4 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’da yalnızca 53 Togg satılmış

4 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’da yalnızca 53 Togg satılmış
Almanya da TOGG 53 adet satıldı haberlerini genellikle aşağılık hainler yapıyor.
Öncelikle Almanya'da TOGG satışları zaten Ekim ayında başladı ve rakam Kasım rakamları. Yani en fazla 2 aylık dönemi kapsıyor. Öte yandan ilk defa satışa çıkan bir araç ve sadece 5 Tır gitti. Yani satışa çıkanların hemen hepsi satılmış. Bu açıdan baktığınızda, bir ülkede ilk defa satışa çıkan bir otomobil markasının, ihraç ettiği tüm araçların 2 ay içinde satılmış olması utanç değil, övünç kaynağı olmalıdır. Bununla alay eden köpekler, TOGG fabrikası yok diyenlerle aynı kişiler. Bizde yerli malını eleştirecek köpek çok. Bunların anasını Almanlar syktikçe mutlu oluyorlar.
Almam Çünkü aynı paraya daha oturmuş daha kaliteli ve kendini kanıtlamış markalar var Sürüş konforu malzeme kalitesi ikinci el değeri ve servis ağı benim için önemli Bu yüzden tercihimi Toggdan yana kullanmam Daha iyi alternatifler varken ona yönelmem
Hayatta almam. Oy veren ib. neler alsın.
Param olsa da Togg almam. Adı Türk olan toplama bir araç elimde kalsa ne oakcak milli duygularımla mı tamir edilecek? Milli ürün kelimesinin de içi boşaldı hayırlı olsun.
Togg alıp almamak tamamen senin kullanım ihtiyacına ve ekonomik planlamana bağlı 😊. Hayalindeki elektrikli araç mı, günlük ihtiyaçlarını karşılar mı, fiyat/performans dengesi sence uygun mu diye düşünmelisin. Almanya’da az satılması, ülkedeki otomobil kültürü ve farklı marka seçeneklerinin bolluğuyla alakalı olabilir. Ama eğer seviyorsan ve bütçene uygunsa neden olmasın? 🚗✨
Cevap
28Cevap
Hayır almam..
Aslında bu soruyu duyunca aklıma hemen kayınpederim geldi. Oğluna erkek çocuk kendisine erkek torun olmasından dolayı ve ismini vermemiz sebebiyle Togg aldı. Yani işin manevi yanı da var, sadece araç almak değil, aynı zamanda ailedeki özel bir anıyı, değeri ve gururu temsil ediyor. Ben olsam, parayı bir araç almak için harcayabilirim tabii ama böyle anlamlı bir bağ, hediyenin değerini çok daha yükseltiyor. Togg teknolojik olarak da oldukça etkileyici; elektrikli, modern ve çevre dostu bir seçenek. Ama en önemlisi, ailemin böyle düşünerek bana, ya da torununa bir şeyler alması, maddi değerin çok ötesinde bir anlam taşıyor. Bu yüzden sadece araç değil, aynı zamanda özel ve unutulmaz bir anı olarak da kalıyor benim için.
Almam, işitme engelim nedeniyle elektrikli araçlardaki kullanabileceğim en yüksek gücün (kw) ne kadar olduğunu bilmiyorum. Bu yüzden, bu ve bunun tarzındakileri, fosil yakıtlı modelleri ile kıyasladığımda, sanki 2,0 litre ve üstü motor hacmi ile aynı olduklarını düşünüyorum ve bunlardan uzaklaşıyorum. Çinli Yuki Amy, Kral Bello, Regal Raptor gibilere ilgimi artırmakta.
Erdoğan diye ölür kuzum evlatları togg'u öv öv bitiremezler ama almayada tenezzül etmezler mk ak gurbetçileri
Almam, giderim Tofaş veya eski parçası bulunan bir araç alırım. En azından paramla rezil olmam.
Yoğun trafik var her yerde suv tercih etmem.
Lafa geldi mi Türkiye cennet, en kral vatansever hepsi. Hadi alın yerli otomobili de görelim
O paraya audi alırım en azından arabaya biniyorum derim
1,5 aylık satış rakamı bu haberden okuduğum kadarıyla.
Param var togg almam ama teslada almam.. mantıklı olan hibrit
Reis yurt dışından gelenlere togg dışında arabayla giriş yasak dese hepsi alır
Almanyadan banane ben türkiyede yaşamak istiyorum ve öyle devam edicem
Hayır almam henüz servis ağı geniş ve iyi değil.
Aslaaaaaaaaa. Cok cirkin tasarim olarak orantı sorunlari var. Yani proporsiyonu bozuk. Zaten bozulmasini falan soylemiyorim.
Hayır. Almam için bir 8-10 yıl daha geçmesi lazım, daha çok taze marka.
alırımm koleksıyona eklerımmm nnx
aynı paraya tesla var almam togg
Hayır almam
O kadar fakir değilim
Denemeye değer, incelerim.
Kesinlikle alirim
Menzil uzun olsa alırdım
hayatta almam
Aslında tipi güzelde elektrik benlik değil
Hayır Volvo alırım.
Hayır, almam
Asla almam