Daha kendine yetemeyen insanların bu dünyada çocuk yapıp o çocuğu açlığa ve sefalete sürükleme hakkı olmadığını düşünüyorum. Bakıyorum durumu olmayanlar sürekli allah rızkını verir diyip çocuk yapıyor. Kardeşim sen o çocuğa iyi şartlar sağlayamayacaksan dünyaya getirme hakkın yok. Çünkü gösterişe göre maddiyata göre şekillenen bir toplumuz. Hep aynı ayakkabıyı giydiği için ortamda dışlanan zorbalanan arkadaşı iyi şeyler giyerken o çocuğun içinde ezilme hissiyle yaşatma hakkın yok. Bu dünyada aileden zenginsen otomatik şanslı oluyorsun. Asgari ücretlilerdeki şu cesareti anlayamıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayIkisi de yanlış. Yani sizin insanların çocuk sahibi olma hakkını bukadar sert eleştirmeniz, sözde “o çocuğu düşünerek” bazı gelir gruplarının çocuk sahibi olmaması gerektiğini savunmanızı yanlış bulduğum gibi, durumu kötü olan, sıkıntıda yüzen ailelerin, madden ve mânen bakamayacağı, ilgilenmeyeceği ve doyuramayacağı çocukları ard ardına sıralaması. Her sağlıklı düşünebilen insan zaten bakamayacağı çocuğu doğurmak istemez. Ama şimdi sizin dediğiniz uca gelirsek: E ozaman çocuk sahibi olabilmenin kararını kim verecek? Sadece gelir düzeyiyle alakalı mı? Değil çünkü. Sadece zenginlerin çocuğu olsun, çünkü giydikleri yüzünden dışlanmaz, zaten bir giydiğini birdaha üstünde göremezsin zihniyeti de ne bileyim. Bir aile, anne ve baba, bana göre Türk toplumun görgü ve Islam dininin ahlak değerlerini bir çocuğa veremeyecekse, onun gözünün içine bakarak konuşmayacak, o çocuk dadıların elinde büyüyecek ve tabletten kafasını kaldıramayacak bir tüketim bağımlısı olacaksa 3 yaşından itibaren, ozaman tekrar düşünün derim. Ha bak arada dağlar kadar fark var, çünkü lisan bukadar müthiş bir şey: Ben birdaha düşünsünler derim, siz çocuk sahibi olmaya hakları yok dersiniz. Ne insanlar gördüm üzerinde kıyafet yoktu, ne kıyafetler gördüm içinde insan yoktu benzetmesinden açıklayacak olursak: Geçmişte üstünüze giyecek kıyafet bulamamışsınızdır, bu yarın kolayca giderilir. Ama en pahalı kıyafetler dizilmiş olsun dolabınızda, siz insan olamadıysanız, bunu öğrenmeniz, üç metre kumaşı almaktan daha pahalı bir bedel ödüyor ya da ödeyeceksiniz demektir. Yoklukla da varlıkla da barışık olmalı insan. Durumu olmayabilir bir ailenin. Gıda alışverişini ucu ucuna yapabiliyor olabilir maaşıyla. Hayat bu, nereye giderseniz gidin, düzen bu. Ama bir aile sokakta yatmıyorsa, ben kimseye çocuk sahibi olma hakkı yok diyemem.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çok doğru düşünüyorsun bende seninle aynı kafadayım. Sadece asgari ücretle geçinen değil gerçekten iyi maaş alıp bir çocuğa her şekilde iyi bir hayat sürdüremeyecek insan da çocuk yapmamalı. Sırf çocuğum olsun diye çocuk yapmak saçmalık. Önce onu düşüneceksin. Bende şu an hamileyim ve her şeyinin en iyisi olmasını istiyorum. İyi bir eğitimi olsun en güzel yiyecekleri yesin güzel giysin aktivitelere katılsın kendini geliştirsin daha bir sürü şey. Ve bu dünyadan gitmeden ona ev araba gibi şeyler bırakarak gitmek istiyorum ki zaten babası bunlara sahip bir insan. Bizden çocuğumuza kalacak çok şey var. Zaten düşündüğünüzde bu çocukların büyüdüğü zamanda kendiliğinden borç yapmadan hayatta araba ev alamaz. Mutlaka aileden kalan bir şeyler olmalı. şu an bile insan kendi çabalarıyla zar zor elde ediyor borçlarla falan o zamanı düşünemiyorum. Her anlamda rahat ettiremeyeceğin çocuğu doğurmak doğurtmak çocuğa en büyük haksızlık..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayHaklı valla benimkilerde hep asgari ücret alan bir aileydi millet okulda para harcarken benim 1 TL m yoktu hep özenirdim ayda yılda bir alışverişe çıkardık başkalarından gelenleri giyerdik mutsuz bir çocukluğum vardı maddiyat konusunda sorsan biz sizi aç mi bıraktık açıkta mı bıraktık derler onlar beni mahcup bıraktılar
44 Yorumla- 9 ay
mutsuz çocukluk eşittir aileden soğumak demek çünkü içten içe seni bu şartları verdiği için kin besliyor o çocuk ve sonra çocukta suç buluyorlar suç ailenin. aslında mutsuz toplumun başlıca sebebi de bu neyse ki cahl kesim hala olsa da bilinçli kesim de var.
- 9 ay
@yapiyozbiseler söylediklerine kesinlikle katılıyorum bu ülkede parasız kız yurtları kapatıldı " kızınızı okutmayın " dediler okumasında cahil mi kalsın ben bile memur olmak için sınav oluyorum yinede çocuk doğurmuyorum 5 dakikalık zevk için o çocuğun geleceği ve güzel hayatı olmayacak o çocuğu dünyaya getirerek ona en büyük zalimliği yapıyorsun. ben bile memur olmak için atama istiyorum atanınca çalışıp paramı kazanacağım. bende insan değil miyim çalışarak kendime bakacağım bunun çözümü evlilik olmamalı zaten. Önce okuyacağım ve paramı kazanacağım.. Asgari maaşlılar memurların maaşına gözünü dikiyor sanki memur keyfine oturuyor sanki 1 saat çalışıyor.. memurda 9 saat çalışıyor insanlarda ki bu kıskançlığı hiç anlamıyorum.. birde bir kıza bunu diyor erkekler " bir ev 20 milyon olmuş " falan. Yok yani sen mi bakacaksın bana bende insanım bende çalışıp paramı kazanırım
- 9 ay
@monania467_777033 Ahh maalesef insanların çalışıp hakkını alamaması çalışıp çalışıp iyi beslenememesi kötü gıdaya muhtaç olması ve buna rağmen çocuk dünyaya getirmesiyle yine o çocuğa da aynı şartları vermesiyle süre gelen bir sefalet var şu an. Eskiden orta sınıf ve zengin diye bir şey vardı fakat şu an zengin çok zengin fakir çok fakir durumda bu da demek oluyor ki haksızlız var ama bunun sebebi çalışan ve kazanan insanlar değil. Sınıf kini insanlardan merhamet ve insanlık duygusunu da yavaşça öldürdü. Eskiden türk vatandaşı diyince güvenirdik artık ortadoğulaştık. Çoluğunu çocuğunu kime emanet edeceksin. Sokak kinle beslenen insan kaynıyor. Her şeyin dibini yaşıyoruz ekonomi her şeydir.
- 9 ay
Çok doğru söylüyorsun kesinlikle haklısın
Sadece eğitim masrafına bile yetmez asgari ücret. Devlet okulu demeyin hiç çünkü eğitim kalitesi yerlderde. Sağlık, sosyalleşme, gıda, giyim masraflarını saymıyorum bile.
Aşağıda bir arkadaşın da belirttiği gibi asgari ücretle kedinin masrafları bile zor karşılanır.Lütfen kimse kusura bakmasın, insan parasız kalabilir, iş bulamayabilir bunlar insani durumlar asla küçümsemem ama asgari ücretle çocuk yapmak o çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüklerden biridir.
Sürünürken bir de çocuğu süründürmek çok bencilce.
30 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konuda hissettiklerini anlıyorum, hassas bir konu çünkü bir çocuğun geleceği söz konusu. Ancak insanların maddi duruma rağmen çocuk yapma kararını eleştirirken biraz daha empatiyle yaklaşmak önemli. Herkes aynı şartlar içinde yaşamıyor ve bazı insanlar için umut, aile kurmakla çok daha anlamlı hale gelebiliyor. "Allah rızkını verir" cümlesi herkes için geçerli olmasa da bu, bazılarının hayata tutunma şekli olabilir.
Ancak senin dediğin gibi, çocuğun iyi eğitim, güzel bir yaşam ve duygusal desteği hak ettiği kesin! O sorumlulukları göz ardı etmeden çocuk sahibi olmak, şartları iyileştirerek sorumluluk almak en doğrusu. Senin gibi düşünenlerin sayısı artarsa, bilinçli kararlar alan aileler sayesinde daha iyi bir gelecek kurulabilir. Umarım farklı yaşam tarzlarına saygı gösterebiliriz ama aynı zamanda çocukların hakkını ve mutluluğunu da savunabiliriz. ❤️00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
70
Cevap
85Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 9 ayevet ama insanlar cahil işte maalesef
30 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
s 9 ayİlk işim, asgari ücret alıyorum bundan yıllar önce. Asgari ücret alıp hem kira ödüyorum ev gideri karşılıyorum hem de 1 ay iyi kötü geçiniyorum, şartlar bu kadar ağır değildi. Neyse evde tekim kedi sahiplenmek istedim. Çoğu zaman pazar günü bile çalışıyorum ama tatil de oluyor. Önce birkaç veterinerle görüştüm zaten küçük ilçe, pek veteriner yok. Dedim pazar çalışıyor musunuz, yok; saat kaçta kapatıyorsunuz saat 7 falan. Ee ben işten 8 gibi çıkıyorum. Mama fiyatı araştırdım üf çok fena. Aşı fiyatları arşa çıkmış. Diyorlar ki işte evde zaten şu aşıyı vurdurma bi şey olmaz o kadar kaliteli mama alma. Ee dedim bu hayvanı sahipleniyorsam en iyi şekilde bakmam lazım benim? Sonuç olarak vazgeçtim. Kıssadan hisse ben asgari ücretle kedi almaya bile cesaret edemedim adamlar 2 hatta 3 çocuk yapıyor pes diyorum
63 Yorumla- 9 ay
Çok güzel özetlemişsiniz, bir evcil hayvana bile bakıyorsak onun tüm ihtiyaçlarını gideremeyeceksek sahiplenmemeliyiz ama kendilerini zor geçindiren insanlar bilinçsizce çocuk doğuruyor. Sonra mutsuz çocuklar dünyaya geliyor.
- 9 ay
O mutsuz çocuklar da maalesef iyi yetişmiş çocuklara zarar veriyor. Gerek psikolojik gerek fiziksel maalesef. Doğan rızkıyla gelir tamam ama biraz da bile bile lades dememek lazım. Eskiden daha kolaydı sokağa çıksak konu komşu elimize ekmek yemek tutuştururdu, şu an o da yok vs
- 9 ay
maalesef sosyal çürümeyi dibine kadar yaşıyoruz. Aslında insanlar para her şey değil dese de ekonomi her şeydir iyi ekonomi iyi eğitim iyi eğitim refah ve maddi gücü iyi bir toplum demek. İnsanlar sınıf farkının uçurum oluşundan ve sürekli birilerini doyurmaktan kaynaklı fakirlikten kinle besleniyorlar. Şu an yaşadığımız her şey ekonomiden kaynaklı.
9 ayAsgari ücretli bir ailede büyüdüm. Neden benden durumu daha iyi olanların yaptığı allah rızkını verir dediği olay gerçekleşmedi? Neden Allah bana rızk vermedi ben çocuk değil miydim? Neden çevremdeki asgari ücretli çocuklarda benim yasadıklarımı yasıyor?
31 Yorumla- 9 ay
Anlatamazsın ki hala sanıyorlar ki fakir olmayı eleştiriyorum hayır kardeşim benim eleştirdiğim elinde olmayan veya mevcut durumun değil ki sen durumunu bildiğin halde sırf keyfine çocuk yapıyorsun. Sonra mutsuz ve aileden nefret eden bir çocuk yetişiyor. O bu dünyaya gelmeyi seçmedi sen getirdin ve yaşıtlarıyla aynı dengede bir hayat veremeyeceksen doğurmayacaksın. Çocuğa zülum etme hakkın yok..
Gizli Üye(25-29)9 ayÇok şükür evimiz kendimizin ayriyetten 4 tane dairemiz var maaslarimiz eşim 45 ben 35 arabamız var ve bir çocuk yaptık başka istemiyoruz çünkü ikinciye yeter mi yetm Z mi bilmiyoruz emin olamayoruz çocuğuma ilerde bir ev bırakabilirim iki dairedende satıp arabada alabilirim ama oda çalışmalı ya da okumalı bunları hemen ona vermem çünkü kolaya kaçar ve gider sağda solda gezen berduş birisi olur o yüzden çalışıp okumalı ve bunları gizliyoruz her ay yaptığımız yatırımlar var onları soylemiycegiz cocugumuza ilerde bize güvencesi olmasın diye en son her şey evlenir mı ya da ihtiyacı olur mu al çocuğum diyebiliriz arkadaşım kirada tek maaş var bebeği 7 aylık diyor ikinciyi yapicam dedimki evin kira o çocuk ev istiycek araba istiycek olsun diyor bana gelip ağlama dediğim günden beri benle konuşmuyor kadın
31 Yorumla
9 ay• KYK Kız yurtları kapatıldı
• Devlet okulunda üniversite bile burs ve vergi para istiyor
• Çocuk doğurmak çok saçma sonuçta o çocuğu erkek doğurmayacak
• Asgari maaşlı insanlar çocuk yapmamalı zaten
• Başkasının çocuğuna biz bakmak zorunda değiliz
Bir kadın çocuk doğurmalı demiş erkekler. Çocuğu sanki onlar doğuracak
Erkeklerde başladı konuşmaya yok altınlar kadına kalıyor gibisinden yorumlarını okuyorum
Kimse kusura bakmasın 1 tane bile çocuk doğurmayacağım..
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı.
9 aySaçma. Bakamayacaklarsa bir yemeğe, kiyafete, oyuncağa, kaleme kitaba, güzel yerlere muhtaç bırakacaklarsa... Başkalarının çocuklarının hayatlarını haset ettireceklerse ilişki öncesinde korunsunlar bir zahmet aw
31 Yorumla- 9 ay
işte anlatamıyorsun ki kendi küçük dünyasından ibaret sanıyor o hayatı kendileri evden dışarı çıkmadığı için çocuğa da öyle bir hapis hayatı yeter sanıyorlar şimdi ki nesil uyanık haklarını biliyor yaşamayı biliyor o çocuk görmeyecek mi arkadaşları oralara buralara tatillere gidiyor kurslara gidiyor ömür boyu içinde ezilmişlik duygusuyla yaşayacak
Benim kriterler daha yüksek. Psikolojik sorunları olanların bile tedaviye yönelmeden çocuk yapmaları yasak olmalı. 40 /50 yaşın yasak olmalı. Kalıtsal hastalıklıların çocuk yapmaları yasak olmalı.
Nüfusu gereksiz yere aşağı çekiyoruz.21 Yorumla- 9 ay
Kadın yumurtalığını dondurabiliyor fakat erkekte bu mümkün değil o yüzden ileri yaşta çocuk yapmak riskli dediğin gibi. Ama en önemlisi ruhsal durumun ve maddiyatın iyi değilse yapmamak.
Gizli Üye(36-45)9 ayEskiden de böyleydi, bizim millet bu konuda her zaman ahmak. Bu yüzden önceki nesil de çok çocuk yapmış ama ülke çağ atlasa da beyni değişmiyor yeni nesil de aynı bk. Çocuk sizin NEYİNİZE. Ayrıca illa evlenip üremek zorunluluk sanılıyor, bu zorunluluğu yapmayan da direkt evde kalmış oluyor🤣oysa büyük başarı onlarınki
21 YorumlaKesinlikle eleştirel anlamayın ancak rızık meselesi Allah’ın bileceği iştir. Ayrıca bu tür konularda büyük laflar etmemek lazım. Allah’tır bahsettiğiniz duruma düşürebilir. Evet zor asgari ücretliler için. Ama neden çabalıyor bu insanlar sizce.
03 Yorumla- 9 ay
ya dostum ne rızığından bahsediyorsun ezber cahl laflarınız bitmedi işte senin gibi chiller yüzünden toplum bu halde rızkını veriyorsa allah binlerce dünyada açlıktan ölen çocuk var onlara neden vermiyor ortaokul lise çağında çalışmak zorunda olan mutsuz dışarıdaki hırtların hedefi çocuklar var ya onlar gibi olmak zorunda kalıp uyuşturucu vs gibi kötü alışkanlıklara bürünüyorlar ya kötü insanların hedefi oluyorlar azıcık gözünüzü acıp size ezberlitilen laflarla değil beyninizle düşünün
- 9 ay
bilinçli insanlar için korunma diye bir şey var allahın takdiri değil senin tercihin korunma korunma allahın takdiri de ah chillerle savaşıyoruz resmen
- Para & Ekonomi konusunda 444 cevap paylaştı.
9 ayFakir edebiyatı kasanlar Suriyeli mi acaba🤔 doğurup salarım sokağa büyür zihniyetine, sefaletine bi çocuğu mahkum etmeye hakkı olmadığını anlatamazsın onlar 3 çocuk yapıp sonra açız diye ağlamaya alışık.
20 Yorumla
9 ayAçıkçası bunu soracağına bu ülkenin %60 ı neden asgari ücretli hale geldi diye sormalısın bence..
Lisans mezunu olan nice insan asgari ücret ile çalışıyor.
Mesleklerin kendi içinde asgari ücret skalası yok.
Yani işe yeni başlayan üniversite mezununa da aynı parayı veriyorsun, temizlik görevlisine de..
Hak mı bu?
11 Yorumla
9 ayHaklısın, bende sen gibi düşünüyorum ama birincisi bu insanlara laf geciremezsin. Yani anlamazlar. Anlamak istemezler. Fakirler evlenmiycek mi derler.
İkincisi dünyada fakir evlenmese, fakirin oğlu da fakir misali, 100 yıl sonra herkes zengin olur. Ozaman kim hammallik yapacak, kim tünel'de çalışacak, kim zor şartlarda yaşıyacak. Bu ülkede çöpçü ye de ihtiyaç var. Fakirler üremese, ekonomi durur.
10 Yorumla
9 ayBu insanlar çocuk yapıp aile olmasın mı iyi seviyelerde çocuk büyütemeselerde evlatlarını bi şekilde bi yerlere getirebilirler fakir olup çocuklarını iyi konumlara getirmiş aileler var burada dikkat edilmesi gereken az çocuk yapmak ve ne durumda olursa olsun iyi bir ebeveyn olacağını bilmek ona göre çocuk yapmak
00 Yorumla
9 ayeğer ev kira değil ve borç yoksa, çift maaş olması durumunda doğru bir aile planlamasıyla çocuk sahibi olunabilir. ancak daha yüksek gelir sahibi olmaları çocuk için daha iyi olacaktır tabii.
maddiyat kadar ailenin ne kadar bilinçli olduğu da önemli. asgari ücret tek maaşla ücretli aşıları karşılamaya çalışan aile de var devletin halihazırda uyguladığı çocukluk çağı aşılarını yaptırmayan iyi gelirli aile de var maalesef. çocuğun şanslı olması birden fazla faktöre bağlı.
00 Yorumla
9 ayİnancın ne bilemiyorum ama eğer Müslüman isen bazi bilgilerinin eksik olduğunu görüyorum. Kii inanmayan insanlar bile herkesin bir nasibi var derler.
Annem evlenirken babam issizmis. Ben doğana kadar da sabit bir ise girememiş. Ama beni yapmışlar ve ben doğduktan sonra babam o hafta ise girmiş ve zamanla işini baya bir buyuttu. Bugün bakacak olsan bugun okumuş atanmış birinden daha fazla kazanıyor elhamdülillah.
Umarım bu sana da su yorumlarda "INSANLARI KÜÇÜMSEYİP KENDI FIKIRLERINI DOĞRU ZANNEDENLERE DE" cevap niteliğinde bir örnek olmuştur.
Bu sadece bir örnek olumsuz yorum yazarsan usenmezsem gelir çevremden gorduklerimi de buraya yazarım.
00 YorumlaEvi kira değilse iyi kötü geçinir ya, sorun olmaz.
Bazen iyi sayılabilecek seviyede maaş alan insanları görüyorum, 25-30 bin lira kiraya ödeyince ellerinde yine doğru düzgün para kalmıyor. Eee o zaman iyi maaş alsan ne yazar? Keşke evin olsaydı.02 Yorumla- 9 ay
Evet öyle oluyor kira en önemli etken
- 9 ay
Doğru dedin kral
9 ayAsgari ücretli değil. Geçim derdi olmayan desek olabilir ama ne bileyim herkes de olmalı Sosyal devlet anlayışı yok maalesef.
Kendi evin araban varsa 2 kişi çalışıyorsan olabilir. 42 bin tl para yapar.
Ben 40 bin tl maaş alıyorum tatmin etmiyor. Asgari ücretli gerçekten sıkıntı bu konuda.00 Yorumla
9 ayKatılıyorum Allah rızkını veriri diyerek sokağa kıro doğurup doğurup saliyorlar
42 Yorumla- 9 ay
Lan profil herkesin sevgilisi olan kız değil mi
- 9 ay
@Kızlardasormasınm sssst o 🤫
Gizli Üye(45 üstü)9 ayEtrafindaki zenginlere sor %90 indan fazlasi fakir cocugudur. Etrafindaki fakirlere de sor %90 indan fazlasi durumu iyi olan ailelerin cocuklaridir. İstisnalar var tabi onlar da ingiliz ve israil destekli ulkeyi yonetmeye gelmis kesimin cocuklaridir onlar hic ac kalmaz. Ama normal Turk milleti genelde benim dedigim gibidir. Yani ekosistem boyle isliyor yapacak bisey yok hersey denge halimde sen rahat ol
00 Yorumla
9 ayO tipler genelde 3-4 çocuk yaparlar. 5-10 yıl aç kalırlar kendilerini sıkarlar. Sebebi ne biliyor musunuz? Çocuklar büyüyünce çalışssın anne babalarına baksın eve para getirsin. O yüzden kız olunca üzülüyorlar
012 Yorumla- 9 ay
Çıkar için çocuk yapıyorlar resmen ama o çocuğun anne babasına bakma zorunluluğu yok dünyaya gelmeyi o seçmedi
- 9 ay
Sen böyle düşünüyorsun annen baban seni dövsün psikolojik şiddetle beynini yıkasın gör o zaman zorunluluk olup olmadığını
- 9 ay
ben bakmam öyle aileyi
- 9 ay
İki tane kızım var ve bu müthiş bir his. Çalışacaklar tabiki ama bana değil, kendileri için.
- 9 ay
@BalalarBabası uzun sağlıklı ömürleri olsun kız çocuk daha hayırlı emin olun
- 9 ay
- 9 ay
- 9 ay
9 ayAsgari ücret zaten açlık sınırının altındayken millet karnını bile doyuramazken nasıl çocuk yapacak akıl almaz bir durum
10 Yorumlabi tane yapıyorlarsa ve sevgi ilgi vereceklerse sakınca görmüyorum. ama ilgisiz bırakıp itin g*tüne sokacağın çocuğu getirme bu dünyaya.
10 Yorumla
9 ayAsgari ücret neki :) 3-4 katını kazanıyorum götüm yemiyor. Kara kara düşünüyorum ilerde bir şeyler değişmezse nasıl olacak diye.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayÇocuk yapmak şu devirde zaten saçma olduğu için trilyoner bile olsam yine yapmazdım. Zaten yapanlar da bebek sevmek için veya güvence için yapıyor çoğu da pişman ama kendine dürüst değiller bunu derken.
10 Yorumla
9 ayFazlasıyla tuhaf. Neyine güvenip de bunu yapabiliyorlar anlayabilmiş değilim. Galiba; "Allah bereketini verir" gibi bir düşünce hakim belli ki.
10 Yorumla
9 ayCeza gelmeli o çocuklar bu kötü hayatı yaşamak zorunda değil
22 Yorumla- 9 ay
Ne suçlar cezasız kalıyor çocuk yaptığı için tutuklasınlar mı?
- 9 ay
Yaptığı çocuğa tazminat ödemeli
Fakir karısıyla zengin parasyla oynarn örneği resmen.
Neyi e güvenip de yapiolar bilmiyorum20 YorumlaGeçim toparlanmadan bencede çocuk yapılmamalı çocuklar sonra okuyamıyor küçük yaşta işe gönderip çalıştırıyorlar bide
21 Yorumla- 9 ay
lise çağında ki çocuklar oralarda buralarda çalışıp zarar görüyor ailenin umrunda değil hadi eskiden insanlar bilinçsizdi şimdi bu devirde hala korunmayı bilmemek keyfine çocuk yapıp o çocuğa kötü bir hayat bahşedip sonra neden bize düşkün değil diye ağlamak kolay ama beyinleri algılamıyor.
Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı. Eskiden bende öyle düşünürdüm. Ama sonradan fark ettim ki onların da bizler kadar yaşama hakkı var. İyi ya da kötü.
24 Yorumla- 9 ay
doğmamış bir bireyin yaşama hakkı nasıl oluyor
- 9 ay
yapmayacaksın diyorum ya hani yapmazsan olmamış oluyor korunma falan var hani anlamak bu kadar zor olmamalı
9 ayAsgari ücretlinin, fakirin değil çoluk çocuğa karışması, aşk yaşaması bile haram.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 494 cevap paylaştı. Bu ülkenin büyük bir kısmı asgari ücret alıyor, ayağını yorganına göre uzatıyorsa, sorun yok.
İnsanları maaşı ve statüsü ile değerlendiren birine denk gelmezse mutlu bile olabilir , birçok işsiz, vasıfsız da soruya yorum yapmış o da ayrı komik😄00 Yorumla
9 ayAsgari ücretle yaşayan insanların çocuk yapmaya hakkı yok mu? Ülkenin kaçta kaçı asgari ücretle yaşıyor haberiniz yok herhalde. Çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu düşüncenizin yaşınızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum
00 Yorumla
9 aykorkarak yapılan evlilikler yıkılır demekki özgüven yok ben başarırım diyerek yola çıkın asgari ücret alıyorsunuz diye evliymiş gibi birlikte olup hayatımda hiç kimse yok sadece arkadaşız demek çocuk yapmaktan daha yanlış evlenin çocuğunuzuda yapın
00 Yorumlaİnsan asgari ücret alıyor diye evlenmesin mi bu nasıl bir düşüncedir. 1 2 taneden fazla yaparsa katılırım sana da aksi halde aç değil açıkta değilsen kimseye muhtaç olmadan yaşayabiliyorsan yeter.
01 Yorumla- 9 ay
evlenmek başka evlendi diye çocuk mu yapacak kendine bakamayan yapmasın kardeşim
- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
9 ayZamanında teknoloji yokken sağda solda dağ başında karnını doyuramıyoken çocuk yapıp nufüsü çoğaltan senin doğumuna senep olan insanlarda aynısını yapsaydı yoktun belki
03 Yorumla- 9 ay
zamanında teknoloji yokken insanların fazla bir ihtiyacı yoktu fakirde zenginde eşit şartlarda aynı düzeyde yaşayabiliyordu şu an fakirle zenginin arasında hayat kalitesi olarak uçurum var çünkü şartlar değişti fakir günlük yemeğini zor çıkarırken zengin ayda iki üç kez yurtdışına çıkacak güçte. Fakir çocuğuna senede bir ayakkabı alabilirken zengin en iyi markalarda en iyi ayakkabıları çeşit çeşit alabilmekte. Zengin çocuğuna farklı farklı eğitimler kurslar aldırım çocuğu her yönden geliştirebilirken fakir çocuk okul harçlığını bile çıkaramıyor. Eskiden şartlar eşitti çünkü zaten fazla seçenek yoktu. Şimdi durum farklı ve iki uç arasında uçurum var.
- 9 ay
şu an iyi ebeveynlik yapabilirsen çocuğunda ilerde zengin olabilir veya mükemmel hayat yaşayabilir bazılarının hataları yanlışları yüzünden genelleyerek herkese vurulmamalı hepsinin cevabı var yapabilirsen
- 9 ay
iyi bir ebeveynliğin %70'i maddiyattan geçiyor
- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
9 ayEvi varsa ve o ücrete çalışıyorsa neden yapmasin. Sanki ananız karnında Ferrari ile doğdunuz siz de. Sadece aile bütçesine göre o belirlenmeli yani.
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 836 cevap paylaştı. Ben bekâr başıma 50-70 bin tl arasında aldığım aylık maaşla zor birikim yapıyorum vallahi asgari ücretle geçinen evli bir insana helal olsun denir
20 Yorumla
9 ay12 yıl eğitim zorunluluğu kapsamında çoğu ihtiyacını devlet karşılıyor kitap defter kıyafet cart curt hiç bakamıyorlarsa versinler kuruma 18 yaşına kadar devlet bakıyor dert etmesinler bu kadar
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 513 cevap paylaştı.
9 ayÇocuğa devlet bakıyor genelde sırf bunun için bile yapıyorlar. Çocuk parası, okul parası yardımı şusu busu için çocuk yapanlar var artı ne kadar çok çocuk o kadar oy mantığı hala hakim bazı illerde.
00 Yorumla vatandaşlık hakları ellerinden alınmalı parası olan yabancı göçmenlere verilmeli hatta memleketi yabancılara satıp asgari ücretlilerin gtn. s. qmek lazım eytlileride üst üste koymak lazım
00 Yorumla
9 ayParayla mutluluk olmaz parayla mutluluk arayanların sonu pişmanlık... Biraz dinden örnek alın her şey para değil
03 Yorumla- 9 ay
her şey para kes
- 9 ay
Ampüle devam et
- 9 ay
ampüller senin zihniyetinde oluyor cahlin önde gidenisin tam ortadoğu kafası her şey para nasıl olmuyor anlatsana evine eşya alacaksın parayla yola çıkacaksın parayla iyi beslenmen gerekiyor market fiyatları uçuk yine parayla kaliteli bir şeyler alıp giyeceksin ki eskiyip yıpranmasın çünkü insanlar senin kıyafetine göre muamele yapar yine parayla hep evin içinde oturup makarna yediğiniz için anlamak zor ama ortam değişikliği bile insanın ufkunu zekasını açıyor farklı farklı yerler görmek gezmek parayla hadi lan ordan bırak fakir edebiyatını para değilmiş çocuğuna iyi eğitim iyi gıda iyi ihtiyaç sağlamak bedava mı
9 ayNeden saçma olsun onlar insan degilmi ne yapacaklar.. herkes bir meslek sahibi olsa asgarî ücretli işleri kim yapacak
10 Yorumla
9 ayTürkiye yüzyılındayız uzaya bile çıktık en az 3 çocuk
12 Yorumla- 9 ay
hayal dünyandan çık
- 9 ay
Bu yaşta anlayamamış armut 😂
9 ayHiç sorma asgari ücretle kirada oturuyor bir de 3-4 çocuk yapmış. Ondan sonra da ülke ekonomisi diye ağlıyorlar. Hem suçlu hem güçlü.
10 Yorumla
9 ayÇocuk bereketi ile gelir derler ama ben katılmıyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBenim maaşım 85 bin ama evlenmek istemiyorum ve asgari ucretli bir insanda evlenebilir çocuk yapabilir kimseyi ilgilendirmez
24 Yorumla- 9 ay
kesin 85 bindir yedik dslkdls
Cevap sahibi9 ayJandarma Astsubayım şu an doğuda görev yapıyorum senin gibi vasıfsiz değilim
- 9 ay
aman ne büyük işmiş doğru dürüst üni kazanamayan herkes ya jandarma oluyor ya polislik okuyor zaten çok da bir şey gerekmiyor elini atsan polis jandarma havalı bulduğumuzu falan mı zannediyorsun
Cevap sahibi9 ayBu küçümsemen sadece cehaletini gösteriyor. Gerçekten işin ne kadar zor olduğunu anlamadan laf atıyorsun; polislik ve jandarmalık kolay değil, senin gibi boş boş konuşanların harcı değil.
9 ayzaten sistem kurucuların amacı da bu. karın tokluguna insanların çalışıp kendilerine köle olmasını amaçlıyorlar.
00 Yorumla
9 aySaçma değil herkesin baba olma hakkı var ve evladı için sonuna kadar mücadele eder.
01 Yorumla- 9 ay
herkesin baba olma hakkı falan yok ruhsal sıkıntısı olan bir dünya insan var kendine yetemeyen insan çocuğun ihtiyaçlarına yetemeyecek zaten dünyaya getirip salacak
9 ayZengin olup keyifleri uğruna çoluk çocuğuna bakamayan manevi değer veremeyenler de yapmasın ona bakarsanız 🙂
00 Yorumla
9 ayNüfus zaten geriliyor, onlarda çocuk yapmazsa ülkeyi teslim eder gideriz
07 Yorumla- 9 ay
ülkeyi sokağa saldığınız kötü alışkanlıkları olan çocuklar mı temsil edecek filistin çok çocuk doğurdu da ne oldu bak son duruma
- 9 ay
Gerçekten böyle değerlendiriyorsan nüfus un bir güç olduğunu bilmiyorsun
- 9 ay
nüfus güç değil teknoloji ve eğitim seviyesi yüksek olması güçtür filistin nüfusu çok israile göre ama filistinin attığı teknoloji füzeyle yerle bir oluyor hepsi. kalitesiz nüfusun hiçbir anlamı yoktur
- 9 ay
israilin attığı teknolojik füze*
- 9 ay
Nüfusun sadece savaş odaklı olduğunu düşünmen bile bana muhabbeti uzatmamam gerektiğini söylüyor. İyi günler
- 9 ay
yazdığın cümlede anlam bile yok bence de iyi günler
- 9 ay
Ekonomik açıdan: Çalışabilir nüfus fazlaysa üretim artar, büyüme hızlanır. Ama nüfus çok yaşlı ya da çok gençse, ülkenin yükü ağırlaşır.
Sosyal açıdan: Eğitim, sağlık, barınma gibi hizmetlerin planlanması doğrudan nüfusun büyüklüğüne ve yapısına bağlıdır.
Siyasi açıdan: Nüfus, bir ülkenin dünya üzerindeki ağırlığını etkiler; hem askeri güç hem de uluslararası ilişkilerde bir denge unsuru olur.
Kültürel açıdan: Nüfus, bir toplumun çeşitliliğini, dinamizmini ve kültürel üretimini şekillendirir.
Kısacası nüfus, bir ülkenin hem bugünkü yaşam kalitesini hem de yarınki potansiyelini belirleyen canlı bir aynadır.
Al belki okursun, yakında ülkeyi suriyelilere teslim edip gidicez zaten
9 ayAsgari ücretli diye anne baba olamasinlarmi?
Bir düzine degil ama bir tane cocugu olsun insan cogu kisi heralde.
00 Yorumlaİnşallah Allah da seni o duruma düşürür o zaman görürsün ebeni
02 Yorumla- 9 ay
yine okuduğunu anlamayan bir cqhil
9 ayAma karı koca calisiyordur. Evleri kira degildir. Olur bir şekilde. Askagari ücretli birini seven kadında kusurmuza bakmasın.. kendiside çalışacak.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
9 ayatatürk ün anne babası fakirdi yapmasalardı konuşurdun bu kadar rahat
07 Yorumla- 9 ay
atatürkle derdi olan bir türk ya cahil bir tarikatçıdır ya pkklıdır
- 9 ay
Ayrıca atatürkün ailesi fakir değil orta gelirliydi
- 9 ay
senin saksıda da var bir ırkçılık bugün savaş çıksa bu ülkeden zenginler kaçacak fakirler savaşacak savaşacak tek zengin kalsın göreyim o nazik gtlerini.
- 9 ay
Savaşmak sapanla sopayla olmaz zekayla yenersin savaşı. Filistinden de mi ders almadınız nüfusu bizim kaç katımız hepsi fakir kaçmadılar da ne oldu kazanabildiler mi savaşı? Evet savaşı bile zenginler yeniyor niye mi? Savaş insan gücüyle değil teknoloji çağında olduğumuz için teknoloji gücüyle yeniliiyor. Teknolojinin oluşması içinde hem teknolojik parça üretecek ekonomik güç hem iyi mühendisler ve iyi mühendisler iyi doktorlar vs içinde iyi bir eğitim sistemi gerekiyor. İsrail neden güçlü devlet savaş teknolojileri üst düzey çoğu ülke korkuyor bu yüzden israilden. Sen savaşsan sapan atsan adamın sana gökten attığı yapay zeka teknolojili füzeyi yenebilecek misin? Maddiyat işte bu yüzden önemli. Sadece bireysel zenginlik değil ülke ekonomisi de bu yüzden iyileşmeli. Fakir ve eğitimsiz devletlerin hepsi savaşta kaybetmeye mahkumdur. Üzücü olan ki bizim de sonumuz pek iyiye gitmiyor.
- 9 ay
filistinlileri öldüren zenginler zaten amerikadaki yahudi zenginler o bombaların parası nereden geliyor bilgi sıfır çene gırla.
- 9 ay
Ben savaşı zenginlerin yendiğini yazmışım zaten sen fakirlerin savaştığını yazmıştın fakirlerin savaşması fiziksel zenginlerin teknolojik oluyor anlatabiliyor muyum beynine giriyor mu ufak bil kıvılcım umut ediyorum ki senin gibiler kör uykularından uyansın ama pardon okuduğunu anlayabilirsin en azından zannetmiştim boşuna uzun uzun yazmışım
- 9 ay
İsrail, Demir Kubbe (Iron Dome) gibi gelişmiş hava savunma sistemleri geliştirmiştir. Tank, insansız hava aracı (İHA) ve siber güvenlik teknolojilerinde dünyanın en iyilerindendir. Yani fakirlerin savaşmasıyla değil teknolojiyle güçlü devlet oluyorlar. Teknolojik güç = zenginlik= güçlü devlet
Gizli Üye(36-45)9 aySenin gelirin ne kadar bilmiyorum ama bu kadar üstten konuşma bence. Sonra evlenip bir asgari ücretliyle kuru ekmeğe talim eder çocuk bakarsın. Olmaz deme olabilir.
05 Yorumla- 9 ay
Yargıladığım şey durumunun kötü olması mı sence? durumu kötüyken keyfi için çocuk yapmaları dünyaya getirdiğin çocuğun sorumluluğunu isteklerini yerine getiremeyeceksen doğurmayacaksın bu kadar basit sonra sokaklar ilkokul çağında serseri kaynıyor
Cevap sahibi9 ayParası olanlar için farklı mı durum? Bu tamamen ilgi ve sevgi olmamasıyla ilgili bir durum
- 9 ay
ahmet minguzinin katilleri kimdi sokak çocuğu dağılmış fakir aileden gelmiş çocuklar hakan çakırın katilleri kimdi yine sokak hırtlarıydı binde birdir iyi eğitim almış aileden gelip bozuk olan çoğu dağınık fakir mutsuz aile çocukları para olmayan evde kavga mutsuzluk oluyor insanlar çünkü evden dışarı çıkıp sosyalleşemedikçe birbirlerine saldırıyor ve dışarıdaki zenginlere karşı öfkeyle büyüyorlar. Neyse büyüyünce anlarsın. Katil haberlerini oku katillerin %9'i sokak çocuğu
- 9 ay
%95'i
Cevap sahibi9 ayO haberleri hiç takip etmem. Tanıdığım iyi eğitim almış psikopat sayısı hiç az değil.
- Para & Ekonomi konusunda 466 cevap paylaştı.
9 ayBiz üçüncüyü yapacağız, siz debelenip durun böyle saçma fikirler ile
022 Yorumla- 9 ay
22 bin tl var. 3 çocuğa nasıl yetireceksin?
- 9 ay
aile içi huzurluk olacak çünkü ne tatillere gidebileceksiniz ne canınız istediğini alabileceksiniz bir de üçüncü diyor akıl fikir versin ilerde çocukta size kinle büyüyecekler
- 9 ay
@Alkaliseker onlar belli bir yaşa gelip masrafları artana kadar benim gelirim şimdiki parayla 60 bin olacak.
Tabiki her hesap tutmaz, tıpkı geliri iyi olup zengin olanların bir kaç sene içinde mallarını kaybetmeyecekleri gibi.. - 9 ay
O zaman sen asgari ücretli değilsin? Biz 22 bin tlden bahsediyoruz
- 9 ay
Daha bu sabah tatilden geldim 😎
- 9 ay
60 bini para mı zannediyorsun sen bana tek başıma yetmez bir de kirada oturuyorsundur allah bilir tabi sizin max çıktığınız yer evinizin balkonuysa bunu yaşamak zannedebilirsiniz ama şimdi ki kuşak siz boomerlara benzemez hayatı yaşamak gezmek görmek öğrenmek isteyecek ve siz 3 odalı evinizden sandığınız dünyanızda o çocuklara eziyet edeceksiniz
- 9 ay
Ve daha çocuklar öğrenim çağı bitmeden orada burada çalışmak zorunda kalacak bu seferde odakları bozulacak ya dışarıda birine yem olacaklar ya okumaktan soğuyacaklar sana hayatın gerçeklerini anlatıyorum
- 9 ay
Sanırım bekarsın:)
Hayatın gerçekleri diye kendi iç dünyanın huzursuz mottosunu sunuyor olman da gülünç.
O gerçekler ile çokça yüzleşmiş biriyim, hayat tek düze bir realite değil ki, değişkeni de insana olan yansıması da bambaşka.
Ben sadece çocuk değil, savaşçı yetiştiriyorum. Aksiyon insanıyım, bomboş duyar kasmakla uğraştıracak teorik bilgiler insanı küflendirir ve nihayet öldürür hem de canlı canlı
- 9 ay
Savaşçı yetiştiyormuş sakjkjdsa O bu dünyaya savaşmaya gelmeyi istedi mi peki keyfine göre savaşçı yetiştiricem diyorsun nesin sen cengiz han mı? Doğurup doğurup salıyorsunuz vatana millete hayırsız evlatlarınızı. Doğduğun ev kaderindir demişler abicim acı gerçeklerle ne kadar hızlı yüzleşirsen o kadar iyi. Vizyonsuz bir hayat sunduğun çocuk vizyon yaratamaz
- 9 ay
Ben istedim. İstediğim için oldu, oluyor, olacak. Senin bakış açına ve dünya görüşüne sahip olmadığım için üzgün değilim:))
Günün sonunda çocukları olan ve onları istediği gibi şekillendirip büyüten kişiyim, sen ise hâlâ kendine en uygun geni aramakla meşgulsün.
Doğduğun ev kaderin değil, bir tane meşhur psikoloğun uydurması o.
Karşıt yüzlerce hipotez sunulabilir.
Aslında tartışmak da yersiz, sen şu kendince sahip olduğun değerli fikirlerin ile yalnız ölmek istemiyorsan, hayata atıl ve vizyoner insan yetiştir. Hadi selametle - 9 ay
çilesini çekecek sensin ve vebalini de alacağın çocukların ee ne demişler bilinçsiz insanlar sürekli doğurduğu için bilinçli insanlar az çocuk yaptğı için toplum gelişmiyor tam olarak kanıtladın nerde açlıktan ağzı kokan doğuruyor da doğuruyor sonra neden sokaklar seri katil kaynıyor işte sizin gibilerden çıkıyor onlar ;) hadi byeees
- 9 ay
Hahahahahahha
Yahu madem çok kültürlü, bilinçli, akıllı, ondan bundan şundan sende var sen de türe! Ahahah
Ne yani şimdi sen böyle dedin diye istersen çocuğumu sana vereyim de büyüt🤣
Parayla çocuk büyümez, evet katkısı olur ama yetmez. Gece gece yardın beni 🤣🤣 - 9 ay
Çocuklar büyüdükçe bu yorumunu unutma olur mu :)) hele bir de okula başlasınlar benim ailem neden böyle değil ben neden bundan alamıyorum diye içten içe size kin besleyecekler
- 9 ay
Okula başladı merak etme 😂😂
Bu dünyada her istediğini alamayacağını anlaması zaten başlı başına bir eğitim. Ben kifayetsiz muhteris ya da drama quin yetiştirmiyorum.
Başkasını eleştirmek kolay, korkakça bir tutum. Cesur olanlar eyleme geçenlerdir. Hadi iyi geceler:) - 9 ay
aynen kanka bana surdan bir touch blue alsana o çocuk daha aklı eriyor mu aklı erdiğinde görücem 3 kurusla mutluluklar
- 9 ay
Sanırım kemalistsin 😂😂😂
- 9 ay
senin gibi cahil mi olsaydım
- 9 ay
İroni işte. Kendini kemalist ve ultra zeki, kültürlü, akıllı sananlar sadece kedi köpek besler ve onlara masraf eder.
Hor görüp tukaka yaptığınız benim gibi Anadolu insanı kendi benliğini, Türk kültürünü, bilincini, inancını yaşatmak ve nesillere aktarmak için eyleme geçer.
Allah'ın değişmez adaleti.. 40 sene sonra senin gibi düşünen insanlar çoktan ölmüş ve ya düşmüş olacak ama benim gibi düşünen insanlar zehir gibi, dimağı genç, heyecanlı aksiyon almış insanlar olacak.
- 9 ay
sizin fikirler bile hep kopya sosyal medyada yorum okuyup neye tepki gösterip göstermeyeceğinizi ona göre seçiyorsunuz ve çoğu atatürk düşmanının ilkokul mezunu ve kendini geliştirmemiş cahil hacı hoca ne derse inanan gurüh olması tesadüf değil kendiniz bir şeyleri araştırıp okumaz doğrusunu öğrenmezsiniz böyle geldiniz ve böyle sorgulamadan gideceksiniz dinle manipüle olur hocalara 10 sene çalışıp kazanamayacağıız paraları yedirirsiniz din öğrenme bahanesiyle o kurumlara insanlar bir ayda milyonlar kazandırıyor işte sizin gibileri manipüle ederek kazanıyorlar atatürkü kötülüyorlar ki cahil kalın ve onlar ne derse yapın bak kabede şeytan taşlamaya taşa kaç bin para ödeniyor 3. şeytan diye ek taş getirdiler taşlayın durun araplara güzel para kazandırıyor bizim caniler üzücü atatürk kurduğu 50 fabrika ve onlarca üniversiteyle bu ülkeye en büyük katkıyı sağlamış insandır onun sayesinde bir zamanlar biz millet olarak kendi üretimizi yapabildik ama kim israil firmalarına o fabrikalarına para için satmış bir araştır bakalım ama araştırmk ne hacet neden üretimiz yok acaba marketler yabancı markalarla dolu çiftçiye desteği çeken yerli malı üreten fabrikaları bulduğu her yerli şeyi yabancılara satan kim senin o taptıkların var ya onlar. O yüzden her şeyi on misli alıyoruz. Dünyada market fiyatlarında ilk 3'teyiz pahalılıkta hadi önünden otlamaya ve malum kanallarda süper gücüz yalanlarını yemeye devam
- 9 ay
İlahi adalet dedim ya, senin gibiler çürüyüp giderken, Türkler Atatürkün koyduğu basamaklara tırmanarak ülkeyi kalkındıracak.
Sen makûs kalacaksın biz çoğalacağız hemde fikirler ile.. - 9 ay
ge. zekalı ben zaten atatürkçüyüm ve atatürkçü zihniyet zaten bilinçli hareket etmeyi ve teknolojiyi bilimi destekler ama sen de okuduğunu anlayacak kapasite bile yok atatürkün yolundan gitmek kim sen kimsin
- 9 ay
Gerçek vatansever olsaydın, kedi köpek beslemek yerine ülkeye faydası olacak evlat yetiştirirdin. Karanlığında kal
9 ayÇok haklısın valla asgarî ücretle çalışıyor ama en az 3-4 tane doğuruyorlar bakamayacaksaniz doğurmayin bu kadar basit
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayAçıklamayı okumadım su an vaktim olmadığı için ama saçma değil tabii ki onların da aile kurmaya hakkı var. Bazen ne kadar istesen ve ugrassan da asgari ücret almanın ötesinde bir iş bulamayabilirsin. Okusun etsin diyeceksiniz ama cidden herkesin böyle bir imkanı olmuyor keşke olsa neyse öyle işte tabii ki o insanların çocuk yapması saçma değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayYa evlensinler de çocuğu durumları düzelince yapmaları daha doğru olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayAsgarilileri bırak kocası bırakıp gidenler de çocuk yapıyor zor ama korunmak kolay
10 Yorumla- Devamını Gör (95)
Devamını Gör(140)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem