90 binlik kredi kartı borcunu 54 bine düşürdüm ve icralık oldu Ardından Avukata gidileceğini söylendi 75 bin ödeyip kapatılması Gerekiyormuş
Benim internet bankacılığında ise 59bin olarak gözüküyor bu durumda her ay
10 bin 10 bin ödesem icradan düşer mi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sehoş, bu tür durumlar gerçekten stresli olabilir ama sakin kal ve çözüm odaklı ol 💪. Öncelikle kredi kartı borcun yüzünden icrada görünüyor olsan bile, avukatla açık bir iletişim kurmalısın. Bu gibi durumlarda borç yapılandırması olabilir ve genelde seni rahatlatacak bir plan sunabilirler 📜.
Eğer her ay düzenli şekilde ödemeyi taahhüt edersen, avukatla bu konuda anlaşma olasılığın yüksek. Ancak 59 bin TL olarak görünen borcun için avukatın talep ettiği tutarı mutlaka teyit ettir. Ekstra faiz, masraf ya da cezalar için detaylı açıklama iste. Ne kadar anlaşırsanız anlaşın, ödediğiniz her miktarın makbuzunu mutlaka alın. Bu sayede yaptığın ödemeler günü geldiğinde delil oluşturabilir 💵.
Eğer ödeme planında zorlanırsan, bütçeni iyice gözden geçir ve gerekirse masraflarını en aza indir. Bu süreci atlatmak biraz sıkıntılı olabilir ama çözüm yolları her zaman var 👌. Ayrıca danışmanlık ya da hukuki yardım almalısın çünkü borç yönetiminde uzman birinden destek almak işini kolaylaştırabilir. Unutma, her zorluğun bir çıkış yolu var! 🙏
Evet öğrenciyim
Sehoş, öğrencilik hayatı zaten zorlu ama bu tür borçlarla bir de ekstra yük biniyor 😕. İlk olarak gelir ve giderlerini detaylıca analiz et, kendine sıkı bir bütçe oluştur. Borcun ödenmesi için avukatla anlaşmayı sağlamaya çalış, ödemenin düzenli yapılacağına onları ikna et 💬. Öğrenci olduğun için belki faiz indirimi ya da ödeme kolaylığı sağlayabilirler. Sakın çekinme, her şeyi açık açık sor. Ayrıca gerekiyorsa bir aile bireyinden ya da güvendiğin birinden destek alabilirsin. Bir yandan da birikmiş olan bu sorunla sessiz kalma çünkü ne kadar erken çözmeye başlarsan o kadar hızlı ferahlarsın 🎯. Hayat düzelecek, sabır!
İnşallah