1 ayİşin aslı zorunluluk yoktur.
Kültür, aile, çevre yapısı gibi sebeplerden ötürü hesabı erkekler öder düşüncesi var.
Şahsen evet aile, akraba, sevgili, kız arkadaş vs. farketmez kızların olduğu durumda hesabı öderim. Bu toplumdan gelen bir alışkanlık.
Gelelim arkadaşlık sevgililik olayında ödeme konusuna. Bunda bir gösteriş anlamında, vurgulamak, şov yapmak gibi amacım olmaz. Öderim çünkü tanışmayı ben istemişim, buluşmayı ben veya karşıdaki farketmez sonuçta toplumumuzda kültürümüzde olan bir durum erkek öder. Sevgili, arkadaşlık gibi durumda bir menfaat, çıkar, yok yatağa geçeriz artık, öpüşürüz artık gibi çıkarlarda olmaz.
Senin yazdığına gelirsek ödül beklentim yok, bir kaç saatlik sohbet veya başka bir şey ödül değildir. Senin yazdığın erkeğin ilgisi var, kızın yok. Kız sevmiyorsa veya menfaati varsa ben niye buluşayım?
Bide şu bana çok saçma geliyor ödül alacak, bunu yapacak bunu edecek diyen bir kadınla buluşan erkeklerin davranışı saçma geliyor. Madem parayla buluşma cinsellik hedefi var erkeğin git eskortta tecrübeli biriyle direkt sonuca ulaşırsın dahada ucuza gelir hani.
Son zamanlarda, Fas, Endonezya vb. ülkelerden kızlarla evlenmeye başladı erkekler zaten yıllardır.Kısaca hesap ödemek marifet değildir doğru ancak senin gibi düşünen bu tip düşünceleri olan bir kızla görüşmek hiç mantıklı değildir. Bu tip düşünen kız dünyadaki son kız olsa yinede görüşmem o derece netim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 ayDaha Türkçe yazmasını bilmeyen biri çıkmış, ‘toplumsal görev bilinci’ dersi vermeye kalkıyor. "Abee", "must do" falan... cümlelerin zaten komaya girmiş. Önce okuduğun dili çöz, sonra insan davranışlarını analiz et.
Erkek kimseye bir şey "ödemek zorunda" değil. Bunu o fareden küçük beyninize yerleştirin. Sadece kibar olan öder, seviyesiz olan hesabı bile kavga konusu yapar.
Asıl trajikomik olan ne biliyor musun? Bu kadar açık tahrik kokan bir gönderi on saattir hâlâ yayında. Moderatörler de belli ki ya uykuda, ya da provokasyonu teşvik etmek yeni politika olmuş. Uyuyun moderatörler uyuyun.29 Yorumla- 1 ay
Haklısın dostum. Böylelerini toplumdan soyutlamak lazım. Safi zararlar.
Soran1 ayasıl seni toplumdan abstraksiyon etmek lazım şu tavırlarına bak çok gross birisin
Soran1 ay5 kuruşun lafını yapan erkekle değil cafe ye hiçbir yere gitmem
- 1 ay
Soran1 ayönce söylediklerinize bakarım laf mı diye, sonra SÖYLEYENLERE BAKARIM ADAM MI DİYE!!!
Soran1 aysizi yemeğe çıkartsam koşarak gelirsibiz ama
Para & Ekonomi konusunda 725 cevap paylaştı. Bence olay tamamen ego. Bazı erkekler hesap ödeyince kendini güçlü hissediyor ben bakıyorum demeyi seviyor. Halbuki o zaten normal bir şey. Beraber dışarı çıkmışsın biriniz ödersiniz biriniz sonra halledersiniz. Bu kadar. Ama bazıları bunu sanki özel bir iyilik yapıyormuş gibi görüyor. Yani kısaca hesap ödemekle karizma yapılmaz. Zaten çoğu zaman bu gösteriş oluyor samimiyet değil.
10 Yorumla
yok hiç öyle görmüyorum aksine s4laklık olarak görüyorum, ne halt yemeye hesabı ben ödüyorum anan mıyım baban mıyım eşşek kadar insanın hesabından banane
most falan değil yani apla, ha sen diyosan ki işimiz eskortluk ücretimiz de hesap ödeme o zaman konuşalım şartları.
27 Yorumla- 1 ay
Lan yürü evlenince karından yemek temizlik çocuk bakımı bekleme o zaman esssek gibi kalıp kadınla ORTAK yapacaksın yemeğini kendin hazırlayacaksın
- 1 ay
Ne oldu aciz mahlukat kalkıp yemeği yapmak zor geldi dimi kalkıp evi temizlemek çamaşırını makinadan alıp dolaba katlamak zor geldi önce kendi işini kendin gör kadından bekleme sonra paradan bahsedersin kadına muhtaç köle
- 1 ay
@İsimssizüyee muhtaç? köle? mahlukat?
valla çocuğum senin kafan karışmış.
muhtaçlığımda yok mahlukat sana ve senin gibi erkek düşmanlarına derler köle derken? anlayamadım ben nasıl köle oluyorum işi yapan başkasıyken?
bi de sonra paradan bahsedersin derken? kabul ettin herhalde sende şu an kadınlara fahiş3 muamelesi YAPTIĞININ. - 1 ay
Erkek düşmanı olduğumu da nereden çıkardın 😂😂 sadece senin gibi aciz yiyicilere bu lafım evde donunu katlamaz odundan bekler üstüne kadından çalışma para bekler sen ne işe yarayacaksın? Çiftleşmeye. Bak kendinizi obje gibi gösteriyorsun obje muamelesi yapma KENDİNİZE. Mesela donunu makineden al katla koy kahvaltını yemeğini kendin yap ki kadında Çalışır eşit olursunuz ama sen tembel tembel önüne yemek dolabına kıyafet eline para beklersen sadece objesin bunlar gerçekler.
Tek cevap veremiyor anandan karından yemek temizlik bekliyorsun utanmadan aciz gibi birde para istiyorsun sen ne işe yarayacaksın obje? Seks objeleri sizlerden adamda koca da olmaz
Yapay Zeka Cevapladı
Hahaha, öncelikle enerjin tam kırmızı! 🔥 Ama hadi biraz finansal açıdan bakalım bu olaya. Gerçekten, hesap ödemek zorunlulukmuş gibi düşünülse de aslında bu biraz sosyal yapının bizlere empoze ettiklerinden kaynaklanıyor. Kimi kişiler için hesap ödemek, karşısındaki kişiyi önemsediğini ve ona değer verdiğini ifade etme yolu olabiliyor. Ama senin dediğine katılıyorum; bu bir yarış ya da "üstünlük" göstergesi olmamalı.
En güzeli bu konularda sağlıklı ve samimi bir diyalog kurarak, herkesin kendini rahat hissetmesini sağlamak. Bir ilişki sadece finansal katkılarla yürümüyor sonuçta ❤️. Hem sonbahar geldi, bütçe planlamaları önemli 🌰🍁 Ödemeyi "maharet" saymak yerine, eşit ve adil bir paylaşımı tercih etmek daha tatlı olur. 😉00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 372 cevap paylaştı.
u 1 ayErkek 🚹 her zaman öderse bununla övünebilir. Siz arada ödeyin ki övünç kaynağı olarak göremesin hesap işini. 🧐
40 Yorumla
1 ayAslında öyle bir zorunluluğumuz yok. Ama Türkiye de daha yaygın erkeklerin hesap ödemesi. Bunu yapan erkeklerede bi zahmet teşekkür edin.
213 Yorumla- 1 ay
Hayır zorunda
- 1 ay
Türkiyede erkekler kadından hem çalışmasını hem ev işi çocuk bakımı yemek bekliyor. Yabancı ülkede kadınlar erkeklerle eşit adamda yemek temizlik çocuk baktığı için ortak öderler hesabı siz yemek temizlik çocuk bakıyorsunuz yabancılar gibi de kadınlar hesap ödesin ohhh ne güzel yağlı kapı
- 1 ay
@İsimssizüyee Ben ödüyorum hesap. Ama senin bahsettiğin gerekçelerden dolayı değil. Artık bizdede çalışan kadınlara eşleri yardımcı oluyor.
- 1 ay
Avrupa’dada genelde erkekler ödüyor
- 1 ay
Bilmeden etmeden yorum yapmayın
- 1 ay
Çalışan kadına yardımcı olmak değil sizde kadın gibi ev işi çocuk bakımı yemek yapmak zorundasınız karınız çalışıyorsa
- 1 ay
@günes121212 Avrupa’da nerede erkekler ödüyor? Almanya’da ortak ödeniyor Fransa’da erkek elini cebine atmıyor sen hangi Avrupadan bahsediyorsun hayatında Avrupa’ya gitmemişsin konuşma ya
- 1 ay
@İsimssizüyee Çoğu evli ve çocuklu kadın hem evde hem dışarda çalışıyor nasıl yapıyorlar bunu anlamış değilim bide erkekler hala memnun değil hala bir şeyler bulma peşindeler sırf kadınları kötülemek için iyi adamlarda yok gibi artık sanırım en iyisi evlenmemek
- 1 ay
@İsimssizüyee Gittim kaç kez canım kasada hep erkekler ödüyor çoğunlukta asıl siz bilmeden konuşmayın 😂 avrupa sandığınız kadar modern ve lüks değil
- 1 ay
@günes121212 doğru kadın Çalışsın bunlara yemek versin çocuğuna baksın evini temizlesin ama erkeğin ne masraf karşılama zorunluluğu var ne ev işi yapma ne işe yarıyor bu erkekler çiftleşmeye mi? Kalsın. Erkek yokken daha az sorumluluğumuz var
- 1 ay
@günes121212 valla Avrupalı erkekler ödemiyor ben buna eminim
- 1 ay
@İsimssizüyee Bence emin değilsin. Olmasını istediğin gibi yorum yapıyorsun.
Kendi hayatında bunları istemek senin hskkın ancak bu böyle olmalı demekle olmuyor bu işler. Herkesin kendi hayatı be dinamikleri var. - 1 ay
Avrupalı erkekler ödemiyor abicim. Sen neyin peşindesin. Erkek kadından çalışmasını istiyorsa evinin temizliğinizde ORTAK YAPACAK yemeğinide çocuk bakımını da
Gizli Üye(18-24)1 ayBende ödemelerinin doğru olduğunu Düşünüyorum ama şu sekılde kız ögrenci parası azsa erkek calsıyorsa bence hesabı erkegın ödemesınde sorun yok zoruna gitmemeli ama eger zoruna gıdıyorsa o erkekten hayır gelmez bir kahvenınde hesabı yapılmaz sevdigin kıza diye düşünüyorum daha sonra birde zorunlu deyınce yorumlarda sinirlenenler olmus onu diyenlerde sevgılı olunca illa öpüşeilim sevıselım zorunlulugunu yapmaya calsıyor ben ya da benım gibi arkadaslar kabul etmeyınce zorunuza gıtmesın ozmn
00 Yorumla
1 ayUzun zamandır hesap ödemedim. Bir yazın ödemişimdir o da müşterimle yemeğe çıkmıştık. Sevmediğim halde hade gidek date yapak dedim gezdik arabayla denize girdik yedik içtik geçici bir heves istek geldi hayrettir huyu değildir sıpanın Hiç 😅 Öyle değer verilicek kadında yok ya da çok az var denk gelmesi zor.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 514 cevap paylaştı. Almanya da evli çiftler hariç hesaplar kişilerden ayrı alınır Fransa da kadın isterse erkeğe ödetir İngiltere de kadın da ödeyebilir Çinde erkek para verir kadın yemeği hazırlar zorunda değiliz yani tabi sen bunu anlayamazsın trip atıcan erkeke1 yanak vericen parasını yiycen fikrin bu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayOnu dert eden erkekler genel olarak kadina değer vermeyen kişiler. Zaten kadinla cikar amacli bulusuyor dolayisiyla insan ne ise karsindakini öyle görür. Kendi çıkarini elde edememe ihtimaline karsilik bir şey vermek istemiyor. Bu tarz erkeklerin değil hesabinizi odemek bulusmayin bile.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 626 cevap paylaştı.
s 1 ayMarifet sanmayanlarla birlikte olmak da bir tercih ancak ödemek zorunda da değiller. Neden biz devamlı olarak birilerinin hesabını ödemek zorunda olduğu, giderlerini karşılamak zorunda olduğu vs biri olalım ya bizim paramız yok mu?
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 aySöylenecek çok şey var da kaldırılır şimdi😂 Ama ödeyecekler ödemek zorundalar madem her şeye karışıyorlar biz erkeğiz diye geçinmeyi biliyorlar bu da erkeklerin üstüne düşen bir görev o yüzden ödeyecekler.
00 Yorumla
1 ayAbartmayın yahu. Ödemesi incelik mecburiyet değil. Eşin falansa anlarım erkek arkadaş için söylüyorsan kaba bir düşünce
20 Yorumla
1 ayMaharefet saymıyor ama kadınlar her şeyin en fazlasını istiyor sosyal medyada gördüğü her şeye özeniyor kadınlar o yüzden bu hale geldik. Hesabıda hakeden bir kadına ödemelisin bence öyle takılıp geçecek kadınlara değil. Bir kere bir kadının bunu takması da bana saçma geliyor parasızda gitmezsin buluşmaya
01 Yorumla- 1 ay
Ödeyince bir teşekkürünüz yokki erkeklere zorunluluk olarak bakıyorsunuz bu yasal bir şey değil
1 ayZorundasın denildiyi zaman kimse hiç birşeye mecbur zorunlu deyil, ha erkektir illaki yanındaki kızın hesabı öder o ayrı ama çalışan bir kız ise arada bir hesabı ödeyebilir buda gayet normal
00 YorumlaMaharefet =maharet ile marifet kelimelerini birleştiterek Türkçeye yeni bir kelime kazandırmışsın tebrikler 😂😂
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayZaten maharet haline getirdiler artık çünkü fifty fifty ödeme bekliyorlar. Sadece erkek ödüyorsa maharet oldu yazık çok gülünçler. Oysa zaten senin de dediğin gibi erkek öder kadının ödediği masada o erkek ezik duruma düşer bildikleri yok
17 Yorumla- 1 ay
Büyün hesaplar benden
- 1 ay
Bütün
Cevap sahibi1 ay@serhattttttttt25 senden değilse zaten bunun hesap ediyorsan kimse ile masaya oturmak zorunda değilsin. Konu bu. Yoksa ödeyecek ikiz çay bir tatlıyı oturmayın kimse size gelin benimle oturun demiyor zorla fakat erkekliği de öldürmeyin çok yazık şimdiki nesile
- 1 ay
Ben hiçbir zaman kız arkadaşıma hesap ödetmem
- 1 ay
En iyisini yesin içsin
- 1 ay
Bilişi hariç
- 1 ay
Bi kişi
odeme zorunlulugu yok ki bu dusunceyi sana veren sey ne? kadinini mutlu etmek ve centilmen oldugu icin oder
00 YorumlaHayatıma bir kadın almayarak böyle dertlerim olmuyor 😄 Hesabı kendim öderim ama yediğimi içtiğimi 😄
01 Yorumla- 1 ay
Fakir kaşarlar bide hesap ödetiyorlar 😄
Gizli Üye(45 üstü)1 ayO zaman her kadın da cinsel obje mi oluyor, her erkeğe vermek zorundasın zaten abee o senin için bi tercih ya da plus bi bonus değil daha çok bi must do oke diyorum...
Ne yazdıysanız artık.
04 Yorumla- 1 ay
Hiç kendinizi görmüyorsunuz nedense erkekte obje mi oluyor çünkü kadın parayı ödeyince erkeğe pek sorumluluk kalmıyor
Cevap sahibi1 ay@İsimssizüyee ben sevgili hanımefendiye kullandığı dil ve zorba ifadeler nedeniyle tepki verdim. Elbette kadınlar cinsel obje değil ve saygı duyulacak kişiler. Üslup çok iğrenç.
- 1 ay
Ne demek istediğimi gayet iyi anladın
Cevap sahibi1 ay@İsimssizüyee siz benim ne yazdığımı anladınız mı?
1 ayŞu dilin içine etmeyin be he anladık İngilizce biliyorsun ayrıca düşüncen çöp hiç bir erkek buna mecbur değil
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 643 cevap paylaştı. çoğu kendini bir şey sanıyor hesap ödeyince havalara giriyorlar.
11 Yorumla- 1 ay
Ödetme o zaman sen öde sen havalara gir
- Para & Ekonomi konusunda 875 cevap paylaştı.
1 ayAdam gibi adam hesabı kendi öder kadınına ödetmez 😎
00 Yorumla
1 ayYeni bir kelime türetmişsin ben ona takıldım hahshs
00 YorumlaKadının hem parasını hemde kendisini yicez ooohhhhh
00 YorumlaMarifet o 🤣 Bu arada bence de erkeğin olduğu ortamda hesabı ödemek onun görevi
00 YorumlaBunu marifet sanmıyoruz.
Sizler marifet sandığımızı sanıyorsunuz
00 Yorumla
1 ayMaha Rafet Silva iyi bir oyuncu olduğu için.
00 YorumlaÇünkü biz erkeklerin yasasında çoğumuzun öyle kadına para ödetmek seviyesizliktir
00 YorumlaErkek dünyanın başına gelmiş en iğrenç varlıktır kendini biz b** zannediyor
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 ayKimse kimsenin hesabını giderini ödemek karşılamak zorunda değil. Evli olanlar hariç.
00 Yorumla
1 ayBu paylaşıma yorumlardan da anlıyoruz ki kadın kadınlığından çıkmış Allah erkeklerin yardımcısı olsun bu düzen içinde bu aç gözlülerle
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayBir kahve parası ödemek istemezler ama yiyişmek isterler pardon da git eskorta o zaman
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 aySenin bu konuşma tarzından sonra adam hesabı ödese nolur ödemese nolur senin gibi biriyle olduğu için yeterince bedel ödüyordur zaten
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 457 cevap paylaştı.
1 ayÖdetmeyin kızlar bu erkek milleti zaten hiç birşeyi hak etmiyor
13 Yorumla- 1 ay
Katılıyorum kaç senedir iyi davrandım beklentilerimi hep yerlerde tuttum sonra bi baktım nerede para avcısı ucuz ve kötü kadın varsa efendi adamları kaptı çoğu erkeğe kötülük yarıyor demek ne yazık ki
- 1 ay
@günes121212 varoşlar ne anlar sevilmekten sevmekten😅
- 1 ay
Öyle de çoğu erkek varoş hahahaha doğru düzgün erkek adam bulamıyoruz ya
Gizli Üye(25-29)1 ayevet zorundayim kadina para yedirmek hosuma gider benim cnku kadinlar degerlidir kole gibi sömürebilir beni nedense hosuma gidiyo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayKizlar hala daha neden hesap sonunda eve giderken kahve icmeyi kabul etmiyor o kahveyi iceceksinoz abi zaten iciyorsunuz
00 Yorumla
1 ayHer konuda eşitsiz eşitlik istiyoruz diyen hanımefendiler iş maddiyat konusuna gelince erkeklere yükleniyor garip😅😅
01 Yorumla- 1 ay
Eşit değilsiniz de ondan
1 ayHiçte marifet saymayız. parası olan taraf kimse onun ödemesi daha makul
00 Yorumla
1 aySenin hesabını ödeyen erkeğin de neyse
018 Yorumla- 1 ay
Lütfen bakma
Soran1 aycüzdansınız
- 1 ay
Şudşjdşjdjf param var merak etme senin gibi erkeklerden para dilenmiyorum tanımıyorsun beni burada uzatma
Soran1 ayparam var (200tl)
- 1 ay
Ya aynen kanka sen dilenmeye devam et
Soran1 aybak bi gizli ne yazmıs oku da azcık örnek all örnekk
- 1 ay
Yo ben de erkeğin hesap ödemesini savunuyorum ben senin yazma konuşma şekline ayar oldum
Soran1 ayayar olmaaa cayar oll bu fikrinden cay yoksa beni asssla elde edemezsen
- 1 ay
Seni neden elde edeyim hfdbnx
Soran1 aygüzel ve zekyiim.
- 1 ay
Daha beler
- 1 ay
Dedi ve kadınlardan yemek temizlik dilendi hayatında kıyafetini makinadan alıp katlayıp dolaba koymamış kişi
- 1 ay
Kendi işimi kendim görüyorum uza
- 1 ay
Beni tanımıyorsun ki canım
- 1 ay
Nah görüyorsun
- 1 ay
Sen benim cevabımda neye sinirlendin az açıklar mısın
- 1 ay
Sohbet mi ödül djdjjdjsjssj
Soran1 ayevet.
1 ayhahahahaha canimsin
12 Yorumla- 1 ay
Herkes davetlim hesaplar benden😀
- 1 ay
Bayana para ödeten adamdan olur mu hiç
Para & Ekonomi konusunda 373 cevap paylaştı. Erkeğin hesap ödemesi asalet meselesi
10 YorumlaMaharet hesap odetmemekte, kız erkek fark etmez
00 YorumlaÖdemek zorunda değil
00 Yorumla
1 ayKimse bişeyi yapmak zorunda değil..
00 Yorumlasevdiğimin hesabını öderim
00 Yorumla
1 ayZorunda değiller her şey karşılıklı olmalı
00 Yorumla
1 ayparanın gücünü kaldıramayanlar genelde böyle
00 Yorumla
1 ayNeden zorundayız ilk buluşma harici
00 Yorumla
1 ayCentilmenlik bana göre
00 YorumlaHayirdir ya zorundasın falan kim demiş onu
00 YorumlaGereksiz bence ama işte adı centilmenlik
00 Yorumla
1 ayÇoğu erkeğin fıtratı bozuldu
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 474 cevap paylaştı.
u 1 ayMaharefet sanmasınlar, o da neyin nesi :D
00 Yorumla Kanks sen git az büyü de gel.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 ayMaharefet ne awk Türkçe öğren önce.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayKatılıyorum zorundalar
18 Yorumla- 1 ay
Hoooşştt
Cevap sahibi1 ayGit ötede hoştla.
- 1 ay
Gel kuçu kuçu
Cevap sahibi1 ayhadi ordan .
Cevap sahibi1 ayB. S. G..
- 1 ay
Tasman elimde
Cevap sahibi1 ayTasmanın başı da aletinde ama dikkat et canın yanmasın
- 1 ay
Çok korktum
Zorunluluk yok içimizden geldiği için ödüyoruz.
00 YorumlaTam bir kezbo bakış açısı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayMaharetler ne yeni bir yemek falan mı
01 Yorumla
Cevap sahibi1 ayMaharefet*
Gizli Üye(36-45)1 ayÇünkü hesapsız seviyor
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 506 cevap paylaştı. Oke doke.. Oldu başka?👍🤩😃
01 Yorumla
1 ayBizde kadına para ödetmek yok
14 Yorumla
Soran1 ayaferin canım böyle ol
- 1 ay
Tamam canım öyle olurum. Hep
Soran1 ayaferin😊
- 1 ay
😊
Davet ediyorsa zorunda
11 Yorumla
Soran1 ayben davet etsem de o ödücek yok öyle, biz boşuna mı bu şeyleri çekşyotuz
- Devamını Gör (19)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat