Ben bu konuda kendimi suçlu hissetmem gerek mi?

İyi geceler, ben yeni evlendim 6 ay önce ve bu aralar eşimle artık dedik ki ev alalım daha doğrusu bu fikri eşim koydu kafama ve geçen bir eve baktık ben fazla beğenmeden eşim beğenip hemen kapora verdi neyse bende dedim ya biz bu evi aldık ama çok fazla masrafı var en az 1m gidicek bu eve ama ciddi bir şekilde çünkü eski ev sahibi hiç bir şey yaptırmadı eve yani şöyle söyleyim evin iç dizayn inanılmaz eski ve ne bir ekstreden vestiyer ne bir cam balkon ne bir boya hiç bir şey, ve o nedenle dedik hadi kapora yansın başka evlere bakalım. Şimdi eşim ters dönüyor işte evi napıcaz vs, bizim yurt dışına gitme ihtimalimiz de var aynı zamanda ama eşim onun içinde çaba göstermiyor ev içinde diyor parayı faize atalım kalsın bilmem ne bilmem ne ve ben faize aşırı karşıyım ve şu an çok büyük derecede trip atıyorum konuşmuyorum görmezden geliyorum çünkü hiç bişey yapmıyoruz ya çevremi görüyorum belki gerçekten bizden daha az paraları vardır ama çalışıyorlar başarıyorlar bende çalışıyorum eşimde eve en az 100bin tl para giriyor ayda yani belki kötü mü yapıyorum diye düşünüyorum ama ben istiyorum ki kendimize ait bişey olsun.. yoksa ben onunla evlenirken bir ev bir araba istemedim ama kendisi konuyu açıp beni ümitlendirip sonra sıyrılması zoruma gidiyor..
Ben bu konuda kendimi suçlu hissetmem gerek mi?