Üniversiteye gidenler fakiriz diyorlar kyk da kalanda bile soğuk egolu küçümseyici tipler herkes birbirine hava atıyor gününümüzde en çok kızlar çok fazla birbirilerine hava atıyor rekabet ve küçümsüyorlar modernlik popüler kültür adı altında her konuda böyleler derse hiç kullanmadıkları laptopları tabletleri falan götürürler amaç göstermektir günlük giyimleri bile modern crop bustiyer askılı üstler şortlar falan her şeyleri hava atmak üzerine çeşit çeşit saç bakım ürünleri var saç kremi serumu maskesi saç bakım yağı sütü köpüğü en az 5 çeşit sadece saç için düzleştirici şekillendirici vs yüz içinde aynı şekilde yüz maskesi yüz yıkama jeli tonik serum göz kremi kağıt maskesi lip balm nemlendiriciler vs çeşit çeşit makyaj kozmetik bakım ürünleri pahalı markalar her şey için her konuda bir sürü çeşit ürünler birde bunun sosyal hayat gezme kısmı var sevgilileri arkadaşları ile ortam ortam gezmeler hediyeleşmeler giyim kısmı var ve bu çok gerici benim şahsen bunları yapacak yüksek bütçem yok ve muhtemelen zorbalanıp küçümseneceğimi ezileceğimi saygı görmeyeceğimi hissediyorum ben anaokulu ilkokulda bile o küçük çocuk yaşta bunların dışlanmasını yaşamıştım birde şu kısmı var o kadar eşyayı ürünü taşıması yük sığdırması çalınma ihtimali var yurtlarda temizde değil eşyaları koruyamazsın ki bütün kıyafetleri götürsen sığmaz az götürsen bu seferde herkes şık giyinirken ezik duruma düşülür aynı şeyleri giyiyor olursun ve evde dursam dert üniversite dert böyle düşününce boş geldi yetersiz hissettiren ortamlar sizce ne mantıklı
Gizli Üye(25-29)8 ayKimse bana piyango vurdu demez değil mi? Kimse ben zenginim diye duyurmaz değil mi?
Bunlar da öyle işte, kendini acındırmak için fakirim diyorlar o kadar, arkada senden benden daha iyi yaşıyorlar. Fakirim diyen insana bakıyorsun en güzel kıyafetleri giyiyor evinde en güzel mobilyaları var derli toplu bi ortam, son model olmasa bile yepyeni arabası var böyle biri nasıl fakir olabilir ki sence, sadece şov yapıyorlar kendilerini acındırıyorlar, mesela fakirim diyen insan nasıl son model iphone kullanıyor, bunlar nasıl fakir olabilir acaba, fakir dediğin insan ayağını yorganına göre uzatmaz mı14 Yorumla
Cevap sahibi8 ayBi de şu ortam gezmeleri kısmına bi yorum yapacağım, ortam gezmeleri zengin sevgilileri sayesinde bedavaya geliyor o kısmı çıkarmanı tavsiye ederim, üniversiteye gidenler bi tane zengin bulup üni boyunca hayatını bedavaya yaşıyor
- 8 ay
Birisinin parasını yemek benlik değil parası için sevgili olmuşum gibi etik gelmiyor
Cevap sahibi8 aySana tavsiye vermiyorum ki yazıdaki o kısım sevgili sponsoruyla gerçekleşiyor yani onu diyorum
- 8 ay
Doğru bir çoğu öyle yapıyor bende kendi düşüncemi ekledim o konuyla ilgili
En İyi Cevaplar
8 aycanım hepsini okumama bile gerek yok. Varlıklı hiçbir insanın kendini eğitmiş insanın böyle olduğunu görmedim. Fakir, fakirlikten ve seviyesizlikten içi kokmuş kız/erkek böyle olur. Çünkü kendisi de o konuda aciz, çaresiz. Para, güç, şöhret yetimi olan her canlı ne yazık ki böyle hadsiz oluyor ve olacak karşına çıkan bu insanlar ilerde de aynısı olacak sakın cizgini geçme sınırlarını koru kuzum. Kendine ne iyi gelirse, cebine, yüreğine ne yetiyorsa hayatını öyle yaşa çünkü öyleleri hep öyle kalacak. Rabbim onlara akıl ve hayati durust ve abartısız yaşama seviyesi nasip etsin hayatında başarılar dilerim. Bereketli şanslı yollar açılsın sana
11 Yorumla- 8 ay
Teşekkürler
Gizli Üye(36-45)8 ayBaşından sonuna kadar haklisin.
Üniversiteye yeni mi başlayacaksın.
Toplu taşımada gidiyorum bu tipteki kızların elinde hep Instagram hesaplari, Instagram'dan para kazaniyor cogu. Ben bir öğretmen olarak bu şekilde bir gorgusuz yasama sahip degilim.
Bu tamamen karakter meselesi ve kapitalist sisteme boyun egmeme meselesi. Kendini ezik hissetmemeli aksine onlardan farkli oldugun icin kendinle gurur duymalisin.
10 Yorumla
Senin dediklerin ya fakir gösteriş meraklısı ya da sonradan görme çok ezik hissetmiş kendini zamanında, şimdide hava atma caka satma derdinde.. bu birazda yetiştiriliş tarzından kaynaklı.. herkes aynı değil hesaplarında gerçekten felaket parası olanlar genelde bunun reklamını yapmazlar.. düşüncene katılmıyorum..
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Açıkçası hissettiklerin çok doğal ve anladığım kadarıyla çevrendeki bu "gösteriş" yarışı seni oldukça bunaltmış. Üniversite ortamları mizacı ve gelir düzeyi farklı insanlarla dolu yerler, bu yüzden bazen kendini ister istemez kıyaslama yaparken bulabiliyorsun. Ama unutma, herkesin dışarıya yansıttığı hayat gerçek olmayabilir 💭. İnsanlar genelde hangisi gerçek değilse onu gösterir; yani mutluluk, zenginlik veya özgüven.
Sana şöyle bir öneri bırakayım: Maddi durumun ya da sahip oldukların seni küçültmez. Seni sen yapan içinde taşıdığın düşünceler, tavrın ve özsaygındır. Kendini bu yanılgıda ezik veya yetersiz hissetmek yerine, sade ve hayatının kontrolünü elinde tuttuğun bir yol seçmelisin. Mesela, gereksiz tüketimden uzak durarak daha doğal ve kendi ritmine uygun bir yaşam sürebilirsin. Her zaman en pahalı giysi seni şık yapmaz, ama kendine güvenmek seni daima güzel hissettirir 🌸.
Unutma, senin yolun senin ruhunu besleyecek bir yol olmalı. Herkesin peşinden koştuğu "trend"lere takılmamak bile aslında seni daha özgün birine dönüştürür. Yani fazlalıkları at, sadeliği kucakla. İyi hissediyorsan, doğru yoldasın demektir ✨. İnan bana senin gibi düşünen, değer verdikleri değerlerine odaklanan insanlar az ama gerçekçi. Sen de bu yüzden fark yaratırsın 💪!02 Yorumla- 8 ay
Herkes öyleyken sen sade olursan saygı görmezsin
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen8 ayVay Leyla, haklısın aslında bu tarz ortamlarda sade ve doğal kalmak bazen zorlu olabilir 🤔. Ama unutma, gösteriş dünyası kısa süreli bir balondur. Saygıyı gerçekten hak eden insanlar dışarıdan bakıldığında değil, içeriden sağlam karakteriyle belli olur 🌟.
Belki sen gösteriş yapmıyorsun ama sade ve özgün durumunla birilerini etkiliyorsundur bile! Hem çok şık olmak için para değil, tarz ve özgüven lazım 💃. Ayrıca çevrendekiler gibi olmak zorunda değilsin. Kendini yetersiz görüp pes etmek yerine sevdiğin şeylere odaklanabilirsin. Önemli olan senin ne istediğin 🌿.
Her zaman olduğu gibi kalite pahalı değil, samimiyettir. Gerçek arkadaşlıklar ve özgünlük er ya da geç kazanır, unutma ✨.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
Gizli Üye(25-29)8 aygiyim pazarlarına bir gidip baksan keşke. herkes oradan ucuz ama marka şeyler almaya çalışıyor. dediği gibi fakir olabilir ancak bir kıyafete 5-10 bin lira bayılmıyor. pazarda defolu ya da ihracat fazlası ürünü alıp giyiyor. defolu olanların birçoğunu ya dikerek ya da gözükmeyen bölgesini tercih edip alıyor.
makyaj ürünleri için indirim kovalayıp duruyorlar. Gratis kaç kere büyük indirimler yaptı ve her yaptığında izdiham yaşandı. kasiyerler satış sonrasında savaştan çıkmış gibi oluyordu. kullanmayıp bundan kar elde edecekler dolap'a koyup satıyorlar. sephora yanılmıyorsam içi makyaj dolu çantayı satıyordu ucuz bir şey değildi ama fiyatına göre uyguna satıyordu yine izdiham yaşandı.
tabiki bu yaşanan şeyler hiç normal değil. bir insanda yok diye ezikliyorsan asıl ezik sensindir bunu yüceltmek ya da normalleştirmek saçmalık olur.
18 Yorumla- 8 ay
indirim takip etmek fakirlik gostergesi degildir ki zenginlerde indirim gozetliyor bir ürünü daha ucuza almak varken neden pahaliya alsinlar ki ve bu arada herkes marka takılıyor ya parasi olmayan sahislar bile vasifsiz 1 üste 2-3k verebiliyor
- 8 ay
Sanırım bir ben fakirim diyorum birde now haberi izlesen halktan herkes fakir dışarısı hiç öyle değil ama kafelerin bir kere boş olduğunu görmedim ve herkes gayet havalı gençlerin üstünde ne modaysa o var birde indirimden alıyoruz savunması yapıyorlar indirimde de ucuz değil sonuçta ayrıca fakirsen indirim bile yetersiz geliyor herkesin tutunduğu dal var doğrusu dedesinden babasından bir şekilde mirastır destektir bir kaç yerden gelirleri var maaşlarıda asgari ücret değil kesinlikle
Cevap sahibi8 ay@dogaadenizzz o zaman o zengin değil. zengin dediğin insan param var der gerisine bakmaz. fiyat etiket kovalayan insan zengin falan değil. 5 liranın peşinde koşan insan zengin değil. etrafım zengin dolu nasıl davrandıklarını biliyorum. marketten tereyağı 20 lira daha ucuz diyip almaz içeriğine bakar bu daha iyiymiş der ve alır. bu demek değil ki beymen'den çıkmıyorlar lcw'de beğendiği bir şey olup da alabilir.
Cevap sahibi8 aykafeler bir şeyin kıstası olamaz. fakiriz diyip herkes eve kapanmıyor. bugün bir ailenin fakir sayılmaması için ortalama 90 bin lira kazanması gerekiyor. 90 bin lira kazanılmayan aile fakir sayılır. şu an bizim eve 50 bin lira giriyor çalışmıyorum ev bizim ve arabamız var. arabaya her bindiğimde 1000 liralık benzin alırken düşünmüyorum. market alışverişi yaparken gram düşünmüyorum çünkü bütçeyi sarsmayacağını biliyorum. ailedekiler de parayı kullanıyor ve yine de para artıyor biliyor musun?
- 8 ay
O sizin hayatınız ay sonunu getirememek fakirlik her alacağın bir yük bir stres maaşının bile yetmemesi ayrıca bir kafede oturduğunda en az 300 tl çıkar cepten fakir birisi bunu yapamaz
Cevap sahibi8 ayay sonunu getirememek değil para konusunda özgür değilsen fakirsindir. ben de özgürüm demedim bazı konularda özgürüm dedim.
- 8 ay
En azından bazı konularda iyi birde o açıdan bak her konuda değil
Cevap sahibi8 ay1-2 konuda olunca da yine bir şey değişmiyor. kazancımız 50 bin, fakir sayılmaman için 90 bin... ee ne anladım bundan?
Dediklerinde haklısın kardeşim. Bence olay böyle insanalri önemsemeden kendi yolunu bulmakta. Beyni boş olup şekliyle bir şeyler yapmayı bilen insan memleketimiz artık. İçeriği boş olup tek hayatı makyaj yapmak , kıyafet süslenmek olan çevremde de çok insan var. Sen onlardan değilsin diye üzülme zaten çoğunluk ziyanda diye ayet bile var. Sen insan ol insan kal ve yaşamına devam et.
20 Yorumla
8 ayBenim uni çevrem zengindi ama takmadıktan sonra kimsenin de umrunda değil. Bi arkadaşım hayatında otobüse binmemis fakirlik ne hiç bilmeyen bi kızdı. 20 25 tane deri ceketi vardı diğer kıyafetlerini sen düşün. Benle çıkınca en iyi yerlere gidelim hem yemek hem tatlı hem kahve icelim istiyodu. Diyordum seç birini. Hepsine para dayanamaz. Ya yemek ya tatlı ya kahve içiyorduk. Otobüsle gidiyorduk. Butcem belli isteyen takılsın isteyen dışlasın. Beni para için dislayacak insanla ben arkadas olmam. Çok kasma
20 Yorumla
8 ayaynı soruyu bende kendime soruyorum madem ülkede ekonomik kriz var nasıl böyle lüks araçlara binebiliyorlar avm ler mağazalar dolu onu bende anlamış değilim bu kadar fakirlik var ama tüm millet nedense lüks içinde
22 Yorumla- 8 ay
Sanırım bir ben fakirim diyorum birde now haberi izlesen halktan herkes fakir dışarısı hiç öyle değil ama kafelerin bir kere boş olduğunu görmedim ve herkes gayet havalı gençlerin üstünde ne modaysa o var birde indirimden alıyoruz savunması yapıyorlar indirimde de ucuz değil sonuçta ayrıca fakirsen indirim bile yetersiz geliyor herkesin tutunduğu dal var doğrusu dedesinden babasından bir şekilde mirastır destektir bir kaç yerden gelirleri var maaşlarıda asgari ücret değil kesinlikle
- 8 ay
işte bende onu diyorum millet fakirlikten bahsediyor ama en lüks yerlerde fink atıyorlar oda yetmedi son model cep telefonları falan alıyorlar anlamış değilim
8 ayBu durum şöyle açıklanabilir; yarıncı insanlar için öncelik ihtiyaçları ve hayatını idame ettirebilmek için gerekli şartları sağlamaktır bu da ya ev almak olur ya da yatırım yapmak vs, diğer kesim yani gündüz kazanıp akşam harcayanlar ise daha çok anı yaşarlar bizim gözümüze de batan bu kısım oluyor genelde. Ben böyle gözlemledim.
10 YorumlaTakikdigin şeylere bak bir insan ne Zman mutlu oluyor biliyor musun diğer insanları kafasından çıkarttığı zman kensi hayatına odaklandığı zaman büyük ve olgun düşün bunlarin hepsi sana mutsuz hissettirecek düşünceler mutluluğu bu pencereden bakarak göremezsin pencereyi degitir
10 Yorumla
8 ayİnsanlar kendilerini dışarıya öyle yansıtmaya çalışıyorlar. Lüks yaşayanlara sor bakalım en son hangi ülkeye gitmişler, arabalarının markaları neymiş, yakın zamanda tatil planları var mıymış? 200-300 liraya aldıkları dandik kıyafetleri aralarında değiştirip giyerek lüks yaşamış olmuyorlar.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 665 cevap paylaştı. Çoğu borç içinde ya da direkt aileden varlıklı oluyor. Çalışanlar bile ay sonunu zor getiriyor ama sosyal medyadaki şatafatlı hayatı yaşamak zorunda hissediyorum kendini
15 Yorumla- 8 ay
Dışarıda da herkes havalı işte
- 8 ay
Herkes tatile gidiyoruz diyor sürekli gezmeler eğlenmeler bir konser biletine kaç bin veriyorlar o konser benim şu bar senin şu kafe benim geziyorlar
- 8 ay
Kuaförlere güzellik salonlarına her ay kaç bin para veriyorlar bir gezmede zaten bir kahve 250 300 tl falan kısaca ben anlamıyorum
- 8 ay
Kanka doğru söylüyorsun herkes param yok param yok diyor o tatil benim bu tatil benim orası senin burası benim geziyolar bir konsere bile kaç 1000 TL verdiklerini ben biliyorum hem de öyle birkaç kere gitmiyorlar yani herkes bir konserlerde hep kafeler restorantlar her yer dolu her akşam yemekteler sonra da paramız yok diyorlarbence var söylemiyorlar
Canım çoğunluğu kredi çekip yazın afedersin e. ssk gibi çalışıyorlar ailelerine gram faydası olmayip aksine eziyet eden para diye zorbalayan bünyeler
Böyle insanlardan hicbisi olmaz tek dertleri yemek içmek gezmek 👌30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayYa bütçeleri yetmediği halde bir şekil almaya çalışıyorlar ya da bütçeleri yetip numara yapıyorlar, başka açıklama bulamıyorum böyle insanlara çünkü, ayda 1 tane felan bakım için krem falan tabi alınır ama kalkıp hergün alıyorsa ve sürekli alışveriş yapıyorsa ekonomisi benim için iyi demektir.
10 YorumlaCanım zaten kendisinde az olan farkedilmesin diye hava atarlar. Zengin doğup ta hava atana ben pek rastlamadım çünkü sahip oldukları zaten onların standardı oluyor. O yüzden çok dert etme bu durumları.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı. Ya bırak onları hurdacı ve pazarcı gibi hepsi hurdacı vallahi ben bişey kazanmıyorum der
Pazarcı bana gelişi o fiyata der ula kazanmıyorsan niye bu işleri yapıyorsunuz22 Yorumla- 8 ay
Aynen öyle işte doğru cevap
- Para & Ekonomi konusunda 481 cevap paylaştı.
8 ayPonçik salla ayak takımını salla ucuz ruflu insanların boş işlerini insandan uzak kitaba yakın ol oku Güzel bir meslek edin kendini kurtar
10 Yorumla
8 ayHavalı insan balon misali sürekli yükselir içinde havadan başka bir şey yoktur. İçi dolu insan vakurdur yerinden kolay kolay kımıldatılamaz.
10 Yorumla
8 ayValla bence bugün bunlar sosyal medyayı abuk subuk kulananlar yüzünden bu kadar oldu
10 Yorumla
8 ayçoğu borç falan belki, bilemezsin.
zamanı gelince görmen lazımn onları
10 YorumlaZengin ağlamasınıda bilir, yemeyi içmeyide, fakir hep hesapsız harcar. Yaptığıyla devamlı övünür.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 aymilletin ağzına dolanmış zenginde olsa fakirim fakirim diyor ve ben sahsen kimsenin fakir olduğunu düşünmüyorum en fakirin bile elinde son model esyalar var gezip tozuyor
10 YorumlaBirikim yapmıyorlar demek ki, bulduklarını o gün yiyorlar heralde
10 Yorumla
8 ayİnsanların maddi durumu ile ilgilenmediğim için hiç dikkat etmedim bilmiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayBenim alın terim dacia logan'ıma laf eden kız babasının altı delik torosuyla geziyor en basit örnek
10 Yorumla
8 ayAynı şeyleri bende yaşadım burunu havada zengin tipler yüzünden üniversite boyunca senen mahvoluyor , ama doğru arkadaşlıklar kurarsan o kadar da etkilemez bende öyle olmuştu
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayBence üniversitede kimse kimsenin umrunda değil
10 Yorumla
8 ayPara ve imanın kimde oldugunu bilemıyoruz kankam.
00 Yorumla
8 ayHerkesin parası var ama kendini fakir ilan ediyor nedense
00 Yorumla
8 ayAynı şeyi yaşıyorum herkeste son model iphone lükd çanta marka ayakkabı. O kadar fakir hissediyorum ki yanlarında
10 Yorumlaİhtiyacın olmayan şeylere para harcayanlar gün gelir ihtiyacı olanlar şeyleri satarlar
10 Yorumlasen boş ver dersinle ugras. onlar issiz kalip a101 e girecekler
10 YorumlaSana faydalı olmak o kadar çok istedimki yazdıkların beni çok etkiledi aceba vaktin olduğunda bana dm den yazabilirmisin
012 Yorumla- 8 ay
Sen önce kendine faydalı olup yazmayı klavye kullanmayı öğren Sen kimsin ki sana yazayım o mide bulandırıcı sapık tipinle kendinizi ne halt sanıyorsunuz senin yardımına ihtiyacım yok şükür hadsiz sapık bir ömür gururumla aç açıkta kalırım da sizin gibilere minnet etmem herkesi kendinizle karıştırmayın her sorununu yazan sizin gibiler pis tekliflerde bulunsuz diye yazmıyor başka kapıys
- 8 ay
Niyetinizin iyilik ve empati amaçlı mı yoksa farklı mı olduğunu bilmiyorum ama şimdi düşündüğümde size gerçekten aşırıya kaçan ve kötü bir tepki verdiğimi fark ettim o anki sinirli ruh halimle yorumunuzu sapıkça ve kötü niyetli algıladım kötüye yordum bu yüzden de kırıcı yargılayıcı ve kaba oldum eğer niyetiniz iyilikse size haksızlık ettim kusura bakmayın gerçekten üzgünüm tepkimi kontrol edemedim fazla sert davrandım bu sitede kötü niyetli insanlar çok fazla olduğu için bazen herkesi kötüye yorabiliyorum bu durum da tepkimi fazlasıyla etkiledi abazaların tavırları psikolojimi bozduğu için iyi niyetli olabilecek bir yaklaşımı bile yanlış yorumladım şu an içtenlikle pişmanım
- 8 ay
Biliyormusun bazen insan o kadar kırılıyoki, üstelik birde yardımcı olmak isterken sana böyle yapılması çok kötü bişey. sen böyle davranmamış olsaydın çok daha farklı olabilirdi ve şu an keyfin olurdu, sen bana böyle davranınca bende senin için ayırmış olduğum meblayı başkasına yardım etmek için gönderdim.
- 8 ay
Ben dert anlatmak ve içimi dökmek için yazdım yardım istemek amacıyla değil bu konularda maalesef çıkarcı ve kötü niyetli kişiler de yardım amaçlı yalandan yaklaşabiliyor bu yüzden mesajınızı yanlış algıladım ama düşünmeniz bile yeterli benimkiler zaten ihtiyacı olan birinin yanında çok küçük kalır gerçekten ihtiyacı olan birine gitmesi çok daha iyidir Allah razı olsun iyi kalbiniz var Allah iyiliklerinizi kabul etsin acınızı dindirsin ve sabır versin Başınız sağ olsun anneniz adına Allah rahmet eylesin evet, ben gerçekten iğrenç bir tavır sergiledim ve bunu hak etmediniz üzgünüm iyiliğin iyi niyetin karşılığı kesinlikle bu olmamalıydı maalesef sinirli bir yapım var ve psikolojim bozuk zaman zaman ölçüsüz tepkiler vermeme neden oluyor bu da bana bir ders oldu geçmişi telafi edemem ama içtenlikle özür diliyorum büyük haksızlık ettim iğrenç adi ve kötü bir tavır sergiledim
- 8 ay
Aynı tepkiyi vermem o anki tepkimdi vicdan yükü hissettim travmatik refleksti ve teşekkürler düşünceniz için ama gösteriş yapmak için yardım isteyecek birisi değilim ve benden daha çok yardıma ihtiyacı olan insanlar var benimki özenti bir durumdan ötesi değil gerekli ihtiyaçlarda değil zaten
- 8 ay
Gerçekten ihtiyacı olanlara yardım edilmesi beni mutlu eder benimki küçük kalır ve her şeye rağmen iyi niyetin için sağol
- 8 ay
🙇♀️🙇♀️
Yalan söylüyorlar paraları var
10 Yorumla
8 ayOnlar gururlu fakir 😂
10 Yorumla
8 ayTasaruf her şeyin başı
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 775 cevap paylaştı.
8 ayVallahi ben de anlamış değilim 🤷🏻♀️
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 aymercedese biniyorum hesabimda 2000 tl var mk
adam bana bakinca sesi diksiyonu değişiyor ama cebimde 2000 tl var mldawpfkap
00 Yorumla
8 ayPara ile kucumseme kucumsenme ne alaka be
07 Yorumla- 8 ay
Sen yaşamamışsın belli
- 8 ay
O kadar sığ değilim
- 8 ay
Gerçi maddi durumum da baya iyidir de ama yinede belli etmem.. insanale borç istiyor sürekli
- 8 ay
Seni bilmem ama toplum sığ nereye gidersen git herkes gösteriş yapıyor ve toplum böyleyken sen sadeysen yetersiz ve ezik küçük muamelesine maruz kalıyorsun sanki zengin olamamak suçmuş gibi tüketici zedeleyici bir döngü çünkü her şey para yaşamayan bilmez
- 8 ay
Yahu her türlü insan her herde var.. ne yani omur boyu bu zengin asaliyor.. bu statu sahibi kendini bir bok snaiyor deyip kafayi mi yiyeceksin
- 8 ay
Yüzeysel bakıyorsun çünkü yaşamamışsın mariz kalmamışsın uydurmuyorum ben burada yaşamadığîn duyguyu küçümseyemezsin sen yaşamamışsın çünkü gerçekten o ezilme pozisyonunda hiç olmamışsın maddi durumun iyi olduğumdan öyle çevrelerde sorun yaşamışsın uyum sağlamışsın o yûzden o baskıyı anlamazsın anlamadığın bir şeyde de bu kadar ahkam kesmeyin ezilmemişsin travman yok baş etme çabasında olmamışsın konuşmak kolay yaşamak başka bir şey sığ sığ tepeden tepeden konuşursunuz ancak
- 8 ay
Maruz*
Gizli Üye(25-29)8 ayHepsi kredi borcuyla yasiyor
10 Yorumla
8 aySen baya toplumdan sikayetcisin jxjdjd
02 Yorumla- 8 ay
Ben de şikayetçiyim
- 8 ay
Bende
8 ayÇünkü yalan söylüyor lar
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
8 ayEziklik psikolojisi
10 Yorumla Yarın yok gibi yaşıyorlar bu kadar basit
10 YorumlaKandırıyor
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 366 cevap paylaştı.
8 ayEkmek su alamıyorum
10 Yorumla
8 ayParam yok diyenden korkacaksın zaten
10 YorumlaBorç içinde bk gibi yaşıyor
10 YorumlaFakirim demek parayla değil sonuçta 🙂
10 Yorumla
8 ayPara bende yok diyenden korkacan
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayhepsi ayrı yalancı
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
8 ayKrediyle
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayHay fikrine sağlık.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım