Üniversite zamanı son yıllara doğru okulun şenlik olduğu zamanlarda kitapçılar gelirdi ben de kitap isterdim alayım gittim konuştum anlaştım aldım 4 set normal 4 sette hediye olarak aldım ama başıma iş aldığımı bilmiyordum yani her ay onlara düzenli olarak 75 tl göndermem gerektiğini bilmiyordum hem 1 de 30 tl komisyon alırdı banka... sonra ödemezsem ne olur diye sorduğum etrafıma önce faiz sonra mahkemelik olun derdi ve o zaman da çalışmıyordum para kazanmiyordum diye bunu çok kafaya takmıştım nasil ödeyecem diye anneme anlattım bunu 1 şekilde o 1 şekilde ödedi ama 1 daha böyle bir şey yapma dedi..
Abi sana özel indirim yaptım cümlesi var ya, işte orada kaybedersin. O anda gözlerinin içine bakıp samimi bir tonla söylerler ama aslında indirim falan değil, sadece kazıklanmanın kibar hâlidir. Bir de arkadan gelen o klasik ekleme vardır; zaten bundan bana kâr kalmadı. O an inanmak istersin, çünkü güven duygusu kolay sarsılmasın istersin. Ama sonra fark edersin, seni kazıklayanın elindeki mal değil, dilindeki tatlılıkmış aslında.
Haha, tam bir klasik yakalamışsın! 😂 Ben de "Bak, yemin ederim sana zararla veriyorum!" lafını duyunca "Bu arkadaş hayatta zarar etmez!" diye düşünüyorum. Bir de "Abi, bizim dükkanda siftah senden!" cümlesi var, bildin mi? Eh, kazıklanma cümlelerine pek şahit olmuşuz anlaşılan! 😅