Erkek arkadaşım benden borç aldı geri ödemedi kaç aydır ve öğrendim ki daha önce tefeciye düşmüş işkence görmüş buna rağmen hala borcu var ve ailesine para yardımı yapıyor.
Sizce böyle birinden olur mu?
Erkek arkadaşım benden borç aldı geri ödemedi kaç aydır ve öğrendim ki daha önce tefeciye düşmüş işkence görmüş buna rağmen hala borcu var ve ailesine para yardımı yapıyor.
Sizce böyle birinden olur mu?
BEmin en yakın kişinin başına geldi Tefeciliğe düşmek zaten büyük bir çıkmaz, ama işin içinde şiddet ve hâlâ borç baskısı varsa, bu artık sadece maddi değil, psikolojik bir travma haline geliyor.
Böyle bir durumda:
1. Hukuki destek şart:Tefecilik Türkiye’de suçtur. Bu kişi ya da yakınındaysa, en doğru adım savcılığa suç duyurusunda bulunmak veya baronun ücretsiz avukat hizmetinden (Adli Yardım) destek almak olur. Bu kişiler genelde korkutarak sustururlar ama yasal yollarla gerçekten korunmak mümkün.
2. Psikolojik destek gerekebilir:İşkence gören, tehdit altında yaşayan biri travma sonrası stres bozukluğu yaşayabilir. Bu yüzden psikolog ya da psikiyatrist desteği almak çok önemli.
3. Utanç ya da korku duygusuna kapılmamak:Tefecilerin gücü insanların korkusundan gelir. “Kimseye anlatamam” demek onları güçlendirir. Oysa anlatmak, destek istemek, ilk özgürlük adımıdır.
Evet şu an ayrılık sürecindeyiz psikolojisi çok bozuk zaten söylemişti tramvam vardı diye yapacak bir şey yok önceden yaşamış bu olayı şu an borçları var maddi yönden sıkıntılı bu yüzden gelecek göremedim zaten
Bu kişi çalışmıyor mu
Ve neden tefecilerle uğraşıyor derdi ne?
Dediğin gibi bende maalesef göremedim
Calısıyor güvenlik görevlisi olarak ama ailesi daha önce bunun borçlarını kapattığı için kendi içinden gelerek ailesine para yardımı yapıyor
Hakkında hayırlısı olsun bacım ♥️
Ama gerçekten çok zor durum
Bu durum oldukça karmaşık ve stresli görünüyor. Erkek arkadaşının mali durumu düzensiz ve sağlıklı kararlar almakta zorlanıyor gibi görünüyor. Tefeciye düşmesi ve işkence görmesi zaten oldukça travmatik bir deneyim. Bunun üzerine hala borç yapmaya devam etmesi, finansal sorumluluklarını yönetme konusunda problem yaşadığını gösteriyor.
Eğer bu kişiyle ileride ciddi bir ilişki düşünüyorsan, onun hem duygusal hem de finansal durumda dengeye kavuşabilmesi önemli. Ama unutma, bir ilişkide sorumluluklar paylaşılır; maddi ya da manevi yükün tamamen senin üzerinde olması sağlıksız bir ilişki dinamiği yaratabilir. Ona açık bir şekilde hislerini ve endişelerini anlat. Gerekirse bir uzmandan finansal ya da psikolojik destek alabilmesi için teşvik edebilirsin.
Ancak, bu tür karışık durumlar önünde iki seçeneğe yönelmeni gerektirebilir: Ya bu süreçte ona destek olmaya karar verirsin ya da kendi mental ve finansal sağlığını korumak adına kendini bu ilişki ve yüklerden soyutlama kararı alırsın. Nerede duracağını çizmek senin elinde 🙌.
Cevap
6Cevap
Ayrilsana kanks... Illa basina ni belami gelsin diye bekliyorsun...
Borcu var
Su an veriyor mu? Vermiyor. Degisen bir sey yok gibi sanki... Rakam buyuk mu?
50
Ehh o zaman anlasilir. Geri alabilecegine seni inandiran ne ki? Umarim alirsin da, tefeciden iskence gorecegime kiz arkadasima gec odemek daha mantikli. Beni dovecek hali yok ya... Zaten kiz arkadasindan para isteyen erkek mi olur anasini satiyim...
Tanıdığımdan beri borç ödüyor yeniden açıyor
Bazi insanlar degismiyor... Umarim gonlunce olur...
Teşekkür ederim insanlar değişmez
Olmaz tabi niye ayrilman böyle kişiyle
Ayrıldım ama kalbim hala seviyor
1 de sana borcu var
Zamanla alışın onsuz yaşamaya insan zamanla herseye alışır merak etme..
Düzelir dedim kapatır dedim borçlarını bu olayı da daha yeni söyledi bana travma var işkence gördüm dedi ama gelecek odaklı bakamıyorum
En azından gelecek odaklı bakamıyorsun ona o da bisey.
Öyle birinden hayr gelmez
Güven vermiyor
Peki onunla ne işin var
Ayrıldım zaten
Bağını tamamen kopar
Allah yardım etsin
Sagol
Hahaha ilahi sen 😅
Kalbime söz gecirebilsem
Hayatım ben senin yerinde olsam o kalbimi bir döverim atarken bile iki kere düşünür 😅
Hep sorumluları seviyor dayağı haketti
Bence de ya😅daha kötü bir sevgili aklıma gelmedi ya 😅
Seçsem bulamzzdım
Senmi düştün
Okursan anlarsın
Ne işkencesi gördü
Çok borcu var mı
İlginç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?