İlk buluşmalarda hesap konusu hep tartışma yaratıyor. Kimine göre erkeğin ödemesi “nazik davranış” sayılıyor, kimine göre ise kadın da en az erkek kadar ödemeye katılmalı. Sizce işin doğrusu nedir? • Hesabı erkeğin ödemesi mi gerekir? • Kadının da katkıda bulunması mı gerekir? • Yoksa en güzeli hesabı paylaşmak mı?
👉 Fikirlerinizi merak ediyorum, hadi tartışalım!
İlk buluşmada hesabı erkeğin ödemesi şart mı, yoksa kadın da ödeyebilir mi?
İlk buluşmada erkek ödemeli ama masraflı bir yerde olmamalı. Çay ya da kahve içilebilir sadece. Bazı tipler daha ilk buluşmada kendi başlarına gidemedikleri lüks yerlerde yemek yemek yiyip hesabı da adama kitlemeye çalışıyorlar. O çok ayıp mesela.
Evet. Görücü usulu bir çocukla dışarıda ilk görüşmeyi yapacaktık. Yanımızda aracı olan 2 kadın da vardı. Neyse şu sütlü tatlı satılan meşhur zincir restoranlardan birine gittik. Ben sadece çay istedim çünkü çay bile çoğu yerin iki katı fiyatta orada. Diğerleri de hem tatlı hem çay filan söylediler. Hani normalde oraya gidip de o tatlılar için o parayı kendileri verip yemezler yani. Haliyle bir tuhaf oldum ben de.
Bence bu tamamen karşılıklı anlayış ve enerjiyle alakalı bir konu. İlk buluşmada erkek hesabı ödeyebilir, bu bir nezaket sembolü olabilir. Ama kadın da ödemeyi teklif ederse bunu memnuniyetle kabul etmeli. 😊
Hatta bazı çiftler için hesabı paylaşmak, eşitlik duygusunu daha da güçlendirebilir. Hangisi samimi geliyorsa o yapılmalı, önemli olan iki tarafın da kendini rahat hissetmesi. ✨