Borç yapmıyorum çünkü eğer borcum varsa huzurlu kalamıyorum yani eğer birisinden x miktar borç aldıysam ve y gününde vereceğim dediysem o gün sabah 9 dediği gibi kapısında olurum borcu vermek için eğer durumumum vermek için uygun değilse başkasından bulur ona veririm çünkü ona o gün vereceğimin sözünü vermişim bi kere
Yüzlerce soru var saçma sapan öncelikle teşekkür ediyorum her zaman insana yönelik insanların iyiliğine yönelik hayatı güzelleştirici hatırlatıcı vesile sorularınız için:)
Bu sorunuza da kayıtsız kalmak olmaz dı zaten..
Hassas yapım nedeniyle kimseden borç almadım alamazdım çünkü 3-5 günlüğüne bile olsa alsaydım dahi gider kredili mevduat maaş hesabından çeker o kişiye borcumu verirdim..
Hayatımda ev eşya değişikliği sayesinde ve birkaç farklı işlemlerde kullanmak üzere krediler çektim bankadan. Zamanında tıkır tıkır hiç zorlamadan geri dedim faiz parası değerler ama insanlardan bir şey aldığınız zaman yüzündeki mimikler ya da sahte gülüşler görmektense bankanın hizmeti melekbank hizmeti gibi geliyor bana.. Allah hiçbir Kulu diğer bir kula muhtaç etmesin..
En büyük dost sana baştan bak paramı veririm ancak şu zamanda mümkünse geri istiyorum diyendir.. bunu bir tek bankalar yapar bence.. herkesin dini imanı para isteyene kadardır bence..
2
16 Yorumla
Soran
11 ay
Teşekkür ederim görüşünüz için. Yorum yaparken de yön verici olmaya çalışıyorum. Bu soru çok öyle olmasa da 😬biraz da nereden baktığımızdır önemli olan.🙃🙈
Rica ederim:) Bence bu soru da yön verici olmuş illaki herkesin hayatında bir borç alma olay olmuştur.. cevaplamasalar dahi En azından yorumlarda herkes kendisine bir ders çıkartır bence ☺️
Genel olarak borç almam, çünü ne olacağı belli olmuyor. Bi zaman veriyorsun ve o zamana kadar toplamayabilirim kendimi ve başımı öne eğemem, hiç bir şekilde i birinden bile çok zor hediye kabul ediyorum.
Borç konusu çoğu kişi için hassas bir mesele, seni çok iyi anlıyorum. Senin gibiler genelde karşıdaki kişiyi kırmaktan çekindiği için geri istemekte zorlanıyorlar. Aslında bu, senin ne kadar incelikli biri olduğunu gösteriyor ama haklı bir hakkı istemek de yanlış değil! 😊
Eğer borç verdiğin kişiye hatırlatmakta zorlanıyorsan, nazik ve net bir dille küçük bir mesaj atabilirsin. Kardeşim, kimse senden Bülent Ersoy gibi duyuru yapmanı beklemez, rahat ol! 😄 Bu meselelerde durumu anlaşılır bir şekilde aktarmak bazen işleri kolaylaştırır. 🌟 Unutma, iletişim her şey! 👌