zorla arkadaşım beni kahve icmeye götürdü parasını ödememe izin vermedi ve kahveyi de içmedim çünkü haramış gibi geliyor bana
ben bunu nasıl aşarım
ben bunu nasıl aşarım
Neden yemesin?
Kendi kazanıyor, kendi karar veriyor. Birisi bana bir şey alsa asla mahçup olmam ben. Koskoca insan hani maddi durumunu yönetmeyi biliyor olmasını beklerim, neden bir şey aldığında kötü hissedeyim ki?
Bu denge ilişkilerde değişir. Mesela ben de hediyeler hazırlamayı ve vermeyi severim. Ancak mesela kimisi de ev hanımı olmayı sever, bu da normaldir ki bu şartta tabii ki kocanın parasını götüreceksin.
Sonuç olarak dediğim gibi, karşındaki kendi kazandığı parayla sana isteyerek bir şey alıyorsa sorun burada ne? Koskoca adam biliyordur ne kadar harcayabilecek veya kime harcayabilecek durumu olduğunu.
Bak, öncelikle şunu bir rahatla 🫶. Arkadaşın seni zorla kahve içmeye götürmüş ve parasını ödemiş, bu kötü bir şey değil. Belki sana değer veriyor, belki de seni mutlu etmek istemiş. İyi niyetli bir davranış bu, haram falan gibi görme lütfen.
Bunu aşmak için kendini büyük resme odakla. Gelen bir iyiliği kabul etmek de bir erdemdir. Eğer kendini daha rahat hissetmek istiyorsan, başka bir zaman sen de ona bir jest yap. Belki bir kahve de sen ısmarlarsın, dengeyi sağlamak seni de mutlu eder! 😊 Unutma, hayat bazen ufak jestlerle güzelleşir.
Cevap
9Cevap
Vallahi ben de erkek parası yiyemiyorum. Ama erkekler parasını yiyen kızları tercih ederler neyse
evet
aşma bence gayet mantıklı evlenip eşin olunca kabul edersin
arkadaşım o benim kız arkadaşı var
benimde sevgilim var
arkadaşınla baş başa kahve içmeye gidiyorsan ve kız arkadaşı bunu biliyorsa ve seninde sevgilin varsa harbi aşmışsınız
19 yaşındayım ben 0 22 yaşından dershaneden arkadaşım ayriyeten
sevgilisi arkadaşım küstkükleri için aralarını yapmam için beni kahve içmeye götürdü
kardeşim canım kardeşim bunlar normal şeyler değil kendine gel doğru yolda değilsin
Herzaman değil ama güzel düşünceye sahipsin kutlarım
bilmiyorum kendimi kötü hissettim
maddi durumları iyi zengin insanlar ama benim param yokmusta bana acımış gibi hissediyorum
birinin evine gitsem bile hiç bir şey yemem
annem beni öyle yetiştirdi çok dışa kapanık biriyim belki gözündedir o insanın bilmem
ama o arkadaş öyle biri çok iyi kalpli saf bir insan
Guzel valla hep boyle ol
Niye haram olsun zorlamı ısmarlıyor sanki
zorla çekiştire çekiştire götürdü
o beni zorladı götürdü seninle asla konuşmam falan
Karakterlisin
kahve ne ki ya. daha neler neler oluyor
Kahve diyon ben iPhone aldım
neden aldın
İstedi ayrıca bi kaç durum daha var işte ondan dolayı
Senin gibi enayi oldukça senin paranı da yer
Ne güzel