Diyelim ki büyük sehir kazandım pahalı bir şehir 1000 lira aylık sadece harclık yeter mi? mesela İzmir gibi biyerde?
Cevabın nedir?
0
Ben İstanbul üniv de okudum ilk sene yurtta kaldım yurt parası haricinde beşyüz lira bana yetiyordu bir sene kaldım sonra siyasi sebepler yüzünden arkadasımla eve çıktım. Eve çıkmakla beraber harcamalarım arttı aylık bir milyarı zor yetiriyordum bursda almadım son seneye kadar baktım olmuyor parça işlerde çalıştım yinede olmuyordu en sonunda kredi aldım son sene. Evde kalacaksan eğer bunun kirasıydı faturasıydı yemesiydi içmesiydi dersen baya gidiyor. Kıyafet almaya kendine ayıracağın lüks şeylerin zor oluyor. Çalışırım diyorsan zaten problem yok ya da aylık net bir milyar gelirin olcaksa yine yetirirsin ama ev zorlar yurtta rahat olursun. İstanbul izmirden daha maliyetli tabi. Yinede hemen hemen denk. Artık gerisini sen düşün :)09 Yorumla- +1 yıl
yurtta kalacaksan o zaman rahatsın yurtta pek masrafın olmuyor yemek fişi var yurt rahattır. Yanılmıyorsam her odaya nette bağlandı biz altı kişi kalıyorduk daracık odada :D Şimdi ikişer üçer kişi galiba baya konforlu oldu şimdi. Bin lira harçlık yurt ücreti haricinde süper bence. İyisin iyi :)
- +1 yıl
Valla ben yurtta kaldığım dönem sabah öğlen akşam yiyordum :d bİ de aşçılar kantinciler çok kıyak insanlardı hele aşçı mükemmel yemek yapardı doğulu bir abiydi zaten müthiş yemek yaparlar onlar. Şans meselesi ben rahattım açıkçası. He bir de bizim ünivde yemeklerde 50 kuruştu benim ilk senemde :D sonradan zamanla zam yaptılar işte. Baya rahattım daha yeni mezun oldum ama özledim be bitsede kurtulsak diyordum daha düne kadar :D
En İyi Cevaplar
Yurtta felan kalacaksan bunları ailen karşılayacaksa barınma ve yemek sıkıntın olmaz devletin verdiği burs yeter yetmediği durumlardada ailen destek çıkar
01 Yorumla
nasıl bir yaşam tarzın olduğuna bağlı, örneğin ben ev kuşuyum. örneğin ben istanbuldayım, ama gece hayatından hoşlanmıyorum. ayda fatura, kira gibi şeyler hariç 500 lira harcamıyorumdur aylık. 1000 lira güzel bir para, toplu taşıma izmirde ucuzdur, o çok iyi. onun dışında her gece çıkıp bişeyler yapacaksan yetmez o para.
01 Yorumla
+1 yılOgrencisin devlet okulu zaten 400 500 yeter sirf yemegine gezmene filan gidip de 200 liralık yerden yemeyeceksin burger filan ya da okul kafesinden 10 15 liralik yemekler sinema bowling filan :)
05 Yorumla- +1 yıl
Yani o da var soyle dusuneyim okul yakin degilse aylık akbil 77 lira haftada bazen 50 bile yetiyor bazen 100 bile gidiyor yurt parasini filan saymazsak akbili de 400 filan yeter aylik saa sigarani saydim :) yani dedigin 1000 lira yeter sana :)
- +1 yıl
Yeter tabi 800 antalyada arkadas 400le filan geciniyor ogrenci ortami pahali olmuyor :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
44Cevap
Sigara-alkol, gece hayati veyahut sürekli lokanta gibi yerlerde yemek yiyor çok fazla çar çur ediyorsan parayı 3000 tl dahi kesmez seni ama eğer yaptığın ettiğin yediğin giydiğin hesapli olursa 300 400 ' dahi yeterli bir miktar İzmir İstanbul kadar pahali olamaz İstanbul'da 500 tl ile bile geçinebiliyorsun.
16 Yorumlaşimdi cevap 1:ula burada hep maksimum 18 yaş insanlar var herhalde herkes üni sınavıyla ilgili bir şey soruyor
Cevap 2: büyük şehirlerden İzmir ve İstanbul ve Ankara kazanırsan ve yurtta kalırsan yurt parası dışında sana 500 tl yeter. diğer şehirlerde ise ve kampüsleri yurduna yakın olan yerlerde 300 tl yeter.010 Yorumla- +1 yıl
1. 21e girdim acıktan bitirdiğim icin bu sene nasip olucak inş :)
2. ben bayanım ama oda var kuaför ihtiyacı oluyo süs püs değil kisisel bakım umarım anlamıssınızdır :) yani yine gidebiliyor. birde sigara masrafım var ee hepp yurttada olmucm arkadaslarla cafeye flanda gidicem yani zaten minumum 800 oluck vericekleri - +1 yıl
1. haa bende çok çalışkan olduğunuzu var sayarak 18 yaşında kazandınız sandım. benim kuzenler akrabalar hep öyle yaptı da bu sene öyle aklımda kalmış :D
2. sigara varsa o işte ben yokum arkadaş zaten ayda minimum 100 tl sigara gider. ayda 100 tl hadi senin süsüne püsüne gitsin, kafeye gidince erkeklerle gidersen çoğu zaman o sıkıntıyı hallediyorsunuz merak etme ;) ha kızlar arasındaysa alman usulü yapılıyor. onda da ayda 50 tl sana yeter de artar bile :D yeme içme sıçma desen. oda 400 tl. 50 tl de yol masrafı bunları topla işte al sana masraf :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu senin harcamalarına göre değişir. Bir çok yerde üniversite gören biri olarak 800 TL' ile çok zor olmayacak şartta yaşandığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bir de harçlık demişsiniz yani kalacak yeriniz dışında bir paraysa biraz lüks bir yaşam bile sağlayabilirsiniz.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimisi 300 aldığı bursu tam bir ay boyunca yetiriyor ve hiçbir gezide vs. geri kalmıyor. Ben tek başıma 1000 TL nerdeyse yetmiyor onların gezdiğinin de yarısı gezemiyorum. Masraflarım kat be kat fazla onun etkisi var yani durumuna göre değişir.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir çok şey etkiler.
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılhazıra dağ dayanmaz
yersen biter
nasıl yemek istediğine bağlı
alkol sigara alem olayın varsa yetmez
daha mütevazi yaşarsan paşalar gibi yeter09 Yorumla- +1 yıl
barınma masrafın bu paraya dahil mi?
- +1 yıl
ulaşım yemek için harcanırsa ve akıllı harcamalar yaparsan
yıl sonu eve arabanla dönersin - +1 yıl
araban varsa para yetmez benzin altınla yarışıyor
arabayı memleketinde bırak
araba demek masraf demek haberin olsun - +1 yıl
babanın arabası var desene
o senin dolaylı olarak sayılır
en azından diğer arkadaşlarınla sınıf farkı sağlamamış olursun
+1 yılben çanakkalede kalma felan dahil 700 tl ye geçiniyorumm bide evde falan kalıyorummm seninki birazdaha pahalı olur ama kalma parası hariçse çok fazla 1000 lira ahat rahat yeterrr izmirde ulaşım falan çok uygunnn
04 Yorumla- +1 yıl
uyy abartma 300 tl sigaramı içilir bence sen sigarayı bırak yazık günah merak etme 1000 tl harçlık sana oynaya oynaya yeterr
- +1 yıl
bence savurganlık ailen zenginsanırımm ben 300 tl bir sigaraya versem geçinemem burada içmiyom sigara
+1 yılgunluk ortalama 30 tl ıle gecınırsen yetr bu paraya ınsnlar aıle gecındırıyor:)
08 Yorumla- +1 yıl
yanı sıgaran yoksa kı hıc tavsıye etmıyorum. bu parayla gayet rahat yasrsın para bıle artırıp mezun olunca kenrda udak bır sermayen olur onemlı olan neyı nasıl harcamayı bıldıgındır
- +1 yıl
bence kesınlıkle bırakmalısın. sigarayı keyıf alıcı bır sey degıl onu dusmanın olarak algılaman gerek. yanı senın guzellıgıne ılarıde zarar dogurganlıgına zarar. bılıyorsun kadınlarda göğüs ve rahım kanserını oldukca tetıklıyor. kokusuna falan hıc gırmeyelım. bence bırak hem uzun yasa hem guzel yasa ben 36 yasındayım bendekı cıger ve efor ınan 20yasındakı ergenlerde yoktur. yorulmak nedır bılmem. bunda sıgara kulllanmamamın etkısı de var tabıkı. hem maddı olarkta rahatlarsın bugun en ucu zsıgara tahmınım 5 tlden asagı degıldır ayda 150-200 tl uczerıne 200 tl de daha koysan taksıtle araba alırsın ;)
- +1 yıl
ınsanlar eronı bırakıyor sıgara dedgıın nedırkı onemlı olan ıstemek;)
- +1 yıl
kıs bırakıcam de işte sigarayı:)
1000 değil 10.000 olsa yine yetmez öğrenciye yeter diye bisey yok ama 1000 sadece harçlıkla rahat geçinebiliirsn çok lüks yaşamadan tabi
03 YorumlaBen 800 tl kulanıyorum arada yetmeyip 1000-1100 de oluyor
06 YorumlaKira yeme icme cikarsa yeterlidir. İzmir o kadar pahalı yer degil.
01 YorumlaIzmirde universite okuyorum gunden gune ihtiyac degisiyo. Aksam cikicak olursun para lazim olur bazende ogle yemegine eve gelirsin. hic belli olmaz ama 1000 tp yinede iyiymis fazla gelir bile.
015 Yorumlaharcamasını bilirsen 100 lira bile yeter ama elin çok gevsekse 1000 lira bile yetmez.
04 Yorumlakendi şehrimde okuyorum 500 yetiyor hatta artıyor ama haftada uç gün ders
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben karaman gibi köy vasfındaki yerde 1000 tl zar zor geçiniyordum üstüne 300 lirada kredi alıyordum gerisini sen hesapla
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılvar sigara filan evde kalıyordum birde aylık evin gideri (gıda hariç) 800 lira 4 kısı idik 200 lira kişi başı gidiyordu sigaraya da gidiyor zaten sonra gıda filan derken hiç bir şey kalmıyor
Cevap sahibi+1 yılbitti benimki asıl sana kolaylık versin
Cevap sahibi+1 yılrica ;)
sana bağlı olmakla birlikte aylık mınumum 500. Bu rakamında devletin ve değişik kurumların verdiği burslarla üzerine çıkabilirsin.
01 YorumlaKira felan haricinde 300 500 arası yetiyor bide sana kalmış tabi ya o
02 Yorumla1.000 de olsa 5.000 de olsa yetmeyecek emin ol..
Ne kadar paran varsa o kadar harcıyorsun yani..011 Yorumla- +1 yıl
Yanındaki insanlarla iyi anlaştıktan sonra her türlü keyif alıyosun ya emin ol..
Biz ayın ilk 2 haftası altını üstüne getirirdik İstanbul'un 1 hafta sınavlara kasardık diğer haftada evde veya arkadaşların evinde filan olurduk..
Evde de gayet keyifli zaman geçirirdik hele ki ben yemek yapmaya filan çalıştığımda çok eğlenirdik yani =)
+1 yıl1000 lira, geçinme giderleri dışındaki harçlıksa hayli hayli yeter.
03 Yorumla- +1 yıl
Sıkıntı yok o zaman, devam
1000 liraya 5 kisilik aile geciniyo bnde izmirde ogrenciyim sana bagli tamamen biraz pahali bu sehir ama yurt haric 400 yeter rahat rahat heralde
05 Yorumla
+1 yılBen iki bin euroyla ay sonunu zor getiriyordum yerine göre değişir , yeter tabii ya abartmadığın sürece..
01 YorumlaO senin alışkanlıklarınla alakalı bir şey. Kimine 500 yeter kimine 2500 yetmez.
05 Yorumla- +1 yıl
Yani. İhtiyacına göremi harcarsın yoksa her istediğindemi harcarsın. Buna bağlı her şey. Benim kardeşim Ankarada okudu. Aynı mahalleden de bir arkadaşıyla aynı okulda okudular. Onların durumu daha iyiydi. Ona giden paranın 3 de birini gönderdiler kardeşime. Birde diğer çocuğun babasının marketi vardı. İki haftada bir kumanya kolsi giderdi ona yinede parası yetmezdi.
Sana bağlı kanks cok harcarım dıosan 1000 de yetmez 10000 bınde ^^
01 Yorumla
+1 yılsenin hayatına göre değişir yerine göre 1000 lira çerez parasıdır.
04 Yorumla- +1 yıl
1000 tl çok iyi para bence ama dedigim gibi snn yaşantın nedir bilmem.
- +1 yıl
yaa sana şunu söylim 1000 tlye bir aile ev geçindiriyor mutfagi faturaları ev kirası v. s.
1000 lira mı. benim zamanımda 350 tl ile süper idare ediyordu
07 YorumlaDiğer konusunda 638 cevap paylaştı. Aylık 1000 lira mı, ben 1000 lirayı 6 7 ay idare etmeyi düşünüyom
01 Yorumlabende izmirde okuyorum 1000 lira bazen yetiyor bazen yetmıyor sana bağlı o
05 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSadece harclık 1000 tl hııı kirası felan filan yok sadece harclık :))))) La ben bazen 0 bazen 200-300 le yetiniyordum Ankara gibi bir yerde :D
014 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgece hayatın sigaran içkin var mı canım?
Cevap sahibi+1 yıltaamamdır sigara harici 200-300 cok rahat yeter. yoldu yeme iccme felan bazen ekstra eğlenirsin 400 ü bulur. üstünede 100 sigara de en fazla :) 500 fazlasıda olmaz
Cevap sahibi+1 yıl:))) 3 günde bir mi tüm bölgesel temizligini yapıyorsun haftada 1 desen 15 tl den 60 etsin :D 40 ta saça başa harca 600 canım valla fazlası olmaz... Maliyetini kurtarmaz olsa canın sagolsun
Cevap sahibi+1 yılyani en fazla 100 tutar oda :D :P kışın fazlada gitme bırak sal gitsin soguk zaten ısınırsın ahahahah :))))
Cevap sahibi+1 yılAhahahaha :))) koku yapanlar tamamda bacak felan kim görecek :D roberto carlos gibi olursun valla :D
Cevap sahibi+1 yılEeee sen ne düşünyon :D o zaman ahaha bak babası beni evlatlık alırm ı diyordum da senin baban beni direk damat alsın ya :)))
Cevap sahibi+1 yılOlumsuz cevap yok ise %50 olumludur buda iyi bişe :))) Tanışabiliriz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok gezmediğim zamanlarda 30 tl bile gitmiyodu sonra alemlere akmaya başayınca ayda 300-400 yetmiyodu
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılpardon haftada:)
Cevap sahibi+1 yılhesabını bilirsen ayda 300 artar bile
harçlığın yettiği nezaman görülmüş.
ne kadar verirsen okadar harcar :)02 YorumlaDiğer konusunda 914 cevap paylaştı. 500--700 Arası yeterliya harcamalarına göre şekil alıcaksın
00 Yorumlavalla ben ordu ewinde kalıodum 450 tl artıoyodu bile :)
00 Yorumlabunu senin bilmem lazım harcamalarını falan bilmiyoruz ki
03 YorumlaSenin harcamana bağlı.
03 Yorumla
+1 yılortalama olarak yeter gibi...
01 YorumlaDiğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. Uzaya çıkmazsan yeter bence.
02 Yorumlanerde kalmayı düşünüyosun
03 Yorumlaİzmirde hayat ucuz ya
04 Yorumlane kadar alırsan al yetmez :)
01 Yorumla
+1 yıl1.000 ₺ maaşla ev geçindirenler var.
02 Yorumla- +1 yıl
İzmir'den bahsetmiştim.
benim alışverişe çok gidiyor param
02 Yorumlahaftanın 2 3 günü dışarı çıkmazsan yetebilir..
07 Yorumlayurtta kalırsan yeter heralde
01 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ne kadar harcadığına bağlı
04 Yorumla
+1 yılyeter bende ızmırde okuyorum
03 Yorumla- +1 yıl
9 eylül
Gizli Üye(36-45)+1 yılnelere harcama yapıcaksın ona göre
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhee o zaman bence aylık yeter
Hic bir zaman param yetmeyecektir ;)
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyurtta kalırsan çok rahat yeter
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılözel yurt mu
Cevap sahibi+1 yılyurt parası dahilse küçük bir ihtmal ytmyblr ama yetecegni dusunuyrum
Cevap sahibi+1 yılçok rahat geçinirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünlük 50 yetiyordu bana.
013 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet sen ne kadar alcan?
Cevap sahibi+1 yılYeter. Masrafların hariç dimi özel yurtdu şuydu buydu. Sadece ortalama günlük 32 lira harclıgın var harcamak ıcın?
Cevap sahibi+1 yılAl bir marlboro gardaşlık
Cevap sahibi+1 yılAl kankam. Baban ne iş yapıo?
Cevap sahibi+1 yılNerde duydiş?
Cevap sahibi+1 yılBenimde abıcamın var manavgatta
Fazla bile.
07 Yorumla
+1 yılyeter yeter.
04 Yorumla- +1 yıl
tabi ev kirası veya yurt harcırağı hariç değil mi? Eğer öyle ise yeter meraklanma. 800 de yeter. ama nasıl bir sosyal hayatın var o da etken.
- +1 yıl
hadi mezun oldun iyisin :)
sınırsız :)
00 YorumlaYeter
04 YorumlaDiğer konusunda 328 cevap paylaştı. aylık 1000 tl
00 Yorumla
+1 yıl100 yeter haftalık
04 Yorumla- +1 yıl
oo o zaman bir sınırı yok bunun 10,000 olsa yine yetmez
- +1 yıl
o zaman 1000 lira yeter umarım sana haftalık :D
Devamını Gör(39)