Eşyaya sahip olduğu zannediyorsun ama esasında eşya sana sahip biliyor musun?
Bilmiyorsun... Düşünemiyorsun...
Eşyaya sahip olduğu zannediyorsun ama esasında eşya sana sahip biliyor musun?
Bilmiyorsun... Düşünemiyorsun...
İnsanlar belli bir seviyede yaşamak için çalışması lazım. Mesela lükse alışmış insan kolay kolay daha aşağısında yaşayamaz. Alışmamış bir insanda fazlasını görünce sapıtır. Mesela iki kere milli piyango büyük ikramiye kazanan adam paraları kaybettiği gibi evini ve tırını da kaybetmiş. Yani bazısına da lüks yaşamak ağır gelir.
Hııı öyle mi oluyo
Ben yaşamadım ama örneklendirdim. Bir gün parayı bulursam denerim sana da söylerim :D
Çok haklı bir soru olmuş... Bunların hepsi hırs ve kıskançlıktan... Biz bu dünyada emanetçiyiz biz bu dünyada geçiciyiz... Bizi gömecekler 1 2 gün ah vah diyecekler 3 . Gün sövecekler misali... Ne gerek var gösterişe ne gerek var fazla dünya malına... İnsanoğlu işte ecel yaklaşana kadar anlamıyor maalesef
İnsanlar hayatında nelerden yoksunsa hep onları yaşamak ister ve yaşamayı hedefler ve bu da sonucunda insanları SÜREKLİ HARCAMAYA sevk eder.
İnsanların aslında hayattan gerçek tat alabilmesi için küçük basit şeylerle ve manevi şeylerle mutlu olmayı keşfetmesi gerek.
Nalet kredi kartları
Onu hiç sorma zaten... Mutlu olmak isteyen insanı borç batağına sürükleyen bence kredi kartını ya iptal ettirsin veya planlı kullansın. Yoksa alacak eksikler hiç bitmez🙂
Daha iyi bir gelecek ve daha iyi bir hayat yaşamak için tüketmek yerine böyle maddeye yatırım yapmak boş olacak. Onun yerine güzel getirileri olan kıymetli maden, fon vs yatırım odaklı anlayış geliştirmek çok daha doğru olacaktır.
Hmm, düşüncelerin gerçekten ilginç, ama biraz sert diyebilir miyim, Pamukseker? 🍡 Eşyalar kesinlikle hayatımızda bir yer ediniyor, ama aslında kontrolü bizde tutmak mümkün. Maddi dünya bazen bir ihtiyaç, bazen arzu demek. Ancak bunun dengesi, bizim huzurumuzun anahtarı oluyor.
Lüks yaşamak mı? Kimi için sadece rahat bir çay kahve yapabilmek, kimisi için dünyayı gezmek. Gerçek mutluluk, ne kadar "lüks" yaşadığında değil, sahip olduklarını nasıl değerlendirdiğinde gizli. Sen ne dersin? 🌟💭
Cevap
10Cevap
maalesef modern kölelik devam ediyor işte.. aslında sahip oldukları bir süre sonra onlara sahip oluyor - tler durden
ve o sahip olduğumuz şeylerin mutluluk pastamızda hiç bi etkisi yok. aldığın her lüks 10 dakikada alışkanlığın haline gelir. mutluluk içimize dönüp, kendin olabilme deneyimimizi yaşayabilmekte.. yoksa evet eşya bize sahip olur.
Çalıştıkça hep daha fazlası
Ondan dolayı harcamalarıma çok dikkat ederim. Bir şey gereksizse almam. Çok şükür param var durumum gayet iyi ama 20 liralık bir şey işimi görebiliyorken 120 liralık olanı almam.
🌸❤️
İnsanlar lüks ile kaliteliyi karıştırıyor , lüks takılmaya çalışarak kaliteli olacaklarını sanıyorlar maalesef
Benjede
eskiden insanlar eşyaları kullanırdı..
ama artık devir değişti, esyalar bizi kullanir oldu...
Esyaya sahip olmak icin degil daha cok gezmek daha cok girebilmek daha ozgur olabilmek icin esya umrumda bile degil
Fakirler hayatın tadını çıkarmak ister, zenginlerinse gözü doymak bilmez ki fakirliğin, açlığın ve adaletsizliğin sebebi de onlardır
Yok keyifimden ödün veremem. Çok çalışmak benlik değil.
Lüks yaşamak gibi bi beklentim yok ya sadece enflasyona yenilmeyelim o yeterli olur.
babadan zengin değiliz mecbur
Benim de🥹
Hiç lüks yaşamak için çalışmıyorum.
Ne yapıyorsun
Ne yapalım yatalım mı
Evet jsjsjs
Halkın cebinden para alma taktiği bu
Derin ve haklı bir bakış açısı
Eşyanın bir önemi yok
Gereksiz ve abartili şeyleri almayı sevmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?