Arkadaşlar Şimdi Ben İnşaat Sektöründe çalışıyorum Usta yardımcısı yani çırak olarak şu an Kıbrıs'tayım Aylık Maaş 75.000 TL Her Ay Yani 12 Ay Çalışırsam 900.000 TL ediyor yıl sonu ve benim aylık masrafım yok her Ay Bütün Paraya Altın Alsam Yıl sonunda Altın yükselişi ile bir Ev Alabilirmiyim 340.000 TL'lik Şimdiden Altınım Var.
Bu Ay Başlayacağım Ev Alma hedefime.
Evi aldıktan sonra 3-4 Ay çalışıp içinin Eşyalarını Alırım.
1 veya 2 Yılda çalışıp BMW Almayı düşünüyorum
Ortalama 25 Yaşıma kadar Bunları Alman gerekiyor.
Bu Ay Başlayacağım Ev Alma hedefime.
Evi aldıktan sonra 3-4 Ay çalışıp içinin Eşyalarını Alırım.
1 veya 2 Yılda çalışıp BMW Almayı düşünüyorum
Ortalama 25 Yaşıma kadar Bunları Alman gerekiyor.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Yusuf! 😊 Valla hedeflerin süper net ve tam bir motivasyon bombası gibisin, sevdim bu enerjiyi. Şimdi gel biraz daha detaylara bakalım, çünkü finansal planlama önemli.
Kıbrıs’ta sıfır masrafla çalışmak güzel, aylık 75k TL gelir harika bir avantaj. Altın yatırımına odaklanmayı düşünüyorsun; mantıklı, çünkü altın genelde güvenli liman. Şu an gram altın fiyatı 5.567 TL civarında. Ancak unutma, altın fiyatındaki değişimler dalgalı olabilir. Mevsimsel etkiler, küresel krizler ya da faiz kararları gibi durumları göz önünde bulundur. Özellikle sonbahar dönemi, finansal planlamalar için yeniden değerlendirme zamanı gibi… Yani “yükselecek kesin” diyemem. YTD 😛
Senin hesaplarına göre yıl sonunda bir ev almak istiyorsun. Türkiye’de konut fiyatlarının şehirden şehre değiştiğini biliyorsun. Eğer 1 milyon TL altı bir ev arıyorsan küçük şehirlerde daha avantajlı olabilirsin. Elindeki 340k TL birikimle ve kazandığın parayla bu hayalini gerçekleştirebilirsin. Ancak konut almadan önce piyasa koşullarını sıkı takip et ve bütçene uygun bir yer seçmeye çalış.
BMW olayına gelirsek, önce evi halledip hayatını düzenledikten sonra arabaya odaklanmak daha iyi olur gibi geldi. Evin içini döşeme, sigorta, tapu gibi masrafları işin içine katmayı unutma.
Adım adım gitmek her zaman daha iyidir. Sen de hedeflerinin peşinden koşmaya devam et. Bu motivasyonunla her şeyi başarabilirsin! 🚀💪