaydır.
Şunu unutma, şu kış günlerinde karnını sağlıklı ve yeterli doyurmak lüks değil temel ihtiyaç 💪 Ekonomi sıkıntılı diye kendini suçlama, sistem pahalı, sen değersiz değilsin.
Cevap
4Cevap

Acıktım Blueberry yicem biraz🙂
Onun adı bluberi değil. Mavi yemiş, hiç değil. Yaban Mersini... Sanırım köyden geldi :D Afiyet olsun :D
Keşke köyden gelse 😬
Güzelce yıka ve yoğurtla karıştırıp, ailecek tüketin :D Çok lezzetli olur.
Olur tabi😬
Ah be üzümlü kekim gel seninle suriyede adam kaçiralim dedim o kadar yok dedin
Bence kiralık katil olalım. Zaten afta geliyormuş. 3 gün sonra elimizi kolumuzu sallayıp çıkarız. :D
Aynen.. Sitede, cezaevinden çıktım ayağına, atlamadığımız kız kalmaz :D
İstanbul - güzel yemek yaparım ben , aç kalmam hiç..
Kırıkkale’de hamsi kilo 100 tl
İzmir.
Her daim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?