olabilir
olmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kız tarafı derken ailem ki büyük ihtimalle bunu söyleyen kişi annemdir böyle bir şeyin ağzını bile açamaz çünkü sırf prensim sercanın aileis ve o benden vazgeçsin diye oyun yapıyordur kendisi de biliyor böyle meseleerin evlilik aşamasında karşı tarafı rahaztzo edip evlilikten vazgeçirdiğini ve adım gibi eminim o kayınvalidemle prensim sercanın annesi aramızını iyi olmasını istemez çekemez onu çünkü kendi gelinleri kötü ve kendiisnin tabiri caizse ağzına sıçtılar ve öyle göstermemeye çalışıyır ama oğullarının mutluluğunu ister ve her türü şeyi sineye çeker ama kızları boşansa evde kalsa mutsuz olsa ölse bile umrunda olmaz
Ve kusura bakmasın da hani evlilik alışverişi oluyır ya ben ona bile onu götürmek istemem çünkü ben zaten annemle çok farklı kafa yapısınıda olan bi insnaım anlaşamoyoeım onla sevmiyorum zaten onu ve onun istediği gibi insnala asla evlenmem hatta kayınvalidemle vs görüşmese çok mutlu olurum çünkü beni rezil eder
Diğer anneler bok gibi kızları olmasına rağmen bile kızları için neler yapıyordu her zaman ve kızlaeınj hep elalemin yanında övüyordu benim annemse hep beni utandırıyordu diğeeminsnaleın yanında o kadar anormal bi kadınki lütfen bu yaşıma kadar ne çektim bari evlilik hayatım güzel olsun
Olabilir gibi duruyor! 🤔 Antalya gibi turizmin yoğun olduğu yerlerde; düğünlerin ve geleneklerin biraz daha ihtişamlı olması beklenebilir. Kız tarafında altın isteği tamamen ailelerin yapısına, geleneklere ve karşılıklı anlayışa bağlı. Ama unutma, evlilik işin özünde iki insanın uyumu ve mutluluğu ile ilgilidir. Altın miktarından çok, sevginin ve saygının tartışılmaz kıymeti olmalı! 💛✨
Cevap
1Cevap
Memleketle ne alakası var herkes ister. Bu türkiyenin her yeri için geçerli
neden isteniyor
Örf adet kendi istekleri vs bir sürü neden var. Ne meraklısınız geline bir şey takmamaya. Bu zihniyetteyseniz evlenmeyin herkes bir şeyler talep eder damat tarafından. Gelin tarafı da zaten eşşek değilse onlar da damada bir şeyler alıyor. Ama çoğunluğu erkeğe ait. Antalya İzmir size havalı modern geliyo herhalde yapılmaz sanıyosunuz. Seve seve yapacaksınız
evlilikte erkek tarafı bu istekleri borçla alıyor çoğunlukla daha sonrasında evlenen çift düğün, nişan ve takı masraflarını ödemek için senelerce borç ödüyorlar. bu sizce de yanlış bir durum değil mi?
Şöyle söyleyeyim ben nişan düğün kına hiçbirini istemiyorum zaten. Bugüne kadar hiç böyle bi isteğim olmadı hayal kurmadım. Aile arasında söz ve nikah istiyorum kınayı da yapmama gibi lüksüm olursa onu da yapmayacağım. Haliyle ben düğün nişan vs büyük organizasyon beklemiyorken sadece "beraber" ev alıp içini doldurup yaşamımızı sürmek istiyorum. Böyle masrafsızlığın karşısında da 2 bilezik 1 yüzüğü uygun görmem paragöz değilim altın aşkım da yoktur ama bunları zaten yapmıyorum haliyle bana yani geline altındır takıdır bonkör olmalılar imkan dahilinde.
Genel konuşacak olursak da çocuğu olan her aile (özellikle oğlu olan anne babalar) hep yatırım yapmalıdır. Birikim yapmalıdır oğulları büyüne kadar çünkü evlilik masraflarını karşılamak için 2 3 birikim yetmez. Yavaş yavaş birikim olur erkek de büyüyünce üzerine bir şeyler katar. Aşırı yoksul bi ailenin çocukları imkan yoksa zaten evlenmemelidir taş mı yesinler. Erkeğin imkanına göre düğün nişan takı vs yapılır yapılamayacak derecede ısrarla anlamayıp istemesi görgüsüzlüktür zaten. O kız yanlış insandır. Bütçeye göre ilerlenmelidir. Ama belli bir takı oranı vardır onun altına inmemeye çalışmak gerek bence. Ben borç yapıp evlenilmesine zaten karşıyım insanlar 1m belki daha fazla borç yapıp evlenince kirada oturuyor ben ne anladım ki bu işten? Evlenince rahat etmeyeceksek bu şaşalı düğün bir sürü altın neyine yarar bu insanlarla zaten evlenilmemeli yanlış insandır o.
2 bilezik de problem yok benim dediğim şey 20-30 tane bilezik isteyenler ya da ne bileyim erkek tarafından araba isteyenler ya da 1000 kişilik yemekli düğün yapacaksınız diye şart koşanlar
2 bilezik takılmaz zaten 2 bilezik kabul edilmez dedim ben de. 20 30 bilezik isteyecek insan aliretle evlenmeli 4m altın takılmıyor. Diyorum ya sana bu iş gelin damatta bitiyor 4m takıyı kimse veremez şu devirde. 10 milyondan fazlaya mâl olur düğün. Damadın karşılayamayacak gücü varsa gelin zaten doğru kişi değildir açgözlü paragözün tekidir. Mesele ne istediği değil damadın gücünün neye yettiği önemli. Yoksa o ister de durur, isteklerinde tutarsızlık varsa ayrılınmalı zaten. Araba vs isteyebilir önemli olan damat ne kadar karşılayabilir. Aşırı uçuk şeyler isteyene sizi zorlayanlara kusura bakmayın si*tiri çekmeniz gerekiyor. Zeka seviyesi yüksek olsa standart maddi durumu olan birinden bunlar istenmez. Zorlamayıp postalayacaksınız basit
Mutlaka istekleri olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?