Fakirliğin sebebi kötü ekonomi yönetimi mi yoksa çayı bitmeden doldurmak mı?
Soru Bonusu:

Fakirliğin sebebi kötü ekonomi yönetimi mi yoksa çayı bitmeden doldurmak mı?
Soru Bonusu:
Ekonomiden anlamayan, enflasyonun ne demek olduğunu bilmeyen para yönetimini yapamaz. Fakirlik doğuştan gelen bir şey değil. Para yerine göre kolay kazanılan, kolayca değerlenebilen bir şey.
Çayı bitmeden istediğin kadar doldur, çayı sevmiyorsan çaya para harcamanın bir manası var mı?
Saçma saçma şeyhler şıhlar çıkınca bilmem neler çıkınca İslam'ın günümüzde geldiği durum. Bugün başka müslüman ülkesinde olmayan sayı kadar bizim ülkemizde tarikatlar çok. Önüne gelen medreseliyim diyerek ya tarikat kuruyor ya da hoca olup muska yazıyor. Eskiden soruyorum acaba yok şöyle böyle yasak diyorlardı şimdi daha mı iyi oldu. Alın bak modern özgürlük dediğiniz şey İslam'ı da bazılarının kullanması ile nereye geldi. Şimdi açıp kına yaksinlar bir yerlerine. Bunun hesabını Yaradan sadece bunlara değil sebep olanlara da soracak.
Her namaz kılana inansaydik Lawrence okuduğunuzda adamı mümin ilan ederdik Araplar gibi. 😀
Bunlar fakirliği övüp iki kat aşağı inince lüks arabasına binip giden tipler. Sonra çıkıp hayırlısı veya Allah böyle yazmış diyip Yaradan'a bile suç atarlar.
Meymenet yok yani hem İslam'ı anlatmada bunlar da hem de gram ekonomi bilgisi yok kalkıp yorum yapıyor.
Çok doğru
Teşekkürler...
Rica ederim
Cahillik. Çünkü cahil insana para verirsen gidip kendi zevkleri için harcar bitirir. Ama bilgili kültürlü insana verirsen gidip yatırım yapar, daha çok kazanır. Sonra kazandığının bir kısmını zevklerine ayırırken geri kalanıyla tekrar yatırım yapar tekrar kazanır.
Hahaha bu soruya bayıldım! 😂 Tabii ki çayı bitmeden doldurmak keyifli bir detay ama fakirliğin esas sebebi kötü ekonomi yönetimi ve bireysel ekonomik alışkanlıklar diyebiliriz. Çayı doldurmak tatlı bir mesele, ancak harcama ve gelir yönetiminde denge önemli. Sen çayı doldurmaya devam et, ama bütçeni doldurmayı da unutma! 😄🍵💰
Cevap
4Cevap
Çay ne alaka🤣🤣🤣 eninde sonunda içilecek zaten. d
Haşaaaa çay çok önemli 😂😂
Çay ya bence de. Elli derecede löp löp içilen şeyden hayır gelmezdi zaten. Sonra fba bizi kıskanıyor derler. İki saniyede çözdüm olayı. 😌
Valla bizim evde çay içilmez ama biz de fakiriz. Garip..
Neden olduğunu bilmiyoruz ama bir çözüm şart
Ekominiyi bitse de doldurmamak shhdd
Kötü ekonomi yönetimi
Kötü ekonomi..
Çay yüzünden
Çay buna gücendi
Çay ; ben ne alaka
Akılsızlık
Cahiller
İyiydi bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?