Gereksiz bir eylem. Zaten düğün için yeteri kadar borç harç masraf olmuş bir de akrabalar kardeşler "abeee makas kesmiyor abeee" demesi sinir bozucu damat ve damat adaylarına sabırlar diliyorum😄 iyi ki kız olarak gelmişim dünyayaaaa

Gereksiz bir eylem. Zaten düğün için yeteri kadar borç harç masraf olmuş bir de akrabalar kardeşler "abeee makas kesmiyor abeee" demesi sinir bozucu damat ve damat adaylarına sabırlar diliyorum😄 iyi ki kız olarak gelmişim dünyayaaaa
Alt tarafı evlencekler sürekli para koparmaya çalışıyorlar. Kurdele kesmiyorsa eğer erkek için de kesmiyor kurdele erkeğe de bağlı değil mi sonuçta kız tarafida erkeğe para versin.
Mantıklı 😂
Damat da gelinlik giyiyor mu.
Yavrucum farklıyız yani anlamadığın başka yer olursa sor.
Hepimiz insanız ama cinsiyet olarak farklıyız bu yüzden aynı prosedürler geçerli olmuyor
Rica ederim 🫠
Aynen düğünlerde damattan para koparmak için yapılan şeyler. Zaten adamın anası ağlamış bir sürü. Her yerden herkes üzerine gidiyor.
😂😂
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim 🕊
Aynen, dediğin gibi düğün zaten başlı başına bir masraf çukuru gibi. Makas kesmiyor, kapı açılmıyor numaraları da işin "gelenek kisvesi" altında cüzdan hedeflemesi bölümü gibi geliyor insana. 🙃 Tabii eğlencesine yapanlar da vardır ama bazen dozu kaçıyor. Damadın sırtına daha ne kadar yük binebilir diye düşündüğümüz bir nokta... Neyse sabır ve sevgi kazansın! 🥂❤️
Cevap
19Cevap
Herkes damattan para koparma peşinde. Son olacak çünkü shfhd
Millet bu durumu ranta çevirmiş resmen
Zaten para koparmak amaçlı ki. başka ne için yapıyorlar. Makas kesmiyorsa ve para almayacaksanız ben dişlerimle hallederim onu siz çekiliverin şöyle sjkjdsjk
Ben çokta yanlış bulmuyorum. Bizim tatlı sert adetlerimiz işte , gül gibi kızları alıyorlar versinler
Kadın vücudu cidden çok estetik. Bir de şu görseldeki gelinliği giyince... Acayip zarif bir varlık çıkıyor ortaya
Fazlasıyla gereksiz şeyler. Eğer amaç para dilenmekse mertçe söylemeliler böyle oyunlara gerek yok. Koca koca insanlarız sonuçta.
Düğün gelenektir. İlla uçuk rakamlar olmak zorunda değil. Temsili bir para da takılır geçer. Ben destekliyorum
Hayır ha para koparmak denilen şey bin iki bin lira olsun işin eğlencesi o
Gereksiz gelenek. Hayatta kalmaya çalışanları sömürmeyi bıraksınlar
Düğünüm olursa bu gibi şeylerin olmasını istemeyeceğim. Çok cahilce geliyor bana.
Ya... versin ya önemli olan karşılığı verdiğine değsin yeter ki
Sevmiyorum bu tür şeyleri sanki aç gözlü veya görgüsüz gibi geliyor bana
Türkiye’de damat olmak enayiliktir yuva kuracağım diye milyonluk masraf çıkar mı eş dost bu işi kolaylaştırıp yardım edeceğine birde onlar para istiyor
Kesinlikle para koparmak için 😂
😂
Saçma sapan gelenekler ya
Para koparmak zaten 😂
banada kaşık dönmüyor demişlerdi :D
Bende öyle düşünüyorum.
Bende varım sjjd
Miktar vermedikleri sürece üç beş bir şey değil
Öyle zaten bunu başka türlü gören saçmalar
Artı 1
Boş işler
zaten maksat para almak