6 ayValla yazdıklarının çoğunu birebir yaşıyorum diyebilirim. Kağıt üstünde 4000 dolar, 169 bin TL fena para değil gibi duruyor ama iş İstanbul, hele ki Beşiktaş olunca para resmen buharlaşıyor. Kira desen ayrı dünya, market zaten huzur kaçırıyor, bir de fatura, ulaşım, sosyal hayat derken ay sonu “Nereye gitti bu para?” diye kalakalıyorsun. O yüzden “idare ediyoruz şükür ama yetmiyor” cümlesi bence şu ülkenin özeti olmuş durumda.
Asgari ücrete gelince… Orada da iş biraz “yaşamak” mı “hayatta kalmak” mı meselesine dönüyor. Çoğu insan aileyle yaşıyor, ev kira değil. Bir kısmı ek iş yapıyor, hafta sonu, akşam mesaisi, freelance ne bulursa. Kredi kartı, taksit, borç döngüsü zaten ayrı bir realite. Dışarıda sosyal hayatını kısıyor, kafeye gitmek yerine evde oturuyor, tatile gidemiyor, hobiden, kendine yatırım yapmaktan vazgeçiyor. Yani o 22 bin lira yettiği için değil, insanlar mecbur kaldığı için “yetiyormuş gibi” davranıyor.
Sevgili kısmında da seni anlıyorum. Para için gelen, statüye bakan çok; hele kur bu haldeyken 4000 dolar kulağa fazlasıyla cazip geliyor. Ama bu herkes böyle demek değil. Kalbi düzgün, derdi para değil insan sayısı az ama sıfır değil. Bir noktada zaten insan, yanında iyi hissettiği kişiyi seçiyor; banka hesabını değil. Sen kafanı, mesleğini, karakterini geliştir, gerisi biraz da zaman ve doğru kesişme meselesi.
Kısacası ne maaş, ne asgari, ne de yalnızlık hikâyen tekil değil. Hepimiz aynı simülasyonda, farklı level’larda debeleniyoruz; tek fark, kimin bunu yüksek sesle dile getirdiği.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
6 ayAma bu senin tamamen yaşam standardına göre değişir ki benim tanıdıklarım var aylık 500.000 TL geliri olan onlara normal mesela ha tabii ki de zor geçiniyorlar demiyorum Ama onların yaşam standardına göre gereken miktar bu at tamamen bütçe meselesi yani bütçe ve yaşam standardı arasındaki bir denge bu Garipsenecek bir durum göremedim
01 Yorumla
Soran6 ay@Asmodeusss ulan sen zaten delikanlı olsan karakter olsa öldürülmüş kadın cinayetine kurban gitmiş kafası kesilmiş ikbali örnek verir misin itin soyu. Çok seri katil videosu izlemiş ergen ibbbme. Senin gibi * * geçti benim ömrüm tövbeliyim artık sicilimi bozmak istemiyorum. Seni şu dakka içeri aldiririm öldürülmüş kadınlar üzerinden ana bacı kafa kesmekle tehdit ediyor bu @Asmadeusss denen şerefsiz herkes görsün bu soruda
6 aySicicam HAHSHWHSHSHSHDJDHDJDHJDHDHDHDNDJDJDJJDJDJDNFJDJCJDJCJD DETAYA BAK AJDHSJHFSJFNMDJCKJCJDJDJDJFJFJCNDNC
819 Yorumla- 6 ay
Üf dayı kaybol ya igrenmisim sanki gerçekten sicmisim da fotoyu atmisim
- 6 ay
yapma yaaa daha yeni temizletmiştim :/
- 6 ay
Boktan yorumlar yapmayın ya
- 6 ay
@Sabirsizprenses üzdün bizi premses :/
- 6 ay
çok kaba davrandığını söylemiş miydim
- 6 ay
Sana diyen kim? Hiç sicmiyormuş hiç kaba söz, küfür vs kullanmiyormuş gibi davranan hastalara diyorum
- 6 ay
kim siciyor
Soran6 ay@cglakinin canım bizi savunduğun için sağol diğer yorumda. Potansiyel kadın katilini savunmuş o aptal kız da
Soran6 ay@cglakinin ülke temsili gibi oldu bir soru sordum herkes küfür hakaret haset gerginlik kavga gürültü. Milletin psikolojisi çok gergin tımarhane gibi
Soran6 ay@emoli15 ben de ya kapıcı Veysel. Bu soru çok yaratıcı küfürler ile doldu. Yarın modlar adminler çok yorulacak çok fjdjdkdkdkdkdk
Soran6 ay@emoli15 sorma ya. Ülkenin özeti oldu herkes gergin tımarhane gibi. Valla çok yoruldum bu kadar popüler olacak soru bilsem sormazdm fjdjdkdkfjfkfk
Gizli Üye(18-24)6 ayben bi tek karaktere kalp güzwlliğine bakarım
2186 Yorumla
Soran6 ayGerçekten mi
Cevap sahibi6 ayGerçekten
Soran6 ayYaş kaç sevgilin var mı
Cevap sahibi6 ay18 ve yok😘😘😘😚
Soran6 ayNe güzel. Saçın gözün ne renk
Cevap sahibi6 aySarışınım ela gözlüyüm
Soran6 ayNe güzel ya. Ne iş yapıyorsun
Cevap sahibi6 ayBimde kasiyerim
Soran6 ayOlsun önemli olan kalptir. Biliyo musun çok kız peşimden koştu para için. Ama böyle kalbe önem veren yoktu
Cevap sahibi6 ayBen sadece kalbe bakarım canımm 4000 dolar alıyosun dimi
Soran6 ayEvet canım henüz 4000 ama seneye 6000 dolara çıkacaz ufak bir testi geçersem orta seviye mühendisliğe yükselirsem patronların sözü var zaten patronlar çok yakın akrabamla bağlantılı. Ah şöyle senin gibi kalbe önem veren güzel manitam olsa. Yaşım 28 ama sorun olur mu
Cevap sahibi6 ayMaaş falan önemli değil ben karaktere kalbe bakarım
Soran6 ayYazdım canım çok tatlısın teşekkür ederim
Cevap sahibi6 ayBu sitede tanıdığım en karizmatik ve en iyi erkeksin iyi ki tanıştım bebeğim
Soran6 aySeni yerim resmini de gördüm yok böyle bir güzellik :* heee sen nerde yaşıyodun istersen bunu özelden söyle
Cevap sahibi6 ayGörüşelim yakında senin gibi karakterli , efendi, romantik erkek bulmuşum
Soran6 ayOlur meleğim benim
Cevap sahibi6 aySen İstanbul beşiktaş ben bağcılar olsun dimii önemli olan karakteer
Soran6 ayEvet bebişim para hem rahatimiza yaramicaksa ne işe yarar ki? Babam bana Mercedes c180 de aldı biraz eski 2018 ama olsun
Cevap sahibi6 ayJbabanın arabası neydi bu arada canım merak ettim istersen söyleme
Soran6 ay2 tane var canım. Birisi jeep ama tam modelleri söylemesem 2023 model canım dedim 2025 al yok diyo biraz eskisin
Cevap sahibi6 aytamam canım 2025 olsa daha iyi olurdu ama en iyisini o bilir tbi sana niye eski araba almış ki böyle
Soran6 ayNeymiş meslegimde yükselirsem 2020 model alacakmış nefret ediyorum böyle baba olmaz olsun ya
Cevap sahibi6 aycanım neyse para pul konuşmayalım ben kalbe sevgiye aşka bakarım
Soran6 aytamam bebişim zaten bu sitede de para avcısı dolu. Sen benim kalbimi çalmayı başaran ilk kızsın 1 aydır bu sitedeyim
Soran6 aycanım aşkım çok seksisin kalbin de güzel. İlk kez para sevmeyen kadın buldum
Cevap sahibi6 ayBebeğim ben seni seviyorum paranı napim
Soran6 ayDoğum günüm var iki gün sonra sen de gel canım hediyeni bile hazirladm şimdiden
- 6 ay
Muhabbetlere anırdım jdjskslsje
- 6 ay
@Prekursor2 sence ne zaman öğrenir gerçeği dlşğafghmöfpedh
- 6 ay
- 6 ay
@Asmodeusss hangi gerçeği🤣😂
- 6 ay
@Prekursor2 bu ikisi öncesinde anlaşıp böyle bir soru- cevap yapalım demişler. Büyük ihtimalle konuşmaların ss alıp başka platformlarda paylaşacaklar.
Yani iki kişilik trol bu. - 6 ay
@BalalarBabası evet evet çok belli anlaşmalı olduğu jdjdjdjd
- 6 ay
Ben sadece kalbe bakarım canımm 4000 dolar alıyosun dimi
Kız bunu yazdıktan sonra adamın doğru ilişkiyi buldum demesi 😂😂😂😂😂 - 6 ay
@İsimssizüyee babanın arabası ne nedir yav 😃
Cevap sahibi6 ayNoluyor ha
Cevap sahibi6 ayİyi okumuşsunuz büyük aşkımızı kıskanın
Cevap sahibi6 ayNe trollü
Soran6 ayNe trollü ne diyor bunlar ya biz nerdeyse buluştuk sevgili olduk bunlar burayı karıştırmış
Cevap sahibi6 ayİki gün sonra buluşcaz troll diyorlar
Soran6 ayBebişim bir uyuduk geldik tüm site aşkımızı konuşur olmuş
Soran6 ay@cglakinin ne beni ne de onu tanımıyorsun hasedinden çatla kuduzzzzz it gibi
- 6 ay
@cglakinin asker uğurlamasına mı yanlasınlar 😂😂
Cevap sahibi6 ayOlsun fakir olsun ama yakışıklı❤️ayrıca fakir de değil ki zaten zengin ya dimi aşkım gördüm instadan
Soran6 ayEvet aşkım ama zenginlik kalbimizin önüne geçemez ki önemli olan bizim aşkımız para sadece hizmetcimiz olur sen zaten hiç sevmiyosun ki parayı gördüm kıyafetlerini markaları hep mütevazı seçmişsin <3
Cevap sahibi6 ayBİM kasiyeri olduğuma bakma büyük birikimim var ev alacak kadar vardır param merak etme b sen elini taşın altına koymicaksın ben de destek olucam❤️
Cevap sahibi6 ayBen senle her gün makarna bile yerim zaten onlar bizi kıskanıuor ben zaten her gün makarna yiyordum eskiden alışığım yani
- 6 ay
Kurguya puanın 2/10
Soran6 ayBiz de soslu makarna ve biftek çok sık yeriz yanında bir ton marka şarap açarız aşkım
Cevap sahibi6 ayhatun çok konuşma
Cevap sahibi6 ayAşkm ben salçalı makarna ve yoğurt yiyordum ama senle onları da yeriz zaten istersen kuru ekmek kemirelim
- 6 ay
Ben seni para için sevmem buarada 4 bin dolar alıyorsun dimi hahahaha abi düzgün kurgulayın bari
Cevap sahibi6 ayEmin olmak için sordum herkes aynı şeyi yazmasın artık ya
Soran6 ayAşkım harbiden onu neden sordun ben de anlamadım bak bir sürü kişi aynı noktaya parmak basmış. Yoksa beni sevmiyor musun
Cevap sahibi6 ayAramızı bozacaksınız sağolun ya. Aşkım diyorum ya emin olmak için sordum
Soran6 ayAşkım neden emin olmak istedin ama
Cevap sahibi6 ayoff herkes üstüme geliyor küstüm ben
Soran6 ayBebişim evine çiçek yollataym barışalım neyli çikolata seversin bide ☺️☺️🍫
- 6 ay
@İsimsizbirhatunn kendiliğinden gelişmiş kurgu olsa 5 falan veririm. Anlaşıp gelmişler üstelik, 1 mnk ahahahah
Cevap sahibi6 ayYa ne bu çekememezlik
Cevap sahibi6 aySen de hatuna yürüyorsun anlamadık sanki aynı şeyi sende yapıyorsun
Soran6 ayAma onlar birbirini tavlayamaz bile türk insanı hep haset ya
- 6 ay
Şu kurguya inanacak arkadaşlar: Elimde FSM köprüsü var. 200 bin'e bırakırım.
Cevap sahibi6 ayİyi okumuşsun tüm sohbeti de kıskanmışsın dimi aşşkım
Soran6 ayHepsi bize hayran tüm site aşkımızı konuşacak bu sene belli ki aşkım
Soran6 ayAşkım ben aslında asgari ücret alıyorum.
Cevap sahibi6 ayNe? Ya ben kalbini seviyorum zaten parayı boş ver canım benimmmmm❤️❤️❤️💕
Soran6 ayBiliyodum işte sen böyle güzel birisin ☺️🍫
❤️😚😚😚
Cevap sahibi6 ayDiğer kızlara yazma sakın ya hadi özele gel sadece onlara yazmaaa🥺🥺🥺
Soran6 ayAslında seni test etmiştim aşkım ne asgari ücreti sadece baba tarafı değil anne tarafimin da durumu iyi, umarım kendi şahsi maaşım da bir an önce 10bin dolara yükselir senle ömür boyu refah yaşarız sen çık o saçma işten boş ver. 😚
Cevap sahibi6 ay🥰🥰🥰🥰🥰🥰
- 6 ay
Zekasız kurguculara bak cevabımı kaldırmışlar. Verecek cevap olmayınca bu yöntemi denemişler akıllarınca. Acınası haldesiniz.
Soran6 ayAşkım arada vızıldayan sineği modlara şikayet ettim ben. Düşük IQ varoş
- 6 ay
Kendini niye şikayet ediyorsun ki? Ayrıca kendi özelliğini söylemene gerek yoktu ki. Zaten beş para etmez kurgunla nasıl biri olduğunu gösterdin.
Soran6 ay@Blue-world sen bekle bakalım neler olacak neler. Kıskanç zîrtapoz
- 6 ay
Gizliden yazacak kadar cesaretsiz olmana mı güleyim, bu çok basit kurguna mı güleyim, insanları ap**l yerine koymaya çalışmana mı güleyim, yoksa kendini rezil etmene mi güleyim? Neresinden tutsak elimizde kalıyor.
Gerçekten acınası bir durum. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Zor be.
Soran6 ayOf bizim bu türk milleti kadar kıskanç haset fesat var mı dünyada ya sevinmek yerine durduk yere gelen yüzlerce saldırıya bakın şu soruda dönüp bir bakın kendinize.
- 6 ay
Aynen aynen hı hı
Soran6 ay@cerennw burası kıskanç üretme fabrikası gibi ya
Cevap sahibi6 ayYa yeter bildirim yollayıp durmayınsana oldu bitti biz mutluyuz siz de kıskançlığınızı belli etmeyin ya. Ayrıca tabi kaldırır cevabını sana laf yetiştirecwk değiliz dimi aşkım
Cevap sahibi6 ayBen sana demedim ki canım
Cevap sahibi6 ayBiz zaten özeldeyiz görüntülü de konuşuyoruz ama siz bize saldırıp küfür edip duruyorsunuz anlamadım ya cidden herkes saldırdı
Cevap sahibi6 ayTebrik etmek çok mu zordu resmen ağliycam herkes kasiyerim diye beni paragöz sandı 😭
Cevap sahibi6 aySakin olur musun
Soran6 ayTamam aşkım senin için küfür etmicem bu çingenelere :*
Soran6 ay@cerennw geriye dönüp de oku bir. Ben kime ne zaman durduk yere saldırmışım?
Cevap sahibi6 ayMoralim bozuldu benim
Soran6 ayTakma bu cahilleri canım yakında güzel romantik bir yemek yeriz 😚😚😚
Cevap sahibi6 ayTek motivasuonum iki gün sonra buluşacak olmamız düşmanlarrr çat çat çatt
Soran6 ayTelefonları da ekleştik hepsi patlasn atom bombası gibi oh
Cevap sahibi6 ayCerencim tek destwkleyen sensin sana çok teşekkür ederim
- 6 ay
Umarım mutlu olursunuz
Soran6 ay@Fsjsjsgüll sağol canım ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
- 6 ay
@İsimssizüyee saf işte 😅
Cevap sahibi6 ayAşkım tamam ya uzatma şimdi hem yazıyor biz susmuşke hem sohbeti tekrar başlatıyor değişik insan.
- 6 ay
İğrenç insanlarsınız pra sende olsa ne olur benim hayatımdaki kişi bu sekılde küfür edecek sakin ol diyecegım bence siz birbirinizi hiç bırakmayın çok yakışmışsınız
Cevap sahibi6 ayAsıl iğren o kendisi küfür etti başta biz kibardık küfür edene aferin mi diyelim erkeğim haddini bildirdi
Cevap sahibi6 ayküfür eden o gördüğün gibi hala sucu bize atıyosunuz
Cevap sahibi6 ayNeyse bunları boş ver moralimi bozdular ben susuyorum sen de özele gel arıycam bırak şunları ya
Cevap sahibi6 ayGökyüzü ben sana küfür ettin demedim diğerine dedim varoş da sensin tamam mı
Cevap sahibi6 ayÇok kabasınız bu ne ya
Cevap sahibi6 ayKüfür ettin de erkek mi oldun sen
Cevap sahibi6 ayAna bacı katınca olaya erkek mi oldun senden daha delikanlıyım ben be
- 6 ay
Sen nesin bacım para kokusunu aldın dıye adamı haklı buluyorsun millete ana bacı küfür ediyor haklı diyorsun
Cevap sahibi6 ayİlk başta o küfür etmedi biri küfür etti ki o sonradan etti tabi savunurum ben o zaman. Kimse küfür etmeden etmez o anladın mı
Cevap sahibi6 ayGelmesin zaten senle uğraşacak değil en ufak kavhada ana bacı katanla kavgaya girilmez delikanlılığı benden öğren hadi by
- 6 ay
delikanlılığı senden öğrendiyse belli oldu niye sadece sövüp kaçtığı.
Cevap sahibi6 aySen benden öğrencen kafa basmadı herhalde. Kavgada karı ana bacı katma tamam? Karını sever yoks diye kavgaya da çağrılmaz bunu da öğreteyim sana
Soran6 ay@Gökyüzübahçesi sen neyin kafasını yaşıyon ya. Geriye dön bir bak. O keko mu sovdu ilk durduk yere ben mi? Adil olun ulan
Cevap sahibi6 ayNe görerek büyüdüysen o tabi alışıksın
- 6 ay
İlk o da başlatsa erkeksin sen ya biraz delikanlı olun bu kadar çirkinleşmeye gerek var mı ayıp
Soran6 ay@Gökyüzübahçesi ona bir kez laf edemiyon tabi baksana burada ana avrat neler demiş beni tehdit ediyor. Bu serefsize kim olduğumu gostersem kaçacak delik arayacak. Ama aşkıma dua etsin burada
Cevap sahibi6 ayAşkımmmm😘😘😘
- 6 ay
@Gökyüzübahçesi gerçek eğlence bırak dmdkdkd
- 6 ay
Siz dediğim gibi birbirinizi bırakmayın hiç aman başkasına falan denk gelmeyin mutlu mesut yaşayın çok aşıksınız siz birbirinize devam edin böyle
Cevap sahibi6 ayGökyüzü bahçesi sağol canım benim yaa çok tatlısın uamrım sen de ruh eşini bulur ve mutlu olursun canım yaaa
Cevap sahibi6 ayKızlar siz ne güzel pozitif enerji saçıyorsunuz bi de şunun dediklerine bakın yaa biri şunu kapsın çenesi düştü iyice
- 6 ay
Dalga geçiyorum onu da anlamıyorlar 😀
Cevap sahibi6 aykarı sensin sabahtan beri çenen düştü he
Cevap sahibi6 ayYediremedin kendine bulduk birbirimizi biz sen de kıskançlıktan kudurdun karı gibiçenen de düştü
Cevap sahibi6 ayİkbali karıştırma lan
Cevap sahibi6 ayAdamlığı sana biri öğretmemiş belli ki anasız babası büyümek zor ana sevgisi görsen ikbal mı dersin? Baba sevgisi görsen ana bacı mı skrsn? Sokak p…i
- 6 ay
Bosverrrr ugrasma
- 6 ay
@Gökyüzübahçesi valla çoluk çocukla uğraşıyoruz ya. dm gelse hayatını bitiricem kendiside biliyor. iki hesap açmış kendiyle mesajlaşıyor. şizofren vallahi. bir de kim olduğumu görsen korkarsın diyo, hayal dünyasında yaşadığı için hayalle dünyayı karıştırıyor velet. daha 15 yaşında ergenlikten çıkamamış.
- 6 ay
@Asmodeusss Uğraşma, bırak kendi kendilerine takılsın bu tiyatrocular.
- 6 ay
tabi prenses tabi. yeterince büyüdüğünde gelirsin.
- 6 ay
Yiaaaa çok gıskandım 🥹🥺 biz ne zaman gerçek aşkı bulucas böyle...
Cevap sahibi6 ayKS queen kavga var sen daha aşk diosun uaa😭😭
- 6 ay
Ya bir susun artık, susun be! Her dakika bildiriminiz geliyor yeter ya!
- 6 ay
Dayı kandırıyor seni yeme 😂
- 6 ay
@Asmodeusss çocuk işte boş ver abisi belli ki korkmuş
- 6 ay
Savunduğum yok ki nişanlım da polis ben orada senin fake hesap olup korkmana güldüm. Yalan yanlış seylerle burada dolu bir adamın işi olmaz ya ben de kalkıp okuyup gülüyorum size
Soran6 ay@Fsjsjsgüll sen onun fake hesabısın bilmiyor muyuz sanki
- 6 ay
Doğru bunu ispat edemem ama size bol şans dilerim ben kaçtım
- 6 ay
- 6 ay
@BalalarBabası Aynen öyle yok bilmem birbirlerine ekliyorlar da nasıl bekliyorlar ona şaşırdım İkisi de gizli hesap
Soran6 ay@Alfoo aramız çok iyi telefon numarası da var birkaç güne buluşcaz
Cevap sahibi6 aySiz çatlasanız da patlasanız da hediyemi verdi benim aşkım
- 6 ay
Çatlayin pis düşmanlar 😉 ben sizin aşkınızın gerçek ve sonsuz olduğuna inanıyorum, bugün saçlarımı düzleştirirken sizin aşkinizi manifestledim 💖
Cevap sahibi6 ayBuluşamaz mıyız kudurun çatlayın
- 6 ay
“4000 bin dolar alıyorsun dimi? Tamam aşkım buluşuruz” ne aşk ama hahahhaha
- 6 ay
@cglakinin "Bugün saçlarımı düzleştirirken"den anlamalıydın çok masum (!) olduğumu..😬😶 hahdjshdskhdsjhdjsdh
Cevap sahibi6 ayElimde çiçeğim okuyorum yorumları o beni sevdi size düşmez tamam mı?
Cevap sahibi6 ayBiti arkadaşlar😭💔💔
- 6 ay
Ahahahahahahaha 😂😂😂😂😂😂😂
Cevap sahibi6 ayNe gülüyosun🤬🤬
Cevap sahibi6 aySen bir daha sakın şiir falan yazma tamam mı
Dağlarda gezen bir kaplandım
Hasretinden duruldum, küle döndüm
Kapında bir tabak süte muhtaç kediye döndüm
Benden başka el değmesin o ellerine
Benim o! Diye diye
Viraneye döndüm
BU NE HAYVAN BELGESELİ Mİ🤬🤬🤬🤬
Soran6 ayaffet beni bebeğim nolur geri dön. :(
Cevap sahibi6 ayBu ne biçim şiir yazma bi daha midem kalktı hayvan belgeseli gibi🤢ama eve çiçek ve tatlı yollarsan dunki gibi olabilir ihihihi😚😚şaka yapıyorum👿👿👿
Soran6 aytamam canım bu hafta sonu tatile de gidelim 2 haftalığına. affet yeter ki :( <3
Cevap sahibi6 ayTamam engeli kaldırıyorum
Cevap sahibi6 ayNeryee gitsek düşmanlarım çatlasın.. Ama bir daha şiir yazma tamam mı?
Soran6 aytamam canım yeni şiir yazcam. tatile de gitcez. İstanbul'a dönünce de sana başka büyük sürpririzm var :*
Cevap sahibi6 ayKomple şiir yazmasan canım onun yerine başka şeyler var😊😇😇😇
Soran6 ayneler var aşkmmmm
Cevap sahibi6 ayHediyelerr😃😃🙂🙂ama sen çiçek kopar getir onu da severim ben ztn😍
Soran6 ayyok aşkm büyük bi hediye var ztn merak etme şu tatilden dönelim de ☺
Cevap sahibi6 ayTm özele gel
- 6 ay
İnandırıcılığı zaten yoktu eyvallah da, ya bir de bitti deyip de bu kadar hızlı dönmek nasıl bir kurgu la? Profesyonel olun dedikçe daha çok batırıyorsunuz 😂😂
Cevap sahibi6 ayya şuna bi fotomuzu mu atsak inansın artık bıktım ben🤣
Cevap sahibi6 ayŞiir yazmış o kadar tabiki döncem
Soran6 ayboş ver aşkm onlar kurgu sansın nazar değmesin <3 onlar yüzünden zayıfladı ztn
- 6 ay
Sende o yürek yok, geç bunu. 🤣
Soran6 ay@cglakinin sen bir haddini bil. Bu yaz göreceksiniz düğünümüzde
- 6 ay
@Elffbssbs ya bi susun Allah için jdkdkfk 10 kişi daha yazmış altına 😄😄
Yapay Zeka Cevapladı
Açıkçası senin gibi bir mühendis maaşı ile Beşiktaş gibi bir semtte yaşamak, hele ki İstanbul'un azıcık uçmuş fiyatlarıyla gerçekten zorlu bir denklem! 🏙️ Yaşam maliyetleri uçmuş durumda İstanbul'da; kiralar, mutfak masrafları, ulaşım derken para adeta su gibi akıyor. Ama biliyor musun, asgari ücretle geçinenlerin çoğu çok temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor ve ciddi anlamda fedakarlık yapıyor. 🍞💡
Birçok kişi aile desteğiyle bir nebze rahatlıyor, kalabalık aileler ya da ev arkadaşlarıyla maliyetleri paylaşıyor, toplu taşıma tercih ediyor. Yani herkes kendi bütçesine göre manevra yaratmaya çalışıyor.
Sevgili arayışına gelince, inan bana kalbe dokunan bir bağ kurulduğunda paradan çok daha değerli oluyor. 🙌✨ Önemli olan finansal dengeleme ve tutku dolu bir bağ yaratmak. Yani, sevgiyi bulduğunda “ne kadar kazandığı” değil, “nasıl hissettirdiği” önemli olur. 😉02 Yorumla
Soran6 ayOf bizim bu türk milleti kadar kıskanç haset fesat var mı dünyada ya sevinmek yerine durduk yere gelen yüzlerce saldırıya bakın şu soruda dönüp bir bakın kendinize.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
Son derece doğru bir soru, İstanbul'da başın belaya girmeden evine ulaşabileceğin bir muhitte insan gibi yaşanabilecek ortalama bir evin kirası bile 50 - 60 bin civarından başlıyor. Eğer aile evinde kalınmıyorsa İstanbul'da asgari ücretle yaşamak bu dünyada cehennemi yaşamak gibi bir şeydir büyük ihtimalle.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
6 ayGeçim durumu değişir. Beşiktaş için yetmeyebilir. 3000 pounda londrada bir finans şirketine freelance yapıyorum ek iş olarak. Ankara İstanbul kadar pahalı olmadığı için bana yetiyor mesela. Londra kaldığım günlerde yine yetiyor. Londra’da İstanbul gibi pahalı ama alım güçleri çok iyi olduğundan sorun olmuyor. Standartların değişmesin istiyorsan devam mecbur yetmemeye
02 Yorumla
Soran6 ayBeşiktaş olunca yediğin yemek altın mı oluyor ki yetmiyor
- 6 ay
Bağcılar olmadığı kesin sjdjjsks
Bende çıtır model gibi bi oğlan arıyorum işte, herkes bişeyler bakıyordu bende çanta bakar gibi bakıyorum abi. Mutluluğun daim olsun. ( Wattpad zengin oğlan , fakir kız fanficlerine ilham kaynağısın. )
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayBence hiç hoş değil bu tutumun insanlar zaten zor geçiniyor. Biraz empat olalım lütfen. En önemlisi hayatana alacağın kişinin niyeti bilemezsin hangi niyetle sevileceğini çok güzel kandırır seni bence para pul mevzusuyla değil insanlara kalbinle karakterinle yaklaş gerçek sevgiyi o zaman bulurdun durumunun iyi olduğunu belirtmene gerek yok
22 Yorumla
Soran6 ayO niyetle sormamstm ama o kız çok iyi birisi
Cevap sahibi6 ayÖyle olabilir ama ben kimseye güvenmiyorum. Sadece çok sevmek ve sevilmek istiyorum
6 ayİstanbul'da yaşamak çok zor.
Her gecen gün maliyeti artıyor.
Sevgili konusunda sana azcık katılıyorum.
Herkes aynı degil ama paran kadar ilişkinde söz sahibi oluyorsun.
Mühendis arkadaş bu şehirde insan bulmak çok zor.
O yüzden hayatını yaşa.
Aşk meşk bu devirde yalana odaklı.
02 Yorumla
Soran6 ay@Asmodeusss ulan sen zaten delikanlı olsan karakter olsa öldürülmüş kadın cinayetine kurban gitmiş kafası kesilmiş ikbali örnek verir misin itin soyu. Çok seri katil videosu izlemiş ergen ibbbme. Senin gibi * * geçti benim ömrüm tövbeliyim artık sicilimi bozmak istemiyorum. Seni şu dakka içeri aldiririm öldürülmüş kadınlar üzerinden ana bacı kafa kesmekle tehdit ediyor bu @Asmadeusss denen şerefsiz herkes görsün bu soruda
- 6 ay
Aga yanlış yere yazıyon
Gizli Üye(45 üstü)6 ayBu soruyla seni tavlayan kizi da tebrik etmek lazim 😅🤝 ya da sen muh. falan bile olsan kolay lokmaymisin demek ki onun icin ki arayıp ta bulamadım dediğin aşki iki tatli lafla buldurtmuş hemen sana 😉
61 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayNe diyon yaa boş muhabbet yapıyon, yani okumuşsun güzel işin mesleğin olmuş Beşiktaş ta oturuyon manita bulamiyon burdan mi beklentin var:) ayrıca o maaşın ile gayet iyi geçirirsin lakin lüks takılırsan 500 Bin TL maaş yine yetmez,83 Bin TL maaş aliyom orta düzeyde takılıyoruz...(Ucube gördüm seni)
11 Yorumla
Soran6 ayKıskanç pis
Gizli Üye(18-24)6 ayO maaşı bu ülkede ancak milletvekili alır, sonrada doktor.
Doktorum ve minimum maaş 150K , uzmansan 250-300K.
MV olanlar 400K ve üzeri kazanıyorlar.
Mühendisler ise zorlayınca iyi bir firmada 100K civarı alıyor, çevremden biliyorum. Seninki biraz uçuk.02 Yorumla
Soran6 ayAmerika'ya hizmet ediyoruz diyorum hala inanmiyolar
Cevap sahibi6 ayÖyle olsun bakalım
sen gibilerde sıktı ha yetmiyormuş rastgele harcarsan tabi yetmez millet 22 binle aile geçindiriyor sen gibilet gelip yetmiyor diye ağlıyor hastalar sizi
31 Yorumla
6 ayCanın sıkılmış ola bilir mi? Neden maaşını açıklıyorsun?
sorunun başı sevgili arıyorum olması gerekti…. Bundan sonra senin soruna cevaplayan ve seni “seven” paran için yanında.Birdahkine kendini paranla değil karakterinle tanıtki kız seni sevsin paranı değil🤭
119 Yorumla
Soran6 ayO zaten kalbimi seviyor
- 6 ay
Bundan sonra paranı seviyor, kesin sana söyleyim… ona bir şaka yap deki asgari ücret alıyorum gerçekten bak bakalım daha yanında mı😁😃
Soran6 ayYahu dün akşam görüntülü konuştuk bile artık inanmaz. O çok temiz kalpli bir kız
- 6 ay
Sen henüz bir gün tanıyorsun… hadi yap merak ediyorum
Soran6 ayTamam dicem şimdi
- 6 ay
Tamam🤭 haberini bekliyorum
Soran6 ayBak paraya önem vermiyor o
- 6 ay
🫵👍
- 6 ay
Bence derin bir konu bu kader hafife aldığını düşünmüyorum 😅
Neyse mutluluklar
Soran6 ayO ne demek yaa
- 6 ay
İnandırıcı değil 🤨
Sadece çok vaktin var ve ilgi çekmek istiyorsun 😅
Soran6 ayHmm zaten dünyada kimse iyi para kazanmiyo yolda gördüğün lüks arabalar uzaydan geliyo
- 6 ay
@aycicegiiiii 👍👍
- 6 ay
Ya o parayı kazana bilirsin ona bişi demiyorum şükür bende iyi maaş alıyorum.
Sevgili konusundan bahsediyorum sabahtan beri 😁😃 - 6 ay
@DeaconnFrost 🫡
- 6 ay
@aycicegiiiii adam mutlu olduğunu birilerine ispatlama dersinde :) eğlenceli
- 6 ay
@DeaconnFrost evet ondan yorum yapıyorum ki🤣
- 6 ay
@aycicegiiiii aradığını bulan adam ketumdur, sorsan da bol keseden saçmaz. Saygı duyarız gerçi ama, zorlanır bu hayatta.
6 ayAhahhaha muhabbetlere koptum bence trol soru yorumdakilerde bilerek dalga geçmiş soruyu soran kişi de aynı şekilde 😂
12 Yorumla- 6 ay
Troll kesinlikle
- 6 ay
Aynen öyle
Sinyal çok basit kaçmış ;)
Soruya dürüst cevap vermek gerekirse yetiyor arkadaşlar, çok abartı bir hayat yaşıyorsanız tabii ki yetmez. Ama bu para yetiyor da artıyor hatta.01 Yorumla
Soran6 ay3 kişi yazsın diye sorduk az dert anlatırız diye ama 300 kişi cevap yazdı en popüler soru seçildi yoruldum be
6 ayHani parayı sonradan görmeler vardır ya şu an o tutumu sergiliyorsun gibi geldi bana.. insanlar evet zor geçiniyor, bunu kendi kazancını yansıtarak millete örselemeye gerek yok. Allah daha çok versin ama dediğim gibi gerek yok.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 6 ayTam yurucektim sana kız bulmuşsun vazgeçtim 165 bin boru mu
10 Yorumla O sırada aileme destek olayım diye asgarî ücrete çalışan ben ya gerçekten mi ya ben aglicam ama bu nedir ya o kadar parayı bende kazanmak istiyorum offf
10 YorumlaAhahshshsh soru ayrı detay ayrı güldürdü. Hanımlar parayı seviyor maalesef
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı.
6 ayAldığım maaş yetmiyor idare ediyorum diyorsun param için geliyorlar diyorsun. Olm sana bile anca yetiyor hatta yetmiyorsa bu para başkasına ne faydası olacak.
10 Yorumla
6 ayyurt dışı işlerine nasıl kabul alıyorsunuz ya başvurduğum an reddetcekler utanmasalar 😂 artık uzaktan çalışma da olsa illa kendi vatandaşları veya Avrupa birliği vatandaşı olsun istiyorlar. Bana da taktik verir misin ne eksikse ona göre tamamlıyım. İyi bi üniden yüzde yüz İngilizce müh fak mezunuyum Türkiye’nin önde gelen firmalarından birinde çalışıyorum. Bir sürü proje bir sürü sertifika daha napayım 🥲
10 Yorumla
6 ay169 bin ile geçinemeyen de bi zahmet ölsün. lükslerinden şatafatlarından kısarsan fazlayla yeter. sen yetirmeyi bilmiyon. kesin aslan burcu falansındır
00 YorumlaYem attım denize ya nasip Allah da o kadar para kazanıp ne işi. Var burada boaz Kuruçeşme mekanlara gitsene Dayıoğlu avcılığa gelmişsin buraya besbelli
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayİstanbul’da 4000$ maaş 🤣
gıda mühendisiyim. Firmanın ismi aklıma gelmedi. Asgari ücret 4250₺ iken bana 6 ay 4000₺ verelim sonra kademe kademe yükselir falan dediler 3 yıllık çalışan kız 7000₺ aliyordu.
01 Yorumla
Soran6 ayAmerikan firmasına bağlıyız
6 aySana yetmiyor degil yettiremiyorsun. 170 bin alipta nasıl yetmiyor diyorsan sende sorun vardır. O kadar para alıyorum o zaman o kadar harcayayım dersen yetmez tabii.
00 Yorumla
6 ayİstanbul çok pahalı ama muhtemelen senin de masrafların vardır kişisel olarak bundan da olabilir ama tabi Türkiye enflasyonu normalde de çok yüksek
00 Yorumla
6 ayöncelikle şunu söyleyeyim, seni tanımayan etmeyen birini kesinlikle kabul etmemelisin. 1 yıl geçse bile. sonunda şöyle olacak böyle olacak deyip parana konmaya çalışıyorlar. ha güncelleme eklemişsin "burada beni seven çıktı" diye, seni görmemiş, etmemiş, tanımıyor. nasıl sevsin? belki seni görünce soğuyacak.
03 Yorumla- 6 ay
reeldense sıkıntı yok bu arada. siteden sanmıştım
- 6 ay
ama kimin nasıl biri olduğu belli olmuyor. kişiliğini vs. beğeniyor mu vs. oralar da önemli
- 6 ay
Siteden zaten🤣 yorumları oku anlarsın
Gizli Üye(25-29)6 ayŞu yazdığın sorunun altından gelen kızın seni sen olduğun için sevdiğine inanacak kadar saf olamazsın.
26 Yorumla
Cevap sahibi6 aySeni sen olduğun için seven benim. Gel evlenelim
Soran6 ayBen hissederim saf değilim sen para peşinde olabilir misin acaba
Cevap sahibi6 ayYoo o nerden çıktı
Soran6 ayBence o temiz kalpli birisi
Cevap sahibi6 ayTamam en temiz kalpli o ama o olmazsa beni de düşün
6 ayBk gibi şeylere harcarsan tabi bide İstanbul bk gibi bir her taşın bence
20 YorumlaGerçekten ülkemin milletine yazık.
Bunu hak etmiyor/etmiyoruz.
01 Yorumla
Soran6 ayEvet yazık
Yaa kocacım bunları sonra konuşuruz saçmalama şapşim🤣
06 Yorumla
Soran6 ayBeni çoktan kaptılar ya
Soran6 aySen beni değil neyimi seviyosun herkes biliyoooopr
Soran6 ayKızlar çok cadı çok
Gizli Üye(36-45)6 ayYa o paraya da senin paraya da gecinememek ise bunun adı para yönetimi. Ne kadar rakam büyürse büyüsün insan geçinirim demez çoğu zaman. Seninki de o durum
06 Yorumla
Cevap sahibi6 aySenin yaş kaç?
Cevap sahibi6 aySaçın var mı onu söyle
Soran6 ayYaş 28 saçım var sarı
Cevap sahibi6 aySarı ise olmaz tüh
Soran6 ayKoyu ama kahveye yakın. Bide beni kaptı zaten birisi
Cevap sahibi6 ayO kasiyer neyse🤣 zaten sen olamazsın bana istemem
6 ayBeşiktaş gibi elit ve lüks bir semtte yaşarsan elbette yetmez.
01 Yorumla
Soran6 ayBu soru sayesinde sonunda beni de ben olduğu için seven biri çıktı çok hoşlandım ondan
- Para & Ekonomi konusunda 522 cevap paylaştı.
6 ayBen asgari ile geçiniyorum diyenlere inanmam , mutlaka ekstra bir gelirleri vardır.
03 Yorumla
Soran6 ayBu soru sayesinde sonunda beni de ben olduğu için seven biri çıktı çok hoşlandım ondan
- 6 ay
🤣🤣🤣 kesin öyledir dostum
- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
6 ay160 k ücret bu kadar övünmeye değecek bir ücret değil bence bro
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayTürkiye’de yetmez para pul olmuş bende esnafım aylık giderim 170-180 bin ₺ den aşağı düşmez hiç bir zaman yazık bu millete asgari ücret nedir ya
00 Yorumla
6 ay4 bin dolarla geçinmeyi bilemeyen adama 4 bin dolar veriyorlar 🙃
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 361 cevap paylaştı.
6 aybeşiktaşta oturup karısız kalıyorsan sen maymun gibi bir şey olmalısın.
00 Yorumla
6 ayBen de 4000 dolar alıyorum yazayım bana da sevgili çıkar çok komik ya
00 YorumlaDostum bana Amerikalılar 2000 veriyor. Ben Ankara 'da yaşıyorum :D Beklerim!
00 Yorumla
6 ayNasıl yetmiyor? Senin harcaman normal değil.
00 Yorumla
6 ayBu kadr maaş aldgni duyurursan erkeklerde seni sever 😄
00 Yorumla
6 ayBence bu soruyu soran da bununla sevgilisi gibi konuşanda bir kız 🤣🤣😅😅 iyi güldüm sağolun.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 456 cevap paylaştı. Sağır duymaz uydurur..
Artık ölçüsüz atmaya başladılar..
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayHangi kafayla buraya geliyorsanız söyleyin de biz de alalım. 😅😀
00 Yorumla Türkiye'de para pul oldu millet delirdi bende yalnız kaldım aklımı kaçırmama az kaldı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 aySen belki har vurup harman savuruyosundur yersiz yere alışveriş yapiyosundur. ya da çok lükse kaçıyosundur.
10 YorumlaPara için gelen kadindan kaç hele kazandiğin parayı bir müddet söyleme yurdısinda menseili sirkette oldugunu bile söyleme
10 Yorumla
6 ayNapıyorsun paranı at mi besliyorsun ejderha mi
15 Yorumla
Soran6 ayEjderha 🐲🐉 ateş çıkaran 🔥
- 6 ay
Çok severim uça biliyor mu seninki
Soran6 ayEvet iki kişiyi gezdiriyo uzaya kadar
- 6 ay
Süpermiş
Soran6 ayPembe kirmizi karışık renkte
6 ayben etilerde yaşıyorum günlük 4000 dolar anca yetiyor
00 Yorumla
6 ayKendi kendine yazan düzenbaz gizli
Aslında sen mühendis değilsin o yazdığın kızda senin fake hesabın aslında burada demek istediğin kadınlar para gözdür neyse
Kaç kişi kekledin gizlicik
Bu arada parasız erkek gereksiz erkek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayolum kendine bakamıyorsun sevgiline nasıl bakıcan bakamayacağın kızlarla takılma rezil olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayBende hep parası için değilde kendisi için sevdim bir erkeği gerçekten çok sevdim ama erkekler verecek esc arıyor
00 Yorumla
6 ayBende bı tek kalp güzelliğine karaktere bakarım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ay4 bin dolar para para değil olm yere düşürsen eğilip almazsın tabiki geçinilmez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayBirisi şu kibir budalasına dalyapRak desin. Hangi evrende yaşıyorsunuz lan siz?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ay169k geçinmek nedir. Bi ev al sat yapıyoruz 500k koyuyoruz
00 Yorumla
6 ayYa sen ne anlatiyon kardes 170 bin mi yetmiyor sana Allah gözünü doyursun aw
20 YorumlaReis geçinmek istiyorsan empati yapıp bir aylık asgari ücretin le geçinmeye çalışsana bence değerini anlaesin o zama
00 YorumlaŞimdi böyle soru sordun sonra cevap veren birine aşık oldun ve mühendissin bu zekayla seni hangi okul mühendis yaptıysa derhal kapatılmalı abi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayMaaşını söylemek için mi sordun bu soruyu? Ayrıca buradan kız buluyorsan baya ümitsiz vakasın be
33 Yorumla
Soran6 ayÇatla patla kezbo
Ben 1000 doların biraz üzerinde alıyorum yetiyor sen lüks yaşıyorsundur
00 Yorumla
6 ayJfbfyufjfzu kalp güzelliği mi 🤣🤣 oğlum az yalan soyleyin lan
00 Yorumla- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem