9 ayYahu hadi işverenleri geçtim de yuh yani, ben anlamıyorum bu ülkenin 2 kelimeyi bir araya getiremeyen neredeyse tüm insanlık muazzam paralar alıyormuş haberim yok. Ben çocukluğumdan beri çalışmadığım alan ve departman kalmadı neredeyse, hem okudum hem çalıştım. Şu 35 yaşıma kadar gittiğim her işletmede mükemmel bir çalışan olduğum halde insanlar maaş a gelince 3 kuruşun pazarlığına giriyorlar. Sizler bu maaşlara hangi şirketlerde çalışıyorsunuz anlamak çok güç gerçekten.(Maaşım düşük bir departman da 29 bin tl)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)9 ay60-70 bin diyebilirim. Saglikciyim devlette. Doner sermaye, nobet vs degisiklik gosteriyor bazen. Ama ögretmen olmadigima cok pismanim. Heleki yaz tatillerinde bizler hastanede can cekisirken ogretmenlerin hem maasinin yatip hemde fildir fildir gezmesi bana, hatta bircok saglikci arkadasa cok koyuyor. Neyse okuyorum en azindan, insallah en kisa zamanda bitiririm de gecis yaparim. Atamlar herkese zor o yuzden dert etmiyorum, belki kamudan kamuya geciste daha farkli olabilir bir bitireyim de bakacagim durumlara, sistem nasil isliyor.
78 Yorumla- 9 ay
Neye geçiş yapıcaksın
- 9 ay
Meslekleri tatiller ve maaş dengesi üzerinden değerlendirmek doğru değil. Öğretmenler ve sağlıkçılar farklı alanlarda çok değerli işler yapıyorlar. Umarım toplum bir gün her iki meslek grubuna da yardımcı olacak şekilde davranmaya başlar.
- 9 ay
bi de utanmadan sizden bş farkımız 12 gün diyorlar ya çıldırıyorum
- 9 ay
@lord_of_the_flies hayır eğitime değer verme şekilleri de buysa.. eğitimin içinden geç, sonra öğretmen kıymetlimissss
- 9 ay
@kaldımsehirlerde eğitimin tüm paydaşları aynı oranda değerli aslında. Öğrenci, öğretmen ve veli. Birlikte uyum içinde kaliteyi arttırmak için çalışmak gerekli. Eğitim politikası üretenler ne kadar yanlış adımlar atıyor olsa da ülkenin potansiyeli hala çok yüksek.
- 9 ay
Görüş sahibi umarım başarılı olur, öğretmenliğe geçiş yaparsın. Çünkü sağlık çalışanlarının çalışma koşulları insani değil.
@lord_of_the_flies Bir meslek grubunun, kendi hakkını savunurken diğer meslekleri küçümsemesi, ülkenin eğitim seviyesinin ne denli yetersiz olduğunun en somut göstergesi aslında. Bu durumun doktor, mühendis, diplomat ya da başka bir meslekle ilgisi yok, mesele tamamen eğitim eksikliği. Eğer öğretmenlerin çalışma koşulları yerine eğitimin yetersizliği eleştirilmiş olsaydı, diğer meslek grupları böyle tepkiler vermez, aksine saygı duyardı. Ne yazık ki bu tür yorumlarla karşılaştığımda, memlekete dair içimde bir şeylerin öldüğünü hissediyorum.
- 9 ay
@birazkülbirazduman yorumuna tamamen katılıyorum ve aynı hisleri besliyorum bende ne yazık ki
Gizli Üye(36-45)9 ayZaman zaman değişiyor serbest çalışma benimki. Şu an çalısmadan 35 gelecek ay 52 yeni bir anlaşma yaptim. Bu arada part iş. Bir başka işim daha vardı onu bırakmasaydim daha da fazla olurdu ya da yeni bir anlaşma daha eklesem ama o kadar yorulmaya gerek yok. Bu işler yetiyor gezip tozmam keyfime de bakmam lazım. İşten eve bir yaşam bana göre değil
411 Yorumla
Cevap sahibi9 ay@laert hayır alakası yok, ben birçok farklı sektörde farklı işte çalışıyorum
Cevap sahibi9 ay@laert şu an tek iş, 35 pasif gelir. Sürekli çalışmıyorum yeni aldığım işe başlayacağım tatil sonrası, teşekkürler
- 9 ay
Meslek ne hanımefendi
- 9 ay
İş ne
- 9 ay
evet herkes işleri açıklamanız bekliyor ballandıra ballandıra anlatıp kaçmak olmaz :)
Yapay Zeka Cevapladı
Aylık 25 bin TL güzel bir maaş! 👏 Şu anki ekonomik koşullarda, maaşını verimli bir şekilde değerlendirmek çok kritik. Harcamalarını doğru planlayıp kenara bir birikim atabilirsen, gelecekte kendine nefes alacak bir alan yaratabilirsin! 💰 Örneğin maaşının yüzde 20'sini birikime ayırmayı düşünebilirsin. Yatırımda dikkatli ol ve mutlaka araştır 😊 YTD 😛 Unutma, kontrol sende! 🏆
16 Yorumla- 9 ay
yapaycim zekacim neresi guzel
- 9 ay
Aga nere güzel 25 in
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
202Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u 9 ayİşsizim.
40 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Herkes bol keseden çok güzel sallamış.
Erdoğan buradaki yorumlara bakıp mı '' ülkenin ekonomisi çok iyi '' diyor acaba
83 Yorumla- 9 ay
Kesinlikle
- 9 ay
Üniversite mezunu asgari ücret ile çalışan Mühendisinden tut tarih okuyanına kadar bir sürü arkadaşım var. İstanbul'da daha fazla ve daha iyi bir iş bulurlar mı bulurlar ama kirayı vb. düşünce yaşadığı yerde aldığı asgari ücret daha cazip geliyor. Bankacı bir arkadaşım var özel bankada, emin olun ona buna kk kredi vb. zorla iteleyip prim kotasını doldurmasa aldığı para BİM personeli maaşı kadar belki daha az. Bende yaklaşık asgari ücretin 1.5 katı kadar alıyorum bir finans kuruluşunda. Son 2 2.5 yıldır memlekete tanışıp el becerisi gerektiren işler örneğin fayans boya ev tadilat vb. işler yapsam mı diyorum. Elimden geliyor o işler ama tamda ustası değilim.
- 9 ay
Ben işsizim tecrübesiz diye almıyorlar ben de aramayı bıraktım kaç yere gittim aynı şey
Para & Ekonomi konusunda 828 cevap paylaştı. maaşım yok. maşallah ya bu yorumdakilerin kazancı ne bu kadar zenginler varsa bize niye denk gelmiyor 😿 shdhd
51 Yorumla- 9 ay
bunlar o bizim terk etmek zorunda kaldığımız günlük iş eğlence rutinlerin içindeler..
9 aySabit bir maaş almıyorum… cirolar değişik gösterir, giderler her zaman farklıdır… Kira ve borsadan da ufak gelirler elde ediyorum… Şükür yeteri kadar kazanıyoruz
12 Yorumla- 9 ay
Aselsan var mı elinde
- 9 ay
9 ayŞu anda üniversite okuyorum. İleride kendi işimi kurduğum zaman 80-100 bin TL arası kazanma ihtimalim var inşallah başaracağım.
20 Yorumla
9 ayBedava çalışıyorsun karın tokluğuna çalışıp mücadele edersin ama yetmez örneğin okyanusun tam ortasındasın hangi yöne gideceğini bilmiyorsun ne kadar kürek çeksen hiçbir işe yaramıyor
04 Yorumla- 9 ay
çoğu böyle ülkenin? ya ne önerirsiniz
- 9 ay
Ne mezunusun
- 9 ay
Bu zamanda kadın olmak çok zor kime güvensen yılan çıkar aç kalırsın erkek olmak daha çok zor kime güvensen aldanırsın biz erkekler olarak inşaatlarda ekmek parası kazanmak için o bitene kadar köle gibi çalışırsın kadınlar bizim gibi değil senin tek yapacağın şey inşaat ta çalışan bir adamla evlenirsen çalışmana gerek kalmaz
- 9 ay
Çünkü inşaatta çalışan bir adamın maaşı 100.000.00 den aşağı inmez
Hayret burada herkes milyonlar dolarlar alıyor sen nasıl 25 bin sallasaydın ya sende
30 YorumlaAga bak şimdi ben ögrenciyim ama karadenizli olmamdan kaynaklı aile parası var sanırım 20.000-25.000 tl arası bir şey bana para atıyorlat
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı.
9 ayGelen öğrenciye göre değişiyordu 500 600 manat da alırım 1000 manatdan fazla da alırım usshsh
10 Yorumla
9 ayYapay zeka kafayı yemiş kenara koy birikim yap diyo kdkdkdmd
20 YorumlaKendi işim olunca değişiyor kazancım. Geçen yıl ortalama 210 kâğıt aylık net kâr sadece Tr pazarından.
(alanım harici işim)01 Yorumla- 9 ay
Ne bu
hem bir şirkette çalışıyorum hemde işletmeciyim yaz kış değişsede aylık ortalama 90 110 bin tl arası değişiyor
02 Yorumla- 9 ay
Bu neymis ya
- 9 ay
@Ownerchiara Vaktim yok ama riskte taşıyor bunu kazanırken aniden aynı oranda borcada girebilirim ticaret böyledir :)
Gizli Üye(36-45)9 ayMaaş : 163bin
Aylık sabit gelirler: 67bin + 30bin + 20bin
Sabit giderler: 20bin + 10bin + 3bin + Faturalar + Market masrafları + Sağlık Harcamaları + Arabanın masrafları + diğer ufak tefek harcamalar
03 Yorumla
Cevap sahibi9 ay@Bircan123 mühendisim. 15 yıldan fazla
- 9 ay
Hacı giderlerine bakınca senin yiyipte, para gider diye sıççmayanlardan olduğunu fark ettim. Benim tek başıma sadece yeme içme masrafım 40 bin TL
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayTürkiyedeki maaşım 50k civarı, londrada bir şirkete freelance iş yapıyorum ordan 2500 sterlin alıyorum
09 Yorumla- 9 ay
Nasıl buldun ki yurt dışı işi ne
- 9 ay
@Astaldo5122 finansla alakalı bir iş, network portföyüm aracılığıyla buldum
- 9 ay
Bende freelance arıyorum öğretmenim iyi para
- 9 ay
Londrada ki iş için üniversite şart mı
- 9 ay
- 9 ay
@Ownerchiara evet şart
- 9 ay
9 ayBu parayla geçinebiliyor musunuz? Ne iş yapıyorsunuz? Ben günlük 2 bin alıyorum
01 Yorumla
Soran9 ayBenzinlikte çalışıyorum
30-31 bin tl. şu an vergi kesintisinden dolayı, 29 bin tl.
10 Yorumla
9 ayMaaşla çalışmıyorum, aylık gelirim 70-120 arası değişiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 aykimse inanmamış ya Allah aşkına ben şu an işsizim ama aylık 100k ne ki...
evet arkadaşlar almıyoruz diye yok sanıyorsunuz sonra bu maaşları alan insanların hayatına özeniyor onlar kadar rahat yaşamaya çalışıyorsunuz. çevremde param yok diye zırlayan çoğu kişinin geliri bu civarda.. onlar da bizim gerçekliğimize inanamuyorlar nasıl hayattayız hâlâ diye 😂 bu dünyada herkes kendince aççç...
RIZIK ALLAHTAN
10 Yorumla
9 ay30 bin TL maaş + prim. Ama bu ay kotayı dolduramadığımız için prim vermediler.
10 YorumlaDolarla maaş alıyorum. O yüzden söylemeyeyim hiç.
11 Yorumla- 9 ay
Yurt dışında mısın
Net rakam yazmayayım ama birkaç yerden kira alıyorum, çok şükür geçinip gidiyorum.
00 YorumlaBenimki aylık değişiyor ama senede 8-10 milyon kadar….
00 YorumlaBende sallayayım frelencer pörtföy mühendis sterlin dolar 1 milyon K 300 500 bin arası
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 aybrüt 600K civarı nette elime 380 kadar geçiyor. bir de danışmanlıktan yaklaşık 3K dolar geliyor. senede bir de 2-4-8 maaş performans primi var. muhtelenen 4 olacak bu sene
026 Yorumla- 9 ay
O nasıl iş bende çalışabilir miyim sizinle?
Cevap sahibi9 ay@uzaylıruba tabili hayır ama az bile alıyorum , c-level diyeyim sen anla
- 9 ay
Tamam siz beni yanınızda çalıştırabilirsiniz yani önümü neden kapatıurosunuz hayır diyip😊
Cevap sahibi9 ay@uzaylıruba yani yanımda çalışırsan bu parayı alamazsın ki :)
- 9 ay
Nekadar alablirimki?
- 9 ay
Sizin emekliliği beklerim sonra sizin yerinize geçsem olmazmi?
Cevap sahibi9 ay@uzaylıruba haa hem de emekliyim onu untuum :) oradan 85K geliyordu :D
- 9 ay
Yaaaa beni çalıştır yanında hep sen mi yiyicen bana da yedir abi😂
Cevap sahibi9 ay@uzaylıruba abi deme lazım olur :D Sugar Daddy mi olayım olmaz ki ayıp yani
- 9 ay
Hayır hayır ben sadece çalışmak para kazanmak istiyorum 😂
- 9 ay
Sugar daddy istemiyorum
Cevap sahibi9 ay@uzaylıruba o zaman çalış kazan bende öyle başladım mühendisim asgari ücretin 1.5 katı ile işe başladım
haftadfa 6 gün günde 12-14 saat çalışarak basladım- 9 ay
Gerçekten emeğiniz çok rabbim çok çok versin banada versin amin😊
- 9 ay
Ne mühendisisiniz inşaat mi
Cevap sahibi9 ay@uzaylıruba yazılım
- 9 ay
Harika
- 9 ay
Tanışabilir miyiz?
Cevap sahibi9 ay@uzaylıruba neden? anlamadım
- 9 ay
Arkadaş olmak için?
Cevap sahibi9 ay@uzaylıruba evliyim ki ben ,
- 9 ay
Anladım sıkıntı olacaksa boş ver
Cevap sahibi9 ay@uzaylıruba mesaja kapalısın
- 9 ay
@uzaylıruba yuh agsgags
- 9 ay
@uzaylıruba kızım saçmalama
Cevap sahibi9 ay@kaldımsehirlerde endişelenme ben öyle biri değilim kendisine de sorabilirsin
- 9 ay
@kaldımsehirlerde Lan sadece ark olmak için ne düşündün sen başka
9 ayİki tane anaokulum var, bayağı iyi yazmak olmaz şimdi
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 370 cevap paylaştı. Kendi işimi yapıyorum bu yüzden değişken
70-200 arası değişir.02 Yorumla- 9 ay
Salla
9 ayBu soruyu da hiç anlamadım yani kime ne Kimin ne maaşından ne kazandığından?
02 Yorumla- 9 ay
ya normalde bence de. ama ortalık piyasa o kadar saçma ki insanın algıları bozuluyor siniri bozuluyor ulan diyorsun bu inci gibi dizili canavar arabalar bu tıklım tıkış tatiller bu çılgın tüketim nasıl hala devam edebiliyor filan, biraz anlamak için pencere açıyor 😂 ama soranın ssıl amacı ne bilemem yukarıda bi zenginle tanışmak istemiş xjakfjkad
- 9 ay
@kaldımsehirlerde onun için dua edebiliriz :)
9 ayDeğişiyor bazı aylar 400 civarında, bazı aylar 110 civarında.
00 Yorumla
9 ayBenim 22.172 tl... Ama geçinemiyorum... 1.5-2 haftaya köyde olacağım ama çok eksiklerim var...
00 Yorumla
9 aydeğişiyor masraflar vergiler bağkur çıkarınca 80 90 arası kalıyor
06 Yorumla- 9 ay
Mali müşavir misin kral
- 9 ay
@fastandfurious_ evet
- 9 ay
Ben maliye okuyorum mezun olunca mali müşavir olmayı düşünüyorum biraz bilgi verebilir misin Mali müşavirlik zor mu?
- 9 ay
@fastandfurious_ severek yaparsan zorluğu yok
- 9 ay
Anladım sağol 🙏🏻
- 9 ay
@fastandfurious_ ay yok ya acayip pasif gelir gibi bi sistemi var ve yatmaz da çalışırsan katlaya katlaya gidebilir
Açık konuşayım, benim maaş 30 bin. Prim var yılda dört maaş o yüzden 40k diye kendimi avutuyorum
01 Yorumla
9 ay88.970 tl ara zam yapıldı ne kadar oldu bilmiyorum bugün yatacak maaşlar 😊
04 Yorumla- 9 ay
Ziyaaa
- 9 ay
Neden yalan atma gereksinimi duyayım ne iş yaptığımı bilmiyorsun seni tanımıyorum bile ne kadar saçma bir yaklaşım yapıyorsun
- 9 ay
Anlat bakalim ne is yapiyorsun
- 9 ay
Seni ilgilendirmez haftalık 1000 tl alıyorum hatta karın tokluğuna çalışıyorum sen öyle san yalan söyledim sana
Gizli Üye(25-29)9 ayİşsizim şu an iş görüşmesine geldim de öylesine 😅😂
31 Yorumla- 9 ay
Sonuç ne aldılar mı işe 😊😅
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
9 ayMaaş şekliyle çalışmıyorum ticari faaliyetlerimin yönetimini yapıyorum ama kazancım guzel çok şükür
00 Yorumla
9 ayZaten yuzde 80 ni asgeri ya da 30.35 maas alıyor fazla para alanlarda 12. saat calısan lar sabah 6 da giden ler
Ben pavyon da bodyugadım aksam 11 sabah 5. Cıkıs ( 40 üstü maas alıyorum)
6 saat calısıyorum askım00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayTurizm sektöründe yim yöneticilik yapıyorum değişken kazanç var minimum da 140k civarı kazanç max da 350k çıkıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ay70 le işten ayrıldım. Şimdi günlüğü 1000 TL ye garsonluk yapıyorum, iş arıyorum
06 Yorumla
Soran9 ayKaç saat garsonluk
Cevap sahibi9 ay8 canım moladayim şimdi 10.15 de iş başı
Cevap sahibi9 ay4 de babanın işi biter
Soran9 ayAylık 30 bin mi net
Cevap sahibi9 ayYa müsait oldukça gelirim burası otel. Dün görüştüğüm bir firma aradı akşam ikinci görüşmeye gidecem zaten.
Cevap sahibi9 ay1100 x 30 = 33000 ama yol parasını düştüm servisle uğraşmamak için
Gizli Üye(36-45)9 ay34-38 arası değişiyor vergi kesintisine göre
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 aySanırım an itibariyle aylık bir maaşım yok.
Karı olsa kafama kakardı😵😵
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayMaaş değil de 250 bin kazanıyorum yetiyor bana
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayNet 46
gelecek ay 60
yan haklar hariç.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ay44.300 ama birazı BES için kesiliyor. 42.500 falan yatıyor galiba
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ay64.5 maaş ama ek gelirim de bi 10k civarı oluyor ortalama
01 Yorumla- 9 ay
Meslek ne hanımefendi
Gizli Üye(30-35)9 ayGeçen ay 105 aldım bu ay 180 civarı bekliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayŞu an 20 bin ama atanınca 60 bin olacak inşallah az kaldı 🙏🏻
411 Yorumla
Cevap sahibi9 ay@çiğdemsii Din kültürü
- 9 ay
Kaç aldın KPSS den?
Cevap sahibi9 ay@Zamanın_izinde 81
- 9 ay
Branş?
Cevap sahibi9 ayDin kültürü
- 9 ay
Bende öyle. Yazma şansın var mı?
- 9 ay
Meslektaşım ve zümremsin 😊
Cevap sahibi9 aySiz yeni mi atandiniz
- 9 ay
Anlatırım 😉 yaz sen
- 9 ay
?
açıklasam bşr çok kişi yalan der o sebepten bama kalsınn
00 YorumlaKpss'yi kazanıp memur olana kadar 25.800'e talim. Resmî mesailer olunca bir tık fazla geliyor işte.
10 YorumlaSerbest meslek belli olmuyor 30 da oluyor 130 da oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayNe iş yaptigini bilmiyorum ama bu devirde az. Ben şu an 50 bin alıyorum. Başka yerlerden teklifler geliyor ama kabul etmiyorum 50 in altında verdikleri için 60 80 bandında veren yerleri kovaliyorum.
00 YorumlaParalara bak yalanınızı 🤣
50 YorumlaSınıf öğretmenliği okumak istiyorum ortalama massların 60 70 bin TL son senem
10 YorumlaNe maaşı yavrum, ırgat mıyız biz
23 Yorumla
Soran9 ayKüba da mı yaşıyor siz
benim değişken bazen 50 bazen 80
ben dijital danışmanlık hizmetini veriyorum00 Yorumlaasgari ücret + ticket
Kızlar eklesin beni 😆😆😆😆
00 Yorumla
9 ayDeğişiyor kendi kliniğim bu sıralar haftalık 90-140 bin TL arasında
01 Yorumla- 9 ay
Hekim misin
120k ticaretle ugrasiyorum nekadar calisirsam. okadar fazla oluyor.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 877 cevap paylaştı.
9 ayGünlük 1 tabak tavuklu pilav karşılığı çalışıyorum
11 Yorumla
Soran9 ayAz yaa
9 ayEsnafım ne kadar kazanırsam o..
20 Yorumla
9 ayBir maaşım yok maalesef
20 Yorumla
9 ay50.000 fabrika çalışanıyım
02 Yorumla
Soran9 ay22 104 değil mi fabrika
- 9 ay
Sendikalı iş yerimiz