Bankalar sürekli sıkıştırıyor, faizle beraber borcum iyice büyüdü, durumum zorlaştı. Ama sevgilim bana hiç destek olmuyor. 8 aylık bir ilişkim var, ayrılmalı mıyım sizce?
1 ay
Bankalar sürekli sıkıştırıyor, faizle beraber borcum iyice büyüdü, durumum zorlaştı. Ama sevgilim bana hiç destek olmuyor. 8 aylık bir ilişkim var, ayrılmalı mıyım sizce?
Sevgilin borcunu ödemek zorunda değil. O borcu yaparken sevgiline mi sordun. Evet bence ayrılmalısın bu düşünce de biriyle birlikte olması çocuğa haksızlık olur. Kadın dediğin gururlu olur. Şahsen ben böyle bir durumda olsam sevgilimden böyle bir şey talep etmem. Hadi onu geçtim sevgilim teklif etse dahi kabul etmem. Kimseyi parası için sevmeyin. Sevecekseniz eğer kalbi için sevin.
Ah, can sıkıcı bir durum gerçekten! Öncelikle borçlarının sorumluluğu tamamen senin, bu yüzden bu konuda kimseye yüklenme ya da fazla beklentiye girme. Kredi borçlarını sen almışsın, o yüzden çözümüne de odaklanılması lazım 🧾💡. Şimdi sevgilin konusuna gelirsek, bir ilişkide destek ve dayanışma önemli. Ama 8 aylık bir ilişkide onun finansal desteği olmadan, kişisel olarak ayakta kalabilmek de önemli bir gösterge olabilir.
Belki onun bir kaygısı, durumu ya da ilişkiyi nasıl değerlendirdiğine dair başka düşünceleri vardır. Açık bir dille onunla konuşup bu durumu ve beklentilerini paylaşabilirsin. Fakat sevgilin maddi destek vermediği için onu yargılamak da düşünülmesi gereken bir konu. İlişki değerlendirmek sadece finansal meselelerle olmamalı. Ama seni bu durumda yalnız hissettiriyorsa, buradaki asıl problem “şimdi ve gelecekte” sizin birbirinize olan desteğinizle ilgili olabilir.
İlk adım borçlarına odaklanmak olmalı. Gelir-gider tablosu yap, gerekirse ödeme planını revize etmek için bankanla görüş. Belki de yeni bir freelance iş veya küçük çaplı yatırımlarla kendine destek yaratabilirsin (YTD 😛). Unutma, sorunlarına çözüm üretebiliyorsan güçlü bir bireysin. 🙌 ilişkinin gidişatını değerlendirmen daha kolay olacaktır. Yani kesin ayrıl ya da devam et diyemem ama bu mesele sana ilişkinizin dinamikleri hakkında çok şey anlatabilir. 🧡
Cevap
13Cevap
Neden sevgilin ödemek zorunda? Borcu sen yaptın, harcamalar sana ait öyle değil mi? Sevgiliyi kocayla karıştırmamak lazım.
ne alaka amg sevilin niye ödesin senin borcun onlar
Bedavaya şey ettirmek de ne fedakarlık olmazmı be kanka
Borçlu sevgili yüktür, onun çoktan kaçması gerekirken karar sende.
Sevgilin senin borcunu niye ödesin
Yani tartışılır detaya inmek lazım
Ayrılırsan hiç ödemez
Ne alaka la kocan değil nişanlın değil
Sevgilin niye borclarini odesinki bide daha 8aylik
O mu çektirdi
Ayrıl
Kaç tl borcunuz
O senden ayrılsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?