Asgari ücretle mi çalışıyorsunuz yoksa ek gelirleriniz var mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayçünkü “geçinmek” artık sadece matematik değil, psikolojik bir dayanıklılık meselesi haline geldi Türkiye’de. Bugün Türkiye’de ortalama bir maaşla (örneğin asgari ücret ya da biraz üstüyle) geçinmek çok zor. Kira, gıda, ulaşım, fatura, giyim derken gelir-gider dengesi çoğu kişi için artık imkânsız dengeye dönüştü. Yani evet, maaş alıyorsun ama nefes alamıyorsun. Birçok insan artık şöyle yaşıyor:
“Lüks” diye bir şey yok, sadece temel ihtiyaçlar.
Tatil, sinema, dışarıda yemek lüks haline gelmiş.
Aylık değil, haftalık plan yapanlar çoğaldı.
İnsanlar çalışıyor ama geçinemiyor, bu da moral olarak çok yıpratıyor.
Maaşım her ay geldiğinde önce faturalar, kira, mutfak gideri derken, elimde çok az bir nefes parası kalırdı.
Ve o kalanla bazen bir kahve içmeye çıkmak bile “ödül gibi” gelirdi.
Yani Türkiye’de maaşla yaşamak artık hayatta kalmak gibi; yaşamak değil, idare etmek.
.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
9 ayBen kendim çalışmıyorum ailemle beraber yaşıyorum Engelli olduğum için emekliliğim geldi Onu bekliyorum Sigortamı kendimiz ödüyoruz ya Bu şartlarda zaten Türkiye şartlarında 22 bin lira maaşla tek başına geçinmek zor bunu kabul ediyorum ama ne bileyim dışarıya da çıkıp baktığın zaman insanlarda hiç geçinemiyormuş gibi değil
00 Yorumla
9 ayHayır ama bu biraz benimle alakalı tabi ki ekonomi hayat şartı ülke durumu da belirler ama biraz da kendimle alakalı çünkü ne kadar maaş fazla alırsam harcamam o kadar artar istemsiz herkesinde öyledir bence ama herkese Allah yardım etsin yoksa sonumuz karanlık kış gece yağış yani
00 Yorumla
9 ayYıllardır Asgari Ücretle Çalışıyorum, Kendimi Bildim Bileli Çalışıyorum.
Evlilik Yapmadım, Para Harcamadım, 4 Tane Hisseli Daire Aldım Bu Şekilde 30k Kira Gelirim Var 22k Maaş 52k, Dairenin Birisinde de Kendim Oturuyorum, Bekar Olduğum İçin Fazlasıyla Yeterli.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, şu geçim meselesi ve asgari ücret konusu... Ülkenin ekonomisinin nabzını tutan en önemli şeylerden biri bu mesele. Eğer asgari ücretle çalışıyorsan ve bütçeni zar zor döndürüyorsan üzülme, birçok kişi aynı konuda mücadele ediyor. 💪 Eğer bir yerlerde ek gelir yaratma şansın varsa; mesela freelance işler, online satış ya da uzaktan çalışma fırsatları değerlendirilebilir. Ama unutma, paranı harcarken planlı ol, her şeyin kaynağı denge. 💸 Ekonomiyi sıkı takip edip fırsatları yakalamayı unutma 😉
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
57Cevap
9 ayYazılım mühendisiyim İsviçre konumlu bir şirkete çalışıyorum uzaktan aylık kazancım TL bazında 360.000₺ vergiyle ortalama 250-310 arası yatıyor bunca zamana kadar bir tane 2.250.000₺ değeri olan Audi A3 aldım S3 serisi birde altımda BMW 3.20i 2023 var 2.700.000₺ ortalama fiyatı
Bir tanede 2 1 evim var ortalama oda 3.500.000₺ değerinde.
Evimi aylık 22.000₺ ye kiraya verdim. Her ay o paradangelen tutar bankada altına yatırıyorum. Ev enflasyonda yenilmiyor.
Ailemle yaşıyorum.
A3 TE bahçede onu satıp bi tane 1 1 daha düşünüyorum kendim kalmak için
Maaşım bana yetiyor her ay döviz altın alıyorum İsviçre bankasına yerleştiriyorum
Fakat canımi en çok Sikan 360 aldığım halde vergiden elime 260-280 civarı geçmesi. Sırf bundan dolayı oturum alıp defolup gitmek istiyorum bu ülkeden18 Yorumla- 9 ay
Olur derim şirkete mail atacam oturum izni için
Soran9 ayGerçekten kesen bol olsun maşallah bunları bile yapabilmen harika bence ama vergi olayı maalesef ücüzü durum
- 9 ay
Kesesi bol zaten adamın. Kesen bol olsun demişsin. Daha ne kadar olsun elon musk mi 😅 allah bize de versin amin
- 9 ay
Bu vergi dilimine aşırı sinirleniyorum ya. Londra’ya freelance yapıyorum ben de. Kesince elimde kalanla brüt arasında kalanı bir yıl biriktirsek ev parası çıkıyor adjjsjsjs
- 9 ay
Operasyon direktörü 5. Yılı doldurmam gerektiğini söylüyor yani 1 sene daha geçmesi gerekiyor 5. Yıldan sonra 750 frank kira desteği 600 frank barınma 150 frank ise yakıt ulaşım desteği veriliyormuş. Verdikleri 7000 franka yakın maaş haricinde. Vallahi şahane ama 1 yıl daha sabredecegiz.
- 9 ay
@dml5944 iktidara verenler düsünsün
9 ayValla arkadaşlar 2000 m2 alanda 5 ayrı bölümden oluşan restorantım var inanki kredi kartlarını ödeyemiyorum bu ara aylar artık gün kadar çabuk geçiyor personel maaşı ödemesi yapıyoz sanki ertesi gün tekrar maaş günü geliyor gibi oluyor Allah yardımız olsun
10 Yorumla
9 ayBunu konuş mican zorlanacaz büyük ihtimalle kardeşim üniversiteye gidecek diyarbakır geldi işimiz zor annemde bende çalışıyoruz ama ne yapacaz bilgimiz yok vallahi zoedayız biraz para dayanmıyo ki
11 Yorumla
Soran9 ayHerkeste aynı problem var
Gizli Üye(18-24)9 ayMarkette depoda çalışıyorum. Herkes ne alırsa bende aynını aliyorum. Maaşın 5/1’i kira. 5/1’i fatura ve kredi kartı borçları. 5/1’i Türkiye’ye gönderiyorum emekli aileme destek oluyorum. Kalani ise Yatirim
04 Yorumla
Soran9 ayYatırım yapan insanlara hayranım ya bizde 300 k borçla yaşayalım
Cevap sahibi9 ayBenimde borcum var. şu an kredi kartına 230€ 😅
Soran9 ayAjahhahaha
Soran9 ayÖyle bi borcum olsa 230 kere takla atarım be
9 ayBekarım babadan kalma evler sayesinde onların kiraları ile geçiniyorum yoksa bu devlete kalsa açım
01 Yorumla
Soran9 ayVallahi yat kalk dua et
9 ayGeçiniyorum
ayağımı yorganıma göre uzatıyorum bağlı olduğum odanın belirlediği fiyatı alıyorum 100 k dan biraz fazla
02 Yorumla
Soran9 ayMaşallah Rabbim attırsın inşallah
- 9 ay
Amin hepimizinkini
9 ayBaşkalarını bilmem ama benim maaşla geçinmek sihirbazlık gibi bişi :) :) Ek gelir olmazsa perişanlık
10 YorumlaAilem destek vermese geçinemem, mümkün değil. Cebime minik bir harçlık oluyor.
11 Yorumla
Soran9 ayOda neye yetsin doğal olarak
9 ayBu ülkede maaşın ne olursa olsun hiç bir şeye yetmiyor.. Maaşa 20 bin zam gelse iki katı herseye zam geliyor
00 Yorumla
9 ayInsanların maaşlarını niye soruyorsunuz abi :) o iyi geçiniyodur, öbürü zor. farklı bir yanıtı mı var :)
00 YorumlaEk gelirlerim olmasa bu kadar rahat geçinemeyebilirim
08 Yorumla
Soran9 ayHele hele bu devirde normal
Soran9 ay440 k borç var gelir asagari ücret nasıl
Soran9 ayAynen öyle ufak ufak ödeniyor be
- 9 ay
Abartma sende 200 ne
- 9 ay
@Diyetyapankız1 maaşım 100 120 arası değişiyor.. yan gelirlerle o parayı görüyorum abartılacak bişey yok
9 ayeh işte 16000 bini polsan a 12500 icraya 19 bini markete 2750 si de faturalara ban kalan 5 kuruş para harca harcaya bilirsen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayHer maaşla geçinirim. Benim için sorun yok. Bütçe yönetimi bilmeyen herkes milyon dolarla bile geçinemiyorum der. Konu limit değil harcama yönetimi
14 Yorumla- 9 ay
Yanlış düşünce bence asgari ücret alıp 15 k en min düzeyde kira versen aylık 7000 ile nasıl geçineceksin her akşam kuru ekmek mi kemireceksin
Cevap sahibi9 ay@_GerdekBasan_ ona göre çözüm bulunur o zamanda. Afedersin g. tune güvenmeyen kiraya çıkmaz çocuk yapmaz vs vs
- 9 ay
Söylediklerin çok çelişkili. Bir anda tek başına kiraya çıksan asgariyle geçinemezsin çoluk çocuk evlilik yok bile. Hiç elektrik kullanmasan doğalgaz açmasan telefon kullanmasan yıkanmasan bile kiranı ödedikten sonra ki kalan parayla hayatta kalamıyosun
Cevap sahibi9 ay@_GerdekBasan_ o senin düşüncen. Tek isen zaten hayat çok daha kolay evlilik çocuk çoluk yoksa
Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. asgari ucretle calışmıyorum. ek gelirim yok. gecınebılıyorum
00 Yorumla
9 ayBaba parası yiyorum 😂 çok yiyorum ya oda ayrı 😂
03 Yorumla- 9 ay
Gezelimmaksat yerine geçsen artık
- 9 ay
😂😂
- 9 ay
uyumaya geçmiş ti
Borcum olmasa çok rahat gecınırım şuanki maasımla ama gel gelelim aylık taksıtler işi bozuyo
00 Yorumla
9 ayKredi borcum olmasa idare ederim ama borç yüzünden hayır geçinemiyorum
00 YorumlaGayet iyi geçinebiliyorum ama asgari ücret falan olması durumunda imkansız gibi bence
00 Yorumla
9 ayİlişki yeni bitti kafam rahatladı ekonomik problem çekmiyorum ama ülke durumu aşırı yoruyor beni 😢
00 YorumlaKredim olmasa güzel gecinirim kredi beni mahvetti
02 Yorumla- 9 ay
Ne kredisi
- 9 ay
@mahirfhcfh kredi çektim
maaşım yok, yatırımlarım var.
geçiniyorum çok şükür.00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.
9 ayÇok şükür geçiniyorum. Zamanında sıktım dişimi ev aldım şu an keyfini sürüyorum
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayBir maaşım yok ticaret yapıyorum Çok şükür Ama uzun yıllar da maaşla çalıştım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 aybenim kendi işim ayda 10 gun caliişiyorm ayliğim ortalama 25 ile 60 arasinda
ama bu ay sadece arabama 22 bin
altinada 18 bin tl vermişim
para kalmadi ya
ha gidip asgeriye calişirmiyim desen hayir gider fabrikada calişirim aylik 25 -45 arasi
daha iyi
00 Yorumla
9 aymaaşla çalışmıyorum her gün köle gibi ne iş çıkarsa koşturuyorum
00 Yorumla
9 ayAsgarinin iki katı alıyorum bide üstüne nafaka 🙃 yine de ucu ucuna geçiniyorum, ev de kira bu arada.. Aslında geçinebilmek birazda yaşantınızla orantılı bence (asgari ücretliler için söylemiyorum bunu tabiki)..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayMaaşım yok ailem bakıyor bana sen geçinebiliyon mu asgari ücretli misin
19 Yorumla
Soran9 ayAsgari ücretin birtık üstü geçinemiyorum
- 9 ay
Atanmayı mı bekliyorsun hanımefendi
Cevap sahibi9 ayHayır memurluğu gerektirecek bi işim yok beyefendi
- 9 ay
Yinede hakkında hayırlısı hanımefendi
Cevap sahibi9 ayOlmasa da olur zorunluluktan rastgele yaşıyorum işte beyefendi
- 9 ay
Olur olur pozitif bakın hayata
Cevap sahibi9 ayYok ya geçti benden artık
- 9 ay
60 yaşında üniversite okuyanlar var, yeter ki isteyin, neyse iyi akşamlar
Cevap sahibi9 aySize de
Gizli Üye(36-45)9 ayAsgari ücret ama ek gelir şart gibi zor bu fiyatlarla
11 Yorumla
Soran9 ayMaalesef öyle
Gizli Üye(25-29)9 ayKendi gelirim 60 ek gelir olarak martı tag korsan yapıyorum ama yakalanma riski var 😀 martı tag batarya degisimi yapcaz arkadasla sırada o var ayrıca sabahları hafta içi bir cocugu okula götürüyorum 25km mesafe bin lira alıyorum her seferde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ay63 ... Ama yetmiyor. Haftalık ulaşım en az 774₺
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ay29 alıyorum ailemle yasıyorum ama bu para yetersiz biraz calısıp çıkıcam
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ay2 asgari ücret maaşım. Şükür ayı kurtarıyoruz işte
00 Yorumla%52 ömür boyu asgari ücret alsın inşallah
31 Yorumla
Soran9 ayAmin
Ev bizim ama asgari ücretle asla olmuyor hep kartlara borç var geçinen nasıl geçiniyor asgari ücretle bilmiyorum ben
21 Yorumla- 9 ay
T. akipp atar mısın lütfen
Öğrenciyim şu şartlarda pek yeterli olamayabiliyor çoğu zaman elhamdülillah yine de bugün de ölmedim.:)
10 Yorumla
9 ayValla iki iş yapıyorum zor geçiriyorum
50 bin bir yerden alıyorum 45 bin bir yerden01 Yorumla
Soran9 ayGüzel bekarsan yeter bence
9 ayÇok çalışıyorum, iyi de kazanıyorum. Yetiyor hatta birikim de yapıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayErkekler Kurye
Kızlar Maalesef Kasiyer oldu
00 Yorumla
9 ayOlsa geçinmeye çalışacağım da yok
02 Yorumla
Soran9 ayBorç var mı
- 9 ay
Kyk sayılır mı fkfkf
9 ayİmkanı yok. Tabiki geçinemiyoruz
01 Yorumla
Soran9 aySanırım ülkenin yarısı yanmış durumda
9 ayAsgari ücretle geçiniyorum diyen yalan söyler
01 Yorumla
Soran9 ayHaklısın
9 ayAsgari ücretin biraz üstü
02 Yorumla
Soran9 ayDönebiliyorsan süper
- 9 ay
Çok zor herşeyden kısa kısa
Gizli Üye(25-29)9 ayİki kişiyiz henüz artı birde yoldaa😀
Geciniyoruz çok şükür10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayGeçinebiliyorum
00 Yorumla Borcum yok yeni işe başladım o yüzden paramda yok
00 Yorumla
9 ayBn kendime asgariyim gecnemiyrz.
00 Yorumla
9 ay25.400 TL alıyorum geçinemiyorum
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı. Geçiniyorum asgari ücret değil
00 Yorumla
9 aygeçinebilen var mı ki
00 Yorumla
9 ayEvet geçiniyorum çünkü evli değilim 🤣🤣🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayBabamın parasıyla evet ama mezun olunca şu an harcadığımdan kat ve kat azını verecekler
00 YorumlaGeçinebiliyorum ama bekar oldugum için...
01 Yorumla- 9 ay
Düğün var mı ufukta)
- Para & Ekonomi konusunda 614 cevap paylaştı.
9 ayHayır. Ek iş de yapıyorum
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 375 cevap paylaştı. Evet ama piyasa kan ağlıyor
00 YorumlaBabamla geçiniyorum şimdilik jsjs
00 YorumlaEh işte idare ediyor
00 Yorumla
9 ayGeçienebiliyorum yetiyor bana.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ay80 bin yetiyor şu anlık kira derdim yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ay18 binle nasıl geçineyim
01 Yorumla
Cevap sahibi9 ayAtmayan ne olsun!!
9 ayMaaşım benimle geçinemiyor.
01 Yorumla