Selam ks@nin pembe renkli üyeleri hayırlı sabahlar inşallah iyisinizdir. Bu soruyu sormama sebep olan gözünü altın hırsı bürümüş bi pembe üyeniz? Sorusunda nişanlım söz verdiği altınları almakta zorlanıyormuş ne yapcam diye soruyor? Bende çocuğa yüklenmeyin altın sizi mutlu etmez dedim baktım altın benim garantim yok beni çocuğumla terk ederse naparım demez mi? Ama daha evlenmeden böyle diyor? Evlenirken istediğiniz altın miktarını alamayacak biri olsa bu kişi hakkında ne düşünürdünüz? Sizi altın mı mutlu edecek ya da boşansam açıkta kalırım diye sızlanırmısınız? En son yorumu yazarken beni engellemiş? Bide özelden bana küfürlü mesaj yazdı? Sabah sabah moralimi bozdu? Banane senin alınamayan altınlarından? Evlenirken Allah rızası için karşınızdaki insandan gücünün üstünde şeyler istemeyin? Ben erkeğim diye demiyorum? Hayat pahalılığını görüyorsunuz? Ölüm var ölüm. Lütfen altını ne olarak gördüğünüzü belirtirmisiniz. Tüm pembeleri Allah'a emanet ediyorum (bana küfür etmiş olsa bile onuda)
Altına hiç takıntılı biri olmadık, kullandığım küpe kolye birkaç altın parçam haricinde gözüm de aramaz. Hanımefendi mehir gözüyle bakarak söylemiştir ancak mehir bile olsa eşimin gücü yetmiyorsa istemem. İstediğim garanti beni sevmesi, bana saygı duyması. Ha olmadı mı? Aldatıldım ya da bir şey oldu boşanmak mı zorundayım? Adam akıllı boşansın benden ayak bağı olmasın bana kâfi. Ne garanti olsun diye ondan maddiyat beklerim ne de altın isterim. Benim garantim göreceğim sevgi ve saygıdır. Para pul geçer gider, yeri gelir ben çalışırım elime yapışmaz.
Altın gümüş pırlanta zümrüt sedef yakutla kim mutlu olmuş dünyada
Bir tek içten gülüş bir tatlı söz bir öpüş sevdalı bir tek bakış yeter bana
Sezen Aksu'nun şarkısında da dediği gibi her şey mal mülk değil. Evet zenginlik ferah bir hayat sağlar. Ama gerçek zenginlik ne kadar şey öğrendiğin, kendine neler kattığınla alakalıdır. Birikim yapmak için altın alırım ama günlük hayatta kullanmam, kullanmak da istemem. Görgüsüzlük gibi geliyor bana görenlerin durumu olmayabilir ya da elinde avucunda ne varsa kullanmak zorunda değilsin.
Eskiden daha da negatiftim altına ama şimdi sadece birikim aracı olarak görüyorum. Altın bileziğim, yakut yüzüğüm olmazsa dertli saymam kendimi. Saçma çünkü ölümlü dünyada bir madem yüzünden kalp kırmamalıyız
1
13 Yorumla
Soran
8 ay
Sizi tebrik ediyorum vallaha size helal olsun Sizi alan yaşadı çok şanslı
Bu soruyu sormama sebep olan pembe üye altını güvence olarak gördüğünü söyledi cok yazık ama sizin gibi düşünceli bi pembenin çıkıpta böyle güzel bi cevap yazıca hic aklıma gelmezdi
Her insanı aynı kefeye koyamayız dünya tanımadığımız ve hayal dahi edemegeceğimiz kadar farklı insanla dolu o da kendisi gibi düşünen birine denk gelir umarım
Denk gelememiş? Nişanlısı altınları almakta zorlanıyoruz demiş? Pembede ailesi altını almak zorunda diyor? Ama nişanlısı kuru maaşlı biri? Yani ben burada nişanlısına acidım, fazla detay veremiyorum ana hatlarıyla yazıyorum, insanlar altını güvence Kara gün için falan aldığını söylüyor ama çoğu kadın kollarına ya da boynuna takıp sergilemeyi seviyor, bende böyle kadınları sevmiyorum, yürüyen kuyumcu dükkanı gibi
Herkesin hayalleri var ama bunun sorumluluğunu başkasına yükleyemeyiz. Durumuna göre yapabileceği kadarını isteyebilir ki mehir hakkı da var. Ama maddi olarak gücünün üstüne bir şey istemek kul hakkı bence. Yine de onun hayatı, onun kararları. Umarım anlaşırlar nişanlısıyla ve aza tamah etmeyi öğrenir (hepimiz öğreniriz umarım)
Hayalleri değil bu istediği altın daha evlenmedigi bi insandan ya çocuğumla beni terk ederse ben parasız naparım endişesi? İnsan hayalinde evleneceği adamdan altın mı ister? Bu hayal degil bu kurnazlık
Size katılmamakla beraber, daha hayatında biri yokken bile nafakayı düşünen kız ve erkekler var. Ben bunu anlamıyorum. Belki çok mutlu bir yuvası olacak ama o detaylara takılıyor nafaka vereceğime evlenmem diyor mesela. Ya da istediğim kadar parası yokmuş dıyerek nişan atıyor. Anlam veremediğim sebepler ama kızı suçlayamam çünkü maddi yetersizlik nelere sebep oluyor şahit oldum. İleride anne olduğunda seçimlerinden pişman olmamak için geleceği düşünüyor. Ama nişanlısı tembel biri değilse zaten para kazanır ve zor duruma düşmez. Her şeyi erkekten beklememek lazım gerektiğinde bizde sürece dahil olabiliriz. Ama dengeyi kurmak lazım bazıları da madem kazanabiliyorsum sen kazan ben oturayım diyor (ki bunu yapan erkekler var)
Beni tam olarak anlayamadınız? Ben bu pembe icin konuşuyorum. Nişanlısıyla daha evlenmemiş bi bayanın altını yarın bigün eşim beni terkederse diye altını istemesi işte burası saçma? Bunami katilmadınız? Pembeye dedim ki görücümü severek mi? Severek dedi? Bi evlilik yapmamış insanin geleceğini düşünerek karşısındakinden bu adam beni terk ederse diyemi altın istemsesi gerekiyor? Günümüzde bi düğün yapmak trilyonlar demek? Ee bu adam maaşlı bi can yani? Öyle çiftler varki şatafatlı düğünleri sonrası evde kuru çorba soğan ekmek yiyip yıllarca düğün borcu ödüyor Asıl saçma olan eşyanın en lüksünü alıp eşini borca sokan insandır Ayağını yorganına göre uzatmayan insandan uzak durucaksın Halden anlamayanla evlenmeyeceksin Bu devirde yuva kurmak ev geçindirmek çetin bir iş Rabbim herkesin karşısına hayırlı ve vicdanlı insanlar çıkarsın diyorum Hayırlı sabahlar bu arada
Size de. Ben sadece geleceğe yönelik düşünmesini yanlış bulmadım. Ama severek evlenecekse ve maddi gücümü biliyorsa fazlasını beklememeli. Almak zorunda ben buna değerim kafası yanlış. Ki az önce de dediğim gibi evlenmeden (evlilik arifesinde bile olsa) ya ayrılırsak ihtimalini düşünmesi anlamsız. Kızın da erkeğin de. Diyelim düşündü sevdiği biri ama güveni yok o yüzden. Bu da bir ihtimal tolere edilebilir ama adamın bütün maaşı zaten eve gidecek bide zora sokarak neden dünya kadar para isteyesin? Düğün zaten masraf olacak ki yeni bir eve geçiliyor genelde mobilyalar ev eşyaları vs hepsi masraf. Mümkün mertebe yardımcı olunmaya çalışılmalı. Hep hayal ettiği şeyler varsa evlendikten sonra sık boğaz etmeden söyler ya da kendisi çalışıp alır. Anlayışlı olmak zaten elzem ben bunu istiyorum dedim bitti diyerek kenara çekilmek de doğru değil. Evlilik yemininde iyi günde kötü günde demek kolay ama daha başlamadan yarı yolda bırakmak bu
Kızlar Ne Diyor
Altına hiç takıntılı biri olmadık, kullandığım küpe kolye birkaç altın parçam haricinde gözüm de aramaz. Hanımefendi mehir gözüyle bakarak söylemiştir ancak mehir bile olsa eşimin gücü yetmiyorsa istemem. İstediğim garanti beni sevmesi, bana saygı duyması.
Ha olmadı mı? Aldatıldım ya da bir şey oldu boşanmak mı zorundayım? Adam akıllı boşansın benden ayak bağı olmasın bana kâfi. Ne garanti olsun diye ondan maddiyat beklerim ne de altın isterim. Benim garantim göreceğim sevgi ve saygıdır. Para pul geçer gider, yeri gelir ben çalışırım elime yapışmaz.
Brawooo valla brawo helal olsun saygılar hanfendi
Teşekkür ederim…
Altın gümüş pırlanta zümrüt sedef yakutla kim mutlu olmuş dünyada
Bir tek içten gülüş bir tatlı söz bir öpüş sevdalı bir tek bakış yeter bana
Sezen Aksu'nun şarkısında da dediği gibi her şey mal mülk değil. Evet zenginlik ferah bir hayat sağlar. Ama gerçek zenginlik ne kadar şey öğrendiğin, kendine neler kattığınla alakalıdır. Birikim yapmak için altın alırım ama günlük hayatta kullanmam, kullanmak da istemem. Görgüsüzlük gibi geliyor bana görenlerin durumu olmayabilir ya da elinde avucunda ne varsa kullanmak zorunda değilsin.
Eskiden daha da negatiftim altına ama şimdi sadece birikim aracı olarak görüyorum. Altın bileziğim, yakut yüzüğüm olmazsa dertli saymam kendimi. Saçma çünkü ölümlü dünyada bir madem yüzünden kalp kırmamalıyız
Sizi tebrik ediyorum vallaha size helal olsun
Sizi alan yaşadı çok şanslı
Teşekkürler 🌱
Bu soruyu sormama sebep olan pembe üye altını güvence olarak gördüğünü söyledi cok yazık ama sizin gibi düşünceli bi pembenin çıkıpta böyle güzel bi cevap yazıca hic aklıma gelmezdi
Her insanı aynı kefeye koyamayız dünya tanımadığımız ve hayal dahi edemegeceğimiz kadar farklı insanla dolu o da kendisi gibi düşünen birine denk gelir umarım
Denk gelememiş? Nişanlısı altınları almakta zorlanıyoruz demiş? Pembede ailesi altını almak zorunda diyor? Ama nişanlısı kuru maaşlı biri? Yani ben burada nişanlısına acidım, fazla detay veremiyorum ana hatlarıyla yazıyorum, insanlar altını güvence Kara gün için falan aldığını söylüyor ama çoğu kadın kollarına ya da boynuna takıp sergilemeyi seviyor, bende böyle kadınları sevmiyorum, yürüyen kuyumcu dükkanı gibi
Herkesin hayalleri var ama bunun sorumluluğunu başkasına yükleyemeyiz. Durumuna göre yapabileceği kadarını isteyebilir ki mehir hakkı da var. Ama maddi olarak gücünün üstüne bir şey istemek kul hakkı bence. Yine de onun hayatı, onun kararları. Umarım anlaşırlar nişanlısıyla ve aza tamah etmeyi öğrenir (hepimiz öğreniriz umarım)
Hayalleri değil bu istediği altın daha evlenmedigi bi insandan ya çocuğumla beni terk ederse ben parasız naparım endişesi?
İnsan hayalinde evleneceği adamdan altın mı ister?
Bu hayal degil bu kurnazlık
Altının gramı 5 binlere dayandı? Valla erkekler cok zor durumda? Bence kadınların bu konuda anlayışlı olması gerekiyor
Size katılmamakla beraber, daha hayatında biri yokken bile nafakayı düşünen kız ve erkekler var. Ben bunu anlamıyorum. Belki çok mutlu bir yuvası olacak ama o detaylara takılıyor nafaka vereceğime evlenmem diyor mesela. Ya da istediğim kadar parası yokmuş dıyerek nişan atıyor. Anlam veremediğim sebepler ama kızı suçlayamam çünkü maddi yetersizlik nelere sebep oluyor şahit oldum. İleride anne olduğunda seçimlerinden pişman olmamak için geleceği düşünüyor. Ama nişanlısı tembel biri değilse zaten para kazanır ve zor duruma düşmez. Her şeyi erkekten beklememek lazım gerektiğinde bizde sürece dahil olabiliriz. Ama dengeyi kurmak lazım bazıları da madem kazanabiliyorsum sen kazan ben oturayım diyor (ki bunu yapan erkekler var)
Beni tam olarak anlayamadınız? Ben bu pembe icin konuşuyorum.
Nişanlısıyla daha evlenmemiş bi bayanın altını yarın bigün eşim beni terkederse diye altını istemesi işte burası saçma? Bunami katilmadınız? Pembeye dedim ki görücümü severek mi? Severek dedi?
Bi evlilik yapmamış insanin geleceğini düşünerek karşısındakinden bu adam beni terk ederse diyemi altın istemsesi gerekiyor?
Günümüzde bi düğün yapmak trilyonlar demek?
Ee bu adam maaşlı bi can yani?
Öyle çiftler varki şatafatlı düğünleri sonrası evde kuru çorba soğan ekmek yiyip yıllarca düğün borcu ödüyor
Asıl saçma olan eşyanın en lüksünü alıp eşini borca sokan insandır
Ayağını yorganına göre uzatmayan insandan uzak durucaksın
Halden anlamayanla evlenmeyeceksin
Bu devirde yuva kurmak ev geçindirmek çetin bir iş
Rabbim herkesin karşısına hayırlı ve vicdanlı insanlar çıkarsın diyorum
Hayırlı sabahlar bu arada
Size de. Ben sadece geleceğe yönelik düşünmesini yanlış bulmadım. Ama severek evlenecekse ve maddi gücümü biliyorsa fazlasını beklememeli. Almak zorunda ben buna değerim kafası yanlış. Ki az önce de dediğim gibi evlenmeden (evlilik arifesinde bile olsa) ya ayrılırsak ihtimalini düşünmesi anlamsız. Kızın da erkeğin de. Diyelim düşündü sevdiği biri ama güveni yok o yüzden. Bu da bir ihtimal tolere edilebilir ama adamın bütün maaşı zaten eve gidecek bide zora sokarak neden dünya kadar para isteyesin? Düğün zaten masraf olacak ki yeni bir eve geçiliyor genelde mobilyalar ev eşyaları vs hepsi masraf. Mümkün mertebe yardımcı olunmaya çalışılmalı. Hep hayal ettiği şeyler varsa evlendikten sonra sık boğaz etmeden söyler ya da kendisi çalışıp alır. Anlayışlı olmak zaten elzem ben bunu istiyorum dedim bitti diyerek kenara çekilmek de doğru değil. Evlilik yemininde iyi günde kötü günde demek kolay ama daha başlamadan yarı yolda bırakmak bu
Evlilik yemini yabancılarda var bizde yok 🤷
Ben öyle biliyorum
Mantıklı insanın hali bi baska olur
Tekrar hayırlı sabahlar Allah'a emanet olun
Ne olursa olsun sonuçta hayatlarını birleştiriyorlar sözlü bir şey yoksa bile insan kendini mesûl hisseder. Teşekkürler hayırlı günler size de.