Bu konuda ben mi haklıyım, yoksa sevgilim mi haklı?

Sevgilimle ciddi düşünüyoruz. Ben devlet okulunda çalışan bir öğretmenim. Sevgilimin çalıştığı işte ise asgari ücretten sadece 8000 lira fazla maaş veriyorlar. Sevgilim, devletten destek kredisi alıp, kardeşiyle ortak bir şekilde kendi lokantasını açmak istiyor. Geçmişte hiç lokanta tecrübeleri yok ama ikisi de yemek yapmayı biliyor. Devlet desteği 500 bin liraymış. Lokanta açmak için 500 bin lira yetmez, bir yerden borç bulmam lazım dedi. Ben de ona dedim ki "Ben kadın olmama rağmen senden yüksek maaş alıyorum. Eğer işletmeni kuramazsan seninle evlenmem, evlenirsem de maaşımdan ev bütçesine tek kuruş vermem" dedim. Ama sonra üzülüp "Ben sana güveniyorum, turistik yerlerdr açarsan, lokanta işini tutturursun" dedim. Sevgilim ise "Sen benden ümidini kesersen seni zorla kaçırırım" dedi. Ben de "Ben kaçmam" dedim. Sevgilim ise "Ben seni seviyorum, senden başkasıyla evlenmem ve seni kaçırırım" dedi. Açıkçası, işletme kurmak kolay iş olmadığı için ben ondan pek ümitli değilim ve ondan ayrılmak istiyorum. Sizde bu durumda kim haklı?

Bu konuda ben mi haklıyım, yoksa sevgilim mi haklı?