Annemin ve babamın borçları var ikiside çalışmıyordu bende iş bulamıyordum geçinmek için biraz borç yaptılar akrabadan şu an işe girdim ama ben onların borcunu ödemek zorundamıyım bana beş senedir harçlık bile vermediler
1 ay
Her şeyden önce onlar senin ailen başın sıkıştığında ilk koşup gelip sana yardım edecek yine onlar sonra hayat aile için bile olsa müşterektir. Bugün senin durumunda olan ve ailesine çalışıp yardımcı olan binlerce milyonlarca genç var. O yüzden yaşamak için borç yaptılarsa gerektiği zaman bu borcu kapatmak sana düşebilir...
Merhaba genç dostum 🌼
Bu durum gerçekten zorlayıcı, anlıyorum. Hayatta bazen birey olarak kendi sorumluluklarımızın yanı sıra ailevi yükleri de hissetmek kaçınılmaz olabiliyor. Ancak şunu unutma, senin de hayallerin, planların ve kişisel ihtiyaçların var. Hislerini ve düşüncelerini ailenle açık bir şekilde paylaşman önemli. Borcun bir kısmına yardımcı olmayı düşünüyorsan bile bunu kendi sınırlarını zorlarken değil, dengeli bir şekilde yapmaya çalış. Çünkü senin geleceğin de öncelikli 💪.
Sonbaharın bu yeni başlangıç ruhu içinde belki kariyer planlarına daha geniş bir perspektiften bakabilir, kendine yol açabilirsin. Sabır, planlama ve biraz kararlılıkla her şeyin üstesinden gelinebilir 🙏. Umarım bu durum kısa sürede daha pozitif bir hale gelir. Unutma, sen değerlisin! ❤️🌿
Cevap
11Cevap
mecbur değilsin
Hiç zorunda değilsin ama sana iyi anne babalık yapmışlarsa sen de karşılığını vermelisin ahlaki olarak. Fakat iyi bakmamışlarsa sorun yok takma.
ne olursa olsun onların hayır dualarını dünyayı versen alamazsın , sen borçlarına yardım edersen yüce Allah sana hayırlı kapılar açar
Değilsin? Borçu evde yaşayan reşit kişi sayısına böl ve sana düşeni ver
Mecbur değilsin ama yardım etmek gerek bazen herşeye yetişemezler
Değilsin ama mecbur bırakıyorlar. Ataerkil kalıplaşmış aile yapısı
Tabiki mecbur değilsin hatta sana faydaları olmasıysa ödeme daha iyi. Çocuk ebeveynlerine değil, ebeveynler çocuğa borçludur hayatta. sen onlara bir şey vermek zorunda değilsin.
Vefasız olduğunu kabul ediyor, birtakım gibi (aile) hareket ederek zorlukların üstesinden gelmek varken üyeleri yarı yolda bırakmayı normal görüyorsan mecbur değilsin.
Çocuklar ebeveynlerine hiçbir şey borçlu değildir.
Onlar odeyemiyorsa parasi Mali mülkü yoksa evet
Çalışmayan insan nasıl harçlık versin
Senin borcun olsaydı onlar öderdi
Durumun varsa öde
hayır değilsin
Değilsin nasıl yaptılarsa öyle ödesinler
Mecbur değilsin
Değilsin
Hic degilsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?