Yok artık 😳 O zaman Allah’ın emri peygamberin kavliyle 🤣
12 Yorumla- Soran4 gü
Rica ederim💞
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 652 cevap paylaştı. O kadar önemli ise o zaman tam bize göre bir kız bulsun reisimiz
114 Yorumla- Soran6 gü
Evlenenler azaldı diyor zaten bunu duyduysa yapar
- Soran6 gü
Evlenip ayrılıp nafaka adam derdi ile uğraşmak yerine bu vergi verilir yinede baş yakılmaz
- Soran4 gü
Rica ederim balam oyyy kurban olsun ablası sıfatan 🤗🙏
- Soran4 gü
Bende seni virene kurbanım 🤗🙏💞
Yapay Zeka Cevapladı
Ah bu konu ne zaman gündeme gelse tartışmalar bitmiyor 😅 Şimdi bak, evlenmek ya da evlenmemek tamamen kişisel bir tercih. Devletin bu karar üzerinden vergi koyması bence pek adil olmaz. İnsanların hayat biçimlerine göre bu tarz yükler getirmek yerine daha kapsayıcı politikalar üretmek daha mantıklı. Herkesin hayatına saygı duymalıyız, değil mi? 😉 Bu tür vergiler yerine birçok insanın ekonomik anlamda rahatlamasını sağlayacak çözümler üzerinde durulsa daha güzel olur. 👌
10 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
Az birikmiş vardı o da vergiye gidecek djdhd goygoy haber ama insan şaşırmıyor. Artık anormal olan da normal gelmeye başladı. 😃
22 Yorumla- Soran6 gü
Valla başını yakıp evlen ayrıl nafaka ile ugraşmak yerine bu vergi mantıklı aklınca evlen diye terbiye ediyor 😂🤣
- 4 gü
Tayyibe gün doğdu aq...
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Bizimkiler duymasın bunu
20 Yorumlabence cok kötü bi karar. insanların uckurlarına müdahale bu bi nevi. iticide. evlenmeye de böyle teşvik edilmez. türkiyede çok sosyal tepki alır yapılırsa. o zaman söylerler size bize siz aday koyun madem önümüze. her ay 1 tane misal. kabul etmezsek yapın. bu işler bi de kısmet. ve normal sağlıklı bi insan evlenmeyi ister bi yaşa kadar belki idare eder ama sonra sıkılır bekarlıktan. istisnalar kaideyi bozmaz. zaten marjınal gruplarda olanları da hani bence bu şekilde kazanamazsınız hiçbir şekilde kazanamazsınız su anda ülkede evlilik cagdısı gözüküyor. cok insan var bekar. özellikle nafaka konuları kadın erkek ilişkilerinde erkeklerin aleyhine gelişen dengeler erkeklerin evliliğe bakıslarını etkiledi. bu arada evliliğe teşvik nasıl edilir diye bi soru sor orada fikirlerini bence al insanların ben kendikilerimi yazarım.
20 Yorumla- 5 gü
Ya Ben anlamıyorum neden insanları rahat bırakmıyorlar. Rusyada da çocuk nüfusunu artırmak için akşam belli saatten sonra ışıkları ve elektrikleri kesiceklermiş diye bir duyum aldım ne kadar doğru bilmiyorum. Ama cidden insanları bir rahat bırakmıyorlar.
30 Yorumla - 5 gü
Bu ülkenin refah seviyesi ile alakalı durumdur. Bugün açlık seviyesi asgari ücret üzerinde ise bu daha çok yük olur. Birde vergi optimalitenin üzerinde ise işin icinden çıkamazlar. Evlilik için bu değil aynı zamanda eğitimli bireyler gerekir bunun için ve aile kavramını öğrenmesi lazım. Bugün gördüğümüz boşanmalar ve acısını çeken çocuklar oluyor. Şimdi gelecek için o çocuktan neler beklenebilir. Yani her şey bir zincirdir. Bunun için ekonomik, sosyal ve kültürel bağlar önemlidir.
10 Yorumla - 5 gü
Kpss calisirken Osmanlı zamani bekarlardan yeni evlenenlerden vs vs vergi alirlarmis... cumhuriyetle birlikte ortadan kalktı ve onca savaşa rağmen 86 milyonuz bugün... ne vergiler ne teşvikler evlenmeye de çocuk yapmaya da ise yaramıyor ekonomi ve bireylerin istemesi lazım zorla güzellik olmaz
00 Yorumla - 5 gü
Bu devletler niye mal hepsi? Çok basit evli bir çift ise vergi oranlarını azalt su elektirik doğal gaz konut vergisi hatta iş yeri vergileri vs. evli çiftin örnek veriyorum bekar tek yaşıyan birinin ise yükseltirsin onların vergiyi bekar olanlar öder... Bu da destektir geleceğe 👌 Zaten dolu hiç almasa devlet daha karda evliden. Bekardan istediğini alsın bekardan çok ne var türkiyede.
00 Yorumla Böyle saçma sapan şeyler yerine ülkeler ekonomilerini refahı düzeltip halkı rahat ettirirse daha faydalı olur Ekonomisi bozuk ülkelerde kimse o evlilik masraflarının altında ezilip borç yüküyle evlilik sürmek istemez Bu tür ülkelerde statü sınıf ayrımları da cogaldigindan dolayı insanlar saçma sapan kriterlerle ilişki arayışına girer
30 YorumlaBunu bende gördüm ama ne kadar doğru bilmiyorum.
113 Yorumla- Soran6 gü
Sürekli evlenmeler azaldı haberi var bu mantıklı gelebilir reise
- 6 gü
🤣🤣🤣
Ondan önce Mehmet Şimşek görmesin. Adama vergi lazım.
Doğru artık Evlilik diye bir kurum kalmadı maalesef. İnsanların yaşam şekli, sosyal hayatları, özgürlük anlayışları çok farklı oldu.
Eskiden elele dolaşmak ayıplanırdı şimdi ise neler neler yapılıyor. İnsanlar artık evlilik hayatı gibi özel hayatı evlenmeden yapıyorlar.
O yüzden kimse evlenmek istemiyor. Sorumluluk al ak istemiyor. Çünkü herkes bir şeylerin tadını alıyor. Herkes birbirine bireyler sunuyor çok afedersiniz. Böyle olunca da Evlenmeye gerek kalmıyor. Çünkü her iki tarafta yaşadıklarından memnun.
- Soran6 gü
Evlenip ayrılmak nafaka ödemek yerine baş yakmamak için bir çogu bunu öder yine evlenmez 😂🤣
- 6 gü
Ben yırttım sayılırım o zaman.
Kızım ve oğlum var ben bakıyorum bana da istisna yaparlar. Ben de mağdurum🤔
Zaten köle gibi çalışıyoruz. Ne diye, Devlete vergi verelim diye. Para bizim neyimize değil mi.
Paraları yastık altında biriktireceğimize, boynumuza kafamıza batacağına devlete verelim biz de rahat Bi uyku uyuyalım öyle ya😅 - Soran6 gü
Tam afacan hareketler 🤣😂
- Soran6 gü
Dimi yani bak bu çok doğru
- Soran6 gü
Hayırlı sabahlar
- 5 gü
Doğru ben Makedonyada yaşıyorum saçmalık resmen
- 5 gü
Hayır mizah değildi de kararı bekliyorlardı çok şükür olmayacak böyle bir saçmalık 😇
- 5 gü
Bence aşşırı saçma insanın kendi kararı yani Ajda Pekkan bile şarkısında söylüyor "Hür doğdum hür yaşarım kimene kimene köle miyim sanane sanane zararım kendime kimene kimene sen bak kendi derdine sanane sanane" yani bence insanları zorla evlendirmeye benziyo ama saçma bi karar
10 Yorumla iyide evlilik destegide yapacakmi oradaki bekarlar ya parasizlikdan ya da kismetsizlikten evlenemiyordur duyerleride keyfi free olarak dusunmiyodur oranin hukumeti kadin ya da erkek bilacakmi evlenmek isteyenler icin şahsen sadece vergi vermemek için evlilik yapmam.
10 Yorumla- 5 gü
Göstermelik evlilikler artar.
Vergi almak yerine evlenecek gençlere ev verseler veya Kira yardımı yapılsa daha akıllıca bir hareket olur.
10 Yorumla Has sektör, malum kişi bunu beğendi, kötü oldu bu 🤣🤣🤣
30 YorumlaAman Türkiye duymasın. Çocuk yapmayanları da eklerler
30 Yorumla- 5 gü
Vergi alacağına ekonomiyi düzeltsin. İnsanların alım gücünü yükseltecek girişimlerde bulunsalar daha iyi bir çözüm bulmuş olurlar.
10 Yorumla - 5 gü10 Yorumla
Türkiye'de de uygulanmasın. Paylaşmayın reis görür 😒
20 Yorumla- 5 gü
Anlamsız. Evliliğe teşvik değil ki bu bekarlığa tehdit
20 Yorumla Haberin yapıldığı gazete belli. Amaç belli. Türkiye'de 20 milyon hiç evlenmemiş yetişkin var. Sence amaçları evliliği teşvik etmek mi? Yoksa aldığımız nefesten bile vergi alamaya niyetlenmiş tipler kendine yer mi yapıyor? Bırakın bu işleri...
00 Yorumla- 4 gü
Evlilik hakkında ders verseler evlenmek isteyenlere para yardımı etseler daha faydalı olur
10 Yorumla Doğru bir karar
ülkenin gücünü direkt etkileyen unsurların başında gelir nüfusu
10 Yorumla- 5 gü
Birr tokatı aşk hayatlarından diğer tokatı da devletlerinden yiyorlar desenize.
10 Yorumla Bizimkiler de hemen yapar nasıl da düşünememişler bugüne kadar…
10 YorumlaAman Cumhuru reisül başkan duymasın. Aldığımız havanın vergisiynen birlikte bunu da veririz 😅
10 Yorumla- 5 gü
Bizim ülkemiz de vergi için medeni hale hiç gerek yok.
10 Yorumla Bunu bizim Recep Tayyip’ten beklerdik ama ne diyelim yakında bizde mecliste görürüz
10 Yorumla- 5 gü
Makedonyadan once burada baslar bence. Vergi olsun yeter ki bizimkiler ucar
10 Yorumla - 5 gü
Mantıklı ama geçimi nasıl sağlayacak evlenenler mesele devam ettirmek
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)5 gü
Makedonya için doğru bir karae olabilir belki ama bizin ülkemizde olsa insanlar vergi vermemek içij kağıt üzerinde arkadaşlarıyla evlenirdi. Biliyorsunuz toplumumuzu anlatmaya gerek yok 😊
15 Yorumla- 5 gü
Neresi doğru bir karar?
- Cevap sahibi5 gü
Nüfus bir ülkenin gücüdür. Nüfusu az bir ülkeden polis, asker, bilim insanı çıkma ihtimali azdır. Nüfus artarsa oran da artar. O yüzden nüfus arttırmaya yönelik politika izliyorlar. Doğru karar.
- 5 gü
Böyle bir saçmalık olmayacak karar geldi
- Cevap sahibi5 gü
Güzelim olacak demedi zaten kimse merak etme. Varsayımsal konuşuyoruz
- 5 gü
Bende doğruyu söyledim yeni karar geldiğini
m
5 güTürkiye fırsat kolluyor. Yapmayın etmeyin zaten çalışmıyorum. Babamdan bekarlık vergisi parası alıp irduğan a mı vericem ben şimdi. Çok sesli konuşuyorlar. Duyacak
10 YorumlaŞaka yapıyorsunuz di mi😒Dünya kadar vergi var bir de bekar kaldım diye vergi mi vereceğim🙄
10 Yorumla- 5 gü
Millet evlensin diye yaparlar saçma bana göre kişilerin tercihine karisilmamali
10 Yorumla oldu olacak alınan her nefese de direkt vergi tahakkuk ettirsinler. aylık 1000 nefes almışsın diye
14 Yorumla- 5 gü
Evet aslında devletimiz için çok mantıklı bir karar hemen cimere söylemeliyim😅
- 5 gü
Her şeyin vergisini istiyorlar ya. devletimizin aldığımız nefes için vergi vermesi hiç aklına gelmedi onu söylüyorum 😄(espri manasında)
Sanmam öyle bir şey yapılmaz gerçek haber değildir.
12 Yorumla- 5 gü
Doğru Kuzey Makedonyada yaşıyorum 🤦🏻♀️
- 6 gü
Millet zaten birbirini kesiyo. Bi yandan da fena fikir değil. Bedavadan s.. kişmeyin
10 Yorumla Ya zaten bir yerde vergi var ise Türkiye hemen onu uygular nasıl oldu da görmemiş bizimkiler!!!
10 YorumlaEvliliği teşvik için zorlama olmaz evlilik böyle bir şey değil gönül rızası ve istemeyle olacak şey.. kimsede vergi ödemeyeyim diye evlenmez..
20 Yorumla- 5 gü
Neyse parası veririm. Nasıl olsa kadınlar nafaka için evlenip sonra boşanıyor. Benim paramla sevgili yapıp vurduracagina. Parayı devlete veririm daha iyi
10 Yorumla - 5 gü
Canımızı da alsalar evlenmek istemeyen insana hiç bir şeyi yaptıramazlar
20 Yorumla - Gizli Üye(25-29)5 gü
Makedon olsaydım borç harç bulur vergiyi yatırırdım yine de evlenmezdim, evlenme baskısı çoğalırsa da yurt dışına çıkar evlenirdim. Ki makedonların yurt dışına çıkma engeli de yok sanırsam. Çıksın evlensinler o vakit.
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 3,7b cevap paylaştı. Vergi miktarı yüksekse çok acil kız kaçırıp evlenirim, bulamazsam arabayı satıp vergimi ödeyeyim.
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)5 gü
Aman vergi demeyin
Şimşek maquin hemen vergi tahsil eder
Zaten neye vergi alsam diye düşünüp duruyor Birde bekarlık vergisi ödemeyelim😃
20 Yorumla - 5 gü
Türkiye'de farklı mı durum? 2 yıl öncesine kadar bekar olanlardan daha fazla vergi kesintisi oluyordu ücret bordrosunda.
00 Yorumla - 5 gü
Lütfen soruyu siler misiniz? Bizimkisi görmesin bunu yoksa ülkemizde uygulanır !
10 Yorumla - 5 gü
Mehmet şim şim bunu görse bize uygular o oe asgarî ücret verip iki katini geri alma derdinde bi bi* ama desen bi vekile bi bakana ya da Cumhurbaşkanı yakınina asla ilismez
10 Yorumla - 4 gü
Türkiyede evlilik programı vardı devlet kapattırdı iyi yapmıştı
10 Yorumla - 4 gü
ülkenin ekonomisinin içine edenler ağzına sıçanlar vergi versin biz niye veriyoruz.
00 Yorumla - 4 gü
maddi açıdan evlenemiyorsa bu kişi nasıl vergi verecek peki :D :D
00 Yorumla Yakında bizede gelir bekarlık sultanlık vergisi. 😅
00 Yorumla- 5 gü
Doğurganlık olayı çok düştü, nüfus planlama yöntemi bu. Ama bu ekonomide kim evlenir
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)4 gü
Saçmalık teşvik etmek amaçlı sözde ama insanı evlilikten daha da çok soğutuyor kendkmkzd uygun birini bulunca evlenecez zaten sırf vergi vermiyim diye biriyle evlenirsem o adamın nefesine kadar sömürürüm
10 Yorumla Cüzi bir miktar ise verilir ama değilse insanlar sırf ödememek için anlaşmalı formalite evlilikler yapmaya başlar ve bu da ilerleyen aşamalarda çok daha büyük sıkıntılar ortaya çıkartır o yüzden iyi hesap etmek lazım.
10 YorumlaZannetmiyorum böyle birşey😀
12 Yorumla- Soran6 gü
İnşallah olmaz
- Gizli Üye(30-35)4 gü
Evlenmiyorum ya bananeeeeeee vermiyorum da hadi alsın benden öldürmeleri filan gerekir ne saçma şey ya istemiyorum travması olan var küçüklükten korkan var yaşadığı yüzünden filan hani bu ne
20 Yorumla - 5 gü
O aceleyle bir sürü yanlış evlilik sonra ne olacak.
20 Yorumla - 5 gü
Kaldır şu soruyu Mehmet Şimşek görecek şimdi
30 Yorumla Evlilik doğum oranını yükseltmez bunun yerine başka şeyler denemeli
10 YorumlaVermicem ben para vermicem cüzdan benim para benim cüzdan benim para benim başka bir şey yok
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)6 gü
O zaman Evlenecek kız bulsunlar bana
11 Yorumla- Soran6 gü
🤣😂
- Devamını Gör (56)
Detaylı bilgi