Haftada 6 gün, günde 12 saat çalışıp 15 bin TL alıyorum, sigortam da yok ama insanlar işime güzel diyor ne yapabilirim?

Sabah 8-8.30 arası marketi açıyorum, tabii önce poğaça alıyorum pastaneden. Akşam 6-9 arası kapatıyorum. Haftanın 6 günü çalışıyorum 1 gün tatilim var ama onda bile patronumun çağırdığı oluyor. Sigortam da yok. Tek başıma çalışıyorum. 5 ay olacak birkaç gün sonra. Markette tarihi geçmiş ürünler de sattırıyor patronum, bir ara denetime geldiler ama başkan yardımcısı ve tanıdık olduğu için hiç ceza yazmadan gittiler oysa ki tonla tarihi geçmiş ürün çıkmıştı ki hâlâ var. Adam kendisi 50 bin TL maaş alıp üstüne akşamları gelip kasadaki tüm parayı alıyor. Aileme diyorum ama bana işten çıkarsan eve gelme seni bırakır başımızın çaresine bakarız sana destek olmayız diyorlar oysa ki ben üniversite sınavına hazırlanmak istiyorum. Kime derdimi anlatsam özellikle de yaşlılara yok boş durmaktan iyidir yok en azından üç kuruş alıyorsun yok boş boş gezersin çıkacak olsan diye konuşuyorlar. İlçe küçük olduğu için millete kötü gözükmemek için bir şey de diyemiyorum. Buradan genelde çocuklar, komutan ve polisler, doktorlar alışveriş yapıyor. Ben şikayet etsem, zaten benim ettiğimi bulurlar adam başkan yardımcısı eli uzun. Onu geçtim komutanlar bile araya birini sıkıştırır ceza almaz diyor ki zaten tarihi geçmiş o kadar ürün vardı yoğurt bile onlarda ceza yazmadılar. Üstüne ülkemizin adaleti de malum olduğu için ben bir şey yapamıyorum. Artık yoruldum, lütfen yardım edin bana.

Güncellemeler
11 ay
Biri yardımcı olsun.
Güncellemeler
11 ay
...
Haftada 6 gün, günde 12 saat çalışıp 15 bin TL alıyorum, sigortam da yok ama insanlar işime güzel diyor ne yapabilirim?