Hayat pahalılığı kadar da gıda israfı var bence fiyatların artmasında ekonomik politikalar kadar insanların yemekleri yemeyip çöpe atmasının da etkisi var. Bir şeyin koymeti bilinmeyince orayi terkeder. Pazarlara bak mesela tezgah altinda ve pazar bitiminde hiç bir şeyi yok bereli diye çöpe giden tonlarca gıda var. Onları tezgahın köşesinde ucuza satmak kimsenin aklına gelmiyor çöp oluyor mesela. Çöp kutusunun yanlari yiyecek artığı dolu.
Orası öyle özellikle ekmek artıkları kadar ısraf olan bir şey yok. Ya genel olarak kötüye gidiyoruz çünkü insanlar bencil. Tuzu kuru olan diğerini düşünmez bu yüzden nediyecez geçen haberde gösteriyor adam köpek kulübesinde klima takmış nedemeli buna
O iç bir nokta ama orta halli dediğin insanda restorana gider yenegino yabkata bırakır. Serpme kahvaltı yer bir sürü ürün tabakta kalır. Gösterişten özümüzü unuttuk. Silah çıktı mertlik bozuldu hesabı sosyal medya çıktı gösteriş arttı. her şey onunla ilgilenen değil ama olan olmayan çoğu insan gösterdi derdinde. Biz kendi yagimizla kavruluyoruz elhamdülillah. Ama yeri geliyor ben bile israf ettiğimi görüyorum gıda konusunda. Dikkat ediyorum ama oluyor.
İşte bunun gibi basit şeyler zaten ama önüne geçmek mümkün. Biz dolabı doldurmak zorunda kalıyoruz haftada iki gün alışveriş şansım yok çünkü. Meskezi yerde olsam iki üç güne bir yenilevek kadar malzeme alsam süt ürünleri dışında daha iyi olacak pişen yemeğin artani hep sorun oluyor. Konu komşu da yok etrafta. Böyle böyle zararı oluyor
burada da öyle oluyor ama bizim tüketeceğimiz şeyler hayvanlara girltmese de olur. Yumurtasını ben yemiyorum hiç birinin komşunun tavuğu kedisi geziyor sadece. Bana piresi kaliyor
Hadi fiyatı 1 TL’ye sabitleyebilecek olsak, ben “Otobüs ve metro biletleri” derdim. Herkes rahatça ulaşım yapar, trafik de rahatlar. Oto yıkamalar için de çok güzel bir fikir ama 🙂 Hem araba hem ulaşım tertemiz! 🙌 Yine de hayal işte, keşke bu mümkün olsa. 🙏
En İyi Cevaplar