Şuanda çalışmıyorum baba parası yiyorum arkadaslar siz nasıl geciiniyorsunuz

Şuanda çalışmıyorum baba parası yiyorum arkadaslar siz nasıl geciiniyorsunuz
vay be kız olmak vardı şu hayatta ben lise mezunu olduğumdan beri çalışıyorum askere gittim geldim dinlenmeden tekrar işe başladım maaşımdan şu an 2 bin ayırabiliyorum aylık eğer ekstra harcamam çıkarsa para istediğimde kem küm ediyor kendi paramı alamıyorum
Orası doğru sağlık en önemlisi tabi
200 lira en pahalı büyük paramız ama markete bile içilmiyor
Cok tutmamış
Kıyamam ya
En kısa zamanda kalbine gönlüne göre bir iş bulmani diliyorum
Kalbim ve dualarım yüreğim seninle olsun
Mutlu sağlıklı bir gün ve hafta diliyorum saygılar sevgiler sunuyorum
Seninle ayni durumdaydim ama sen benden daha iyisin yine de ben öyle kendim harcayamiyorum bile gercekten cok fazla asgari ücrret 28 bin 403 lira olacak zam gelecek herseye sen ben ne yapacaz calismayanlar olarak ben parayi zor buluyom buldugum da yetmiyor zaten
Dimi ya hic biseye yetmiyor ben gezmeye mi harcayayım kıyafete mi harcayayım yemeye içmeye mi harcayayım cok zor
Maalesef öyle hani herseyi gec gezmek markete girmek yemek yemek bile sorun oldu calismiyorum aldigim para psra degil sadece market ve olursa yemek yemek o bile cok nadir onun harici yok daha cok market ama markete giremiyorum artik su anda almak istedigim bir sey var alamiyorum para olmadigi icin
Anlıyorum seni ama her seyden önce can sağlığı bunlarda gelir gecer insallah herhalde atama falan bekliyorsun
Eger olursa memur olmaya calisiyorum sinava girecem seneye ama sinav ile de olacak gibi degil puan alamiyorum derse calisamiyorum kafa almiyor artik anlamiyorum calismaya basladim derse ama anlamiyorum sonra biraktim geri basladim sonra geri biraktim yarin baslarim diye diye geldim baslayamadim ama su anda baslamam lazim nasil olacak bilmiyorum şu derslerde 4 tane ders var iste tarih cografya türkce vatandaslik her biri icin 1 ay taroh 1 ay cografya 1 ay turkce 1 ay vatandaslik yapsam nasil olur diye düşünüyorum ama iste calisma sartlari da yok anlamamada yok
Ben engelli kpssine girecem nisanin sonunda sinav 4 ay yeter alsinda ama iste su yarih ve cografya cok berbat matematik yapmiyorum zaten o tamamen yok ben de turkce sadece test cözecem
Ama bilemiyorum nasil olacak
O kadar girdim sinava olmadi iste bir de baska meselelerde var işte o da sağlık bennde saglik sorunlari var
Kendi çalıştığım para nereye gidiyor bilmiyorum annemler bakıyor sağ olsun. Yemeğimi yediriyorlar, barınmamı karşılıyorlar, dün bir de çizme aldırdım 😔. Bir de mont aldırayım da tam olsun djdjd
Gıda fiyatları gerçekten uçmuş durumda, ne alırsan al market arabası minik bir servet değerinde doluyor gibi hissediliyor artık. 😔 Özellikle ambalajlı ürünler ve dondurulmuş gıdalar fiyatları uçurdu.
Geçim konusuna gelirsek, insanlar artık daha fazla bütçe planı yapmaya çalışıyor, toplu taşıma kullanıyor, indirim kovalıyor, ama yine de zor... Harcamalarını kontrol etmek ve küçük de olsa birikimlere odaklanmak önemli 🙌 Ama moral bozma, bu dönem de geçecek! 🌈
Cevap
20Cevap
Geçim zor bunlar bir şey değil daha neler var şükür çalışıyorum 30 yıldır kendini paramı yiyorum
Küsüm sanada
Hem BİM e hem A101e mı gittin 😁
Ucuz bir şey kalmadı. Tek ucuz olan bizim hayatlarımız
Malatya detayı da var 😁
İyi gezmeler efendim
Sen 3 markete gidip bu kadar şey mi aldın 😅 o yüzden slim sin 😅
Ben bir markete giriyorum poşetleri zor taşıyorum 🤣
Maşallah efendim ☺️ çok güzel bir fiziginiz var ☺️
Çalışıyorum yurtduşındayım aylık gelirim 3500 dolar
Saol teşekkür ederim
Saol
Normal bence bu ekonomi de
Ben engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyorum
Of napıca,
O zaman sadece gerekli olan şeylere para verecen.. böyle abur cubur şeylere değil
Bi kere aldım ayda bir cok fiyatlardan haberim yoktu
Şimdi öğrenmiş oldun..
Tamam zaten öğrendim bu kadar agresif olmaya gerek yok
Agresif olmadım ki normal söyledim sadece.
Abi gerçekten büyük sıkıntı bende lais veriş yaptım daha dün 700-800 gidiyor her girdigimde
Market poşeti tam bile dolmadan 1000 tl gidiyor zaten
geçiremiyoruz cok haklısın ve işler daha kötüye gidecek acil secim ve adelet halkini seven baskan lazim
Ülkenin şartları ortada paraya bir şey gelmiyor
Yemek zevkin sıfır reis
Olum peynirli sandviç hiç öyle demiyor be
Az mı geliyor çok mu geliyor?
Ya birde bu ıvırzıvır şeyler daha pahslı
Bazen dışarıda yemek evde yemekten uyghna grliyor
Evet yaa paranın alım gücü çok düştü
Yine iyi tutmuş 😂
500 lira 50 lira oldu, normal o yüzden.
Buna alışman uzun süre sürcek geçmiş olsun gülüm 🤭
Hissedilen enflasyon deniyor buna. 😀
Hayat pahalı maalesef