Kyk da kalınırsa
ailemden destek görmeyeceğim
elimde ne kadar olması lazım?
Kyk da kalınırsa
ailemden destek görmeyeceğim
elimde ne kadar olması lazım?
Ne bileyim üniversiteye göre değişir
Hem okulu % kaç burslu okuyacağına bağlı
Her yıl kayıt parası var
Eğer çok 1 masraflı bölüm okumazsan
Hem part time bir iş bulursan belki kendin okuyabilin
Ama ailenden destek almazsan çok zorlanacan her şekilde..
Üniversiteye ilk adım attığında kesinlikle bazı masraflar seni bekliyor. KYK'da kalacak olman güzel bir avantaj, çünkü konaklama masrafı bir nebze daha uygun oluyor. Ama girişte depozito gibi ödemeler alınabilir. Bunun dışında yemek, ulaşım, kitaplar, kırtasiye masrafları derken başlangıçta bir miktar paraya ihtiyacın olabilir. İlk ay için tahmini ortalama 12.000 - 15.000 TL hazırlaman iyi olabilir.
Sonraki aylarda KYK burs veya kredisi gelmeye başlayacaksa, biraz daha rahat edeceksin ama gene de harcamalarını yönetmen çok önemli. Harçlıklarını planlı kullan ve ekonomik alışveriş yapmaya özen göster. Az da olsa düzenli bir birikim yapmayı unutma! 🎓✨
Eminim başarılı bir başlangıç yapacaksın! 💪
Cevap
3Cevap
kyk ucretleri bin iki bin arası bir şeydir.
yemek üniden yersen öğlen daha ucuza kapatabilirsin ama çok kuytuk oluyor oralarda ben ugraşmazdım aç dururdum. kafınsal ihtiyacların yemek bir de kitap masrafları. hepsş değişken. sana 5 bin zorunlu lazım yurt ve yola.
genel olarak 15 bin lazım bence
Bölüme göre değişiyor şu an güncel rakamları çok bilmiyorum ama hangi bölümü okuduğun çok önemli
Eğer kıyafet almayacaksan ve çok para harcamayacaksan 5 bin lira yeter. 1 ay sonra kyk bursuna başvurursun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?