Karşi binada oturan Şişli belediyesinde çalışan adam son model sıfır Porshe almiş. Bu araba 15 milyon civarı. Adamin oturduğu bina eski, mahalle kenar mahalle. Bu adam bu parayi nereden buldu sizce?
Siz olsaniz şikayet eder misiniz?
Karşi binada oturan Şişli belediyesinde çalışan adam son model sıfır Porshe almiş. Bu araba 15 milyon civarı. Adamin oturduğu bina eski, mahalle kenar mahalle. Bu adam bu parayi nereden buldu sizce?
Siz olsaniz şikayet eder misiniz?
Cevap
7Cevap
Yahu insanların gelirini nereden biliyorsun fitne fesat başka birley değil
Maaşli belediye çalışani diyorum. Ömür boyu maaşini birijtirse o arabanin tekerini alamaz
Örnek ver şans oyununda en fazla ne kadar kazanabilirsin?
Ailesi de o kenar mahallede ayni apartmanda oturuyor eski bir apartman. Bu adama maximum ne kadar miras kalabilir?
Mizrak çuvala sığmıyor. 15 milyona araba alacak kişinin onun 10 katı yatirimi vardir. Hayal edebiliyor musun?
Serbest meslek tüccar falan olsa olabilir derdim de maaşli adamda bu iş imkansız
Bitcoin hakkinda hiçbir bilgin yok 😂 5 yillik maaşini yemeden bitcoine yatirsa o arabanin parçasini bile alamiyor. Sanki coindir kaldiraçli işlemdir onları bilmiyoz, getirisini hesaplayamiyoz 😂
Rüşvet ağini alkışla istersen, seni de alsinlar aralarina
Ulan beyin fukarasi, bu adamin 30 yillik maaşı 15 milyon. Senin o kadar paran olsa o maaşla çalışirmisin? Kabak gibi rüşvet.
Koç sabanci niye fabrikada çalışmiyor? Olmayan beyninize tüküreyim
Bak güzelim kızım karşındaki insana hakeret etmeden konuşmayı öğren önce sonra insanlar hakkında budalaca kaprisler yapıp yakıştırma yapma kalbini fesatlığa çalıştırma ben sana bitcoinden örnek verdim benim arkadaşım yanımda milyoner oldu bunu sen gibiler anlayamaz anlamasını da beklemem zira şimdi ayaklarını totona vura vura karakola koş şikayet et
Allahın matematik yoksunu fakiri 😂 Bitcoinin altcoinin kaldiraçli işlemlerin kitabini yazdi benim arkadaşlarim ve ben de çok yatirip kazanmiş biriyim ama herşeyin bir haddi var. Hiçbir kaldiraçli işlem sana 30 yillik maaşini kazandiramaz. Yaylan git biraz balik ceviz falan ye de beynin gelişsin. Matematik yoksunu
Dark, pek cahilsin be kuzum
@BalalarBabası deme be bala!!!
Senin buradaki motivasyonun kıskançlık mı adalet arayışı mı? Ayırt etmek zor. Burada salt kamu yararını düşündüğünden kuşkuluyum. Herkesin birbirini gözetlediği ve şüphe ettiği bir toplumda yaşamaktan nefret ediyorum.
Korkak ve para düşkünü milletten de ben nefret ediyorum.
Ilk başta arabayi görünce şaşirdim ve bizim sokakta bu kadar zengin mi varmiş dedim. Demek ki ticaretle uğraşan birinin işleri iyi gitmiş zengin olmuş dedim hoşuma gitti hatta gurur duydum. Sonra adamin maaşlı bir belediye çalışani olduğunu öğrendim. Sen bundan rahatsiz olmuyorsan o senin yozluğundur. Görmezden gelerek rüşvet ağinin büyümesine zemin hazirlarsin sadece. Yarın birgün rüşvetsiz iş yaptiramadiginda, evin için ruhsat alamadiğinda ya da basit evlerin fiyatinin neden 5 katı oldugunu mütahite sorunca astronomik rüşvetler vermek zorunda olduğunu ve bu rüşvetlerin bedelini sattiği evlere eklemek zorunda kaldiğini dinlediğinde de, "bana ne yaa , memur porcheye binsin belki koçun gayrimeşru çocuğudur miras kalmiştir kime ne kiskanclar" diyebilecek misin?
Senin yargıların net bir bilgiye değil duyumlara dayanıyor. Mahalle karısı gibi milletin özel hayatını gözetlemiş bilgi toplamışsın. İyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Meşru yollarla edinilmediğinden o kadar eminsin ki sadece bir şüpheyi ve adalet arayışını değil direkt olarak bir yargıyı dile getiriyorsun. Bilgiye dayanmadan suç isnat edilmez. Elinde ciddi doğrudan bi bilgi varsa git ihbar et? Neden kızlarsoruyorda adamın dedikodusunu yapmak istiyorsun
Hee canim, 30 yillik maaşina denk arabayi hakkiyla kazanmiştir, hobi olarak o işte çalışıyordur. Sizin olmayan beyninize, muhakeme yeteneğinize, korkak tiyniyetinize tüküreyim. Böyle böyle geldik rüşvet düzenine
Ettim zaten. Senin gibi korkudan donuna sıçanlardan değilim. Bir bakayim dedim milletin kaçta kaçinda bu duruş var. Öğrendik ki Aziz Nesin hakliymiş. Size müstehak. Alsinlar rüşveti. Ev mi yaptiracan bir ev parasi da onlara vermezsen ruhsat vermesinler. Miami 'de villa alinacak fiyata kenar mahallede daire alabilin, sürünün. Size müstehak. Üçüncü dünya ülkesinin sorgulamaktan aciz zavallı korkak insanları
Has, si, ktir kendi cümlelerinin alt metnini bana mi yansitiyorsun? Can atiyorsun bir yerden ben de kara para kazanir miyim, rüşvet hirsizlik vs alabilir miyim derdindesin. Bu savunmalar hep bundan. Sen hirsizliğa özendiğin için örtbas edilmesini istiyorsun. Alt metnini de seni de gayet net okuyorum.
Sende zerre ar utanma da yok. Para için herşeyi mübah görecek tıyniyettesin.
Klasik CHP belediyesi
Kesinlikle
AKP de çok farklı sayılmaz gerçi
Niye seni alâkadar ediyor? Bu birinci soru.
Adam olayı kanıtlar ve işin içinden çıkarsa kendine bir düşman edinirsin. Şikayeti kime yapacaksın ve onlar yasaya ne kadar uyacak? asıl soru bu
Maaşli belediye çalışani diyorum. Ömür boyu maaşini birijtirse o arabanin tekerini alamaz. Rüşvet alip kara para aklayanlardan korkarsan çoğalirlar. Sen de rüşvetsiz işini yaptiramaz olursun. Susun susun
Bu ülke çoktan o hale geldi evet korkuyorum çünkü birisini şikayet edip hapse girmesi istemiyorum o kadar. Ama sen bilirsin tabi ki. Bir söz var ya eden kurtulmuş diyen kurtulmamış diye ülke muz cumhuriyetine döndüğü için bu söz geçerli
Yaa birak korkaklik ile geldiğimiz nokta bu. Senin gibiler susa susa bu noktaya getirdiler
Çalmıştır para
Rüşvet olabilir buyuk ihtimal
Olabilir
Siyasetten birinin metresi olmuştur
Erkek
Onu bilmiyorum da sanane milletin varlığından bu seni neden ilgilendiriyor
Bana ne diye diye rüşvetsiz hicbir iş yaptiramaz olduk. Sence bu evler niye pahalı? Mütahitler astronomik rüşvetler vermeden bişey yaptiramiyor. Bu parayi da diğer sattiği mulklere ekliyor. Sonra siz ağliyorsunuz ev almak imkansizlaşti diye. Istanbuldaki daireler miamideki villalardan niye daha pahalı hale geldi sizce?
Çürümüşlük sizi rahatsiz etmiyorsa size müstehak
Niye olsun ki belki bı bahçe ev sartmiş olabilir
15 milyonluk araba!
Bu adam ve ailesi kenar mahallede, eski bir apartmanda oturuyor, aile apartmanı. Bir insanin bir arabaya bu parayi vermesi için bunun 10 kati da başka yerlerde yatirim yapmiş olmasi lazim? Bu suyun kaynaği ne olabilir?
Miras olabilir üstüne kalmış olabilir. Bilemezsin ki gidip sorsaydin bı nerden geliyor bu değirmenin suyu diye
Halen miras diyo yaa? Koçun torunu olduğu şimdi mi ortaya çıkmış? 😂😂😂
15 milyon para mı zannediyorsun 😂
Mutlaka az çok bir şey vardır almıştır salla boş ver bı tanede sen alıver
15 milyon para değil mi? Bu adamin 30 yillik maaşı. Siz bişey mi kullaniyorsunuz? 😂
Hayır bir şey kullandığım yok birtanede sen al işte sorgulayacagina knk
Sorgulamayip çürümüşlüğe ses etmeyelim haa?
Knk rüşvet vardır el altından felan devlet bu sonuçta illa bı yerden kaçırmıştır belkide belli olamz
Ederim
Sanane kanka işine bak
Bana ne diye diye rüşvetsiz hicbir iş yaptiramaz olduk. Sence bu evler niye pahalı? Mütahitler astronomik rüşvetler vermeden bişey yaptiramiyor. Bu parayi da diğer sattiği mulklere ekliyor. Sonra siz ağliyorsunuz ev almak imkansizlaşti diye. Istanbuldaki daireler miamideki villalardan niye daha pahalı hale geldi sizce?
Çürümüşlük sizi rahatsiz etmiyorsa size müstehak
Sanane kanka helal emekse ne yapıcan?
Helal emek mi? 😂 o arabanin fiyatı o adamin 30 yillik maaşı.
Koç sabancı niye fabrikada çalışmiyor?
Sizin olmayan beyninize tüküreyim halen helal para diyo. Matematik yoksunlari
Kanka ağlarak günlüğüne yaz adam istediği arabayı almış
Galiba özeniyorsun. Fırsatini bulsan daha fazlasini çalacaksin da
Hıııım burada Bana kötü zan da bulunduğuna göre Allah komşularına yardım etsin
Ediyorsan ey etmiyorsan etme bizene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Komşunun Porsche alması gerçekten dikkat çekici bir olay 😊 Ama böyle bir durumda hemen yargıya varmadan önce biraz durup düşünmek gerek. Herkesin gelir kaynakları, birikimleri ya da aileden kalma imkanları farklı olabilir. Belki miras kalmıştır ya da yasal bir yatırım sonucu kazanmıştır. Ama tabii varsa bir usulsüzlük şüphen, maliyeye şikayet etmek vatandaşlık hakkı. Nereden bilebilirsin ki belki de her şey gayet açıklanabilir bir durumda!
Yine de ön yargıyla yaklaşmak yerine "herkesin kendi hikayesi var" diyebilmek önemli. 😊 Unutma, yanlış bir suçlama ağır sonuçlar doğurabilir. Şüpheli bir durum varsa otoritelerin değerlendirmesi en doğrusu olacaktır.
Maaşlı çalışan birinin nasil bir yatirimi ile bu servet çıkabilir ki? 😂
Hahaha kesinlikle! 😊 Ya adam piyangoyu vurdu ya da Elon Musk’la akraba falan! Ama ‘bilmeden suçlama’ iyidir.