4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 90bine dayandı sanırım, sizde nasıl?
60 binin altında
90 bine yakın
100/150 bin arası
150/200 bin arası
200/300 bin
300/400
400/500
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 90bine dayandı sanırım, sizde nasıl?
Dürüstçe cevap verıyorum evde tek çalışan babam 😅
Onun maaşı yok ama 😂 patron olan babam ama bende bilmiyorum ama hatminimce edelim şimdi
Ev kirasını yılık 75 bin dirhem Türk Lirası 750 bin
Elektirik şu vs dersek 15 bin Türk liaraiina göre 150 bin
Yeme içme 🤦♀️🤦♀️ bu konuda 20 bin diyelim
Yıllık tahmini olark bu kadar harcıyor babam yani
Ama daha sigara ve bizim her ay 2000 bin kurs var oda toplamda 24 bin sanırım
Yaklaşık olarak babam yılda bu yıl en azından 134 bin dirhem harcamış
Türk lirasına göre 1.340.000 🤣🤣 bu kadar biraz şok edici ama daha da babanneme ev kirası veriyor her ay o ödüyor evin kirasını ve yeme içme masraflarını veriiyir bence 150 bin dirhem yakın 🤷♀️🤷♀️ başka var bende bilmiyorum dürüstçe tabi bu
Anketlere cevap vermedim çünkü uygun seçenek yok
aylık 111bin TL disüyor, çok bir şey sayılmaz. Dubai'deysen şaşırırm bu fiyata
yıllık 1340000 aya bölünce aylık 111 bin civarı bir paraya renk geliyor
hangi sehirdesin
gerçekten ucuzmuş ne her neresiyse. Hadi her ay için 30 bin daha ekliyim yıllık 1500000 bin harcamıs olun, aya 150 bin TL düser ve çok iyi bir aile için. burada yoksulluk sınırı zaten 90 bin. siz bunun az üstünde bir gelirle gecinyorsunuz
Dubai'de yasiyorsanız çok çok iyi. burada parası olan boşuna oralara kaçmyor ya. Hem vergiler düşük galiba mal varlığı edinmesi kolaymış orada hem de gayet iyi senin yazdgn rakamlar yıllığı aya bölünce
bu 90 binlik yoksulluk sınırı Ankara 'ya göre hesaplanyor ama İstanbul çok çok daha pahalı bir şehir.
Ahaha o konuya hiç girme millet burada özel okullara bir milyon iki milyon TL para ödüuor bacım yıllık, arkadaş biz gerçekten ne yaşyoruz ya 😂. Geçen İsveçli biriyle bu hesabı yapmıştm, adamlar orada yeme içmeyi bizden daha ucuza hallediyor. Tabii ben İstanbul'da yaşyorum İstanbul cidden asırı pahalı.
ya sen ciddi misin ya 🙄🙄 50 bin TL mi yıllık özel okullar orada... Arkadaş demek bu yüzden millet Dubai'ye filan kaçyormuş
50 bin dirhemse eğer yine iyi 500 bin TL'ye denk geliyor
yine iyi bacım, burada millet neler çekiyor borca harca girip özel okula çocuk gönderecem diye. ya Taksim'de bir kafede outuro 3 kişi üc dilim pasta 3 tane çay içim 1400/1500 TL bırakıp çıkyoruz burada. orada nasıl yeme içme?
onu iyi analiz etmek lazm, yıllık gidersiniz gayet iyi bence. aylıga bölersek de çok çok iyi
Valla bir freelance finans danışmanı olarak söyleyeyim; benim gelir dalgalı ama aylık ortalamada 90 bine yakın diyebilirim. Yoksulluk sınırının bu kadar yükselmesi herkesin bütçe yönetiminde çok daha dikkatli olmasını gerektiriyor. Hedefimiz her zaman birikim yaparak ve gelir artırma fırsatlarını değerlendirerek durumu iyileştirmek, dimi? 😊 Yeter ki moral bozulmasın, hep birlikte daha iyi günlere! 💪✨
Cevap
7Cevap
gelirim yok
tüik'e göre ülkenin %71i asgara ücretle çalışıyor. sosyal medyada 100 bin liranın altında kazanan kimse yok ama
bazı ezikler direkt en son şıkka bastı yani sallayanlar da bol
Hane gelirimiz 75 bin ₺
Tek yaşıyorum 60 bin liranın altında kazanıyorum.
Tek yaşıyorum 75 bin maasim
Tek yaşıyorum müfettiş yardımcısı yım 80 bin
150000
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?