Kiralar pahalı. Nispeten nezih ve bi tık daha ucuz Beylikdüzü tarafları var mesela. Oralarda bile şu an en az 30 bin civarındadır 1 1 daireler. Bunun aidatı var, faturası var, mutfak vs. masrafı... Planlanmamış giderlerin de olacak. Belki dediğin yerlerde de yaşarsın ama ucu ucuna. Sadece yeme içme ve barınma ihtiyacını karşılarsın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Zor maalesef kiralar oralarda 3 haneli Kadıköy’de,
Kartal ve Pendik’te bile 60-85k olmuş (özellikle depreme dayanıklı yeni binalar) durum bu.
Evlenip eşinde memur olurda anca yaşarsınız. Birikim yok tatil yok gelecek planı yok yazık insanımıza devletin memuruna ev bile vermeyecekler yakındır.00 Yorumla
10 ayNiye mutlaka Beyoğlu ya da Kadıköy onu anlamadım buraların dışında mutlu olabileceğiniz yerler yok mu? Beyoğlu bilmem ama Kadıköy pahalı bir yerdir. 1+1 bile olsa kiraya tahminim en az 40 bin lira vermeniz gerekir. Bence konumdan önce uygun bir yer bakmak sizin için daha hayırlı olur :)
02 Yorumla- 10 ay
Dizi izlemiştir ordan etkilenmiştir:))
- 10 ay
@ÜfBayılazam 60 bini kiraya versin gerisini koyversin ne diyelim :)
Biraz zor gibi. Beyoğlu'nda elit semtlerde yaşam daha pahalı. Daha düşük kesimlerde bir ihtimal ama oralarda da güvenlikle ilgili problemler olabilir. Tek başınızaysanız bir ihtimal ucu ucuna yetiştirebilirsiniz..
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Kesinlikle mümkün ve neden olmasın ki! 😊 Beyoğlu ve Kadıköy gibi semtler tabii ki hem hareketli hem de popüler yerler, bu yüzden kiralar ve genel yaşam masrafları biraz yüksek olabilir ama 60K maaşla bu bölgelerde güzel bir yaşam kurabilirsin. 🏙️
Ev kira seçiminde biraz dikkatli olursan - belki merkezi yerine daha az popüler sokaklarda, tarihi dokunun bol olduğu, samimi evler seçerek - bütçeyi dengeleyebilirsin. Ayrıca toplu taşıma ile ulaşımı düşünmek bile masraflarını kısabilir. Bunun yanı sıra kültür ve eğlence aktivitelerini bolca yapabileceğin bir çevrede yaşamak da seni mutlu eder bence. 🎭🎵 Birikimlerine de yer açmayı unutma! 💪 YTD 😛10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
10 ayGeçinirsin ama zorlanırsın. Çünkü kiralar 25 bin 30 civarına dayanmış.
21 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 23,1b cevap paylaştı.
u 10 ayyaşayabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayYaşanır ama öyle sanıldığı kadar tatlı değil. Kiralar artık 25K’dan başlıyor, biraz eli yüzü düzgün, tek başına yaşanabilir bir yer istiyorsan 30-35K gözden çıkar. Etti mi maaşın yarısı? Üstüne market 10K, faturalar 2K, ulaşım desen minimum 1K. Sosyal hayatı hiç saymadım daha. Bir iki dışarı çıkayım, sinemaya gideyim, kahve içeyim desen 5-6K da oraya gitti. Kısacası 60K ile o semtlerde yaşarsın ama sadece yaşamış olmak için yaşarsın. Ne birikim kalır, ne rahatlık. Tek başınaysan, masrafları kısmayı biliyorsan idare edersin ama yoksa İstanbul ezer. O yüzden her yaşanır diyene bakma, yaşanır ama keyifli mi yaşanır? Tartışılır.
25 Yorumla- 10 ay
Ay yok bu zamana kadar çok kıstım, ailem için de bir şeyler yapmak isterim, sanırım dediğin gibi zorlanırım.
Cevap sahibi10 ayDaha bugün bizim evin oraya 2 kişi geldi ev bakıyorlar. Bu soru da bu kadar üstüne gelir. Neyse biri işte polis memuru biri de uzman cavuş.20K bile kesinlikle olmaz 17K dan yukarı cikamayız dediler düşün. O muhitlerde değiliz ama yakın sayilıriz
- 10 ay
Evlilerse zor olur haklılar ama ben bekarım bilmiyorum yine de zor gibi birikim yapmada
- 10 ay
onların maaşı daha yuksek bıde
Cevap sahibi10 ayOnlar da bekardı
10 ayMemur olunca;
1- o maaş brüt maaş yani %8 vergi keseceksin ondan.
2- o maaş 3 ayda bir falan ek gelir vergi matrahına girecek. Yani maaşın 3-4 ayda bir aralığa kadar düşecek. Kasım ve aralıkta belki 30.000 anca alabileceksin.
O yüzden Özel sektör 》 Kamu
Mesela bende vergi kesintisi şirket karşılar, ek gelir vergi matrahı kesilmez.
Sen bir bunları iyice araştır.22 Yorumla- 10 ay
Memur olmanın tek iyi yanı var. Mesai saatleriniz esnek, hesap soran yok. Erken çıkıyorsunuz işten.
- 10 ay
Dönem Net Maaş (yaklaşık tüm vergiler kesildikten sonra eline geçecek net maaş)
Ocak–Mart 43.400 TL
Nisan–Mayıs 40.800 TL
Haziran–Ağustos 37.200 TL
Eylül–Aralık 33.000 TL
Gizli Üye(36-45)10 ayYüksek maaş ta benim için betonarme ve kalabalık alanlarda yaşamak değil sessiz huzurlu yerlerde yaşayıp yatırım yapmak öncelik olur. Ülkenin sorunu tüketim maalesef, sürü psikolojisi ile çok tercih edilen popüler metropol. Tabi zevk renk meselesi. Yaşarsın
10 YorumlaAtmış binle geçinilmez 160 bin aylığım hemen hemen geliyor genede az geliyor bana bazen. Geç vakitlere kadar çalisiyom 200 bulsun diye bu zamanda 60 70 boş bir kira 20 binden aşağı bulunmaz bunu gideri var mutfağı var çarti var curtu var hicmi bir birikim olunmicak hicmi bir gelecek olunmicak
09 Yorumla- 10 ay
Gözün doysun amca😃
- 9 ay
Asıl işçiler kazanıyor evet hatta vinçciler daha fazla kazanıyor artık böyle
60 Bin Türkiye şartlarında bir tık iyi ama İstanbul gibi mega bir şehirde kiraların afaki olduğu semtlerde az kalabilir. Kira vereceksiniz ve diğer ihtiyaçlarınınizda olacak. Zorlanırsınız. Bu yüzden İstanbul'u tercih edemiyorum.
10 Yorumla
10 ayBekar ve çocuksuzsan kesintiler sonrası maaşın yaklaşık 40 bin olacak. Küçük eski bir ev kiralarsan, faturaları zorlamaz tasarruflu olursan ve bunlar haricinde pek bir harcama yapmazsan ucu ucuna geçinirsin.
00 YorumlaYanı gecınırsin ama sadece hayatta kalma anlamında sonucta studyo daireye bile çıksan 35 ten baslıo kiralar kalanda normal ihtiyacların vs derken yanı öyle ev araba hayalı falan kurdurmaz ac bırakmaz bişe hayalde ettirmez
00 YorumlaBeyoğlu tam bir turist bölgesi. Yandex’in yeni araştırmasına göre şehirde en çok bar ve otel burada. Yerel halkın yanında turist de bol tabii. Fiyatların artması da şaşırtıcı değil, sonuçta burası eğlence merkezi.
00 Yorumla
10 ay
AHAHAHAHHA gercekten bu soruyu sordun mu
00 Yorumla
10 ayAhaha sen yine 60 binle yaşamayı düşünüyorsun ben 35le denedim ahaha oturur ağlarsın öyle söyleyim 60 bile yetmez ama ev arkadasi alırsan kirayı bolusursen sana da alan kalır tabi
00 Yorumla
10 ayTürkiye'de yaşanmaz vetselam, devlet en azından haksız ev kiraları artışların önüne geçebilirdi ev sahipleri çok insafsız
10 Yorumla
10 ayNormal düz memurlar o kadar maaş almıyor. Branşın veya uzmanlığın nedir? Soruna gelecek olursak oralarda yaşaman imkansız.
10 Yorumla
10 ayyaşaman şart mı orada 🙄
00 Yorumlamemur olmak hayattaki asıl zenginliktir. lakin nerede çalışacağını tam olarak seçme şansın olmayabilir
00 YorumlaKiraya 30 bin bile ödesen tutacağın ev pek hoşuna gitmeyecektir.
Memur semti oralar değil. daha orta halli yerlere bakmalısın.00 Yorumla
10 ayYaşanır ama tek olursan evlendiğinde eşinde aynı parayı alırsa anca ev kirası ve geçim sağlanır orada
00 Yorumlaİmkansız gibi bi şey, normal ortalama semtler de 20-30 bin lira kiralar, oralarda allah bilir kaç bin liralar
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 301 cevap paylaştı.
10 ayÇok zor o dedigin yerlerde kiraları @İnleyennameler eşliğinde senin yazdıgın maasla tahsil ediyorlar.😎
İstanbul evi olmayana artık cehennemden bile pahalı geliyor
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 904 cevap paylaştı.
10 ayHastanede çalışacaksan teşvikten aldığın paranın üstüne 10 koyarsın kirayı ödersin. 50 binle geçinip geçinmemek de sana kalmış artık
00 Yorumla Kira o kadar hiçbir şey yemeden gezmeden yaşarım dersen yerleş
10 Yorumla
10 aykira yol gıda...55 eder. 5 bin liralık yaşarsın. Bozdur bozdur harca
00 Yorumla
10 ayÇok zor. Ama yaşanmaz degil. Kisa kısa ancak.
00 Yorumla
10 ayİllaki yaşanacak uygun yerleri vardır. Hakkında hayırlısı olsun.
00 Yorumla
10 ayNeden yaşayamayasın ki? Bütçene göre belirlersen yaşam standartlarını pekâlâ yaşayabilirsin
00 Yorumla
10 ayAldığın maaşı kiraya yatırır sonrada taş yersin...
00 Yorumla
10 ayBence İstanbul gibi yerde o bile az ama bilemeyeceğim yaşam şeklinde göre değişir
00 Yorumla
10 ayEv sahiplerimiz sağolsun onların sayesinde geçimimiz zorlaşıyor biraz…
00 Yorumla
10 ayMevduatta aylık 350-400 bin geldigi halde oraya yerlesmiyorum 60 binle nasıl olacak
01 Yorumla- 10 ay
Kadıköy olabilir Beyoğlu hayal
Gizli Üye(36-45)10 ayİmkansız gibi bir şey... Daha fazla geliri olanlar evden çıkmadan çok daha ucuz semtlerde geçinemiyor..
00 Yorumla
10 ayEvet yasayabilirsn. Benim exte memur kadikoyde yasiyor esyali kiralik ev tutmustu gül gibi geciniyor
19 Yorumla- 10 ay
Tabi su zamanda kiralar uctu o yuzden zorlanilir yinede
- 10 ay
Bide her yıl fazla fazla arttırıyo ev sahibi kirayı, millet kazancını kiraya veriyo.
- 10 ay
Bu zamanda geçim çok zor ama aile ile de yaşanmıyo, 3 ev var tak ortalar tak burdalar, aile kalabalık haliyle özel alanım olmuyo.
- 10 ay
20 bin tlden fazla vermem sanırım
- 10 ay
Bjzimde oyle bende biktim aile evinden kiramizda 15 bin mecbur ise gircem gecinemiyoruz artik evde en az calisan memur lazim gecinmek icin
- 10 ay
En az 2 calisan*
- 10 ay
Tokiye kaydol bakarsın çıkar
- 10 ay
Çalışmadan olmuyo, bızımkıler bana destek oluyo ama paranın ne değeri var, hemen bitiyo.
- 10 ay
Bu arada bu devirde 15 bin tl kira yine iyi
Gizli Üye(36-45)10 ayBeyoğlunda kötü bir yerde olabilir belki ama Kadıköy'de imkansız gibi
10 Yorumla
10 ayYok ya sıkıntı. Bende Ataşehir'de çevre ve şehircilik bakanlığındaydm kira muhabbetine Bursa'ya geçtim
14 Yorumla- 10 ay
o kadar diyosun
- 10 ay
Daha çok borcun olur, bu dediğimi unutma
- 10 ay
Bi yandan yiyip içip gezmek ısterım para olduğu gıbı kiraya gider
- 10 ay
Ne okudun neye atandın
Gizli Üye(25-29)10 ayZor ama imkansız değil.
Bu senin ihtiyaçlar dışında ne kadar harcadığına da bağlı.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayKötü yer olsun tek olayım diyenin gözünü diktiği yerlere bak şaka gibi🤣 hemde o maaşla
00 Yorumla
10 aySanmam. Bu devirde İstanbul için 60k maaş ćok sınırlı. Ankata için öyle diyelim ben burdayım. İst daha zordur.
10 Yorumla
10 aytek başına yaşıyosan evet olur ama kabalıksan olmaz tek başına bile zor geçinirse kadıköy de kiralar pahalı
00 Yorumla
10 ayyaşayamazsın ki dediğin yerle merkezi yerler. kiraları çok yüksektir. ha uyguna bulursan da küçük olur.
00 Yorumla
10 ayKirasına bağlı ve senin fazla harcama yapmamana geçim kolaydır bence bide her ay 60 bin TL geçinilir
00 Yorumla
10 ayİstanbul da başka yer yok mu niye pahalı yerler
00 Yorumla
10 ayŞaka mı yapıyorsun ciddi mi
16 Yorumla- 10 ay
ciddiyim
- 10 ay
O maaşla nefes alamazsın İstanbul'da
- 10 ay
ama evli değilim yine mi olmaz
- 10 ay
Evli değilsen farklı. O zaman hem sever hem de nefes alamazsın
- 10 ay
40k kiraya versem bana kalır 20k 40k en kötü daireler vardır dedıgım ilçelerde şimdi
- 10 ay
20k ya ekmek yersin su içersin tamam
10 ayBirikim planın yoksa yaşarsın
02 Yorumla- 10 ay
Hayatta birikim yapamam öyle
- 10 ay
Orası kesin o yüzden dedim
Zor yasasında birikim yapamazsin
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. yok sanmıyorum
10 Yorumla
10 ayMemurum, ev yoksa zor.
10 YorumlaKiralar en az 35 bin şu an. İmkansız.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 374 cevap paylaştı.
10 ayDalga mı geçiyosun
00 Yorumla Yaşamak denirse yaşanır
00 Yorumla
10 ayEv kira olmazsa kıt kanaat
00 Yorumla
10 ayOrarlar çok pahalı 25 bin ile 50 arası değişiyor.
00 Yorumlanew york ta bile yaşarsın o paraya
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 401 cevap paylaştı. Evet. Bey ve kadı olarak olabilir 😂
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.
10 ayanca ölmeyecek kadar beslenirsin kanks
00 Yorumla
10 ayN. ah yaşarsın cok afedersin de
00 Yorumla
10 ayÇok zor hatta imkansız.
00 Yorumla
10 ayKiraya çıkarsan karın tokluğuna yaşarsın
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 361 cevap paylaştı.
10 ayimkansıza yakın
00 Yorumla
10 ayÇok zor ev kirası 40 falan oralarda
00 Yorumla
10 ayHayır kiralar uçuk halde
00 Yorumla- Devamını Gör (78)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt