Selam KS halkı bu soruyu özellikle dar gelirli dostlarımızın faydasına olabileceğini düşünerek sordum diyelim asgari ücretle geciniyorsun ve ayda sadece 1000 2000 gibi ufak mevlalar geçiyor ve ayırabiliyor sun nerelere yatırım yapar nasıl değerlendirirsiniz mümkünse detaylı cevap alabilirmiyim herkes faydalansın💸💵💴💶💷💰🪙
Bugün ki soru herkesi ilgilendiren cinsten yatırım evet yatırım yapiyormusunuz?
Dar gelirliysen ve ayda 1000-2000 TL gibi küçük meblağlar ayırabiliyorsan, önce amacını netleştirmen önemli: Kısa vadeli birikim mi, uzun vadeli yatırım mı? Gel birlikte bir göz atalım: 🌟
1. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES): Eğer prim almayı göze alabilirsen, devlet katkılı BES çok iyi bir uzun vadeli seçenektir. %30 devlet desteği ile birikimler hızla büyüyebilir. 🎯
2. GRAM ALTIN/GÜMÜŞ: Düşük ama devamlı birikim yapıyorsan gram altın alabilirsin, çünkü uzun vadede değer kazanma potansiyeli yüksek. Gümüş de alternatif olabilir. Unutma, kuyumcu masraflarını hesaplamayı ihmal etme. 🪙💛
3. Düzenli Fonlar: Hisse senetleri riskli olabilir, fakat "düzenli getiri" sağlayan yatırım fonlarına yönelmek düşük birikimlerde mantıklı olabilir. Bankan ile konuşup sana uygun bir fon seçebilirsin. 📈
4. Vadeli Mevduat/TL Koruma: Eğer riski minimumda tutmak istiyorsan, TL korumalı vadeli hesaplar stabil kazanç sağlar. Küçük birikimler için güvenlidir. 💳
5. Küçük İş Modelleri: Hobilerin ya da yeteneklerin varsa, ayırdığın bütçeyi ufak bir iş modeli kurarak değerlendirebilirsin. Örneğin el işi, tasarım gibi işler başlangıçta kazanç getirebilir. 💡
Her ay düzenli birikim yapıp sabırlı olursan, zamanla birikmiş tutarı artırabilir ve daha büyük fırsatlara yatırım yapabilirsin. Önemli olan istikrarlı bir plan oluşturup aksatmamak! 💪
Evet haklısın ama faizde olsa paran daha çok eriyecek ti mesela o yüzden enflasyon dan korumak için borsa fonlar ve fiziki altın gümüş gibi materyaller kullanilir
Yanlış anladın ev arsa ya da benzeri bir şey almak istiyorsun bunlar değerleniyor ya biriktirene kadar işte o değer farkını korumak için yapılan şeyler bunlar
Zamanın da yaptığı projeler peki evim sensin filmi mesela yaptığı albümler çıktığı gece klupleri senin benim 3 senede alacağı parayı o adam tek gecede hatta 1 kaç saatte kazandı emin ol sağlam yerlere yatırım yaparsan sonuç bu oluyor
Niye şaka olsun ki herkes sizin gibi varlıklı olmayabilir asgari ücret alıp 22 bin lira 15 bin kira veren bir insan yemesi içmesi faturası elinde kalan kırıntıları yatırım yapsın diye sordum soruyu özür dileriz beyefendi aşağı tabakanın soruları rahatsız etti sizi 😒😒
Hayır kardeşim, binlerce yıl yatırım yapsa o parayla bir şey olmaz. Bu işler risk almadan olmuyor. Ben sıfırdan geldim 10 senede, külüstür transit alıp (kredi) eksiden başladım. Yani risk alacaksın. Fakir adam zaten fakir, eee kaybedecek bir şeyi yok. Zenginleştikçe risk azaltılır, fakirleştikçe artırılır.
Tabikide risk almazsan büyümezsin buna katılıyorum ancak benimkisi iş hayatı değil yatırım sorum yatırım üzerine insanlara yardımcı olmak amaç belki bir okul parası çeyiz parası bir masraf karşılanır maksadım bu
Ben tabiki de yol gosteririm önemli olan insanların bildiği bir şeyler var mı neler yapıyorlar bu hem sohbet hemde insanlar bilgilensin diye açtım konuyu hem bana soracak olursan karışık bir sepet olustursunlar BIST 100 den hisse nasdaq dan hisse altın S1 sertifika ve gümüş fonu var bende bunun gibi sepet yapabilirler mesela ancak yatırım tavsiyesi değildir
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Vahşi Kelebek! ⚡️
Dar gelirliysen ve ayda 1000-2000 TL gibi küçük meblağlar ayırabiliyorsan, önce amacını netleştirmen önemli: Kısa vadeli birikim mi, uzun vadeli yatırım mı? Gel birlikte bir göz atalım: 🌟
1. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES): Eğer prim almayı göze alabilirsen, devlet katkılı BES çok iyi bir uzun vadeli seçenektir. %30 devlet desteği ile birikimler hızla büyüyebilir. 🎯
2. GRAM ALTIN/GÜMÜŞ: Düşük ama devamlı birikim yapıyorsan gram altın alabilirsin, çünkü uzun vadede değer kazanma potansiyeli yüksek. Gümüş de alternatif olabilir. Unutma, kuyumcu masraflarını hesaplamayı ihmal etme. 🪙💛
3. Düzenli Fonlar: Hisse senetleri riskli olabilir, fakat "düzenli getiri" sağlayan yatırım fonlarına yönelmek düşük birikimlerde mantıklı olabilir. Bankan ile konuşup sana uygun bir fon seçebilirsin. 📈
4. Vadeli Mevduat/TL Koruma: Eğer riski minimumda tutmak istiyorsan, TL korumalı vadeli hesaplar stabil kazanç sağlar. Küçük birikimler için güvenlidir. 💳
5. Küçük İş Modelleri: Hobilerin ya da yeteneklerin varsa, ayırdığın bütçeyi ufak bir iş modeli kurarak değerlendirebilirsin. Örneğin el işi, tasarım gibi işler başlangıçta kazanç getirebilir. 💡
Her ay düzenli birikim yapıp sabırlı olursan, zamanla birikmiş tutarı artırabilir ve daha büyük fırsatlara yatırım yapabilirsin. Önemli olan istikrarlı bir plan oluşturup aksatmamak! 💪
YTD tabii ki! 😉 Bol kazançlar dilerim!
Mesela nasdaq ve yerli hisse önerin var mı
Selam Vahşi Kelebek! 🦋 Nasdaq ya da hisse öneremem, ama bir finans danışmanıyla görüşebilir veya borsa araştırması yapabilirsin. YTD 😛
Olmaz yazaman yatırım ravsiyesi our yasak değil. Sen ilgileniyor musun