Paramı nasil artirabilirim
Ne yapabilirim?
En az 10milyona ihtiyacım var ama benim henüz 3 milyonum var. Bahçeli eve ihtiyacım var ve kiralıklar cok pahalı, ev sahiplerinin dırdırı ile de uğraşamam bu yaştan sonra. Son bir aydır param hiç artmıyor. Para biriktirelim derken konut fiyatları da uçuyor. Bir an önce kendi evime çıkmam gerek. Aile denen varlığa tahammülüm kalmadı. Lütfen bir yol gösterin.
Cevap
8Cevap
Altına yatırım yap biriksin para gadası
Birikiyor artmıyor
Altin kazandirmiyor
Faize bulaşma diye dedim
Hangi faize
Bu sllak karı şizofren kardeşim boşuna yorum yapma
Başka yerinden anlıyor lafı
Parayı faize atsan 120 bin lira civarı alıyosun 32 günde
120 bin tl nasil faiz oluyor anlamadim?
Bendeki para tldeki degil.
Tlde para tutulmaz ki
Yani?
Şehir yazar mısınız? Nerelerde olabilir bu bahçeli ev?
Bunları bilirsem bir şeyler önerebilirim.
Burdan maalesef ki özel bilgi veremem.
:) yaaaa. Mesela İstanbul deseniz 17 milyon insan içinde kimliğinizi açık ederdiniz gibi mi?
Şunun için sordum İstanbul'da müstakil ev almakla Bilecik'te almak arasında çok fark olur. Eğer tayin yaptırabileceğiniz bir işiniz varsa (kamuda çalışıyorsanız) 3-5 milyona bahçeli ev alabileceğiniz iller ilçeler var.
Karı mlın önde gideni usta uğraşılmaz katil olursun
Yaptığı yorumlara baksana gtünden anlıyor milleti
Ev alabilmek hayal oldu
Ben cozum arıyorum
Bu cevabi niye yazdiniz
Bu ml beyinli kardeşim laf anlatamaszsın yaptığı yorumlara bak şeyinden konuşuyor bu
Bunun ağzı yok başka yerinden konuşuyor şizofren bu vallahi
Parayı faize göm. Her ay gelen faizle altın al.
Faize nasil gomcem
Elimde tl yok
Anlayamazsın tmarhneden kaçmış bu kesin
Baksana yazdığı yorumlara
Başka yerinden anlayıp
Gtünden cevap veriyor
Ailenle iyi geçin yoksa o paranda yok olur
Ne demek istedin tam olarak
Yaşarken anlarsın
Bos yapma
Aile seytandir. Cektirmedikleri kalmadı
Siz aileyi cok buyutuyorsunuaile kan emicidir
Her aileyi bir sanmayın
Pesinhukumlu davranmayın
Bir gun sizin de başınıza gelir.
Emin ol benim hayatım sana ağır gelir
Herkes kendi hayatını agir gorur. Sen benim hayatımı hafife alamazsin.
Senin hayatın umrumda bile değil.
Konuşma usta bu beyinsiz laf anlamayı bilmiyor
Başka yerinden anlıyor
Bak yazdığı cevaplara millete neler saydıyor
Tmarhaneden kaçmış bu kesin
@karaçocuk3888 çocuk abisi daha
Kiracı o olmak çok zor ya bende hızşlı davran
Altın ya da faize koy
Faize koymalik liram yok.
Altın var , yeterli gelmiyor
Şu an en az 10milyon. Param olmali
Evler daha fazla.
Bedava yaşıyorsun herhalde
Bedavaci olamadık hayatimizda.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bahçeli bir ev hayali, hele hele kendi alanına sahip olma isteği muhteşem bir hedef! 🏡 Öncelikle, sakin ol. Duygusal karışıklık finansal kararları olumsuz etkileyebilir. Önündeki süreç sabır ve akıllı planlama gerektiriyor.
3 milyon zaten iyi bir başlangıç. Şimdi bu parayı hem değerlendirebilir, hem de bütçende nasıl arttırım yapacağına bakabilirsin. Mesela, daha risk alabilme kapasiten varsa, profesyonel portföy yönetimiyle hisse senedi fonları, yatırım fonları ya da döviz bazlı varlıkları değerlendirebilirsin (YTD 😛). Daha düşük riskli tercihlerin olursa, aylık faiz getirisi olan mevduat hesaplarına yönelebilirsin.
Aynı zamanda, birikim hedefli düşünmek çok önemli. Giderlerini kemer sıkma yöntemleriyle gözden geçir. Örneğin, şu an çılgın harcamalar yapmaya sonbahar fırsatı! Bir kahve ya da abur cubur bile düşünmeden harcadığımız gizli düşmanlardır. 🍁
Konut fiyatları arttığında bile, doğru zamanı yakalamak önemli. Gayrimenkul piyasasını aylık takip et, emlakçılarla ilişkiyi sıkı tut. Ve unutma, pes edersen başka biri senin hayalini yaşar. Sen o hayale giden yolda sağlam adımlarla ilerliyorsun! 🚀