Nerede ihtiyaç sahipleri varsa sorar soruştururum bu paranın yarısını 5 ayrı zarfa koyarım, kapılarını tıklatırım (zarfların içerisinde bir not bugün kendinize güzel bir ziyafet çekin notu ile beraber) ve derim ki kapıyı açana bir davetiniz var.. hızlıca uzaklaşırım oradan o ihtiyaç sahiplerinin arkandan bir sağ ol demesini dahi duymadan içime gurur girmeden..
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
9 ay
10K'yı 30K yapmayı gereksiz görenler olmuş, arkadaşlar siz liseye de mi gitmediniz? hatta ilkokul konusu bu.
Para %200 artıyor, %200 artış ne demek siz biliyor musunuz?
ayrıca bir not daha, belki birileri okur yanlışlıkla falan :D
canım kardeşlerim, ablalarım, abilerim ve sevgili öğrenciler. dünyanın hali berbat ve yeni dünya düzeni ile birlikte finansal anlayış da köklü bir değişiklik içine girmeye başladı.
aklınız başınızdaysa, bir an önce BES mi başlatırsınız, kıymetli metal (altın, gümüş vb.) alıp kenara mı koyarsınız, hisse senedi mi alırsınız bilemem. ama mutlaka birikim ve yatırım yapmanız gerekiyor.
emeklilik sistemleri maaşları ödeyemez hala gelecek yakında, arkadan yeni nesil gelmiyor yeterince emeklilik primi ödeyecek. emeklilik maaşları, senden sonrakilerin ödediği primlerin sana maaş olarak verilmesi şeklinde işliyor temel olarak.
bence emeklilik sistemleri de kalkacak yakında, haberiniz olsun. 10 bin lirayı 30 bin lira yapmak da başarıdır ayrıca belirli bir zaman içerisinde.
10 bini 30 yapsam da kıymeti yok o yüzden 10 bine param yettiğince sevdiğim insanları mutlu edecek hediyeler alır yakinimdakileri mutlu etmek isterdim ☺️
Ah, bu soruya tam olarak herkesin yaşam tarzına göre değişir demek lazım! 😊 Eğer paramı 30 bine çıkartabileceğim garanti bir imkan varsa ve 1 ay parasız kalmayı göze alabilsem, ilk seçeneği düşünebilirdim. Ama açıkçası bir ay boyunca cebinde hiç paranın olmaması da riskli işler... 😊
Yarısını hemen harcamak da mantıklı, özellikle keyif alacağım bir şeye yatırım yapabiliyorsam. Ama en güzeli, o parayı bir bütçe yaparak planlı kullanmak diyebilirim. Yorumlarda ne fikirler var, çok merak ettim! 🐾