Öyle yetiştirildikleri için mi yoksa karşısındaki kadına değer verdiği için mi?
Değer verdiği için.
Öyle yetiştirildiği için
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bence kendine yediremediği için olabilir yani değer vermek ile ilgisi olduğunu sanmam bence erkekliğine yediremiyor olabilir ama Bazı erkekler, geleneksel cinsiyet rolleri nedeniyle, ödemeleri gerektiğine inanırlar. Bu nedenle, bir kadınla birlikte yemek yediklerinde, hesabı ödemek onların sorumluluğunda olduğunu düşünebilirler. Bazı erkekler, daha düşük bir gelir düzeyine sahip olabilirler ve bu nedenle hesapı ödemekte zorlanabilirler. Bazı erkekler, hesap ödetmeyi tercih etmeyebilirler çünkü diğer insanlarla paylaşmak veya misafirperverlik göstermek isteyebilirler. Bazı toplumlarda, erkeklerin ödeme yapması beklenir ve bu normlara uymak erkeklerin sosyal kabulü için önemlidir. Bazı erkekler, arkadaşlarıyla veya iş arkadaşlarıyla birlikte yemek yerken hesapı ödetmek isteyebilirler, ancak romantik bir ilişkide oldukları bir kadınla birlikte yemek yediklerinde, hesabı ödemekte tereddüt edebilirler.
Hesap ödemek erkek için sahiplendiği kadına karşı güç gösterisidir. Kadına değer verdiğinden değil. Değer verdiğinden olsa, erkek arkadaşlarıyla da yiyip içtiğinde hesabı üstlenir. Ayrıca kadına güven verme çabasıdır, "maddi olarak arkandayım" mesajı verir. Kadınlar bunu kendilerine değer verilmesi olarak algılasa da gerçekte erkeğin gücünü kabul etme arzusunu tatmin eder.
Ama erkek değer vermediği kadına niye maddi olarak arkandayım mesajı versin ki? Örneğin biz yemeğe çıksak, eğer umurunda değilsem niye bana o güveni vermek isteyesin ki? Niye uğraşasın?
Öncelikli kaygısı değer verdiğini göstermek değil demek istiyorum. Hesabın ortak ödenmesi de erkeğin değer vermediğini göstermez.
Her erkeğin değer verdiğini gösterme biçimi aynı değil.
Yani kız erkek fark etmiyor aslında sadece gelenek olarak yapıyorum bunu , en son 10.000 TL hesabı kendim ödedim bir hafta önce , yarı yarıya arkadaşım ödeyelim dedi parayida hazırladı ama kabul etmedim. Hazırladı derken sonradan vermek istedi.
Bence biraz kültürden kaynakli
Erkek arkadaşım Almanyada doğup büyüyen bir Türk. Orada biliyorsunuz ki herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor. Bir iki kere herkes kendi yediğini ödedi ve bu benim hoşuma hiç gitmedi bunu açık bir dilde kendisine söyledim. Burası ALMANYA değil eğer benimle yemeğe çıkmak istiyorsan erkek olarak hesabı ödemelisin dedim. Artık hesabı hep o ödüyor :) Erkek yaradılış olarak kadından üstündür, hem bedenen hemde beynen ve yanında bir eş varsa ona bakmakla yükümlüdür. Hiçbir zaman kadın erkek eşit değildir. ve bir Türk erkeği gereken centilmenliği eşine, sevgilisine ve aillesine yapar. Tabiki kadınında yardımcı olacağı durumlar doğabilir. Bunuda insan sevdiği adama zaten yapar. KISACA İSTER GÜÇ DİYİN İSTER DEĞER DİYİN İSTER YETİŞTİRİLME TARZI DİYİN ama bir erkek hesabı ödemeli, ödeyemeyeceği bir durumada girmemeli.
Kas gücü olarak daha güçlü genel olarak, bunu kabul ediyorum ama beynen daha üstün falan demeni yakıştıramadım. Erkeklerden doktor, avukat falan olabiliyor da kadınlardan olamıyor mu mesela? Kendini bu kadar değersiz görme. O erkekleri doğuran ve sütüyle besleyen de bir kadın.
Kendinden üstün görüyorsan zaten kendini erkekten daha değersiz gorüyorsundur. Üzücü ama tamam siz böylr varsayın..
İyi günler 🤦♀️
Cevap
82Cevap
Biz bu durumu kendimizce benimsemiş ve yolumuza devam ediyoruz gibi kanun hükmünde bir davranış aslında belki ilkel benliğimizle alakalı bir durum olabilir sonuçta erkek avcı olduğu için dışarıdan avı eve getiren o olmuş hep ondan hesabı ödetmek istemiyor olabilir
Ben bir gün kızlara yemek ısmarlamıştım. Paramın yetmeyeceği hesap geldi kızlara siz oturun ben geliyorum dedim ve patronun yanına gittim oda tanıdık çıktı bizimkiler yediler içtiler teşekkür etmekten yorulmuşlardı dedim abimin yeri her zaman bekleriz.
Kimi kadın öyle gerek gördüğü için hesabı ödetir erkeğe kimi kadın öyle gerek görmediği için onlarda öder arada.
Sürekli erkeğin hesap ödemesi dogru olmaz. Bunu hiç bir erkek kabul etmez. Bazi kadınlar bunu gerek gördüğü için ilişki bitmeye mahkum olur.
Altı üstü bir kahve veya bir yemek...
Bunu karşımda ki kadın da ödeyebilir öyle büyük bir şey değil zaten.
Olay biraz centilmenlik.
Biraz da karşımız daki insana özel hissettirme.
Yoksa kadın da ödeyebilir.
Şayet sevgilim çalışmıyorsa asla ödemesine izin vermem.
Kimileri için bu bir aldatmadır. Riya/Rüşvet.
Kimileri için güç gösterisidir. Kibir.
Kimileri için fedakarlıktır. Sevgi.
Kim yapmış, nasıl yapmış ve niye yapmış diye sorulduğunda 3 farklı sual makamı 3 farklı cevabı intac edecektir.
Bizim toplumumuz ataerkeldir bu sadece centilmenlik için değil kadına sahip çıkma arzusu barındırır temelinde. Ve sadece değer verdiklerine yapar tabi aynı erkek sokakta her gördüğü dilenci kadının bile hesabını ödemez tabi
Valla sizin bu genelleme yapmanız yok mu bıktım gerçekten
Bu kişiden kişiye göre değişiyor kimisi gerçekten kadına değer verdiği için kimisi öyle yetiştirildiği için he bide cimri olan bi kesim var o hiç ödemez 😃
Hey! Linç tayfa 😃
Her insanın aynı düşündüğünü düşünmüyorum. Ama çoğunluğun fikrini de merak ettim🙏
🙂🙂
Yaaa 💜💜💜
İlk buluşmada erkek ödemeli fakat diğer buluşmalarda değişmeli olarak veya ortak olarak ödenmeli bence. Bence öyle alıştırıldığımız için. Şu algı vardı hep: erkek her yönden güçlü olmalı yeterli olmalıdır. Bu algıdan dolayı böyle
Genelde "hadi buluşalım" diyen ve hatta günlerce/haftalarca ısrar eden taraf erkek olduğu için sanırım erkeklerin ödemesi daha mantıklı geliyor.
Azsa ben öderim çoksa kıza ödettiririm dermişim ben öderim kıza ödetmem 😂😂
Öyle yetiştirildiği içindir. Zaten bu da değer vermeye çıkıyor genel olarak bence
Ben şahsen karşımdaki hatuna değer verdiğim için ödetmem
Kadınların çalışmadıkları için bir gelirinin olmaması genlerimize işlemiş bence. Delikanlılık raconu yani. Çok uzun bir süre lazım atlatabilmemiz için.
Eskiden restaurantlar yoktu, erkekler avlanır getirirdi. Modernleşen dünyada da hesabı erkekler öder genelde. Herkes gurur falan yazmışta alakası yok. Bu erkekliğin şanından gelir.. 😃
Belki kadın yatağına girer diye ödüyor çoğu erkek ama bunu itiraf eden az. Bu yüzden Alman usulü ödemek en güzeli
Peki gey bir erkek, bir kizin hesabini öduyorsa?
bana göre.. bir bayan çalışmıyorsa.. erkek ödemeli. ama çalışıyorsa sırasıyla ödemeliler doğru olan budur
Peki çalışıyorsa ama maaşıyla evi zor geçindiren biriyse?
yani o zaman daha tutarlı olurlar sürekli gitmezler.. ben kendi açımdan diyorum ben ödetmezdim..:D .. sen çalışıyor musun
Hayır
tamam o zaman :D ben öderim ne zaman gidiyoruz
Üzgünümm 😅
neye :D
Olmaz yani😅
avucumu yalıyım yani :D
Dondurma yala🤪
kapak resmindekimi :D demek sen ısmarlıyorsun :D
Bulusma yok efendim. Sorularıma gelin 😅
Artık hep gelicem buna emin olabilirsin 🤭
Eğer bir yere davet ediyorsam hesabı öderim, davet edildiğim zaman da ödenmesini beklerim. Ama bence yemeği birisi ödüyorsa başka bir yerde tatlıyı ya da ne bileyim içeceği diğer kişi ödeyebilir.
Davet ettiysem, öncesinde hesap ödeme konusunda da bir görüşme olmadıysa kadın/erkek fark etmeksizin öderim.
Değer verdiği için birde erkeklerin gururu vardır ben varken kimse hesap ödeyemez bunları bil bence
Günümüzdeki çoğu erkek ödetiyor. O halde onlar gurursuz mu?
Hayır onlar alman usulünü seviyor demekki ama ben ve benim gibi düşünen odetmez erkeğin ne anlam olduğunu iyi bilin bence
Ödeten kadınlara da " o zaman ben de becerebilirim.. " algısıyla bakıyor musun peki? Çünkü bazı erkekler, hesabını ödüyorsam seks yapmak zorunda diyor.
Yoo ben hiçbir kadına seks objesi olarak bakmam önce insan olarak bakarım seks nedirki ya da hersey bir kadın bir erkek olunca seksmi sence
Elbette değil. Sadece merak etmiştim.
Yani haklısın şimdiki herkesin kafasi alt tarafa çalışıyor aslında insanları tanımak lazım dertleni anlamak lazım şu an senin dediğin oluyor çoğunlukta oda çok kötü bişey
Haklısın🙏
Kendine dikkat et speedy seviliyosun 😉
Sen de seviliyorsun 🌸
Şimdi bu konuda arada kaldım 🧐 kimi var değer verdiği için kimi var öyle görmüş öyle yetişmiş. Karşıdakini yanılmadan bişey diyemem…
Parası olan ödetmez. Parası yoksa yok öyleydi de böyleydi de vesaire vesaire konuşur.
Her parası olan ödemiyor ki
Ben ödemeyeni görmedim de işin doğrusu. Hatta bunu konuşanı da hep burada gördüm.
Para meselesi değil adamlık meselesi 🙂yani para yoksa bir şekilde bulunur. Gerekirse ek iş yapılır ama o para bulunur.🤙
Erkek maskülendir.
Kadını onundur ve erkeğin olduğu yerde kontrol ondadır
Hesapta ödetmez, adamda olur, sahipte çıkar, evede bırakır.
Centilmenlik onu getirir erkek adamın kız arkadaşının parasında gözü olmaz.
Erkekleri bilmem de adam olan ödetmez. Adamlar centilmen olur..
yo ben kadına da ödetiyorum anası mıyım babası mıyım yediğini içtiğini ödesin bir zahmet zaten kendi yediğini ödemeyecek kadar fakşr fukara kızla işim olmaz
valla mümkünse artık ödeyin devir ekonomi devri ortak ödemeye de okeyim ben
Değer verdiği için. Toplumun bakış açısından da kaynaklanıyor.
Değer veriyor ama bence öyle olmamalı. Herkes kendi hesabını kendi ödesin.
Kadınlara borçlu olmaktansa cebimizde para kalmasın tefeciden borç alalım daha iyi o yüzden hep ben ısmarlarım🤣🤣
Sırf bu algıda ödüyorsan ödeme Murti🤷🏼♀️
Ama kimse bu algıda ödedimi bimiyor centilmen düşinceli cömert diyolar😜😜
Yengec burcu bosuna taşlanmiyor LEHXMXHDND
Şaka şaka ya ben hiç öyle düşünürmüyüm 🤣🤣😁😁
Sen konustukca ben soğuyorum bazen 😂
Yok be o benden kaynaklanıyor hem havalar soğuk hemde sen sürekli üşüyosunya o yüzden yoksa ben sıcakk kanlı insanın içini ısıtan birisiyim🤣🤣
Sude çok mu memnunuz sanki hesap ödemekten
Ödeme o zaman? @maskülenvesadakatsiz
Kullanici adindan bile belli zaten. Maskulenlikte odeme var bu arada. Maskulenlik zorluyorsa feminen bir erkek olabilirsin.
Kızdırmayım sudemi yakarım lan burları😡😡😠
Feminen değilim de senin gibi kızlar para için bedenini bile satar
Sen hicbir halt olamazsin zaten. Feminen olmayi gururuna yediremeyen ama maskulen olamayacak kadar erkeklik yetmezligi yasayan bir zavallisin😅
Bir de sadakatsiz yazmis.. Bravo Ahmak!
@Maskülenvesadakatsiz senin gibi erkeklerde para için annesini kardeşini felanmı satar
@murrrattt Adamsın Murtim…
Sen neden her kızın yorumuna atlıyon hiç kız görmedin heralde tipsiz asosyal kimsenin sevmediği yanlız yaşamış ve yanlız ölecek birisin galiba
Sude engele şu salağı nerde abaza var hepsi bu sitede🤣
Engelledim yetersizi. Bir de bu parazit türleri arttı son dönemlerde. Kadin tarafindan sevilmeyen bazi erkekler, gordugu her kadina saldiriyor.
Kadın tarafından sevilmeyen değil bunlar cesaratsiz korkak tipler kılavyeden küfür eder kılavyeden kızlara yazar ama gerçekte kedi gibi miyavlarlar karşında
Hiç muhattap olmaya değcek birileri değil
Kadın tarafından sevilseydi, kadınları bu kadar eziklemeye calisir miydi? Hıncını böyle alıyor işte. Bana ilk erkek sevgisizligi babamdan geldi. Ben de mesela ilk onun kırmasıyla büyüdüm ama her erkege p! c muamelesi yapmiyorum yani.
Çoğu öyle ama🤣🤣
Hiç tarzım değil ortak. Hesap vs yemeğe ya da dışarı cagirdiysam bir kadını ben öderim hep
Bayana hesap ödettirilmez insan kendinsen utanır
Kendi kazanan bir kadınsa, gerektiğinde öder.. Ama şahsi bir geliri yoksa, bende yanımdaki kadına ödetmem. 😊
Türklerde daha fazla olmakla beraber genelde insanlarda erkek çalışır kadına bakar kadın da erkeğe bakar devir değişti tabi de
Ben değer verdiğim için ödetmiyorum her insan değişir tabi ☺️☺️
BİR ERKEKbir bayana neden ödetmeyi istemez. Aslında cevabı kestirmeden söylersek... PARA ÖDEMESİ YAPAN HER ZAMAN KENDİSİNİ ZENGİN BİRİ İMİŞ GİBİ GÖSTERMEK İSTER
Kimseye borçlu kalmamak için bence zaten iki güne bitiyor. Kadınlar genelde hakkını helal etmiyor.
Öyle yetistirildik. Hiç bir zaman yanımdaki bayana hesap ödetmem
Öyle yetiştirilsin yetiştirilmesin değer veriyorsa ödüyorlar nokta
Genellikle öyle yetiştirildikleri için bence
Öyle yetiştimiz için ve tabi karekter meselesi bide
Çoğu da etraftakilerden çekindiği içindir bence, öyle yetistirilmistir yani
Karşılık bekledikleri için kimse bedava yedirip içirmez 😂😂
Bizahmet odesinler sizde saf olmayın erkek ödeyecek tabiki
Senin yediğini içtiğini biz niye ödeyek aw
değer para ile ölçülmez
ve biçilmez
Peki ödetmemek neyle alakalı sana göre?
bana erkek denk gelmiş. cinsiyetinin gerekliliğini yapmaktır bana göre. hele ki fakir ülkelerde kızların, parası olan erkek istemelerinden daha doğal ve elzem bir durum yoktur.
Ama ilk buluşma da erkek öder değil mi? 😅 Diğer bulusmalarda değişebilir.
eğer benim niyetim yoksa buluşurum kırmam. mekanı da o seçer kendi hesabını öder gider. (buluşma olumlu geçerse o hesabı da öderim) onun dışında tüm koşullarda ben öderim
Tüm koşullar derken? Sevgiliyken hep sen mi ısmarlarsın yani tam anlayamadım
ucuz ve hesabın az geldiği yerlerde arada kızlara ödetmekte yarar var. aradaki bağı kuvvetlendirir
Anladım 🙏
yani sevgilimin geliri yoksa zaten bana bağlıdır neden ödesin. ki türkiye gibi iş gücünün yüksek olduğu bir ülkede, eğer rahat bir işi yoksa kendini paralasın istemem
Bence saçmalık bilemedim.
Her buluşma da ödemeli demem ama ilk buluşma da ödemezse soğurum.
İlk buluşmada ortak ödenir sonra sırayla.
Beni davet eden o zaten. Üstelik de ilk buluşma. Sence 1 bardak çay ısmarlamayacak kadar bile centilmen olmayandan olur mu?
Davet eden oysa evet o ısmarlamalı. i
Öyle yetiştirildiği için
Kimse öyle yetiştirmedi, bence doğru olanı bu.
İki şık koymuşsun ikiside doğru
Onemsedigim için
Erkekler maldır net
Gurur meselesi gibi bisey
İyi bir şey bu
Ayıptır ya kadın para mı öder
ataerkil düzen yüzünden
Kadına hesap ödetmek ERKEKLIGE sığmaz.. vesselam
kişiden kişiye değilir, alman usülü iyidir bence
Gerçekten değer veriyorsa ödetmek istemez
Hem yetişme hemde değer vermeden
yani sen ödeme derse yarı yarıya ödeyelim, eşit olsun derdim olsaydı:)
Erkek varken kız ödemez mantığı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?