Gizli Üye(25-29)1 yılNormal.
- Kiracı adayı memur ise düzenli bir geliri vardır ve 'param yatmadı, bu ay eksik aldım, gelecek ay çift vereyim' gibi söylemleri olmayacaktır.
- Eğitimli ise komşularla kavgası, gürültüsü olmayacak, kimsenin huzurunu bozacak davranışlarda bulunmayacaktır. Ev sahibi ile de seviyeli bir iletişimi olacağı için evden ayrılırken saçma, sapan hareketlerde bulunmayacaktır.
- Çocuk istememesi ise hareketli olacağı için duvarları boyama, dolap kapakları, kapıları çarpma, çizme gibi durumlar olabiliyor. Bunlarda ise kiracı suçlu olduğu için kaporayı alamaz hatta üstünü kendi cebinden vermek zorunda kalabilir.
Evimiz kiraya vereceğimiz zaman iki kişi talip oldu. İkiside komşularımızın tanıdığıydı. İlk gelenler ne iş yaptığı belli olmayan insanlardı ve diğer komşular onlar için 'kirayı zamanında ödemez, çok uğraşırsınız' dediler. Diğer gelenler ise memur bir çiftti. Şimdi onlar oturuyor ve gayet memnunuz. Öyle kirayı ödemedi, sorun çıkardı derdimiz yok. O kadar çabalayarak ev alınıyorsa kiracınında iyi olmasını istemek hakkımız. Sorun çıkaran, evi çöplüğe çeviren insanı kimse istemez. Öteki tarafta yatacak yerimizin olup olmadığını söylemek sizin bileceğiniz bir şey değil. Kiracı kriteri belirliyoruz diye ne günahkar ne de gaddar olmuyoruz. İsteyen istediğine evini istemediğine vermez.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 333 cevap paylaştı. herkesin kendine göre kriteri vardır. ben açıkcası eleştirmem. hani adil olması gerekmiyor. bu alan böyle bi alan. adamın malı bu. kullanım hakkını kiracıya bi süreliğine devrediyor bi bedel karsılıgında. o kadar ugrasmıs edinmiş. ve tonla para bi ev.
memur istemesi mantıklı. cok tokatcı var cunku. memurun maası bellidir sürpriz olmaz. bi de memurlar hani bi süzgecten gecerler. işlerine kıymet verirler kötü işlerden riskli işlerden uzak dururlar. gözleri cakallık babında acık değildir. mevzuata göre yasarlar. eğitimli kısmını ben anlamadım. kimden ne cıkcagı belli olmaz bence. onemli olan evin icine etmemesi ve odemesini eksiksiz zamanında yapmasıdır. cocuk kısmına katılıyorum. bende evim olsa cocuksuzu isterim. cocuk demek evin icine edilmesi riski demektir. ve komsulardan sikayet gelme riski.
oteki tarafta yatacak yeri yok kısmını da anlamadım. maldır ev. malın sahibi isterse hiç kiraya bile vermeyebilir. ben evimi adı leyla olan birine vercem bile diyebilir. o kıstası koyabilir yani :D
ama tabi sen kızmıssın hbe diye kufur de etmişsin. neyse bulursun ya bence ev. bir sürü ev var ve ev sahipleri icinde bekletmek evi bos tutmak mantıksız cunku sayac calısıyor. ocakta evi kiralamazsan subatta kiralarsan diyemezsin ocagın kirasını öde. o yüzden o evi değerlendirmek istiyor dogal olarak insanlar. kıl birine denk gelmişin.
bende bi keresinde bekarım diye reddedilmiştim. bi gün ev sahibi olursam diye kendime söz verdim. dedim ki evliye vermicem. bekara vercem. o zamanda gelen evliler bana kızıcaktır. evim yok bu arada:D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence ev sahibi olmak isteyenlerin bazı kriterleri değerlendirmesi doğal, çünkü kira sözleşmesi uzun vadeli bir güven meselesi. Memur olmak, eğitimli olmak veya çocuksuz olmak gibi kriterler, bazen evin durumuna ve sahibinin beklentilerine göre değişiyor. Yine de herkesin hayat şartları farklı; önemli olan karşılıklı saygı ve dürüstlük bence.
00 Yorumla
1 yılİşte o da seçiciye sahipleri mesela çok zengin birisine böyle seçenekler sunulmuyor yani rezidans kiralamak istiyor satın almak istiyor ya böyle 750 metrekare kocaman bir rezidans kimseye çocuğum var mı kaç kişi kalacaksın ne iş yapıyorsun diye sormuyorlar maalesef
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu dikkat ettiklerin çok yaygın aslında. İnsanlar genelde düzenli ödeme yapabilen ve taşınmazına özen gösterecek kiracılar ister. Ama dikkatli ol; ayrımcılık gibi algılanabilecek kriterler koymamaya gayret et. Eğitimli veya memur olmak, düzgün ve güvenilir bir kiracı olmanın garantisi değil. Doğru iletişim ve karşılıklı güven her şeyin çözümü olabilir. Detaylı bir kira sözleşmesi yapmayı unutma! 🏠📜
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
Para & Ekonomi konusunda 405 cevap paylaştı. Bence kesinlikle normal. Misal hayvan kokusu bazen evden gitmez, idrar vs. Atıyorum sigarayı evde içenler var. Boya bile o kokuyu gidermez. Çünkü ev sigara hava sahası olur. Sevgili vs eve atsan evin adı çıkar, pavyon ev oldu diye değeri düşer. Bir sürü çocuk olsa onların gürültüsü çocukları rahatsız eder, komşularla papaz olursun. Eee kirayı, aidatı da geciktirmemesi için de memur olsa iyi olur hani. Zaten hem kirayı tak verir düşüncesi olur hem de evde az durup evi az kirletir mantalitesi hakimdir. Özetle ben olsam ben de bunlara hatta daha fazlasına dikkat ederim.
21 Yorumla
1 yılEvet, bu tür şeylere dikkat etmeleri normal mi? diye sorarsan… maalesef Türkiye’de çok sık görülen bir durum ama bence normal değil.
Çünkü kiracının asıl önemli özelliği; sorumluluk sahibi, düzenli ödeyen, evin hakkını veren biri olmasıdır.
Memur ya da eğitimli olmayıp da son derece düzgün insanlar olduğu gibi, çocuklu ailelerin de gayet saygılı ve temiz bir kiracı olduğu çok örnek var.Ama ev sahipleri bazen “garanti” arıyor gibi davranıyorlar: memursa düzenli maaşı vardır diye düşünüyor, eğitilmişse daha özenlidir sanıyor, çocuk yoksa evi daha az yıpratır sanıyor…
Yani mantıkları bu, ama ön yargılı ve haksız bir yaklaşım.Kısaca: yaygın ama normal değil. 🙂
10 YorumlaMemur eğitimli ve çocuksuz Aynı böyle bir arkadaşım vardı ev sahibine 6 aylık kirayı takan ev sahibi hala kira alacağını alamadı çünkü arkadaşın üzerinde 5 ayrı bankadan milyonlarca liralık icrası var ve maaşından başka bir şeyi yok bankaları sıraya dizmiş yavaş yavaş ödüyor ev sahibine sıra gelene kadar bir kaç yıl geçer herhalde. Memurdur nasıl olsa maaşı devletten alıyor diye o kadar da güvenmeyin bence onca parayı bankaya takan insan ev sahibine de kirayı takar peşinde koşturur :D Eğitim ve çocuk kısmını çok anlayamadım böyle kriterlerin varsa bence evini kiraya vermen mantıksız boşta kalsın daha iyi 3 5 kuruş kira getirisi alcam diye bunca mantıksız şeyleri istemek zorunda kalmazsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBu hayatta bir sürü gayrimenkul almak kısmet oldu ama hiç bir zaman ev alıp kiraya vermeyi düşünmedim. Kiracı ile ugrasilmaz. Kiracı olursan da ev sahibi ile ugrasilmaz. O yüzden hep dükkan ya da ofis aldım. Verdim kurumsal kiracılara, oh mis gibi. Her ay başı şak diye yatıyor kiralarım. Bir dert olursa da çekiyorum noterden ihtarimi, şak diye düzeliyor.
Gelin kaynana muhabbeti gibi Kira yasası komple değişmediği müddetçe kim iyi niyetli ise o sıkıntı yaşar bu ülkede. Ne ev sahibi ne de kiracı için haklı ya da haksız diyemem. O yüzden de asla bir ev alıp kiraya vermem. Şu an sahip olduğum tek ev kendi evim, gerisi hep dükkan ya da ofis. O da mutalaka kurumsal kiracıya verecek büyüklükte. Bir kiracim banka diğeri noter diğeri OPET. Herkese tavsiye ederim.20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvi sat daha iyi , ilk yil sevinirsin duzenli gelir diye, ikinci yil kiraci hem cikmaz hem kirayi cok arttirmaz, ucuncu ve dorduncu yıl kiran piyasanin rayic bedelinin altinda kalir, sonra birbakarsin kiraci cikmiyo, sen kirayi arttirmak istesen mahkeme avukat parasi aldigin kirada o masrafa gider, satsan icinde kiraci olan evi alocalar tercih etmez bir de demirbas bisey bozulursa kombi mesela mecburen degistirirsin kiraci sifir kombinin keyfini surerek evinde bedava yasar sende huzunle izlersin dost aci soyler kanunlar kiracinin yaninda ugrasma sat kurtul ev bosken
10 YorumlaHerkes skecek eşek arıyor. Memurdur nasılsa maaşı devletten alır. Biyerde çakılıdır sağa sola giremez. Kirayı şak diye arttırırım taşınma masrafını göze alamaz kuzu gibi kabul eder. Eğitimlidir eve iyi bakar. Bekar olsun çoluk çocuk evim yanağından öpim. Mantık bu. Burada bir insan yaşayacak diyen yok
11 Yorumla
1 yılÖnceden böyle şeyleri saçma bulurdum. Ama insanları kiracıları tanıdıkça artık hak veriyorum...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBizim bir sürü dairemiz dükkanımız var. Bilmiyorum eşimin hiç kriteri oluyor mu diye sormadım. Ama bildiğim şu an kiradaki daireler de oturanlar öğretmen, komiser. Çocuğa kadar fazla demişler eğitimli olmasını da belki eve zarar vermez diye belki istemiştir sonuçta onane eğitiminden.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEve zarar vermeyip kirayı zamanında yatırsın ahlaksız davranışlarda bulunmasın yeter.
1 yılMemur olmak ne alaka ben bunu anlamıyorum maaşın düzenli ödeyecekse düzgün birisi ise işiyle ne alakanız var ne işiniz var çocuktan size diyeceğim rahatsızlık veriyordur üstünde altındasınızdır da bu memur kavramı çok saçma
10 Yorumla
1 yılAçıkçası ev sahiplerini de anlıyorum. Apartman hayatı malum dip dibe bir yaşam dayatıyor ve bu nedenle birisinin gürültüsü diğerinin yaşam kalitesini düşürüyor.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 452 cevap paylaştı.
1 yılMemur demek garanti gelir demek.
Eğitimli olması komşularla yönetimle sorun yaşamaması demek.
Çocuğun olmaması ise evin temiz kalması demek.
Doğru değil asla ama bunlar kriter olarak sunuluyor maalesef.00 Yorumla
1 yılçokta önemli değil sözleşme yap gerekli bilgileri al arada evini kontrol et oldu bitti şart koşmana gerek yok memuru da eğitimlisi de o evde yapacağını yapıyor
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
1 yılAllah kimseyi bir başka kimseye muhtaç etmesin
20 Yorumla
1 yılKontrart e devlet den olcak Kontrart daki kira bedeli bankaya yatan aynı olcak martı ayında beyanname verilecek yıllık kira da doğru yazılcak maliye sıkı denetliyor
00 Yorumla
1 yılSonuçta kendi evi yani ve içinde yapılmasını istemediği şeyler varsa ona göre daraltıp kiracı bulmasına laf edemeyiz. Özellikle mobilyalı evlerde bu daha anlaşılır.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 448 cevap paylaştı.
1 yılEv adamın değilmi? Kime isterse ona verir bana göre doğru yanlış olmasının bir önemi yok hakkımı hakkı.
13 Yorumla- 1 yıl
Sözleşme 1 yıllık, yenilendikçe istediği kadar oturur tabiki, süre bitince ev sahibinin keyfine bakar, mal adamın malı devlet hakkı vermiş, hakkını kullanıyor diye linç edenler ev sahibi olsaydı eleştirdiğiniz ev sahiplerinden beter olurdunuz
- 1 yıl
biz hem ev sahibidiydik hemde kiracıda olduk ilk defa kiracı olduğumuz için bunları görüp yaşadım ve biliyorum adamın malı ben buna bir şey demiyorum zaten adam verirken güvenilir birine vermek ister hakkı ama ev sahipleri bu dediklerimi yapıp kiracıları zora sokuyor ve kiracılar mağdur oluyor sadece tek taraflı değil yani yoksa süre bitince evine gelirse gelsin ev sahibi
1 yılKolay gelsin bekarken cok zorluk yasamistim ev bulamadigim zamanlar olmustu sirf benzer taleplerden dolayi. Ne diyeyim Allah gonlune gore versin
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 541 cevap paylaştı.
1 yılBu şartları isteyenin evini bir tarafına sokmak lazım kiralamayacaksın ortada ev mi yok
20 Yorumla Biz kendi evlerimizi kiraya verieken bunları aramıyoruz sadece işi olsun yeterli diye bakıyoruz.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılValla şu an bir evde 6 senedir yaşıyorum. Özel sektör deyim diye kefil istedi memur hallettim. Bekarım bir arkadaş dedi nişanlı gibi gidelim dedim boş ver. dedim ailem memlekette gelecek ona da ikna ettim.
00 YorumlaEvet normal çünkü bazı kiracılar güzel kullanmıyor evi aile evi bile olsa
10 Yorumla
1 yılDüzenli gelire sahip, terbiyeli ve gürültüsüz olmasını garantilemeye çalışıyorlar bu koşullarla.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEvim var memur değil eğitimli çocuğu yok köpeği var
10 Yorumla
1 yılAşırı gereksiz buluyorum her ay kira parasınk versin yeterli bence
10 YorumlaEvcil hayvan normal de (mobilyaları çizer)
Diğer kriterlere karışmak kimsenin haddine değil.10 Yorumla
1 yılGeriye kalanda zaten kira fiyatlarından tutamıcağından uzun süreli boş kalacaktır ev sahibinin evi
10 Yorumla
1 yılÇok eğitimli de sıkıntı. Kira artışında sorun olur
10 Yorumla
1 yılEv kiralama sistemi yasaklanmalı elinde fazla evi olanların evine el koyulmalı
00 Yorumla
1 yılevde yaşamasın ama kirayı düzenli versin:)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbenim evim olsa yalnızca olaysız, sabıkasız, temiz aile olmasına dikkat ederdim. onun dışındaki şeyler beni ilgilendirmez.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHiçbir şey istememiş ki😅 ne var bunlarda. Alışin artık. İşyeri işe alırken türlü evrak isterken gıkiniz çıkmıyor. Bundan sonra böyle
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDoğru yapıyorlar, dün haberde gördüm adanada möbleli evde yaşayan kiracı eve eşyalara zarar verip çıkmış yazık değil mi eve eşyalara
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılkiraya verenler aptal %70 faiz olan ülkede ev mi kiraya verilir koy paracıkları gelsin ayak ayak üstüne at geçsin.
10 Yorumla
1 yılBiraz tuhaf gelebilir ama evi olan kiraya verdiği zaman kiracı evet sahibi gibi oluyor o yüzden artık vermıyorum boş durdururum yine vermem Şu an satışa koydum.
17 Yorumla- 1 yıl
Evi mi n satışa koydun
- 1 yıl
Evet kıraya vermektense satışa koydum faiz daha iyi para getiriyor ve kiracı dırdırı yok.
- 1 yıl
Kaç istiyorsun eve
- 1 yıl
1artı1 7 8 yasında genelde bos durdu 1550k
- 1 yıl
Ev nerede peki 😆
- 1 yıl
Sen neredesin
- 1 yıl
Sen desene bir ev nerede
1 yılBu zamanda kiracılarla uğraşmakta zor mesela kiracıyı çıkartıp kendin oturmak istediğinde kiracı çıkmayabiliyor
20 YorumlaHep böyle kriter koyup seçiyorlar sonra aylarca kira takıp gidiyorlar.
20 Yorumla
1 yılNüfusuna almayacaksin sakin ol
30 Yorumla
1 yılİlk defa en az 1.85 boy demeyen kadın görüyorum
02 Yorumla
Soran1 yılOlmalı ama 195
- 1 yıl
Abartma
Gizli Üye(25-29)1 yılBekar bizlerin aradığı kriterin ev sahiplerinin de araması peki 🤣🤣🤣
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBaşka ne arıyorlar xd
10 Yorumla
1 yılArkadaş kendine partner arıyor anlaşılan.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılYediğimize içtiğimize de karışsınlar🤷♀️
10 Yorumla İş atacak kriterlerini yazmış
10 Yorumla
1 yılcocugu olmayan cok sacma ya
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 925 cevap paylaştı.
1 yılOnlarda orta katı kiraya verir
10 Yorumla Memur zaten çocuk yapamıyor bu devirde rahat ol
10 YorumlaEn uyuz olduğum şey ya kirada dünya para ister
10 Yorumlaev dedigin bal kutusu mu
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 374 cevap paylaştı. Artı, tahliye taahhütnamesi gibi bir şey
10 Yorumla
1 yılDiğerleri ölsün mü 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok acımasızsın ve hiç hoş değil
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÇocuğun var sana olmaz denir mi ya
yatırım olarak gördüğü için evi mecbur
10 YorumlaÇocuk olsa ne olurki
14 Yorumla
Soran1 yılHayır tek o'da yetmiyor
1 yılMalı çok kıymetliyse kiraya vermesin
20 Yorumla